Gå til innhold

Den store R/C-tråden


Anbefalte innlegg

Vet ikke hvor gammel småen din er men etter at eldste mann her i huset fikk HPI Mini Recon med børstløsoppsett så vil lillesøstra også ha og det skal hun få og hun er 8 år.

Går styggfort til å være 1/18 bil men kan også kjøres pent.

Motor, ESC og LiPo alarm fra hobbyking til den bilen kom seg på rundt 250 kroner inklusiv frakt.

Endret av perpyro
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vet ikke hvor gammel småen din er men etter at eldste mann her i huset fikk HPI Mini Recon med børstløsoppsett så vil lillesøstra også ha og det skal hun få og hun er 8 år.

Går styggfort til å være 1/18 bil men kan også kjøres pent.

Motor, ESC og LiPo alarm fra hobbyking til den bilen kom seg på rundt 250 kroner inklusiv frakt.

 

8 mnd :p Man må starte tidlig :)

 

Mini Recon så interessant ut, kanskje jeg bestiller en sånn i 1 års gave.

Lenke til kommentar

ja, 2,4GHz teknologien fører også med seg automatisk kanalhopping og kryptering/binding. Dvs. at det i praksis er umulig å bli påvirket av andre som flyr/kjører samtidig. Med AM/FM sendere kan kun en fly/kjøre på en bestemt kanal. Derfor de fleste flyplasser fortsatt har kleklypetavle stående.

Lenke til kommentar

Litt usikker på den, men så vidt jeg vet så trenger 2,4GHz mindre power for å sende samme rekkevidde som FM. Og i og med at 2,4GHz teknologien har flere fordeler som nevnt over så er den bedre. Tror både FM og 2,4GHz har mer en lang nok rekkevidde i praksis.

Lenke til kommentar

Okei, vurderer å oppgradere. Hadde en liten hendelse med originalradioen på savage x'en min der de plutselig mistet kontakt og bilen valgte å gi full gass og mose hjulopphenget på ene siden. Etter dette har jeg montert failsafe, men føler det er på tide å oppgradere. Har du noen anbefalinger til en god sender og mottaker kombo som ikke koster skjorta?

Lenke til kommentar

Min erfaring er at det er betydelig mindre støy når man bruker 2,4GHz, og derfor kan man kjøre mye lengre vekk før modellen går bananas. Det lengste jeg har kjørt en modell er omtrent 200 meter. Og da var det fremdeles ingen støy, men det var en veldig merkbar forsinkelse. Har klart ca halvparten av det med med 40MHz AM-radio.

Lenke til kommentar

FM har lengre rekkevidde enn 2.4 ghz.

 

Lengden varierer med radio og kvalitet. Har testet litt forskjellig, og den dårligste (og billigste) 2,4 ghz radioen jeg har testet begynte å kutte på ca 1 km fri sikt.

 

50 meter er jo ingen ting! Nesten så infrarødt kunne klart det...

 

2.4 ghz er hva alle bruker FM er utdatert!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kjøpte Mobius herfra, rimelig kjapp levering og prisen er bra. Itillegg får du med video pluggen du trenger for FPV. Har kjøpt 2 Mobius fra samme selger ved to anledninger, bestilte den andre rett etter jeg pakket opp og testet den første. Selger merker pakken med $7 ;)

 

Du kan forandre farger, metning, skarphet osv i mSetup.

 

Jeg har ikke GoPro, kjøpte heller iSAW exteme på tilbud, skal jeg ha noe bedre så venter jeg til neste GoPro. Mobiusen gjør nytten for meg, er man kresen så er det GoPro som gjelder. har hørt at Mobius kan sammelignes med Hero2.

 

Har fått ladet en del batterier med denne laderen jeg kjøpte for under 200kr. Helt okey leveringstid på ca. 3 uker. Fungerer meget bra, har 2stk nå. EU pluggen passer ikke til norsk stikk. Men det er en "laptop" ledning, enkelt å få tak i evt. kjøpe ett støpsel på biltema/clas ohlson å skru på selv.

 

 

 

 

 

 

Har ikke fått flydd eller bygd modellene jeg har hatt liggende i snart en måned pga overtid på jobben og bytting av kledning, litt tak og terrassebord på leiligheten. Men jeg har fått lekt meg litt med helikopter, krasjet litt og bestilt nye deler og nå bestilte jeg nye helikopter pga diverse salg på ebay.

Først bestilte jeg helikopter, sender, batterier og ladere(USB) separat pga vare verdi(under 200NOK). Nå kjøpte jeg et helt sett + et nytt helikopter til 125kr. Settet kostet 250kr. Dette er leketøy, men faktisk utrolig morro leketøy(Det er jo sommer :) )

 

Kun helekopteret (mulig å kjøpe sender, lader og batterier utenom, jeg kjøpte 5pakk med 200mAh istedet for å ha 120mAh batteriene som fulgte med, får ganske bra flytid med disse).

 

Komplett sett Senderen er ganske poop, men hva kan man forvente av leketøy til 250kr? Delene er billige; Link1 og link2

 

Noe annet jeg måtte prøve (overtidspengene må gå til noe annet enn bare trevirke og maling)

 

 

Har også bestilt meg en micro quad med KK2 kontroller, LINK. Siden jeg har massevis av 850-1000mAH 2S så prøver jeg å holde meg til små modeller som bruker disse batteriene. I større modeller skal jeg bruke 1300mAh og 2200mAh, begge 3cell. Skal prøve å holde meg til disse tre batteriene for å gjøre det litt "økonomisk" og lettvint.

 

 

 

Edit:

Har lyst på den nye UDI B.I.G Drone: http://elefun.no/p/prod.aspx?v=28744

Men føler det ikke er så mye vits med en drone hvis jeg ikke har kamera, finnes det billigere HD kamera enn GoPro jeg kan feste på?

I tillegg så vil jeg tro det er vanskelig å styre denne, trenger man ikke å se hvor man flyr den, og må ha fpv briller?

Jeg ville ikke ha tenkt på FPV og kostbare kameraer til å begynne med, det kommer etterhvert. Start med den modellen og øv deg først hvis du ikke har prøvd før. Jeg har selv noe lignende, når man kommer over tretoppene og det er litt vind så har man hjertet i halsen og det er uten kamera montert. Den modellen du linket til ser ut som et mye bedre kjøp enn den jeg kjøpte på Norwegian Modellers, men min modell er det samme som WLtoyz V262 og det finnes utrolig mye reservedeler på ebay til en meget billig penge(man kan nesten bygge en slik fra scratch med reservedeler).
Endret av Membership Expired
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...