Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Dama tror på det overnaturlige ++


Gjest 89c26...e28

Anbefalte innlegg

Gjest 89c26...e28

Jeg sliter litt ( mye til tider ) med at dama tror på det overnaturlige.

Hun ser på "ghost hunters" på youtube hver eneste dag. Hun jobber 40% og jeg vet at dagen hennes går i det samme søppelet.

Reality tv som ex on the beach, paradise hotel, bloggerne og alt sånn når det er tilgjengelig. Men hun ser jo en hel sesong på par dager.  Så etter det, farer hun tilbake til youtube for å se på influensere og spøkelsesjakt.

Hun vet veldig godt at jeg ikke tror på slikt. Og har egentlig lav toleranse når det gjelder å prøve å snakke seriøst om sånt. Hun gjør det med mormoren og moren sin hele tiden.. De tror at bestefaren hennes er en sommerfugl etter at han døde fordi de ba om et tegn en sommerdag, også kom det en sommerfugl på verandaen.

Og alt dette koker over litt for mye for min del.  Hun har til dels klart å legge fra seg det å snakke om det med meg, men baksiden er jo at vi sitter igjen med ingenting å prate om.  Jeg har virkelig prøvd å sett på reality program og få med meg det som skjer, men prøver jeg å diskutere noe, så blir det for innviklet for henne å diskutere.

Jeg sliter rett å slett med at min kjære er for lite belest, har ingen mål og mening, og prøver å leve livet på easy mode.

What to fucking do.

Jeg elsker 9/10 sider av henne. Har prøvd i flere år å motivere henne til å finne noe hun brenner for, få henne til å tenke på andre ting, fylle sinnet med noe mer "produktivt"..Men etter 1 uke med "hype" så er det over fordi hun er redd for å feile.  Klassisk tilfelle med andre ord.

Anonymous poster hash: 89c26...e28

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er litt skummelt å falle ned i slike hull, men er også ganske lett når man fort oppholder i seg i et ekkokammer og ikke får noe kritikk eller konstruktive rettelser tilbake tidlig nok.

Nå har jo du gjort en innsats med å forsøke og forandre på dette, noe som er prisverdig, men det har hatt lite innvirkning.

Sånn jeg ser det må du enten bare akseptere dette eller rett og slett bryte opp.

Selv sjekker jeg godt for slike ting for å nettopp slippe å havne i slike situasjoner som du er i nå og har nok spart meg selv for mye p.g.a det.

Spekulativt søppel som f.eks Ex on the beach hadde jeg ikke engang sett ÈN episode av engang for å prøve å ha noe å diskutere, men dette ser ut til å ha en eller annen magisk tiltrekningskraft på ukritiske damer i tillegg til overnaturlige ting.

Endret av vidor
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Jeg liker virkelig ikke å dømme folk eller stemple folk, omtrent uansett hva de tenker og gjør, så lenge det ikke er ondskapsfulle ting. Men noe jeg har opplevd flere ganger er at de som lar seg lure av sjarlataner som driver med det overnaturlige ikke bare lar seg lure, men de ser ned på og snakker ufint om folk som ikke lar seg lure. De mener ofte det er folk som er rasjonelle og skeptiske som det er noe galt med. De er trangsinnet og intolerante. Da blir det litt sånn at jeg må styre unna for å beherske meg. Jeg hadde syns det var veldig vanskelig å dele livet med noen som har et så annerledes og irrasjonelt virkelighetssyn og er fullstendig immun mot fornuft og logikk.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg hadde ikke klart å være i forhold med en som er så på kant med mitt syn på virkeligheten. Stadig grunn til irritasjon både hjemme og hos svigermor. Jeg hadde en kjæreste for 15-20 år siden hvor jeg etter noen måneder forstod hun var kristen (var ikke et tema før det, da hun absolutt ikke fremsto slik i begynnelsen, og dette var før Facebook osv). Hun trodde at det fantes et helvete osv., noe jeg synes er fullstendig irrasjonelt. Kjempekjekk jente, men ble etterhvert umulig å holde sammen. Moren hennes jobbet i kirken og jeg følte jeg måtte kneble meg selv.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Du kan prøve å si:

"Ser ut til at du hadde rett. Ett spøkelse av bestemor kom til meg mens du var på jobb. Hun sa at spøkelsesverdenen er ganske kjedelig, mens hun gjespet. Og at vi burde bruke livet på mer spennende saker."

