Gå til innhold

Krigen mellom Israel og Hamas


Melding lagt til av Uderzo,

Vennligst ikke post politiske memes, det har kun en negativ effekt på diskursen, gjentagelser kan føre til advarsler.

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
jallajall skrev (3 minutter siden):

Så du selv er ikke spesielt overraskeket over at en pro-Palestinia demontrasjon trekker like mange idioter som en pro-Nordisk Front demo ? Litt samme ulla begge to?

Jeg har ikke nevnt noe om antall eller at det er noen likhet mellom Nordisk Front og en Pro Palestina demonstrasjon

 

Poenget mitt var at det er idioter overalt. At det finnes idioter i en Pro Palestina demonstrasjon burde ikke komme som et totalt sjokk når det var over 9000 deltagere. 

 

Men la oss sette en strek. Dette blir poengløst ref trådens emne.

Endret av Psykake
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Alvoret begynner å synke inn hos rottene i Hamas. En terrorleder hevder at den opprinnelige planen bare var å "drepe noen soldater og ta noen soldater som gisler" -- men at Hamas ledelsen utenfor Gaza i siste øyeblikk endret orderne som medførte at det i stedet endte opp med grusome massakre få har sett inkludert drap av spebarn.

Hvorfor sendte de over 3000 terrorister inn i Israel for å ta "drepe noen soldater og ta noen soldater som gisler"? Hvis IDF tror på denne historien kommer IDF bare til å utvide scope til å inkludere alle Hamas ledere utenfor Gaza i sin jobb for å utslette Hamas og PIJ. Lista med "dead men walking" blir bare lengre.

https://www.express.co.uk/news/world/1831643/israel-hamas-war-live-lebanon-bombed

image.png.064b3619b8196f8a2ebd0f03fa80af9e.png

image.png.f86fbefdf9064f441d27c0beaea2c6ac.png

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Ekspertkommentator skrev (51 minutter siden):

En terrorleder hevder at den opprinnelige planen bare var å "drepe noen soldater og ta noen soldater som gisler" -- men at Hamas ledelsen utenfor Gaza i siste øyeblikk endret orderne som medførte at det i stedet endte opp med grusome massakre få har sett inkludert drap av spebarn.

ta med en klype salt at dette ble beordret av Hamas-skikkelser utenfor Gaza. Kan være Mossad som er "talsmannen" som snakker med Mail on Sunday, og det hele bare skal fungere som påskudd for Israel å utvide/gå etter Hamas-skikkelser i andre land.

Må i alle fall holde denne muligheten åpen, all den tid er "anonyme kilder"

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Ekspertkommentator skrev (50 minutter siden):

Sterk uenighet med Israel sin politikk og miltære aksjoner ender i stedet opp med skriking om "war crimes, genocide" og åpent jødehat.

det er jo krigsforbrytelser.

er jo faktisk et sunnhetstegn at folk world-wide "skriker" opp, og reagerer når dødstallet på sivile palestinere har passert mange tusen.

Hadde vært langt mer skremmende om folkemasser gikk ut å heiet og beundret Israel for pågående misgjerninger?

På den annen side, for egen del synes jeg det var totalt smakløst at noen individer gikk ut i gatene å støttet Hamas, kun par dager etter den forkastelige massakren de begikk mot sivile israelere.

Men å demonstrere/vise sympati med det palestinske folk som sådan, når de blir drept i hundretalls hver dag i en uproporsjonal gjengjeldelse/hevn fra Israel, er en naturlig menneskelig reaksjon og sympati med undertrykte folk.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
10 minutes ago, DukeNukem3d said:

Jeg synes ikke det er noe sunnhetstegn at få bryr seg om de fleste andre konflikter der det kan dø hundretusenvis.

Hvordan deduserer du at få bryr seg om andre tilsvarende konflikter?
Det er kanskje lett å få det intrykket, men det er da masser av folk som deltar i andre protester mot andre overgrep, men det dekkes jo ikke like godt av mediene.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
DukeNukem3d skrev (8 minutter siden):

men så fort Israel slår tilbake etter Hamas sitt terrorangrep (som de har full rett til) så går tusenvis ut i gatene og skriker til tider hatefulle slagord / opptøyer med skadet politi osv.

ja Israel har rett til å ta igjen, men du må vel skjønne at folk world-wide reagerer på uproporsjonal gjengjeldelse? De sparer jo ingen, pr. nå er det over 9 000 drepte i bomberegnet, hvorav 6 000 barn/kvinner.

Israel har all verdens tid, Hamas går ingen steder og er fanget i de underjordiske korridorene sine. Da tenger man ikke bombe hensynsløst fra lufta.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Mr.M skrev (40 minutter siden):

... må vel skjønne at folk world-wide reagerer på uproporsjonal gjengjeldelse? De sparer jo ingen, pr. nå er det over 9 000 drepte i bomberegnet, hvorav 6 000 barn/kvinner.


Jeg har til gode å se de samme menneskene protestere over Hamas sine terrorangrep dog.

På den andre siden, er jo 9000 døde "ingenting", når man ser på mengden bomber og mål som er truffet i Gaza.
Pussig nok har de truffet særdeles mange Hamas-ledere, og nå i bakkekampene virker det som om det går med en del Hamas-soldater også, som er bra.

Så kan man nok ta tallene fra "Palestinske Helsemyndigheter" med en klype salt også, de drar trolig på ganske heftig med "sivile tap", og sikkert på totale tap også, ettersom de er omtrent like pålitelige som komiske Ali, eller Mads Gilbert for den saks skyld.

Alle sivile tap er åpenbart grusomt, og burde vært unngått, men det er ingen grunn til å avslutte den pågående operasjonen.

