Gå til innhold

Snedige ting du lurer på


danilovic

Anbefalte innlegg

"Jernteppet" var den gamle grensen mellom kommunist-Sovjet-kontrollerte østeuropa og det demokratiske vesteuropa.

 

Det er nesten så jeg lurer på om det er en liten feil i den ordboken, for jeg har aldri hørt noe annet enn "hjerneteppe" om det at alt plutselig står stille når man skal si/tenke noe.

 

Etter søking på både ordnett og i store norske leksikon, som begge har samme forklaring, må jeg nesten begynne å lure på om jeg har feil. :hmm: Har alltid brukt hjerneteppe uten å få feil i alle fall. :p

Endret av NgZ
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hvorfor blir man sjalu?

8376626[/snapback]

Gammelt instinkt. Om maken stikker av med en annen, får du ikke ført slekta di videre, og du vil at den nye nr. 1 skal dø slik at du tar over plassen hans.

 

Eller noe i den dur.

 

Nok et evolusjonsrelatert spørsmål: Hva er poenget med små babyers griperefleks?

Lenke til kommentar
Hva er flest antall folk som har vært inne på en tråd i forumet samtidig ? noen som vet?
Det var opp i over 200 i ein tråd om ein artikkel på HW.no iallfall, men akkurat kva for ein hugser eg ikkje no, og eg veit ikkje om det er rekorden.

8377960[/snapback]

Jeg tror det er denne tråden som innehar rekorden på ca 200 samtidige lesere. Det kom hele 558 innlegg på 24 timer i den tråden. Samme dag som artikkelen ble det satt rekord i antall innloggede samtidige brukere med 1656. Nå er den rekorden slått og økt til hele 2150 samtidig innloggede brukere.

Lenke til kommentar
hvor mange GB tar internett?

8380058[/snapback]

Det finnes mange estimater på det, men de spriker enormt. Noen estimater er 100 ganger så store som andre. Det spørs hva man regner som internettet.

 

Noen regner kun HTML-sider, andre regner med dynamiske sider, forumer, blogger, bildearkiver, andre filarkiver, innloggingstjenester med lagringsplass, epost, news, bbs'er, databaser, innhold som er tilgjengelig gjennom P2P-tjenester, streamingtjenester, dataene til søkemotorene, osv. Noen regner komprimerte data, andre regner ukomprimert. Noen regner ut i fra overføringsmengde og likhet mellom hva som overføres osv. Man kan til og med summere opp brukt lagringplass på samtlige harddisker (og andre lagringsmedia) som er tilknyttet internett på ett eller annet vis. Altså en rekke regnemetoder som gir vidt ulike resultater.

Lenke til kommentar

Som så ofte før er det alminnelige svaret at "det kommer an på". Litt mer informativt:

- det skal langt mindre til for å være farlig for øynene (permanent synsskade) enn det skal til for å koke vann

- skadefare for synet er også avhengig om lyset har en bølgelengde som stimulerer blinkrefleksen, slik sett er IR ofte farligere enn synlig lys)

- om du svir eller ikke komer an på om du tilfører mer energi enn som tapes til omgivelsene inntil du når punktet der du forkuller eller koker, så termisk isolasjon er helt bestemmende om det går eller ikke.

- selv mikrowatt over tid kan få tilstrekkelig lite vann til å nå kokepunktet (tid = effekt / (temperaturforskjell * masse * varmekapasitet )

- obs: husk å ta høyde for energi for faseovergamgen.

- litt Googling viser at du kan svi treverk ved ca. 250 C

Lenke til kommentar
Hvordan kan det ha seg at noen klær (særlig t-skjorter), selv om de er helt nyvasket, begynner å stinke surt etter knapt en halvtimes bruk?

 

EDIT: Bruker er også ren og pen.

8382752[/snapback]

Klærne har vært våte for lenge etter vask før de har blitt hengt til tørk, og har rukket å bli sure. Når de har tørket merker man ingenting, men så snart de blir tatt i bruk kommer den herlige lukten frem. De kan også ha hengt på en plass som gjør at de ikke tørker fort nok.

Kur: heng klærne til tørk på egnet sted så snart de er ferdigvasket.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...