Gå til innhold

Hvorfor vokser Industri- og Næringspartiet (INP) så fort på meningsmålingene?


Anbefalte innlegg

Quote

Hadde fylkesmålinga til Norstat vore valfasiten, måtte Høgre fått med seg både KrF, Venstre, Framstegspartiet (Frp) og Industri- og næringspartiet (INP) for å få fleirtal.

Kilde: https://www.nrk.no/vestland/nrk-maling-for-vestland_-senterpartiet-mister-terreng_-men-held-pa-makta-1.16515806

Så det betyr at INP er på vippen i meningsmålingen?

Hva tror dere er årsaken til at INP vokser så fort?

 

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Folk er oppgitt over hvordan landet styres av en antatt elite. De ser at ingenting blir bedre uansett hvem som styrer, en del er oppgitt over økte skatter og avgifter. En del er oppgitt over alle lovbrudd (skattesnusk etc.) som politikere slipper unna med. 

Spørsmålet er enkelt, men svaret er sammensatt basert fra hvilket ståsted en ser spørsmålet fra.

Jeg selv kommer til å stemme INP av to enkle årsaker: 1. jeg vil ha arbeidsfolk til å ta avgjørelser, ikke partibroilere.

2. ingen av dagens politikere ser ut å ønske at landet skal få det bedre med et fritt næringsliv, det ser heller ut som at vi skal druknes i enda flere EØS reguleringer, avgifter, høye strømpriser etc, hvorpå politikere trekker på skuldrene og frasier seg alt ansvar. Eksempelvis strømpriser på sørlandet, den vanlige personen i gata visste at prisene kom til å øke mye når de nye strømkablene ble installert, selv om det ble hevdet noe annet fra stortinget. Og når skaden først er skjedd, så er det ingen på stortinget som tør å stille opp å innrømme feil også starte med arbeid om å få fikset. Nei da skal det nedsettes komiteer og støttegrupper i øst og vest fram til at situasjonen motvillig aksepteres av folket.

  • Liker 6
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
PosteMonopolet skrev (1 time siden):

Kilde: https://www.nrk.no/vestland/nrk-maling-for-vestland_-senterpartiet-mister-terreng_-men-held-pa-makta-1.16515806

Så det betyr at INP er på vippen i meningsmålingen?

Hva tror dere er årsaken til at INP vokser så fort?

 

 

Nei, si det. Det kan vel ikke ha noe å gjøre med den ekstreme maktarrogansen til Støres AP og en regjering som konsekvent ignorer både grasrot og lokalsamfunn og kjører på med sine vedtak?

Det er mye å ta av her.

At de konsekvent nekter å sette et pristak på strøm.

At de nekter å akseptere en rettskraftig dom fra Høyesterett og tar side med eierne av vindturbinparken og fornybarlobbyen.

At de nekter å høre på fornuftige argumenter for kjernekraft; at de nekter å høre på advarsler om hvilket tapsprosjekt havvind er og durer arrogant på.

At de gir smuler i trygde- og pensjonsoppgjører(et par hundrelapper ekstra i måneden)som uansett spises opp i en jafs av inflasjonen og er frekke nok til å si at pensjonistene vil "juble"

At de vedtar nye lover for utspionering av befolkningens nettbruke+at de for å gni det ekstra inn vedtar lover for å nekte befolkningen i demokratiet innsyn i hva de foretat seg bak ryggen på velgerne og skattebetalerne

At Støre hovmodig lover å sette norsk energi til disposisjon for EU; i et land som sa nei til EU to ganger. Og uten at folket blir spurt om de synes det er greit

Melkøya....trenger jeg å si mer?....

Denne maktarrogansen finner man i både AP og Høyre og SP har vel i praksis bare blitt et underbruk av AP som ikke lenger fører noen selvstendig politikk men får litt utbytte i landbrukspolitikken men ellers er helt med på å føre Støres EU-vennlige politikk.

 

Kort og greit forklart - det er POLITIKERFORAKT. Ikke at man nødvendigvis er 100% enig i alt et parti står for; det er det vel egentlig ingen som er; det kan virke som om talsmenn for et parti påstår de er det; men det tror jeg egentlig ikke på; det er jo mennesker vi snakker om, ikke roboter. Og ikke at folk ikke vil bli skuffet; alle partier som går fra opposisjon til posisjoner ender ofte opp i det samme svingdørsystemet fjernt fra folket. Men det er greit å gi dem en sjanse. SP fikk sjansen sin og de feilet - miserabelt.