Rent militært, så vet man også at desto lengre en krig drar ut, desto verre blir det for de sivile.
Av den grunn, er det enda mer uheldig å ta din fremgangsmåte om å bare vente å se, ettersom Hamas ikke skal noe sted svada-svada ... mens Hamas i mellomtiden kan plage sivilbefolkningen, planlegge nye angrep, å sende raketter, i tillegg til at en uttrekt krig rammer de sivile langt mer enn Hamas, som har enorme mengder drivstoff, mat og annet de trenger.

Endret av 0laf
  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
JK22 skrev (5 minutter siden):

Enig, dette er DEFINITIVT NOE GALT fordi dette er ikke logisk, da må det mene at det i virkeligheten har hersker antisemittiske undertoner i de venstrevriddes verdensperspektiv på den israelske voldspolitikken eller enda verre - et antivestlig selvhat basert på meget alvorlige misforståtte ideer. Hvor **** var alle disse da Ukraina invaderes? Hvor var de da man hadde krig hvor synlige folkerettsbrudd og folkemordhandlinger hadde blitt demonstrert som med erobringen av Nagorno-Karabakh? Er disse som opptatt av å dyrke et bunnløst hat mot amerikanisme, sionisme og vestisme at de ikke lenge er ved sine fulle fem? 

Det er ikke riktig at det finnes mange som ikke er i stand til å se ondskap og virket så frakoblet, at de maktet ikke å sette seg inn i de ideologiske rammene - Hamas blant annet er islamistisk og sivilisasjonsfiendtlig. De har blitt tankeløse idealister som ikke klarte å se annet enn overfladiske bekreftelser av seige fordommer, og deretter ikke klarte å se hvor grensene mot antisemittismen og antivestisme går. 

De har mistet realitetssansen. Og da snakker jeg ikke om muslimene, men om de hvite vestlige. 

Dette kan det se ut til at du har rett i. Tiår med hat mot Israel, mot USA, mot Vesten - inkludert selvhat.

Propaganda. Som har virket svært godt på altfor mange.

Så er vel mange også late, og gidder ikke tenke selv. Eller feige, og tør ikke tenke selv.

Endret av Entern
  • Liker 9
Lenke til kommentar
kapitan skrev (2 minutter siden):

Kunne ikke palestinerne som ønsket fred vert med å knerte hamas medlemmer da. De vet nok hvor de oppholder seg og de som gjemmer seg på skoler og sykehus burde vert lette mål for palestinere som ønsker fred.

Tviler på at det er så mange som både vil, tør og kan gjøre noe slikt blant dem.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
KalleKanin skrev (6 timer siden):

Hvis de virkelig har som mål å drive etnisk rensing gjør de en horribelt elendig jobb.

9-10.000 drepte på 18.000 ton bomber er ca 2 tonn med bomber per drepte. Det er i så fall katastrofalt elendig.

Når man nettopp ser på den enorme mengden bomber som har blitt sluppet over Gaza skjønner man at målet nettopp IKKE er å drepe flest mulig sivile. Hvis ikke hadde dødstallene vært i en helt annen skala.

(Og i tillegg har tidligere konflikter vist at kanskje så mye som 1/3 av dødsfallene kan skyldes feil ved Hamas sine raketter, eller rett og slett direkte oportunistiske drap fra Hamas sin side.)

 

Mange som synes du er smart når du lirer av deg selvfølgeligheter ser jeg. Målet er å ruinere Gaza og drepe passelig mange. 20000 i følge Yedioth Ahronoth. Den etniske rensingen har foregått i 70 år og nå har de over halvparten av landet som ble gitt palestinerne. De har ikke hastverk.

En genial strategi i og for seg, det later til at de muligens vil lykkes, hvis de ikke hisser på seg for mange muslimer først. Har aldri sett saka få så mye oppmerksomhet. Hvis jeg var israeler ville jeg vært bekymret, jeg er bekymret som nordmann også, da både verdenskrig og atomkrig synes nærmere enn noen gang på grunn av våre allierte.
 

bshagen skrev (7 minutter siden):

De Palestinerne som er igjen er nok på Hamas sin side, ville jeg tro? 

Israel produserer morgendagens terrorister mye raskere enn de kan drepe dagens, det er et høyt spill de spiller.
 

Entern skrev (16 minutter siden):

Dette kan det se ut til at du har rett i. Tiår med hat mot Israel, mot USA, mot Vesten - inkludert selvhat.

Propaganda. Som har virket svært godt på altfor mange.

Så er vel mange også late, og gidder ikke tenke selv. Eller feige, og tør ikke tenke selv.


Er det "å tenke selv" du kaller det å støtte en okkupant? Slike ble i Norge dømt etter krigen som landssvikere, uansett hvor mye de tenkte.

Endret av Aiven
  • Liker 3
Lenke til kommentar
3 minutes ago, Aiven said:

Mange som synes du er smart når du lirer av deg selvfølgeligheter ser jeg. Målet er å ruinere Gaza og drepe passelig mange. 20000 i følge Yedioth Ahronoth. Den etniske rensingen har foregått i 70 år og nå har de over halvparten av landet som ble gitt palestinerne. De har ikke hastverk.

En genial strategi i og for seg, det later til at de muligens vil lykkes, hvis de ikke hisser på seg for mange muslimer først. Har aldri sett saka få så mye oppmerksomhet. Hvis jeg var israeler ville jeg vært bekymret, jeg er bekymret som nordmann også, da både verdenskrig og atomkrig synes nærmere enn noen gang på grunn av våre allierte.

Ingenting her ga noe mening.

Israel er historiens dårligste til å drive med etnisk rensing, i den forstand.

  • Liker 7
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...