Jump to content

Complexity

Medlemmer
 • Content Count

  18300
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Complexity

 1. Vet ikke spesifikasjonene på den Volvoen, men vil tro den ikke er noe sinke om den stiller på stripa. Teslan fikk ikke kjøre så mange runder da bilen var for rask til at sjoføren ikke hadde drag-lisens.
 2. Absolutt. De løste det på Model 3/Y ved å ikke ha noe skjerm bak rattet. Men ifølge mange ble det feil det og.
 3. Displayet blir jo mye mere synlig uten noe hindring. De fleste biler jeg kjører må jeg lene meg en eller annen vei for å se alt på instrumentpanelet siden jeg liker å ha rattet ganske lavt.
 4. Model X har ikke varmepumpe da (før utgaven som kommer nå) så den taper en del der på vinterstid. De nye som kommer har nok lavere forbruk. Model X er vel også en del sprekere enn e-tron.
 5. Målt eller med kjørecomputeren? Firmabilen min (Avensis) viser bare 900km med full tank. Starter jeg hjemmefra med elbilen fulladet kommer jeg meg bortimot 1000km om jeg lader hallveis. Turen med elbilen koster meg bare en 150-250 kroner da mot nesten en tusenlapp på Avensisen. Men så kjører jeg meget sjelden mere enn 50 mil i slengen så nesten all lading gjøres mye billigere. Avensisen må alltid betale dyrt for dieselen.
 6. Ja direkte plass blir det ikke da selve "modulene" er like store, men det mangler noen rader med batterier inni SR+ modulene. Vil jo påvirke vekt og varme/kjøleegenskaper en del. Var dumt skrevet av meg. Er vel forøvrig litt mere futt i MIC utgaven av SR+ for å kompensere for den økte vekta, så i praksis har det nok lite å si.
 7. SR+ fra Kina har jo LFP batterier istedefor Lithium batterier som freemont bilene. De tar dobbelt så mye plass og veier mye mere, men de viser seg å ha en gjevnere ladekurve på sommerstid iallefall. SR+ fra kina veier vel like mye som Long Range fra freemont, som har en ekstra motor og større batterikapasitet. Jeg regner sterkt med at lakken på Kinabilene er mye bedre enn California bilene. I California er jo alt av kjemikalier fyfy, mens Kina bare kan pøse på.
 8. Tar gjerne de 10 minuttene ekstra om jeg sparer masse penger på det og jeg slipper diesellukt av hendene.
 9. Sidekolisjon er sikrere på biler som har batteripakke i gulvet ja. Se bare på kræsjtest av MG ZS. Elbilutgaven gjorde det mye bedre enn Dieselutgaven takket være det stive gulvet.
 10. Ja Taycan støtter det, og noen her på forumet nevnte og at ID.3 skulle få støtte for det i en oppdatering engang. Ikke hørt noe mer om det men VW har kansje enda nok bugs å fikse før det kommer til den. Model 3 bruker faktisk også kabinluften til å varme batteriet med om det er varmere i kabinen enn i batteriet og man ønsker å kjøle ned kabinen. Da slipper man å bruke så mye ekstra energi på å varme det. Forhåpentligvis flere som implementerer forvarming. Kan ta vesentlig lengere tid å lade batteriet (spesielt på vinteren) om batteriet ikke er forvarmet.
 11. Folk er kanskje ikke klar over at bilen kan forvarme batteriet før lading. Må bare velge laderen som destinasjon på kartet. Er vel ikke så mange andre biler som støtter slikt.
 12. Men denne kan kjøre 40 mil + hver eneste dag uten å dra innom noe stasjon for å fylle. Bare å ha den plugga i strøm om natta når den står parkert. Det er mye bedre i mine øyne, og bedre for lommeboka. Og skulle man absolutt kjøre langt en dag så fylles den raskt da også. Ikke like raskt som en Dieselbil, men man må jo uansett på toalettet og spise litt på langtur og plutselig er bilen ferdigladet.
 13. Liker det nye utsende på UI'en. Håper det kommer til Model 3 og snart.
 14. Det så veldig knotete ut ja. Skuffende at det ikke var adaptiv styring. Men sikkert enkel sak å få bytta til det andre rattet om man er missfornøyd.
