Gå til innhold

Complexity

Medlemmer
  • Innlegg

    21 204
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av Complexity

  1. Bra man kan gjøre det selv iallefall. Måtte ikke inn med noe fancy verktøy for å nullstille feilmeldingen? Sett en del kræsjtester av Model 3 nå. Virker som batteriet tåler mye juling. Tipper lithiunbatteriet de har brukt noen år nå som veier mindre tåler enda mer.
  2. Ja det er enorme krefter. Må ha satt en støkk i deg det der. Leaf har 12V batteriet helt i fronten så skal lite til før det tar skade. Ser at Hyundai og har batteriene midt under panseret så det kan forklare kravet til ekstra e-call batteri der iallefall. Tesla (og sikkert flere) bruker jo og H.E.L.P systemet som får lysene til å blinke med 4Hz eller så og sender ut varsel til andre bilers navigasjon om det skulle skje en ulykke. Dette krever nok iallefall intakt 12V.
  3. Pussig om det er regelverket for finner ikke noe på Google om eget batteri for dette til Tesla, ei heller noe info om at noen har måtte bytte det. Så om det er eget batteri så har de isåfall brukt ett skikkelig ett. 12V sitter jo ganske beskyttet under frontruten så nødblink skal fungere etter en ulykke. Kanskje de slipper eget batteri til e-call om de tar høyde for sånt? Uansett horribel pris å måtte betale for å bytte ett lite billig batteri. Antar man får feil på EU og om man ikke bytter det innenfor tidsfristene og har feilmelding på det.
  4. For å snakke om noe annet så var en bekjent nylig innom Hyundai for å ta service på bilen sin. Da byttet de blant annet e-call batteriet som skal byttes hvert 3e år. Dette kostet 1500kr eller så. Og jeg lurer litt på hva i faen? Googlet å ser Kia tar 2500kr for å bytte e-call batteri på sine biler hvert 3e år? For det første så lurer jeg på hvorfor det er eget batteri for dette? Min bil har og e-call greiene men har jo ikke eget batteri til det. Går jo på 12V som alt annet. For det andre så undrer jeg på hvorfor man til den syke prisen ikke får ett batteri som varer mer enn 3 år?
  5. Ja man kan sette det og opp som snarvei til det.
  6. S3XY buttons fikser det om det er noe du ønsker. Kan også aktivere "kickdown" så bilen er i chill mode helt til du planter pedalen i bunn og den automatisk bytter modus. Ikke noe jeg har bruk for men tenkte bare å nevne det.
  7. Stemmer det. En veteran Model 3. Var på nippet til å gå for performance da prisforsjellen var liten men prioriterte bakkeklaring og krok. Den kunne gjerne hatt litt mere power, men har i det minste fått drift-mode via 3'epart løsning så man kan ha det litt morro selv om man mangler trackmode.
  8. Det er jo ikke 7 moduser per bil. Som du ser er det forsjellige modusene avhengig av hvilken bil man har. Og ingen av de har noe med ECO å gjøre, med unntak av de modusene som krever varmt batteri da det kreves ekstra energi for å holde det ekstra varmt. Sport å Chill på en Model 3 performance f.eks har nøyaktig samme forbruk om man kjører helt likens. Vet forøvrig ikke om det helt kan kalles kjøremodus heller da det bare er ett valg i menyen blandt alle andre. Og det påvirker kun gasspedalen. Track og Offroad mode er vel mere kjøremoduser man kan velge og de nevnes jo ikke i oversikten din.
  9. Det gjør de nok, men å kimse på rattvarme (20 watt?) Og setevarme (100W per sete?) Via to egne moduser er litt tåpelig synes jeg. Forøvrig 530W lydforsterker i i4, så jeg er ikke forunder om eco modus gir kjipere lyd og for er jo litt å spare om de skal spare på alle småting.
  10. Som nevnt over er det forståelse for modus som endrer oppsett for understell og styring og slikt. Er eco og power ting jeg ikke ser meningen med. Lys/setevarme/varme I ratt osv bruker minimalt med strøm så det vil nesten ikke kunne merkes på forbruket. Blir bilens lydanlegg og dårligere i eco modus? Forsterkerne i bilen bruker jo bittelitt strøm de og. Kun varmeapparatet som gir nevneverdig utslag på forbruk..
  11. Er jo bare dumt vist modusene ikke har noe for seg. Oppsett på understell å styring er jo en ting men å måtte ha en egen modus påslått for at varmeapparatet ikke skal tømme batteriet ser jeg ikke poenget med. Og opptil flere moduser som hindrer det i å tømme batteriet? Om jeg hadde kjørt BMW så ville jeg sikkert hatt bilen i Sport Boost modus hele tiden da jeg vil ha max effekt tilgjengelig. Men da måtte kansje levd med rødt dashbord og en del andre sport greier på hele tiden og?
  12. Takker for god info! Skal sjekke ut litt mere om denne lykten. Har trua på Sofrin sine produkter iallefall. Hodelykten jeg kjøpte var med ett 18650 batteri (enda jeg valgte uten men jeej) og jeg målte det til ca 2800mAh, som er bra nærme de 3000mAh som det er rated til. Sjelden man ser sånt på kinaprodukter. Min testmetode er å fullade batteriet og så dra 1A fra det til det når 3V. Om man tar en "normal' test av en slik celle hvor den skrur ned strømmen når det begynner å slite så tror jeg det ville klart 3000mAh fint.
  13. Ikke Sport, Sport Individual, Sport boost, Comfort, Eco Pro og Eco Pro individual? Hvor man må bruke Sport Boost for å få full effekt? Eco Pro var spesielt navn forøvrig.. Profesjonell økonomisk modus..
  14. Jeg tenkte litt spesifikt mot Cupra da. Veldig sjelden jeg ser slik på veien. Model 3 derimot ser jeg jo 50 av bare jeg skal noen kilometer på butikken.. Fordi man heller bare kan få all poweren ved å knø pedalen i bunnen? Virker heldigvis som man kan slå det på i Cupra Born så man slipper å bruke knappen. BMW har vel 17 forskjellige kjøremoduser så er ikke overasket om man må trykke på knapper og for å få full power..
  15. Hørtes gøy ut... Har en Sofirn hodelykt som jeg er veldig fornøyd med. Knall lys og topp kvalitet. Frista til å teste en sånn Q8 nå. Lyser den faktisk så ekstremt som de sier?
  16. Veldig få ifølge statistikken.. Menmen.. Er forøvrig Cupra Born som selges nå den "gamle" utgaven som ikke får flere oppdateringer eller er det med VAG sin nye hardware og software? Om det er den gamle så ville jeg kansje styrt unna selv med den fine prisen. Hah mye rart der ja.. Det med at det kun er høytallere fremme husker jeg var mye snakkis når ID.3 først ble levert til kunder, da de av naturlige grunner trodde det var minst 4 høytalere i bilen. Men det var det altså ikke..
  17. Firefox er vel den eneste gjenlevende nettleseren som ikke er chromium basert.. Så jeg forstår at BankID har prioritert chrome.. Men som nevnt over burde du ikke bruke Android eller Apple om du er redd for å ha noe som samler opplysninger. Kjøp deg en dum telefon eller bytt på den OS til noe annet.
  18. 60K mere så har man en Tesla Model 3 med nesten 10 mil lenger WLTP.. Uten vinterhjul og krok da men cupran må nok enda lavere i pris for å bli noe storselger.. Ville forøvrig også tatt Cupran istedefor ID.3 - men den tåpelige boost knappen kunne de klart seg uten..
  19. Switch funker utmerket til å få litt ørefred med Peppa Gris hos barna. Også er jo Nintendo sine egne spill meget bra optimalistert på switch. Ellers ikke så veldig brukbar. Jeg spilte Bioshock Infinite på den men når jeg var kommet ca 1/3 klarte jeg ikke mere av 20fps og potetgrafikk... Min switch er overclocka så det hjelper litt men var allikevel ikke bra.. Så spilte det på en Ally istede. Alt på max og 120fps var litt mere kos Synd at Nintendo enda håver inn penger på den 8 år gamle konsollen sin. Den trenger sårt en upgrade.
  20. Complexity