Hun kan jo prøve å motsi deg, anklage deg for å bare tulle, men da motsier hun seg selv i samme slengen. Vinn vinn.

Vet at det ikke er så lett, men du er vel desperat så...

 

Annen taktikk kan være å finne andre spennende videoer på youtube for å dele med henne, for å sakte men sikkert prøve å dytte henne av manien. Det hjelper ikke stort å prøve å få noen til å ikke tenke på noe, bedre å prøve å erstatte det med noe annet. Og det har du jo prøvd også virket det som. Men noe enkelt spennende fra youtube kan kanskje greie det.

Hvis dere begge er i 20 årene, så må du også regne med at unge personer kan være litt ensartede/ett sporslig. Og at det kan være en faseting også hvis du er heldig, som nevnt over.

Lenke til kommentar
1 minute ago, Kakkelfant said:

Høres ut som hun mangler basiskunnskap og sunn fornuft, rett og slett - du kan kanskje holde ut, men vil det gi deg noe særlig å gå på akkord med deg selv for hennes del?

Han sa jo at han elsker 9/10 av henne. Da vil jeg si at det er verdt å prøve mye, eller eventuelt bare akseptere denne siden av henne, siden vi alle har rett til å være oss selv, inkludert henne.

Lenke til kommentar
14 minutes ago, Selfuniverse said:

Han sa jo at han elsker 9/10 av henne. Da vil jeg si at det er verdt å prøve mye, eller eventuelt bare akseptere denne siden av henne, siden vi alle har rett til å være oss selv, inkludert henne.

Jo jøss, for all del - samtidig er det ikke til å se bort ifra det at like barn leker best. For min egen del kan jeg si det at det spiller liten rolle hvor pen hun er å se på og hvor godt jeg liker henne, om det er tomt på innsiden og rullegardinen er dratt ned.

Det får bli en avveining han må ta selv, hvor langt han er villig til å gå på akkord med seg selv og sine ønsker.

 

 

Endret av Kakkelfant
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Dilemma dette. Man kan selvsagt ikke nekte noen å tro på overnaturlige ting, men slik du forklarer situasjonen virker det som om dama di er oppslukt (nesten avhengig), og sluker det meste rått - så lenge det appellerer til visse følelser og annen overfladiskhet (ex on the beach, paradise hotel etc). Spenning, relasjoner, følelser, drama blir nesten som dop for hjernen til en del damer. Så blir man mer og mer påvirket etterhvert som man stadig fyller sinnet sitt med slikt - selv om man er normalt oppegående, grei og omgjengelig ellers. 

Jeg er selv kristen, og tror derfor på det åndelige, men jeg har sett noe av det som ligger på Netflix og youtube av typ "ghost hunters" og lignende. Der er det lite kritisk tenkning involvert (selv om det kan virke slik til tider). Det handler mer om å oppildne hverandre, skape hype, drama og blest rundt ting som forsåvidt KAN ha en rot i virkeligheten, men som man leker med, lager et show utav, og som man tjener penger på.

Skal man finne rasjonell tenkning og seriøsitet innenfor slikt er nok den katolske kirke - i vestlig tenkning og tradisjon - et mye bedre sted å hente informasjon fra enn siste influencer eller "spøkelsesjakt" på youtube. Kirken benytter seg av vitenskapelige prinsipper og logikk, men selvsagt også religiøse skrifter. Den tar ikke ting ukritisk for god fisk, men har skepsis som utgangspunkt, og innhenter relevant og vitenskapelig/medisinsk ekspertise før den eventuelt vurderer om noe åndelig er involvert. Kirken har hundrevis av år med erfaring rundt slikt, og har ingen interesse av å lage spennings-TV, show og drama, eller tjene penger på det. 

