Jump to content

panzerwolf

Medlemmer
 • Content Count

  3172
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

46 :)

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Skulle man ikke holde seg til jussen her da? En klarhet i reglene vil gagne alle parter uansett. Selv om man har lov til å ta inn slektninger, så er det interessant å vite om begrensing i antall. Selv om jeg er sterk tilhenger av leietakeres rettigheter og mener at disse burde styrkes, så ser jeg også urimeligheten om et leieforhold på en toroms plutselig øker fra 2 til 10 pers uten at utleier har noe å si.
 2. Hva sier opprinnelig fakturaadresse? Det vil evt understøtte innrømmelsen deres som jeg håper du fikk skriftlig? Uansett synes jeg ikke du skal gi deg.
 3. Tja, det finnes friske folk over 80 som røyker hardt. Det betyr ikke at det ikke blir fraråda for det og ei heller at det er forbudt å kjøpe røyk på butikken. Ser ingenting i veien for det juridiske her. Se man på katten som en gjenstand, så står du fritt til å skaffe katt på annen måte, og Dyrebeskyttelsen som en ikke-monopolist kan fint sette slike krav. Drar vi gjenstand-begrepet lenger og sammenligner det med f.eks en bil, så vil gjerne selger si at du må gjøre slik og slik for at garantien skal gjelde (riktig type olje, dekk, osv). I dette tilfelle så er det jo deres måte å sikre dyrevelferden på, noe både du og de er pliktige til.
 4. Jeg synes det er mildt sagt i grenseland å foreslå noe sånt når minst en av partene faktisk ikke har fylt 16 en gang... Til TS: En sikker vinner er om du faktisk bare varter opp for ham. Så lenge det er noe som du tror han vil like, så kan du finne på nesten hva som helst med godt humør og servering. Er meldt fint vær de neste dagene, så hva med badetur (for kaldt? Da blir det en morsom opplevelse å ha sammen!) etterfulgt av pizza et sted og kanskje avslutte med film hos en av dere? Og du kommer langt bare med å finne på noe utover å ikke gjøre noe annerledes 🙂
 5. Så lenge ingenting er bevist, så er det greit, men hadde det vært beviselig et kjent sted for slikt, så bør man si ifra. Og det er vel uansett ganske vanlig at meglere skriver at en bolig har godt potensiale...
 6. Jo, men har du snakket med namsmannen? Lønnstrekk kan fint iverksettes basert på registrerte opplysninger om deg og uten at det har vært noe annet enn informasjon om prosessen fra deres side. Det betyr ikke at din side og dine hensyn ikke skal ivaretas. Du kan fint komme med innspill underveis. Jeg vet det kan være ekkelt å kontakte slike instanser (særlig pga språket som ofte brukes i brevene), men de er ikke rene løpegutter for innkrevere. De skal ta hensyn utover det rene økonomiske, og det gjør de også bare de får vite om det (og det er innafor lovverket). Vil bare si det er fint å få litt innblikk fra "innsiden" 🙂 Ser du har blitt utfordret på lovligheten av praksisen. Men det er klart at Lindorff sine advokater får jo betalt for å sørge for mest mulig innkreving og som ikke er ulovlig. Og de ansatte følger jo først og fremst interne retningslinjer i stedet for være jurist selv. Har selv opplevd at tidligere jobbers retningslinjer har vært i gråsonen når man selv begynner å grave, men de aller, aller fleste følger jo uansett det man blir fortalt av jobben.
 7. Snakk med namsmannen. Kanskje det er mulig med en gjeldsordning? Inkassoselskapene driter en lang en i barna dine så lenge de får penger av deg, men det gjør ikke namsmannen som kan ta familiære hensyn i slike saker. Men du MÅ vise vilje til å gjøre opp for deg (merk: vilje og evne er ikke det samme).
