Gå til innhold

FriskLuft

Medlemmer
  • Innlegg

    297
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av FriskLuft

  1. Hun dama gjør jo sin egen sak en bjørnetjeneste ved å publisere dette. Føler her at alle som bruker saken er litt koko dessverre. Egentlig også litt lærerrikt fordi en ser hvordan folk reagerer og spinner teorier ut fra et bilde.
  2. Dersom du faktisk mener Eide er ekstremist og hater Israel så har du ett større problem med dine egne holdninger. Jeg støtter ikke AP og er ikke noen tilhenger av hverken Støre eller Eide,men jeg vet med 100% sikkerhet at Eide ikke hater Israel eller er noen ekstremist. Det faller egentlig på sin egen urimelighet..Enkelte her inne er tydeligvis helt på bærtur og fremstiller seg som ekstremister selv. Ikke rart det er krig i verden om man faktisk tror at vår utenriksminister er ekstremist og Israel hater.
  3. Dette viser at det er viktig med en fri presse som kan avklare hva som faktisk skjedde. At Eide skulle stå inne for dette budskapet er usannsylig gitt rollen han har. De som bruker saken mot han viser vel strengt tatt de samme holdninger som personen med plakaten
  4. Ønsker vi å definere hva slags argumenter som kan fremføres i medier? Jeg har nå mer tro på å argumentere imot,enn å forby.
  5. Høres som noe putin eller Trump kunne sagt
  6. Merkelig tilnærming til pressefrihet. Dersom man antar at det er fiendtelig propaganda man stopper så er det helt ok? I mitt hode så hører jeg gjerne på argumenter fra djevelen selv,enn å forby djevelen fremføre sine argumenter. Det er først da man har ekte demokrati. Folk som vil forby argumenter eller propaganda fra fienden har totalt misforstått hva demokrati er mener nå jeg.
  7. Litt snodig tilnærming til fri presse i et demokrati.
  8. Denne nyheten får meg til å tenke på diktaturer : https://www.aftenposten.no/verden/i/Jb19pJ/mediestasjonen-al-jazeera-er-tatt-av-luften-i-israel Har noe lignende skjedd i vesten?
  9. Hva det koster er jo en ting,men hva slags signal det gir terrorister og tyvpakk er noe helt annet. Signalet er: kom til Norge og gjør dere til norske statsborgere så er dere sikret for livet uansett hva dere gjør. Rent konkret vil det heller ikke komme noe positivt ut av denne saken som gjør livet sikrere eller bedre for noen Nordmenn. Noen ganger er det bedre å ikke løfte en finger.
  10. Norge burde inngå avtale med Pakistan at han kan sone straffen sin der. Vi har jo flere tilfeller der nordmenn soner i utlandet. Norge må tenke preventivt i sin agering.
  11. En straff skal virke preventivt. I denne konkrete saken vil enhver terrorist se at de er tjent med først å skaffe seg norsk statsborgerskap før de begår ugjerningen de drømmer om. Det er mao ikke preventivt for Norge å håndtere saken slik som i dette tilfelle.
  12. Hvorfor skal vi få han hjem? Han vil ikke bidra med å forklare seg uansett..og han blir bare en utgift for landet..og på toppen av det hele så får han selv det mye bedre i fengsel i Norge enn det han hadde i Pakistan. Det er så invers vinn-vinn man kan få det for Norge..For han er det vinn-vinn. Norske politikere vil jo fremstå som idioter og skjule seg bak ord som rettstat osv..Nei,hadde vært bedre om han bare hadde blitt i pakistan
  13. Å investere i eiendom kan økonomisk være fornuftig,men å bidra til økt etterspørsel for å bygge ned mer natur er ikke av interesse her. Blir bare lei meg når jeg ser alt som ødelegges. Jeg har nok midler til å klare meg greit nok etter min målestokk og ønsker ikke at mine penger skal bidra til å bygge ned natur - så jeg velger bort mer penger for mer natur for å si det på den måten. Jeg er ikke en person som blir mer lykkelig av mer penger. Bare jeg har nok til mat,varme,beholde helse og et ok sted å bo er jeg fornøyd. Staten vil derimot implisitt at vi som har verdier skal bygge ned Norge og bidra til et mindre bærekraftig miljø og større klimautfordringer. Derfor gir staten f.eks skattefradrag for gjeldsrenter uavhengig av hva gjelden består av. Økonomisk vekst trumfer klima og miljøspørspørsmål og bankene er de som bidrar til å gjennomføre statens ønsker..Sånn sett er det mye hykleri å finne både hos banker og staten når de snakker om klima og miljø. Jeg har gitt litt opp staten og bankene da de er så falske. MDG'ere er kanskje de aller mest falske uten at de ser det selv..men dette blir en avsporing her. Bankene vil uansett pushe så mye penger de bare kan på hver og en og gir stort sett blanke i hva pengene brukes til bare den som tar imot gjelden kan betjene den
  14. I mitt tilfelle visste jeg hva jeg hadde behov for av lån og ba om det ifb boligkjøp. Banken synes jeg ba om for lite og ville låne meg mer. Jeg sa at jeg ikke hadde behov for mer og ønsket ikke ta opp mer lån enn mitt behov. Da sa banken at jeg kunne jo kjøpe en hytte og båt for de ekstra pengene de ville låne ut. De sa vel noe slikt som "Du kan jo investere i en hytte og kjøpe deg en båt". Jeg tjener bra og har grei økonomi men ingen interesse i å eie f.eks hytte eller kjøpe masse ekstra jeg strengt tatt ikke trenger. Det er jo dessverre blitt en slags sannhet i dagens samfunn at alle vil forsøke å tjene mest mulig for å kunne forbruke mest mulig og så bli lykkelig av det.