Så.. et tips til deg kan være å ikke blankt avvise henne (da går folk ofte heller bare i forsvarsposisjon), men heller vise henne til den institusjonen som har jobbet seriøst med slikt oppigjennom historien. Kanskje den beste sjansen du har til at hun utvikler et rasjonelt, sunt og skeptisk perspektiv til slikt du nevner - istedenfor at hun synker stadig dypere inn i den boblen.

Jeg har skrevet 2 poster om dette her inne tidligere hvor du kan finne mer informasjon. Denne og denne.
 

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Kakkelfant skrev (1 time siden):

Høres ut som hun mangler basiskunnskap og sunn fornuft, rett og slett 

 

Herregud..for en tråd

Man mangler da ikke sunn fornuft og basiskunnskap hvis man tror på det overnaturlige. 

Nei, jeg sier ikke det er sant. Men det foreligger mer enn nok bevis og materiale igjennom historien som gjør det helt innenfor å tro på flere overnaturlige hendeler og «spøkelser». Faktisk i så stor grad at jeg vil påstå man er mer ignorant hvis man komplett avveier alt. 
 

 


 

 

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
1 minute ago, MrL said:

Herregud..for en tråd

Man mangler da ikke sunn fornuft og basiskunnskap hvis man tror på det overnaturlige.

Hun fokuserer hardt på det overnaturlige som en kompensasjon for hennes manglende basiskunnskap og sunne fornuft, og grunnen er hennes frykt for å ikke strekke til intellektuelt sett, for å feile.

Denne situasjonen blir da som en "stun-lock" da hun ikke har kapasitet nok til å prosessere og vokse på sin frykt, men flykter fra utvidelsen av denne kapasiteten fordi hun er redd for å ikke lykkes.

 

7 hours ago, Guest 89c26...e28 said:

... fordi hun er redd for å feile.

 

Løsningen blir å hjelpe henne med prosesseringen av denne frykten inntil hun når et punkt der hun klarer seg selv videre, og å håpe på at dette vil forandre holdningen hennes (i forhold til det overnaturlige) til det bedre. Altså gi henne stabil grunn å stå på slik at hun kan bygge noe der videre.

 

 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Kakkelfant skrev (2 minutter siden):

Hun fokuserer hardt på det overnaturlige som en kompensasjon for hennes manglende basiskunnskap og sunne fornuft, og grunnen er hennes frykt for å ikke strekke til intellektuelt sett, for å feile.

Denne situasjonen blir da som en "stun-lock" da hun ikke har kapasitet nok til å prosessere og vokse på sin frykt, men flykter fra utvidelsen av denne kapasiteten fordi hun er redd for å ikke lykkes.

Løsningen blir å hjelpe henne med prosesseringen av denne frykten inntil hun når et punkt der hun klarer seg selv videre, og å håpe på at dette vil forandre holdningen hennes (i forhold til det overnaturlige) til det bedre. Altså gi henne stabil grunn å stå på slik at hun kan bygge noe der videre.

Syns dette var en høyst rasjonell kommentar. 

Legg til at noen drukner seg i fotball, en fullstendig meningsløs sport, hvor det å springe etter en ball (ingen verdiskapning) er målet i livet. Mennesker gjør dog meningsløse ting av gode grunner, og først og fremst av frykten for å (kunne) være betydningsfull (imposter syndrom - noe vi alle har i ulike grader. Tenk spekter; lav eller høy grad). Så kan man spørre seg om noen verdens ting av det man gjør gir mening.

Men denne kommentaren treffer rett på min mantra om å bygge medmennesker opp til å våge leve sin beste versjon. Og kan ikke tenke meg en bedre nytteverdi av partnerskap enn akkurat dette.

  • Liker 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...