Jump to content

Codename_Paragon

Medlemmer
 • Content Count

  2510
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

9 :)
 1. Flere døgn? Microsoft lykkes i å senke folks forventninger til ytelse og stabilitet. http://uptimes-project.org/hosts/os_breakdown_list/OpenVMSClust Da jeg brukte slike systemer var det stort sett planlagte strømbrudd som var hovedkilden til stans. Det er klart at å sammenligne disse oppetidene med gamle dritt-OS, som DOS, Mac OS classic og Windows 9x blir litt feil. Samtidig så er ikke lange oppetider et mål, dersom det betyr at operativsystemet ikke er oppdatert. Selv om oppdatering av en "live" OS-kjerne kan være støttet, så er det i regelen rimelig å anta at at oppetid er minsteperioden imellom systemoppdateringer. Saken stiller seg imidlertid noe annerledes dersom det er snakk om et system som ikke er tilgjengelig på et nettverk der ikke alle nodene er til å stole på. Men da er også risikobildet helt annerledes enn det som er selvfølgelig for alle andre moderne OS til PCer. Joda, jeg er klar over at dette er rått parti. Grunnen til at jeg skriver dette er ikke for å smile av andre, men for å vise at det lar seg gjøre og at en ikke må akseptere tingenes tilstand, og at andre faktisk har greid dette i mange år. Oppetid var viktig her for svært mange var avhengig av at systemet fungerte prikkfritt. Og systemet var i alle høyeste grad på nett og dette var ved et universitet så kun kan jo tenke deg hvaslags brukere som var der. Live oppdatering er ikke så uvanlig selv om det ikke er på Windows. Haken er at dette bør en ha med i tankene allerede under planleggingen. Jeg har selv laget et slikt mini-OS engang, og det var ikke så vanskelig. På Linux har du nå Ksplice. En kan jo håpe at Microsoft implementerer noe slikt selv engang, men jeg tror mye må endres under panseret før det lar seg gjøre.
 2. Flere døgn? Microsoft lykkes i å senke folks forventninger til ytelse og stabilitet. http://uptimes-project.org/hosts/os_breakdown_list/OpenVMSClust Da jeg brukte slike systemer var det stort sett planlagte strømbrudd som var hovedkilden til stans. Det brukes nok på embedded-systemer, jeg har også vært borti noen som bruker CP/M.
 3. Tja, du kan jo prøve å sette deg inn i situasjonen til de som opplever dette: postkassen flommer over av krav, oppkrav, trussel om inkasso og tvangsinndrivelse pluss at din kredittverdighet pulveriseres fullstendig. De færreste vet hvordan de rydder opp i dette, og jeg hører endel blir så totalt satt ut av dette at de ikke engang vil åpne posten, og den kommer som en flom og kanskje fra hele verden. Folk med forretingsteft har nå funnet markedet modent for å tilby forsikring og tjenester for å håndtere dette. Joda, banker med fler mister penger, men samtidig er de ikke blant de første til å oppgi sine krav. Jeg synes ikke det er urimelig å anse den som har fått sine personalia misbrukt som et offer i slike saker.
 4. jeg ser ihvertfall en stor forskjell der, og jeg vet hvem av de som ikke bryr seg om at strømmen og nødruting av den funker... Skrivefeil fra min side: det skal være nødrutiner. Siden sykehus ikke bygges av napalm, selv ikke i Hollywood, har folk tid til å reagere. Jeg fikk beskrivelser av en som arbeider med sykehusutstyr. De får koblet fra folk fra det fastmonterte utstyret og har mobile enheter for de som er avhengige av slikt (pumper, hjerteutstyr, overvåking med mer), men de greier det ikke i stummende mørke. Får du ikke koblet om i tide og nødaggregatene ikke starter, ja da dør pasienten.
 5. Sykehus skal ha nødaggregater. I teorien skal de til og med fungere. Da strømmen gik på sykehuset i Drammen, så kom de ikke igang, så det var endel stress på operasjonssalene. Jeg hørte en historie om at det ble lappet sammen i lyset fra en mobiltelefon, men det er mulig jeg blander med en annen historie, litt usikker her. I alle fall, det ble oppvask etter svikten, og sykehuset lovet bot og bedring. Kort etter gikk strømmen igjen. Og neida, aggregatene fungerte heller ikke denne gangen. Heldigvis var det ingen som døde, men det kom opp at det skal være nødløsninger, det er bare den lille haken at de ikke fungerte. hjelper ikke stort å ha strøm når sykehuset er i flammer. han spurte om brann, ikke strømbrudd... Det har med det samme å gjøre: nødrutiner og nødutstyr som skal være der, men ikke fungerer helt. Sykehus er fullt av utstyr som krever strøm, f.eks. brannvarslingsanlegget. Operasjonssaler skal være rene, så må du lukke igjen en pasient er det ønskelig å gjøre i operasjonssalen, og da trenger du strøm til f.eks. lys, instrumenter, pumper med mye mer. På intensiven kan folk være oppkoblet med mange kabler. Som nevnt over ble de på sykehuset i Drammen lappet sammen på operasjonssalene før de ble sendt ut (med forbehold om at avisene rapporterte korrekt).
