
panzerwolf
Medlemmer-
Innlegg
3 331 -
Ble med
-
Besøkte siden sist
panzerwolf sine prestasjoner
159
Nettsamfunnsomdømme
-
Hvor mye skal forlovelsesringen koste?
panzerwolf svarte i et emne i Kjærlighet, relasjoner og dating
Ja, og for noen betyr jo en feit ring og en halv årslønn som bryllupsbudsjett alt... Og de angrer fort etterpå når hverdagen og regningene slår til. Jeg synes bare det er viktig at man må være ærlig med seg selv om hva som faktisk betyr noe og ikke bare følge en eller annen oppkonstruert norm. -
Hvor mye skal forlovelsesringen koste?
panzerwolf svarte i et emne i Kjærlighet, relasjoner og dating
Eller motsatt. Må man bruke mange penger for å bevise noe, så er det kanskje feil? Burde ikke det at man vil ha hverandre være nok? Uten at jeg har noe statistikk, så sitter jeg med en følelse av at de forholdene der man ikke bruker masse penger på overdådige forlovelser og bryllup er mer robuste. Og det er nettopp fordi man ikke måler verdien av forholdet utifra materielle goder, men det mellommenneskelige og emosjonelle.- 46 svar
-
- 1
-
-
Spørsmålet er jo også hvor hardt mot hardt du skal sette, men samtidig virker det som om ekssvigermor allerede er i gang med dette... Det er mye tvilsom praksis her fra hennes side som måten du ble kasta ut på og brudd på øvrige avtaler. Ettersom det fortsatt står igjen masse personlige eiendeler, så har du jo heller ikke den disponeringsretten du i utgangspunktet har krav på når du leier bolig. Da kan du jo holde igjen husleie ettersom dette fort er en vesentlig mangel. De kan heller ikke selge/kaste dine ting fra leiligheten uten videre. Ang. naustet, så kan du jo ovenfor kommune/Nav henvise til at du har blitt opplyst av huseier at det er brukt som helårsbolig og det dermed var rimelig for deg å anta at alt var ok. Samtidig ber du om hjelp til å finne bolig dersom de allikevel ikke godtar at dette er en bolig.
-
Hvor mye skal forlovelsesringen koste?
panzerwolf svarte i et emne i Kjærlighet, relasjoner og dating
Hva skal den koste? Like mye som avstanden mellom to trær. Ville også nevne det med reklamen fra de Beers og de såkalte to månedslønnene. Her i heimen hadde den eneste grunnen til å bruke mye penger på slikt vært at den hadde vært av spesiell betydning, f.eks spesiellaget til brukeren av en håndverker, ikke fordi den er dyr og dermed "finere" i overflatismens øyne. Dette gjelder uansett hvor mye penger som er i omløp her... Så personlig hadde jeg heller lagt vekt på noe som faktisk betyr noe for vedkommende enn å spytte inn mest mulig penger fordi reklamen og SoMe påstår at det er riktig. Finn heller på noe gøy sammen som gir dere ekte opplevelser å bygge forholdet på 🙂- 46 svar
-
- 1
-
-
Uten at jeg selvsagt kjenner detaljene, så teller det i alle fall ikke negativt at du prøver å få til en avtale 🙂
-
Hvor langt har dere kommet i prosessen? Dersom en av dere akkurat har saksøkt den andre, så blir det gjerne oppnevnt da en sakkyndig og det blir også rettsmøter i forkant av hovedforhandlingen (som er da man faktisk møter i retten og det ender med forlik eller dom). I rettsmøtene prøver man å komme til enighet. Dersom man i et tilsvar også "krever" noe/går til mot søksmål, løper man en økt risiko på delte saksomkostninger selv om man skulle vinne på de punktene man har blitt saksøkt på. Retten legger ganske stor vekt på den sakkyndige, ja, men partene kan også kreve ny sakkyndig. Det skjer vel kanskje helst der den ene parten får gjennomgå, men vet ikke hvor mange nye vurderinger man får lov til å ha eller når dette evt kan skje. Videre kaller man gjerne inn vitner som kan understøtte påstandene. Dersom f.eks den ene parten alltid leverte barnet møkkete i barnehagen, kan barnehageansatte bli kalt inn som vitne. Om saken går til hovedforhandling, kan man fortsatt lande på et forlik underveis i forhandlingen. En dom vil være basert på øyeblikksbildet, mens et forlik kan inneholde flere variabler. En dom kan også ankes, men det er svært høy terskel for at retten vil godta en anke/ny sak etter et forlik så sant det ikke er særlige grunner til det. Dessverre er det fortsatt en tendens til at mødre har en fordel i barnefordelingssaker selv om det går rette veien. I alle tilfelle bør man fokusere på barnets/barnas beste og holde seg rolig og konkret. Barnets/barnas alder er også et element. Jo eldre hen/de er, jo mer skal hen/de bli hørt på.
-
Spør gjerne om hva du lurer på konkret. Jeg kan svare på noe i alle fall.
-
Jeg hadde tenkt at det går som brudd på personvernforordningen (GDPR) ettersom persondata er brukt til noe annet enn det som var det opprinnelige formålet. Dette betyr også at persondata er på avveie og muligens misbrukt, noe som fører til at dere må melde dette til Datatilsynet (innen 72 timer om jeg husker riktig). Jeg hadde i allefall sett meget alvorlig på dette enten jeg var ansatt eller medlem. Datatilsynet gir også svar på veien videre.
- 4 svar
-
- 1
-
-
Naboen ønsker altså å endre på en veitrasé og tilhørende praksis som har vært i 60 år? Høres mest som om han prøver å utnytte at dere er nyinnflyttede og "uvitende". Har glemt ordet for det, men har han ikke gjort noe med det på så lenge, så vil den etablerte praksisen ofte gjelde.
- 7 svar
-
- 1
-
-
Det som står i taksten, er antatt markedsverdi og prisantydning ligger derfor ofte på eller under denne. Den endelige markedsverdien, defineres av kjøpesummen. Ifm lån, så er det den bankene bruker for å verdsette huset. Det er greit å tenke på særlig om man kjøper under takst siden bankene låner ut basert på en prosentandel av markedsverdien/kjøpesummen.
-
Det kan også være så enkelt som at dere har vokst fra hverandre. Mye utvikling skjer i 20-åra, men det gjelder ikke alle. For å si det veldig brutalt: jeg var sammen med noe lignende og angra etterpå at jeg ikke gjorde det slutt før det jeg faktisk gjorde... Men ta først en ærlig runde med deg selv om du tror hun kan endre seg.
- 6 svar
-
- 1
-
-
Hvor mye koster megleren deg? Kan du kutte ut megleren, håndtere salget selv og sette ned prisen tilsvarende det du sparer?
-
Trodde de fleste kredittkort kjører kun renter og evt gebyrer som minimum? Forbrukslån har derimot ofte en reell nedbetaling som en del av innbetalingene.
-
Kanskje de har hjemmel for å sjekke overvåkningskameraer ombord dersom noen blir tatt. Men synes også dette er rimelig uklart, for jeg trodde også det var når bussen kjørte på veier med en viss fartsgrense at påbudet gjelder, men er usikker (på bybusser er det ikke påbud veit jeg).
-
Engangsstønaden følger barnet og den får dere uavhengig av inntekt. Slik jeg leser innlegget, så har ingen av dere fast inntekt. Be om et møte med Nav. Når det er barn inne i bildet, kan de være ganske behjelpelige og lette å ha med og gjøre sammenlignet med andre tilfeller.