Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

The Hunger Games: Mockinjay Part Two 

 

 

Så denne med min bedre halvdel i går på Ringen Kino. Var vel akkurat som forventet etter å ha sett de tre foregående filmene... Utrolig rotete oppbygging, temmelig katastrofal historiefortelling så personer som meg som ikke har hatt interesse for å lese bøkene sliter veldig med å helt forstå hva i allverden som egentlig skjer og hvorfor.

 

Dårlig regi og oppbygging, ikke spesielt imponerende karakterer/skuespillere og når ikke engang produksjonskvaliteten og det visuelle føles noe særlig bedre enn midt-på-treet så blir det hele en temmelig døll filmopplevelse.

 

 

Mange påstår at Jennifer Lawrence gjør en fantastisk jobb i disse filmene, uten at jeg helt klarer å se det. Har dog ikke kjennskap til bøkene så er mulig hun får til noe i forhold til det å gjenspeile karakteren i boka som går meg et hus forbi. For meg virker det mer som at det er populært at man skal heie fram streke, kvinnelige hovedroller i filmer disse dager og at Lawrence rett og slett får plusspoeng bare fordi det passer inn med dagens jag etter at ting skal være kjønnsnøytralt og kvinnelige hovedroller skal være minst like bra og overbevisende som mannlige.

 

 

 

For meg virker det som du skal være passe opphengt i bøkene og historien bak for at disse filmene, inkludert den siste kan være noe som helst mer enn helt midt-på-treet minus actionfilmer med en kvinnelig hovedrolle. Har vel ikke hatt det såpass kjedelig i kinosal på lange tider, og sammenlignet med Crimson Peak og Del Toro så tror jeg han kunne laget en film om gråstein og få det til å fremstå som en visuelt kunstverk sammenlignet med denne filmen...

 

 

Slutten bærer også et stort preg av dårlig bruk av tid, for på slutten så var det tydelig at nå er vi ferdig og vi har X-antall scener vi må igjennom for vi kan kjøre rulleteksten så la oss bare komme oss igjennom dem så raskt som mulig. De emosjonelle øyeblikkene som filmen forsøker å legge opp til falt helt igjennom hos meg da man ikke fikk tid til å fordøye dem i det hele og store, og selv de andre karakterene virket ikke å bry seg noe større. Den åpenbart mest følelsesladde scenen var såpass ymse gjennomført at jeg som utenforstående faktisk ikke helt forsto om vedkommende faktisk døde for flere scener etterpå da det var temmelig åpenbart at det måtte ha skjedd. Her var det veldig mye som skurret for å si det mildt...

 

 

 

Vurdering: 3 / 10

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

listen_up_philip_6-620x346.png

 

Listen Up Philip (2014) av Alex Ross Perry

 

"You'll need a country retreat if you want to get anything done."

 

Listen Up Philip er et dykk inn i en verden av de egoistiske og arrogante. Vi ser byen og landet gjennom deres øyne med fantastisk kornete foto, med en forteller som dykker inn i psykoser av karakterene som elegant prosa, aksent med et jazzy lydspor. Det er alt en pretensiøs forfatter ville elske. Men filmen fungerer best når vi også ser Philip slik som resten av verden ser han, en frekk og narsissistisk rasshøl. De som har sett Rushmore, så er han nesten som en voksen Max Fischer. Vi ser ikke bare hvordan han forkaster behov og ønsker for andre, men vi hvordan deres liv blir berørt av hans tornado av egeninteresse etter at han forlater dem.

 

Disse to stilene skaper en fantastisk harmoni og en uendelige fascinerende karakterstudie, gjort enda bedre av fantastiske skuespillere spesielt fra Jason Schwartzman og Elizabeth Moss. Alex Ross Perry får oss samtidig inn i hodene på de selvsentrerte og får oss til å synes synd dem, og viser skadene de gjør som gjør at vi hater dem, og kombinerer disse prikkfritt for å skape en fantastisk film.

Endret av MKej
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Edge of Tomorrow (2014)

 

Finurlig idé kan man kanske si, men ikke unnskyldning for å lage en ganske dritkjedelig sci-fi film.

 

Starship troopers, SPR(o.l),  Groundhog day(!),  Aliens og en masse annet i ei utspekulert suppe. Ikke imponerende.

Utdatert i stil og laltterlige kostymer.

 

For en gang skyld T Cruise i en rolle der han ca hører hjemme hverfall.   

 

Kom innunder kategorien bortkastet tid for meg.

 

4/10

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Mulig konseptet er kult, men det trakk sterk ned for min del fordi det for lengst er oppbrukt. Hva blir det neste? Hovedpersonen "dør" i starten, bare for å la handlingen hoppe tilbake noen timer? Klisjé er og blir klisjé. Spesielt sci-fi sjangeren burde lære seg å tenke nytt. Men det verste er når filmer og tv-serier bruket et oppbrukt konsept og prøver å få det til å høres nytt og spennende ut, og folk faktisk faller for det. Det skjer dessverre alt for ofte, noe Edge of Tomorrow er et klart bevis for.

Endret av Schreiber
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...