  15. Banken vil aller helst at du som kunde makser ut lånet. De ser aller helst at boligprisene går til himmels og at folk ber på sine knær om lån. De kom med tilbud om flere millioner over hva jeg ba om for noen år siden. De ville pushe så mye lån på meg som mulig. Oppfordret meg til å gå til innkjøp av hytte og båt. Jeg sa nei og ble faktisk provosert over bankens holdning. Jeg vil eie minst mulig og har null interesse av å forbruke mye. Eneste som faktisk betyr noe er god helse og et godt liv slik som man selv verdsetter. For meg er det enkle livet best og bankene kan bare glemme å dytte gjeld på meg. Dessverre synes staten jeg er en dust som ikke vil forbruke så mye jeg tjener og skatter meg ca 50%. Dette klima og miljø pratet er bare løgn og bedrag. Staten vil at folk skal ta opp masse gjeld og banken tilbyr dette med glede slik at vi alle kan bygge ned landet og gi f.. i klima og miljø. Sånn er den egentlige virkeligheten.
  16. Er hendelsen med håndkle og et rødt merke som følge etterpå som dras frem som det mest alvorlige punktet i tiltalen. Synes dette fortsatt er storm i vannglass. Som liten fikk vi en sjelden gang pisk med teppebanker uten at vi helt forstod hva vi en gang gjorde galt. Og selv om dette er ulovlig i dag så synes ikke jeg dette var noe å bry seg om den gang heller. Det gjorde vondt,men vi overlevde uten varige men. Og før min tid slo lærere elever..nå er rollene snudd på hodet mhp lærere som nå tar imot pryl fra elever isteden,men ingen bryr seg og eleven fremstilles som offer. Men ett vått håndkle som kanskje fikk litt større effekt en tiltenkt er straffbart...Verden er helt skrudd...
  17. Men man kan så terror frø ved å gå til angrep på den sivile befolkningen..Det er jo dette som blir resultatet - og siden begge parter i praksis driver med blodhevn hele tiden - så blir man aldri ferdig med dette før noen prøver et annet spor
  18. Som flere har vært inne på her - så er mye av Irans befolkning ganske åpne og ikke av den krigerske terrorsorten. Så en fredelig løsning for å gi fremtidshåp for irans yngre befolkning er nok å foretrekke. Går man til krig mot Iran nå - så vil det jo ende med en henvaksjon en eller annen gang i fremtiden - om ikke med atomvåpen med en gang - så vil man jo lykkes med dette før eller siden..og så lenge man bomber dem sønder og sammen får de jo ikke et positivt inntrykk av vesten for å si det slik
  19. Hvorfor insinuerer du støtte til Iran dersom man finner slike lister som selvskryt fra Israel? Russland drev jo i mange år med slik propagande og tåkelegging for å fortelle hvor flinke og dyktige man var slik at befolkningen skulle tro man var verdens beste land - de driver vel på med dette ennå. Forøvrig støtter jeg ingen angrep - hverken på den ene eller andre siden. Det er vel kanskje utfordringen i en slik tråd fordi mange tror at man enten må være for eller imot Israel/Iran ser det ut til. Men slik er ikke tilfelle her. Personlig synes jeg flere i denne tråden gir utrykk for å ønske en storkrig. Det er skremmende.
  20. Jeg oppfatter dette negativt fordi jeg oppfatter dette som en skryteliste. Jeg kan ikke se at f.eks USA har sendt ut slike meldinger når de f.eks har angrepet houthi militsen...detaljerte oversikter over hva de ødelagte osv
  21. Tull - USA har gjort flere angrep i midtøsten den siste tiden. De har f.eks slått ned en haug med houthi baser. Så USA er defintivt villig til å sette makt bak enhver trussel. Men det er jo det problemet i USA at landet er splittet - dog trolig ikke så mye mhp Israel spørsmål. Et Israelsk liv er visstnok hvert mye mer enn et ukrainsk om dagen
  22. Tror du virkelig at USA kan knuse hvem som helst? Høres ut som noe Trump kunne trodd på - men fakta er vel slik at dersom det virkelig går ille så er det ingen vinnere igjen. Så enkelt er det!
  23. Hva er egentlig meningen med å liste opp slike lister? Skal det virke beroligene på Israels befolkning - eller er det en form for selvskryt/selvbedrag der man prøver å overbevise seg selv og andre at man er uovervinnelig?
  24. Målestokk for om man har klart å skåne sivile..nei glem dette tulletallet. Et liv kan ikke måles..det må leves. Og ledere som styrer land inn i krig leker seg med andres liv. Målet må alltid være å unngå krig. Men så har du dessverre idioter av noen ledere som måler egen styrke opp mot andres og ikke risikerer eget liv i prossessen. Nei,galskap er dette.
  25. Om det er 1000,2000,10000 osv drepte betyr ingenting. Det er uansett for mange sivile drept. En sivil drept er en for mye. Blir mektig irritert over tall lekene enkelte driver med her inne..et liv tapt er et liv for mye..uansett hvilken side man er på i konflikten
×
×
  • Opprett ny...