Jump to content

NgZ

Medlemmer
 • Content Count

  12272
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3586 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Rebranded kinaprodukt, som har vært tilgjengelig en god stund, markedsført som ny norsk inovasjon? Jeg leter forgjeves etter annonsemerkingen, men dessverre kan det se ut som det er det journalistiske/redaksjonelle nivået som er på et lavmål. Her har en eller annen PR-person hos Apias virkelig gjort seg fortjent til lønna si. Journalisten derimot...
 2. 4k BlueRay kan gå opptil 128Mb, anbefalt bitrate for streaming er gjerne rundt 50. Netflix benytter 15, men kvaliteten er jo ikke akkurat god. I tillegg er man gjerne flere enn én person i et hus, som kanskje også skal se på videoinnhold, eller vil ha litt headroom til zoom eller Teams og en linje med 25mbps NED har sjelden tilstrekkelig opphastighet til én bruker
 3. Dette er jo ikke en kajakk, det er et padlebrett. Et padlebrett med sitteplass, riktignok, men ingen kajakk.
 4. Nei, dette kan man ikke kalle en "snakkerobot" på norsk! Det er en grunn til at det ikke heter "talkbot" på engelsk. Hvis man av en eler annen grunn ikke ønsker å bruke ordet "chat" finnes det mange bedre alternativer enn "snakke". Eks. supportbot, meldingsbot etc. Det er heller ingen grunn til å bruke hele ordet robot - det er samme ordet som på engelsk, og kan de forkorte det, kan vi óg. Det blir åpenbart ikke noe mer engelsk eller mindre norsk av å forkorte det.
 5. Som flere andre her allerede har sagt, var det ikke landingen som var det viktig(st)e her. De tok det ikke så veldig tungt da orbital boosterne ikke klarte å lande mange ganger i starten heller. De lagde tvert i mot en egen film om det: Det er ingen grunn til å tro at de ikke er godt fornøyde nå også.
 6. Du mener Facebooks ønske om å bruke ekstern kompetanse for å unngå misbruk av egen plattform, er det samme som, eller i det hele tatt sammenliknbart med, pålagt myndighetssensur ala Sovjet? Det tror jeg heldigvis du er veldig alene om. En ting er kilden, noe annet er at han totalt misforstår kilden. Facebook velger helt frivillig å betale Faktisk.no for å utføre tjenester for dem, det er vel så langt unna sensur du kan komme.
 7. Hvis produsenen av akslingen skulle levere en solid aksling, men tok en snarvei og leverte en billigere, hul aksling for å spare penger, kan man selvfølgelig det. Verftet har de jo allerde varslet søksmål mot. Hva det er hold i eller ikke, avhenger jo av om noen rent faktisk ikke har gjort det de skulle gjøre.
 8. De saksøker DNV GL fordi skipet ikke var vanntett mellom de påståtte vanntette skottene på grunn av den hule akslingen, og de mener DNV GL burde oppdaget dette under klassifiseringen. De avventer nå den endelige havarirapporten for å se om man kan si sikkert at dette var årsaken til at skipet sank, når det egentlig burde klart å holde seg flytende med en slik skade. Hadde skipet holdt seg flytende, hadde det antakelig ikke blitt tapt. Hvis noen døde i en bilkollisjon og man kunne dokumentere at dette skyldtes feil ved airbagen, mener du produsenten ikke skulle vært ansvarlig fordi det ikke var de som kjørte bilen? Det hadde jo vært flott for Takata, men jeg tror det er rimelig alene om den oppfatningen. Dette har ingenting med å plassere skyld for kollisjonen å gjøre. Det står ingenting om å gi noen skylden for kollisjonen, dette har du diktet opp fritt i ditt eget hode. Det handler om å se om noen er erstatningsansvarlige for at det gikk så galt som det gikk, av en smell Sjøforsvaret mener båten kanskje skulle tålt.
 9. Det er da ingen som har sagt at ulykken skyldes noe annet i saken du kommenterer på. Ikke har de forsøkt å legge skylden for ulykken på DNV GL heller. Hvor i all verden tar du dette fra? Og hvorfor kommenterer du på en sak det er åpenbart at du ikke har lest?
 10. Jepp, her må man først aktivere installasjon av apper fra ukjente kilder med tilhørende sikkerhetsadvarsler, deretter aktivere ekstra tilganger for tilgjengelighet for den aktuelle appen og tillate at appen leser av skjermen, leser info fra andre apper, legger seg oppå andre apper osv. osv. også her med egne advarsler. Generelt bør man aldri gi slike tillatelser med mindre man har synshemminger som gjør det absolutt nødvendig, og da (og selvfølgelig ellers også) kun fra kilder man er helt sikre på at man stoler på. Med mindre man aktivt har skrudd av Play Protect, vil jo også denne appen advares og varsles om, i hvert fall nå når den er oppdaget av Kasperksy.
 11. Neida, dette var på høring og ferdigdebattert lenge før Korona. Forklaringen er dessverre mer skremmende enn det: Frp, Høyre, AP og SP er skremmende autoritære, og har politikere som driter i, ikke forstår eller ikke gidder å sette seg inn i helt grunnleggende ting når det gjelder personvern og teknologi. Det så man også når Datalagringsdirektivet ble vedtatt. Da visste man allerede at det var i strid med EMK (med mindre man var både blind, døv og evneveik), men man vedtok det likevel. Forhåpentligvis ligger det ikke noe skumlere bak det enn et ønske om å virke handlekraftig kombinert med passe udugelighet, men tendensene er veldig skremmende likevel. Det finnes to partier i Norge som er i nærheten av å bry seg om personvern, og det er SV og Venstre.
 12. Strømmen vi bruker i Norge ER fornybar. Helt uavhengig av hvor mange millarder kullstrømbrukende tyskere bruker på avlatsbrev. Avlatsbrev vasker ikke kullstrømmen ren, og "mangelen" på avlatsbrev gjør ikke vannkraften skitten. Man trenger ikke være reven fra Hakkebakkeskogen for å forstå det. Man trenger bare være villig til å forholde seg til virkeligheten. For de fleste kommer det ganske så naturlig.
 13. Finnes det noen som er stille nok til å ha på soverommet? Soverommet er under 10m2, og det er muligheter for å ha slangen ut av ventil, eller eventuelt ut i gangen, jeg bryr meg jo ikke om temperaturen der når jeg skal sove. Men hvis enheten bråker så mye at man ikke får sove, hjelper det jo ikke om temperaturen er behagelig.
 14. Lynet. Har stort sett vært veldig fornøyd etterpå. Det har vært borte et par ganger (noen har gravd over en kabel etc.) men langt mer stabilt enn Get noen gang var, og langt bedre kundeservice. Sameie og borettslag regnes ikke som forbrukere, så ofte vanlig med lengre bindingstid der.
×
×
 • Create New...