 15. Bobilsesongen er startet. Er ikke interessert i å kjøre i 60km/t over alt selv om jeg har henger på slep.
 16. Forklar gjerne hvorfor diesel fortsatt er best? (Kjørte forøvrig 50 mil i dag med 1 tonn på slep med elbilen min. Er sykt digg å kunne ta forbikjøringer som om man ikke har noe på slep. Forbikjøringer var bare å glemme med henger på dieselbilen min)
 17. Er vel ingen deler som kan kryssbyttes mellom den gamle og den nye. Utsendemessig så har den samme formen, men har jo skjedd litt der og på 9 år. Mange meninger om utsende på Tesla, men en gjenganger er jo at Model S alltid har vært den peneste modellen.
 18. Er vel ikke noe regler som sier at bakruten må være fri for snø. Mange biler har ikke bakrute, og mange biler har sotet dem helt. Er vel bare B stolpen og fremover som må ha klar sikt.
 19. Er lett å ordne en slik bekreftelse selv om man skal svindle. Var en episode av Insider hvor en svindler viste hvor enkelt det var å få f.eks Santander til å gi en bekreftelse på lån bare med å ta en liten telefon til dem og late som man ringer fra ett firma.
 20. Om noen år har alle gått over til dette, og da er det vel plutselig helt avleggs med sikringer og mekaniske releer til å styre 12V. Dvs. 12V vil forsvinne helt etterhvert også. Er en tåpelig lav spenning å drive ting på.
 21. Blinklysene virket, men releet under setet hadde noe med sentrallåsen å gjøre, og den hadde ett enkelt rele som klikket for å blinke med blinklysene som indikerte om bilen var låst eller ikke. Heter vel Comfort Module eller noe den boksen som inneholder releet. Vet ikke hvilken model bilen var men ikke siste skrik, og svigermor var dritlei av att blinklysene sto på hele tide og tappet batteriet.
 22. Fordelen med at det er en resettbar sikring er mange. Det hjelper godt på når det kommer til fjerndiagnosering f.eks. Man vil og kunne få feilmeldinger om man overbelaster ting og slipper å bruke tid på feilsøking. "12V Socket overloadet - åja kansje kompressoren jeg plugga i drar litt for mye strøm.. Istede for å klø seg i hodet på hvorfor den ikke funker. Om bare den fysiske sikringen ryker er det ikke sikkert bilen får det med seg. Mange setter pris på at USB portene fungerer en stund etter man har kobla i den knekte iphone kabelen sin som kortslutta dem, istede for å måtte lete frem sikringsbokse å bytte USB sikringen som f.eks Mach-e har. Mekaniske releer har jeg byttet utrolig mange av, både i biler og i jobbsammenheng. det er skremmende at det fortsatt brukes i så stor grad (22stk i mach-e f.eks) Siste jeg bytta på en bil så måtte jeg ut med en boks under setet på en passat og lodde ut releet fra ett kretskort der, det var utslitt og blinklysene slukket aldri når man låste bilen. Og hvor mange ganger har det releet klikket i sitt liv? 10 ganger om dagen kansje max? Mosfet, solid state og moderne elektronikk gjør en mye bedre jobb enn mekaniske releer.
 23. kortslutter 12V uttaket f.eks. Er jo litt tungvindt å da måtte finne fram instruksjonsboken for å se hvilken sikringsboks sikringen er i, for å så kansje måtte bruke verktøy for å få ut sikringen. Så må man kanskje kjøre rundt å lete etter en slik sikring å oppdrive om man ikke har det liggende. Eller som de fleste kansje gjør: bestiller time på verksted. På en Tesla er det bare å vente litt så funker det igjen. Vesentlig mere brukervennlig, men verkstedet taper kansje litt inntekt. Er vel og en del mere kabling og logistikk i produksjonen når alt må gå gjennom sikringsbokser istede for å heller bli styrt direkte fra strømkilden. Men det værste er jo at de bruker mekaniske releer. Det var vel fint før i tiden for å få klikkelyd av blinklysene men er jo totalt avleggs i 2021.
×
×
 • Create New...