Gå til innhold

Hvilket strømselskap har du og hvorfor?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
29 minutes ago, Boing_80 said:

hvilket strømselskap har du og hvorfor akkurat det?

GE, de var billigst for mange, mange år siden da jeg valgte de og så har jeg egentlig bare fortsatt der.  Ser de ikke er billigst lenger, men forskjellen er så vidt under 100-lappen/måneden for min del og gidder ikke bytte for så lite. 

Lenke til kommentar

Strømmen som leveres er lik uansett hvilket selskap en velger. Forskjellen ligger i hva annet selskapet kan tilby. Det varierer fra app løsninger for strømforbruk, mobiltelefon abonnement, rabattavtaler, ulike varianter av forsikringer (høyst varierende nytteverdi) og flere andre tjenester. Til selskaper som bare leverer strøm og ikke noe annet.

Noen selskaper tilbyr å fakturere nettleien sammen med strømmen. Andre tilbyr ikke dette. Nå med eFaktura og avtalegiro har det ikke like stor betydning. (For en del år siden mottok jeg to regninger pr måler for fire målere. Var litt upraktisk å motta pr post og betale 8 faktura pr måned. Idag unngår en slikt heldigvis.)

Uheldigvis er et mye brukt triks blant strømselskapene å tilby en god avtale med en viss varighet. Deretter endres automatisk avtalen til en dyrere avtale. Selskapet tjener da på at kunden ikke følger med.

Velg det selskap som har de tjenestene du ønsker. 

Selv benytter jeg Tibber pga app de tilbyr. Det finnes rimeligere selskaper enn Tibber om en ikke ser nytten i løsningen deres.

De andre målere jeg mottar regning på er samlet hos Fortum. De tilbyr samlefaktura. Sammenlignet pris mellom ulike abonnement, der alle kostnader er regnet med. Det er noen øre pr kWh i forskjell pga ulik effekt avgift. Ikke store forskjeller.

Endret av toralfb
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest 99e4a...206

Ser at Vibb er best på prissammenligningstjenesten til forbrukerrådet.

0 i påslag og 0 gebyrer med garanterte betingelser i 36 måneder.

 Hvordan tjener disse som jeg aldri har hørt om før penger? Jeg gidd ikke bytte strømselskap hvis de går konkurs om et par måneder.

Dere som er kunder hos Vibb er dere fornøyd?

Ingen skjulte kostnader?

Anonymous poster hash: 99e4a...206

Lenke til kommentar

Bruker Tibber og har gjort det i mange år nå. Veldig fornøyd med dem.
Bruker appen deres til å smartlade elbilen så månedsbeløpet måtte jeg betalt uansett.

De har vel og "grid reward" nå hvor man kan hjelpe til å belaste strømnettet når det er produsert for mye strøm og få betalt for det.

Bare å gi meg en PM om du vil bli vervet. Begge får 800kr du kan handle for i butikken deres som vervebonus.

Endret av Complexity
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest 99e4a...206

Jeg har verken elbil eller noe smarthus løsninger. Så hva er det eventuelt Tibber kan tilby for meg som er verdt mer enn gebyret og påslaget de tar?

Tipper jeg bytter til Vibb. Leste om de på bytt.no og de få negative kommentarene går på folk som mener strømregningen deres har blitt høyere. Det skyldes sikkert pga gjennomfakturering som jo er en fordel, ikke ulempe. Det er netteier som beregner forbruket, ikke strømleverandør.

 

Anonymous poster hash: 99e4a...206

Lenke til kommentar

Her står det litt informasjon om Vibb.

https://www.hvakosterstrommen.no/stromleverandorer/vibb

 

Sitat

Hvordan tjener Vibb penger?
Når Vibb har 0 kr i månedsavgift og 0 øre i påslag , hvordan tjener Vibb da penger? Vibb tjener penger på salg av valgfrie tjenester, som hjelper deg å ta kontroll på strømforbruket ditt og reduserer strømregningen. Et eksempel på dette er Vibb+. Her betaler du 39 kr i måneden, og får da ekstra funksjonalitet i appen som smartlading av elbil og mulighet for sanntidsdata av strømforbruket ditt.

Dersom du ikke har behov for noen av de ekstra tjenestene Vibb tilbyr, trenger du ikke bestille disse. Da betaler du kun spotprisen, og har fremdeles oversikt over kundeforholdet ditt i Vibb-appen.

 

Endret av toralfb
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...