 8. Bare pass på at den er innafor krav mtp rømningsveier, brannvarsling, el-anlegg, ventilasjon osv så har du kommet langt. Tenk også på om du kunne ha bodd der selv og samtidig tålt en inspeksjon.
 9. Uff, så trist! Kan bli juridisk vanskelig den her, men kontakt dem i alle fall så kanskje det hindrer andre tilfeller. Og kanskje de faktisk viser medlidenhet... Off-topic-tips: katter lenger gjerne like fint med andre ting. En sprettball som er for stor til å svelge, gammel skolisse, noen ganger et lite teppe e.l. Trenger ikke å kjøpe noe som påstås å være ment for katter 🙂
 10. Det vanlige er at boliger blir solgt som de er, men at selger har opplysningsplikt om kjente forhold. Er nok sjelden at en bolig blir solgt med opplysninger om ar alt er topp stand eller skal utbedres til det av andre enn kjøper. I alle tilfelle må eier 3 gå mot eier 2 med kravet sitt så lenge skadene/slitasjen var der når eier 3 kjøpte. Man må uansett regne med slitasje og skader etter så lang botid, jeg bare man leier ut så blir det slitasje. At rør lekker er også noe som eier normalt skal dekke (litt avhengig av om dette er avtalt vekk i leiekontakten eller ikke). Tette sluk kan være så mangt, men det kan f.eks. bety gamle rør lenger ut som må byttes, og det er også normalt eiers ansvar. Utifra det du beskriver, har det blitt opprettet et nytt leieforhold mellom hver eier? Til info så er ikke salg av bolig gyldig oppsigelsesgrunn. En kjøper skal overta leiekontrakten også, og må kjøre egen prosess på oppsigelse med gyldige grunner. EDIT: er det opprettet en egen depositumskonto? I så fall kan leietager bare kreve den tilbake også må huseier kjøre prosessen med sine krav, noe eier kanskje ikke er interessert i om de blir informert om at de må rette slike krav mot tidligere eier.
 11. Du trenger mer enn par dager med ro etter en vasektomi. Husker ikke hvor lenge, men stingene må få tid til å gro, så det er en god stund du bl.a. ikke bør løfte noe. Jeg sa ifra til kolleger da jeg gjorde det slik at de kunne ordne slike ting, men hadde da også en jobb der jeg ellers satt stort sett stille. Men snakk med arbeidsgiver, ja. Jobber du hverdager? Dersom du f.eks gjør dette 12. mai og ber om du fri 14., har du fått noen dager ekstra å komme deg på.
 12. For å få fortgang, kan hun også ringe en potensiell ny fastlege å be om prøvetime, evt bytte og så ringe for å be om time selv om det formelle ikke har gått igjennom enda. Har i begge tilfeller fått legetimer tidligere, og det sparer fort mye venting 🙂
 13. Hadde lekkasje selv en gang i en enebolig. Innboforsikringen dekket skadene innvendig og takstmannen deres dokumenterte årsakene til lekkasjen som igjen dermed viste hva som måtte utbedres. Selve utbedringen utvendig ble ikke dekket. Oversatt til ditt tilfelle, betyr det at selskapet ditt kan dokumentere hva som gjøres og kan legge press på sameiet slik at dette ikke skjer igjen (som kan bety flere utbetalinger).
 14. Man skal ha igjen til livsopphold og nødvendigheter, så det blir en vurdering. Det går an å kontakte namsfogden for å forklare saken, og kanskje få utsatt trekket en måned eller to. Men da er ekstremt viktig at de pengene brukes kun til det de er ment som.
 15. Jepp. Det virker som om arbeidsgiver prøver å "kuppe" prosessen ved å ta ting kjapt igjennom. Dessverre ikke helt uvanlig i slike prosesser, også gjør tempoet at det fort blir for seint for mange å si ifra. Har du formelt sagt opp den forrige stillingen selv? De som forsvant, sa de opp selv? Dersom de ble oppsagt, men det er samtidig ansatt nye, så lukter det dårlig her (en oppsagt ansatt skal få tilbud dersom det dukker opp en ny stilling innen et år som hen er i stand til å utføre).
×
×
 • Create New...