Gå til innhold

Manchester United


Old Game

Anbefalte innlegg

Ryktene går på at han skal få kjøpe 25% av klubben for £1.3 milliarder. Dette var det snakk om i midten av oktober at skulle stemmes over ila noen uker, og at ville gå igjennom.

Dette har enda ikke skjedd.

Skriveriet om at han skulle overta ansvaret for sportslige avgjørelser er foreløpig også bare rykter.

Og på mange måter litt meningsløst... Er avgjørelsen stor nok (f.eks. bytte manager) er det uansett flertallet i styret som bestemmer.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Å skulle bytte manager nå er en simpel løsning på et komplekst problem. Det hjelper ikke kun å bytte det ene dekket på bilen, når de tre andre er punktert også. La oss si EtH får sparken i helgen etter et eventuelt tap mot Fulham (noe jeg frykter), hvem skulle vi realistisk sett fått inn? Graham Potter? Vi hadde sikkert fått kjenne på den berømte new manager-effekten med gode resultater i noen uker, før vi hadde landa på jorda igjen og kommet tilbake til der vi er nå. 

Jeg har i det minste lyst å se hvordan laget fremstår når Shaw og Martinez er tilbake. Skulle gjerne likt og sett sistnevnte få kapteinsbindet og. Bruno er en god spiller, men jeg er enig med Keane at han er et dårlig forbilde på banen med sitt sutrete og negative kroppsspråk. 

Lenke til kommentar

 

Danielzu skrev (41 minutter siden):

Tenk at vi er i november og ingen har managere har fått fyken enda. Det er uvant kost. 

Brenner kanskje mest under Poch og Ten Hag, kan de overleve til jul? 

Siterer deg inn i United-tråden

Etter to vanskelige kamper på rad, har Ten Hag et mye mer overkommelig kampprogram ut november: Fullham, FC København, Luton, Everton, Galatasaray.

Skal være mulig å snu trenden.

Men jeg må si (i fraværet av Snikpellik sin evne til å se positivt på ting) at Ten Hag får alt for lite slack på at han i lengre tid nå har manglet stort sett hele den beste backfireren fra forrige sesong (Shaw, Martinez, Varane, AWB) + byttet ut De Gea (som ville vært bedre å ha nå som vi er uten Shaw og Martinez til å hjelpe å spille oss ut bakfra).

Kombinerer du dette med at:

  • Eriksen ikke lenger har staminaen til å holde i 90 minutter (begynt å bytte han inn etter pause for å få noe ut av han)
  • Våre tre viktigste spillere: Casemiro, Bruno, Rashford - underpresterer noe helt vanvittig.
  • Sancho, den angriperen som på mange måter burde passet best til Ten Hag sin spillestil, nekter å beklage for manglende evne til grunnleggende disiplin som en voksen person i et arbeidsforhold, og er dermed ute av laget for godt...
  • Deadline-day signeringen Amrabat (fordi klubben ikke har et fungerende scouting-team, har Ten Hag i alt for stor grad måtte hente inn tidligere spillere...) er en kraftig nedgradering av Fred - og som så mange spillere fra Serie A sliter han veldig med dårligere tid på ballen i PL.
  • Garnacho, som på slutten av forrige sesong, var helt vanvittig 1 mot 1 på kanten, klarer nå plutselig ikke å komme seg forbi en eneste forsvarer
  • Mainoo og Amad, Uniteds to kanskje mest spennende talenter, ble begge skadet i pre-season, og er fremdeles ikke tilbake

Synes helt ærlig synd på Ten Hag...

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Flere "eksperter"(Paul Merson senest i går) som mener at Ten Hag har mistet garderoben, opplever Antony sin væremåte ganske laber og han er jo faktisk Ten Hags mann fra Ajax. Ser du det samme blured? 

Lysere kampprogram ja, men sleit mot Sheffield,Wolves og København tidligere.  Synes det mangler ledere på banen. Rashford v-a-r en leder noen år tilbake, men hva skjer nå?

Er Ten Hag "for" autoritær?

Lenke til kommentar
Danielzu skrev (3 timer siden):

Er Ten Hag "for" autoritær?

Kanskje. Og Solskjær omvendt av Ten Hag, for kompis? Det er mangler profesjonalitet i selve squaden, de er en gjeng primadonnaer som *tror* de er gode, men som egentlig bare er middels ålreite (relativt til nivået). Og som du sier, vi mangler ledere på banen. Vi mangler en "Keane" som faktisk pisker gutta som de andre ikke tør å skuffe 

For nå er det liksom, "spill en kamp, gjør det dårlig? Si unnskyld i intervjuet etterpå og lov fansen at de skal komme tilbake sterkere fordi det er manager som tar på seg skylda". Men i realiteten så stikker de hjem til hver sin Mansion og Instagram-konto. For fotballen er ikke *alt* lenger, de er like mye varemerker som klubben er. Så jeg tror de gir litt faen rett og slett. I tillegg så besitter ikke troppen den kvaliteten mange tror de har, det nekter jeg plent å tro på

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Golf'ern skrev (11 timer siden):

Får gi Ten Hag mer tid, selv om det ser mørkt ut nå. Laget fungerer jo ikke, svake kjøp i sommer. Desperat handling i januar er også vanskelig. Får vel ut sesongen på å snu det.