    Tesla - kaféen

    Stalks ville jeg ikke brydd meg så veldig om, for det kommer (om det ikke allerede er kommet) 3'e parts løsninger som fikser den biffen. Highland er en solid facelift av den gamle Model 3 på alle måter (utenom at stalks er borte) så å betale fullpris på en "gammel" Y nå ville jeg ikke gjort. Den er jo 5 år gammel nå og basert på Model 3 som er 7 år gammel.. Tiden flyr..
  21. Complexity

    Tesla - kaféen

    Jeg var selv ergerlig når Model 3 fikk varmepumpe og min da ganske nye bil var uten. En så stor upgrade som dette ville ødelagt nattesøvnen min 😅
  22. Complexity

    Tesla - kaféen

    Nye Model 3 ble vel ikke noe dyrere, så med mindre de putter steer-by-wire eller noe på Juniper så blir den nok samme pris som før ca. Og den gamle vil synke i verdi. Jeg ville ventet. Enten på å kjøpe den nye eller å kjøpe den gamle brukt mye billigere når den nye kommer.
  23. 2019 LR har ikke varmepumpe. Og WLTP var vel 530 eller noe i sin tid. Mindre batteri enn dagens LR.
  24. Da ville jeg ringt å bestilt den så den var klar til å bare hentes? Nettleser på skjermen i bilen til å surfe meny så har man passasjer kan det jo lett planlegges. Eller så ville jeg nok bare ladet i 15-20 minutter der å tatt meg god tid. Tipper jeg ville strukket på bena uansett da.
  25. Sier seg vel selv at man ikke burde kjøpe en e-golf om man pendler kongsvinger-Røros ofte. Men om man bare kjører på jobb\butikk\barnehage\skole etc i nærområder hver dag så duger de helt fint til det. Gjenomsnittlig kjørelengde i norge er vel sånn 12 kilometer om dagen eller noe. Har man en bra elbil (selvfølgelig mye dårlig der ute som også gjelder for fossile biler) så planlegger bilen ruten for deg med eventuelt nødvendige stopp. Min gamle Tesla må stoppe å lade i 5 minutter på denne turen ifølge appen til bilen. Denne tar høyde for vær å vind å alt sånt så på sommeren slipper man nok den stoppen. Ankommer og med 18% da så har litt å gå på. En nyere Tesla vil klare ruten helt fint uten å måtte stoppe. Forøvrig en burgersjappe, en Coop Extra butikk og to resturanter med laderne i Alvdal så de 5 minuttene kan man fint slå ihel.
×
×
  • Opprett ny...