 6. Sykehus skal ha nødaggregater. I teorien skal de til og med fungere. Da strømmen gik på sykehuset i Drammen, så kom de ikke igang, så det var endel stress på operasjonssalene. Jeg hørte en historie om at det ble lappet sammen i lyset fra en mobiltelefon, men det er mulig jeg blander med en annen historie, litt usikker her. I alle fall, det ble oppvask etter svikten, og sykehuset lovet bot og bedring. Kort etter gikk strømmen igjen. Og neida, aggregatene fungerte heller ikke denne gangen. Heldigvis var det ingen som døde, men det kom opp at det skal være nødløsninger, det er bare den lille haken at de ikke fungerte.
 7. Siden dette er kulturavhengig så er spørsmålet ikke helt korrekt. F.eks. i Kina er hvitt en sørgefarve, mens rødt er en festfarve. Hvorfor svart er en sørgefarve i denne delen av verden vet jeg ikke.
 8. Av-ising av fly bruker urea. I passe små mengder er dette gjødsel for planter (om jeg ikke husker helt feil, så er dette en type plantenæring som blir tatt opp gjennom bladene). I for store mengder får en overgjødsling, som er langt fra miljøvennlig. Det blir påstått at av-isingen på Gardermoen har gjort at grunnvannet er forurenset med urea, og det er heller ikke miljøvennlig. Så hva som er miljøvennlig er også et spørsmål om konsentrasjon og hvor det havner.
 9. For moro skyld tok jeg en kikk på http://books.google.com/ og slo opp på mitt navn. Navnet mitt dukker opp på flere digitaliserte bøker, bl.a. der jeg også er (med)forfatter. Og det er greit nok, lisensen åpner for det, selv om jeg igrunnen var litt overrasket at noen gadd å gjøre det. Det som forbløffer meg langt mer er hva jeg ser i Dagens Næringsliv 2009-02-10 på side 59 i seksjonen "Etterbørs" i artikkelen "Den digitale almenning" i artikkelserien "Kamp om åndsverk". Der kommer det frem at (min utheving) Dette hadde jeg ingen aning om før jeg leste dette, lurer igrunnen på hvor alment kjent dette er.
 10. Jeg ble fortalt at myndighetene insisterte på egen utprøving av medisiner i Norge før godkjenning for å sikre seg mot problemer knyttet til forskjeller mellom nordmenn og de gruppene som medisinen i utgangspunktet var utprøvet på. Jeg kjenner ikke til om noen forskjell ble oppdaget, men etterhvert ble dette kravet avskaffet. Spørsmål rundt rase er temmelig brennhett, ser ut som at enkelte antar at biologiske forskjeller er det samme som forskjell i menneskeverd, en logisk kortslutning. Enkelte forskjeller er det, bl.a. i stoffskiftet når det gjelder melkeproteiner og alkohol. I et program om svartedauen ble det påstått det er små genetiske forskjeller mellom nord- og søreuropeere som ga nordeuropeere en øket mulighet for å overleve pesten, men det var ingen detaljer om dette.
 11. Det grenser tett opp mot lurespørsmål, men en kan si at solen og månen har samme vinkelstørrelse.
 12. "Be a Real Internet explorer? Opera.com" Hmm. Jeg får med en gang assosiasjoner til en kar med tropehjelm som baner seg vei igjennom en mørk og farlig jungel der Steve Ballmer står klar til å overfalle deg med stoler... Dette kan bli morsomt.
 13. Har man krav på noen finnerlønn ved funn av slike verdier? Jeg har aldri hørt om noen finnere som er blitt betalt, derimot har jeg hørt at de som finner eldgamle ting på sin eiendom risikerer å måtte betale hundretusener av kroner for utgravningene. I tillegg vil eventuelle utbygninger bli utsatt til området er kartlagt, og det er også en byggegrense mot fortidsminner som kan gi deg permanent byggestopp. En i nabolaget her fikk problemer med et fornminne. Det er vel ikke for konspiratorisk å anta at mange heller låner en minigraver en mørk natt enn å måtte betale en formue for så å ende opp med å aldri kunne gjennomføre byggeprosjektet; kan ikke huske siste store fornminneoppdagelse i forbindelse med privat utbygning. Det var en større utgravning i forbindelse med den nye Svinesundveien, men det var jo statlig. Edit: Jeg må justere det over, jeg kom på at han som fant Hoen-skatten fikk betalt. Men så var det store mengder gull også.
 14. Avføring er ikke meningsberettiget. Vel, hva betyr spørsmålet egentlig? Ja. Lys/blek avføring kan tyde på jernmangel, knallhard mørk kabel som nærmest klinker i skåla betyr du har fått vel mye jern. Om den stort sett flyter kan det være en har cøliaki. Obs: merk dette med "kan", dette er ingen medisinsk ekspertuttalelse. Om det føles som om du er i ferd med å føde en mursten på tvers, kan det hende du bør ha litt mer fiber i kosten. Det finnes også mat som gir løs mave (snodig uttrykk, det der), men ingen av delene er vel gunstige, den gylne middelvei er heller å foretrekke. Denne taksonomiske analysen er ganske utfyllende: http://humorlib.no/alle/12/631/baesjetyper Mer teknisk: http://en.wikipedia.org/wiki/Bristol_Stool_Scale Sjekk "talk"-siden for ytterligere informasjon om farve.
 15. Jeg spør videre, jeg: Har vi en kroppsdel vi har et oddetall av? EDIT: Bortsett fra oddetallet 1, selvfølgelig . Enkelte menn er polyorkide (eng: "polyorchid"), og kan ha 3 eller flere av diverse deler. Om du skulle slå opp på ordet, vil du neppe se på planten orkidé på samme måten lengre...
×
×
 • Create New...