Tviler jeg på kommer til å skje. Forsetter det sånn som nå tror jeg det ikke er lenge til han får sparken. Ser lite fremgang og synes vi har gjort en del svake kjøp. Deprimerende tider å være United supporter på må jeg si..lenge sia jeg har gleda meg til å se en United kamp. 

Lenke til kommentar
Danielzu skrev (4 timer siden):

Er Ten Hag "for" autoritær?

Mulig han mangler den rette balansen. Den som f.eks Klopp ser ut til å ha.

Altså når han bør være autoritær og når er det greit å være kompis.

Er du autoritær 24/7 så kan det fort fungere mot sin hensikt og da er du ute og kjører.

Som en som ikke er fan av United, så virker det som det florerer av problemer her. Alle skadene, 3. plassen i fjor som kan ha skapt et feilaktig inntrykk av hvor sterk troppen er, spillere som ikke gir nok for laget (mangel på lokale spillere?), spillerkjøp som gir 0 mening basert på hva dere tilsynelatende trenger, osv., osv.

Nå skal det være sagt at jeg selvsagt ikke ønsker at dere skal vinne masse titler, ihvertfall ikke på bekostning av laget jeg heier på, men det her er bare trist.

Endret av Cappo
Lenke til kommentar
ProphetSe7en skrev (13 timer siden):

Tipper at ETH fikk full frihet rundt valg av spillere, som et krav for at han skulle ta jobben. 

Likevel så er det ikke enkelt å handle mtp tilgjengelighet budsjett osv. Han har sikkert fått handle fritt, men han har også sikkert blitt begrenset av ting som salg av egne spillere, budsjett osv. 

Jeg mistenker han er blitt bundet fast mer enn vi tror :( 

Lenke til kommentar
bshagen skrev (1 minutt siden):

Likevel så er det ikke enkelt å handle mtp tilgjengelighet budsjett osv. Han har sikkert fått handle fritt, men han har også sikkert blitt begrenset av ting som salg av egne spillere, budsjett osv. 

Jeg mistenker han er blitt bundet fast mer enn vi tror :( 

Problemet er jo at han aldri skulle hatt det ansvaret i det hele tatt.

Nrk beskriver problemstillingen veldig bra synes jeg

https://www.nrk.no/sport/han-har-smadret-en-av-fotballens-storste-myter-1.16619501

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Som gammel nittitallsramp, vokst opp med at Manchester United var med i toppen av det meste hvert år, så er det ganske rart å se hvordan klubben feiler nå år etter år. Jeg ser fansen er glade i å skylde på eierne, men samtidig har det jo blitt investert ganske drøye summer på spillere i flere år nå. Hva mer kunne de gjort? Kanskje ansette en bedre administrasjon til å hjelpe til med langsiktig planlegging på overganger? 

Håper det snur snart. Det er noe feil med at alle andre skal holde lekestue med Manchester United. 

Lenke til kommentar

Hele starter i toppen først og fremst også når det gjelder rekruttering av spillere (samt selge). De som ansetter sportsdirektør og folka som skal hente de riktige spillerne. (for en gunstig pris) Selve den delen har vært helt krise etter Sir Alex Ferguson ga seg. Er også blitt en gravplass for talentfulle spillere/etablerte stjerner. Flopp etter flopp.

 

Det er ganske vilt egentlig.

Endret av ReaveЯ
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
ProphetSe7en skrev (2 timer siden):

Problemet er jo at han aldri skulle hatt det ansvaret i det hele tatt.

Nrk beskriver problemstillingen veldig bra synes jeg

https://www.nrk.no/sport/han-har-smadret-en-av-fotballens-storste-myter-1.16619501

Jeg er enig i mye her, men jeg personlig syns Tottenham har en bedre stall enn oss. De har sult. Det har ikke vi, vi har ikke den type spillere i gruppa. Det er stallen som er vårt problem på den sportslige siden - en haug av spillere som er over the hill og en ledelse som har rotet det til med lønninger og krampekjøp, og det er en kreft i den gruppa der som aldri ser ut til å forsvinne. Som ble sagt i en kronikk her, vi har blitt et fotball-lag der spillere og managere kommer for å dø (EDIT: også nevnt av Reaver her ser jeg nå). Og det er ikke Ten Hag sin feil imo

EDIT: Jeg syns et eksempel er Eriksen. Elsker fyren og attitude og han er en fantastisk spiller. For 6 år siden. Har en bøtte med slike spillere vi har hentet siden SAF gav seg, det har vært fryktelig å se på hva vi driver med på spillersiden.

