Jump to content

panzerwolf

Medlemmer
 • Content Count

  3224
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

72 :)

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sånn til seinere: man kan ofte også reservere seg mot full ferie om man ikke har opptjent dette. Har du jobbet et sted som har 5 ferieuker et halvt år, blir du i utgangspunktet trekt for disse 5 ukene i juni, men får bare feriepenger for det halve året. Da kan du havne på minus og bli trekt i lønn måneden etter.
 2. Hennes tap 😊 Admin kan sikkert slette tråden, men vil nå anbefale at den blir værende. Kanskje historien din redder noen andre fra noe liknende.
 3. I alle tilfeller: økonomiske krav har i utgangspunktet en foreldelsfrist på 3 år. Er de ikke opprettholdt ila 3 år, bortfaller de. I det første tilfelle: hvem har krav mot hvem? Dersom en part slutter å svare, må man evt saksøke vedkommende og ta det til retten. I det andre tilfelle: hvor lenge etter dødsfallet kommer det krav? Husker ikke nøyaktig fristen, men ved dødsfall må man melde inn krav til boet ila noen uker. Dersom du mener med flere år at de har brukt flere år etter dødsfallet på å komme med krav, så har de ingen sak uansett. Du kan jo søke på foreldelse framfor passivitet. Passivitet går mer på andre forhold, som f.eks at man ikke gjør hevd på en bruksrett og at det å skulle plutselig gjøre det vil få urimelige konsekvenser for en annen part.
 4. Det er nok lurt at dere bruker en oppgjørsadvokat for å få alt riktig. Mulig advokaten har en mal for kontrakt også. Og ja, kontrakt bør dere uansett ha, og er vel også et krav i banken søsteren din må låne penger til dette. Usikker om kopi må sendes noe sted, men uansett er det lurt at dere har det dokumentert skikkelig mtp f.eks øvrig familie eller at hva som helst skjer egentlig. I boligsalgsannonser står det ofte hvilke andre gebyrer som kommer med. Dette kan være et hint om hvilke etater som må kontaktes. Når det gjelder skatt, så er blir dette skattefritt, men det er bare å opplyse på selvangivelsen hva som er mottatt. Dere bør også være enige om fordeling av utgifter. Siden det er andelsleilighet, så slipper dere heldigvis dokumentavgifta, og øvrige utgifter er småtterier i forhold (bare ikke bruk eiendomsmegler...). Ang advokat, så kosta dette 8-10.000,- da jeg var innblandet i privat salg/oppgjør. Dersom en av dere er medlem i en fagforening, kan det hende at det er med noe advokathjelp i medlemskapet slik at dere slipper utgiften.
 5. Skjønner godt hva du mener, men det går også an å minne politiet på ved neste gang at situasjonen er såpass prekær at dere ikke har noe annet valg enn selv å stoppe ham siden han går etter barna. Altså ikke oppsøke (ser fristelsen), men at dersom politiet ikke kommer og roer situasjonen, så må dere gjøre det selv. Se her: https://lovdata.no/artikkel/ny_straffelov__reglene_om_nodverge_og_selvtekt/1562 Dersom dere ser at hunden løper etter ungene, kan dere helt fint gjøre det som må til for å avverge angrepet. Er selv glad i dyr, men ofrer ikke et barn for en hund... Og dersom han truer dere/barna med kniv, har dere anledning til å gjøre noe med den trusselen der og da. Spør du meg, høres nærmeste politi slapt ut. Skjønner dersom de også frustrerte, men samtidig er jo samfunnsoppgaven å beskytte. .
 6. Viking eller Falck kan enkelte steder ta i mot løse hunder som er funnet. Når eieren må hente hunden sin der for n'te gang, skal du se at båndet kommer på Ellers holder det med at føler deg eller dine truet før loven slår inn.
 7. Det er lurt å sikre seg uansett. Ved død kan det komme inn vanskelige arvinger fra sidelinja eller t.o.m. partnere av disse som gjør ting ille. Tips: Er noen av dere fagorganiserte? Mange foreninger har advokater som kan hjelpe til med dette både gratis og mot rabatterte priser.
 8. Det er søknadspliktig hos kommunen, så det er de som må inn i bildet her. En liten spekulasjon fra min side, er at ettersom sameiet er ansvarlig for fasadeendringer, kan det også være at sameiet blir straffet om det gjøres ulovlige endringer, og så må evt ta det videre med ham evt. Dette burde gi initiativ nok til styret til å ta tak i dette...
 9. I en del kulturer er ugifte kvinner nærmest fritt vilt så med "sivilstatus: gift" kan hun slippe unna mye tull. Skjønner henne godt
 10. Personlig foretrekker jeg også å dele seng, og det hadde vært veldig rart uten å gjøre det (blir som romkamerat som du sier). Men noen sover best aleine, og om det er det som må til for at begge parter skal være uthvilt, så får man finne løsninger. Dette kan være kulturelle vaner, så du TS bør nok prate med kjæresten for å forklare at det ikke er noe som helst personlig men at det er slik kroppen din fungerer. Og så finne noe mellomløsning - kanskje at du sover aleine noen dager eller etter ekstra lange dager.
 11. Ser det flere og flere som har et lastebrett eller kasse på tilhengerfestet. Er dette noe man kan lage selv eller må det være godkjent utstyr? Noen av disse er ganske dyre, men tenker om det regnes som "last" bare det stikker ut kortere enn en meter bak, ikke er bredere enn bilen og innafor tillatt vektbelastning på kula?
 12. Norge har en nulltoleranse ovenfor innhold av THC (eller alt som er definert som narkotium da), og alle CBD-oljer inneholder en liten rest uansett. Det blir litt som alkoholfritt øl; det innholder gjerne være en bitteliten del alkohol men fordi det er så lite og at alkohol er lov, går det fint å selge som alkoholfritt. I Sverige er det litt annerledes og man har i stedet noen nedre grenser i stedet for absolutt null. Dermed kan man få kjøpt dette på helsekost rett over grensa, mens man i Norge ikke bare må ha resept, men spesialtillatelse fra myndighetene for å kunne bruke det. Noen selger åpent (og lovlig) såkalte CBD-produkter i Norge, men det er ikke ekte saker (derav såkalte) fordi ekte saker vil alltid ha en ørliten THC-rest igjen. Den jeg kjenner som brukte ekte CBD-olje, hadde en positiv effekt av det. Kjøpt på helsekost i Sverige...
 13. Hvor lenge var du i den stillingen? Utgangspunktet for beregning er gjennomsnittet av de siste tre måneder: https://lovdata.no/lov/1997-02-28-19/§8-28. Se også neste paragraf. Det er NAV som betaler både sykepenger (etter en viss sykemeldingsperiode) og foreldrepenger, men mange arbeidsgivere forskutterer dette og krever så tilbake penger fra NAV. Dersom arbeidsgiver ikke forskutterer, må man melde inn dette kravet til NAV selv noe som i realiteten betyr at man får penger seinere... Synes arbeidsgiveren din høres vanskelig ut.
 14. Vil det ikke da også bli dobbelt opp av gebyrer og slikt? Særlig dokumebtavgiften kan jo fort bli tøff å spare opp til i tillegg om huset er verdt et par mill eller mer. For øvrig kan du jo også minne dine (eks)svigers på at alternativet er å selge huset på det åpne markedet eller at de kan kjøpe det så lenge.
×
×
 • Create New...