Endret av bshagen
Lenke til kommentar

Alle spillerne som er hentet siden ETH ankom er ETH sin feil. En gjeng med spillere som ikke hever laget, penger brukt på helt feil spillere. 1 milliard på en høyrekant som er helt ubrukelig. En spiss som ikke finner målet, en AM som er plassert på benken, Amrabat som er en solid nedgradering i forhold til Fred som han valgte å selge, samt en keeper som ikke har overbevist på noen måter så langt. Så kan en jo dra inn spillere på lån sist sesong i tillegg. Hva har han truffet med av overganger? En skadeutsatt stopper er vel det nærmeste han kommer en godkjent signering, samt første sesongen til Casemiro.

Frata managere i United ALT ansvar for kjøp og salg av spillere så hadde klubben sett langt bedre ut i dag med en stall som faktisk var brukenes til noe 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vanskelig å være uenig med det, i grunn. Men jeg tror det er enda dypere. Kan gå med på at Ten Hag sine spillerkjøp har feilet, men det at vi ikke greier å unngå skader forteller meg litt om noe i apparatet som svikter også for hadde vi hatt en tropp uten så mye skader så hadde jo ting sett litt annerledes ut. Ikke dynamitt, men noe bedre hadde vi sett ut. 

Fasiliteter, personell/treningsmetoder osv, ting som Ten Hag er nødt til å sette sin lit til andre i, og noe er galt når alt vi har av spillere blir skadet til enhver tid og så mange år. Det kan ikke bare være uflaks. 

Men igjen, jeg er med på det du sier ang. selve kjøpene. Det er ikke én eneste spiller vi har som ville gått inn i City-laget. Ikke Arsenal heller. Det er syltynt

Lenke til kommentar

Casemiro var vel mye skadet i Real også på slutten? Samme med Varane.

Shaw har alltid vært skadeutsatt. Amrabat, Mount og Høijlund ble hentet mens de var skadet mener jeg.

Ikke at jeg har undersøkt, men har vi en historikk med å hente skadeutsatte spillere? Blir spillere kjørt for hadde på trening i forhold til alder osv? For mye fysiske og krevende treningsøkter mellom kamper der de heler burde fokusert på taktisk trening for å få få fungerende løp uten ball, posisjonering osv.

Ett lyspunkt fra denne uken er at AWB er på vei tilbake. Massiv oppgradering på Dalot og det vil mest sannsynlig få Antony til å bli bedre også.

Lenke til kommentar

Tror det er mye av det du sier, det er nok en kombinasjon av kjøpene, treningene, rehabiliteringen, støtteapparat osv. 

Men hvem skulle ordnet opp i alt dette? Syns å si det, men det er jo bare sjeiken som har sagt at dette blir det er røsk i når det kommer til fasiliteter. Jeg kan ikke erindre å ha sett noenting fra Ratcliffe om dette? 

Men ser heller klubben gå konkurs enn at det blir solgt til Qatar 

Lenke til kommentar

De gjør jo samme feilen hver gang de henter ny manager. Manager for fult ansvar for kjøp og salg. Jose hentet sine favoritter, samme med Ole og LvG før EtH.

Ingen av de burde fått valgt spillere. La de komme med innspill, men la egne dyktige folk ta seg av den delen.

Fasilitetene ble vel oppgradert i sommer for over 200 millioner kroner? Vet ikke hva som ble oppgradert, men noe må det jo ha blitt av betydning.

Jeg har heller ikke sett at en eneste spiller har vært ute med klager på fasiliteter som grunn for skader, og så mange spillere vi har/har hatt som liker å ta alt i media så vil jeg tro det hadde vært ett tema for lenge siden om det var grunnen. Tror vi rett og slett ikke avdekker ting på medisinsk test før kjøp og dermed ender opp med spillere som er skadeutsatt.

Vi har jo hatt spillere som svært sjeldent er skadet også. Harry, Bruno, McT, Fred, DDG. De benytter vel de samme fasilitetene, samme lege og ig fysio som resten av laget. I tillegg var vel Rashford tilgjengelig hele sist sesong, samme med Antony og AWB. 

Men jeg vet ikke. Eneste jeg håper er at manager nå og i fremtiden blir fratatt alt ansvar på hvem som skal kjøpes og selges, og at klubben får inn et fungerende system der slik som andre klubber alt har. Da blir det slutt på å hente gamle spillere, skadeutsatte spillere blir luket ut tidlig i prosessen, og det hentes spillere bassert på slik klubben ønsker å spille. Fungerer ikke manager med laget han har er det enkelt å bytte manager, for alt er alt tilrettelagt for neste manager med de rette spillere osv

Håper noe skjer kjapt og før januar!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...