Jeg har selv forhåndstemt og det ble INP for første gang. Det var en proteststemme selvfølgelig; jeg VET at det bare er kommunevalg og at det viktige valget er om to år og det er heller ingen fare for at det blir satt opp noen "vindmøllepark" her LOL; men det er viktig å sende ut et signal til "styringspartiene" valgkvelden; at de får seg et sjokk når stemmene telles opp som gir et pekepinn om hva de kan vente seg om to år(og AP vil garantert få flere stemmer i kommunevalget enn i stortingsvalget, noe som gjør at de kanskje, bare kanskje skjønner at noe må gjøres og at det ikke ER så dum ide å lytte litt mer til folket i et demokrati.

 

 

Endret av Morromann
  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
39 minutes ago, Snikpellik said:

derfor er det rom for partier som fornekter menneskeskapte klimaendringer slik som INP gjør.

Når og hvor har INP fornektet menneskeskapte klimaendringer? Det motstrider i såfall med det som partilederen fra INP har sagt i artikkelen du refererte til:

Quote

Men hvis hun mener at media skal ta oss på alvor ved å kalle oss klimafornektere, så tar hun grundig feil.

– Vi mener at dagens regjering har en klimasatsing som er totalt feilslått, fordi den i beste fall kan kalles symbolsk. Det er veldig lenge siden det såkalte Miljøpartiet De Grønne har snakket om miljø. Det er bare klima, klima, klima fra den kanten, svarer partilederen.

Ellers forstår jeg godt at folk er i mot vindmøller og enkelte andre klimatiltak som det sates på.

  • Liker 6
Lenke til kommentar
PosteMonopolet skrev (21 minutter siden):

Når og hvor har INP fornektet menneskeskapte klimaendringer?

De har bokstavelig talt klimafornekteren Kjell Erik Eilertsen som energipolitisk talsperson, det burde vel si sitt. Han kalte nylig ledere i klimaorganisasjoner for "nazister". Om du følger hva politikerne og tilhengerne deres sier på f.eks. Twitter bør det ikke akkurat være mye tvil. De er mot alle klimatiltak, og vil også ta Norge ut av Paris-avtalen, for eksempel.

INP skriver svært tvetydig i partiprogrammet om klima, slik at de kan ha dekning for det meste av påstander om hva de mener. I partiprogrammet tar de ingen posisjon, og anerkjenner ikke menneskeskapte klimaendringer slik vitenskapen gjør. De hevder ofte de er "nøytrale" til virkeligheten, som f.eks. i denne kronikken der INP-politikeren ikke vil anerkjenne at mennesker påvirker klima.

"INP erkjenner også at vi har klimaendringer som vi ofte har hatt etter siste istid. Sannheten om hva disse endringene skyldes, er derimot noe uklar. Vitenskapen hadde sine forklaringer før Al Gore og IPCC kom på banen, og CO2 ble aldri nevnt."

Endret av Snikpellik
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
scuderia skrev (2 minutter siden):

Om man ikke fanatisk støtter Greta sin fatalisme så er man automatisk en klimafornekter.

Dette tror jeg ca. 0 personer mener, det er derimot ofte en usaklig respons å trekke inn Greta Thunberg, Lan Marie Berg eller andre man ikke liker.

Jeg tror derimot de fleste tenker på en klimafornekter som en person som ikke anerkjenner menneskeskapte klimaendringer, enten som konsept eller som et problem, slik vitenskapen sier det er.

  • Liker 9
Lenke til kommentar
PosteMonopolet skrev (2 timer siden):

Så det betyr at INP er på vippen i meningsmålingen?

Hva tror dere er årsaken til at INP vokser så fort?

Det det betyr er at vi har fått eit nytt lite parti som stjel stemmer frå velgarar som elles hadde stemt på dei andre litt større småpartia.

Etter min meining så vil ei stemme til INP i beste fall være eit politisk signal om misnøye som fører til at dei andre partia med reell innflyting justerer politikken sin for å tiltrekke seg INP veljarar.
Og i verste fall så er ei stemme til INP det same som å styrke posisjonen til dei store etablerte partia, og då særleg AP, H, Sp og Frp.
Det er mykje vanskelegare for mange små parti å bli einige og koordinere sin stemmegiving slik at dei får innflyting på politikken enn det er å få alle kandidatane i for f.eks. Høgre til stemme likt.

 

Det sagt så hender det innimellom at slike små parti klarer å få ein vippeposisjon slik at dei blir ein viktig samarbeidspartner for eit eller fleire store parti, men det er ikkje alltid det hjelp så mykje for å få gjennom den politikken som ein vil ha gjennom.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Folk som ikke er ekstreme nok blir kalt klimafornektere, på samme måte som islamister kaller andre mennesker vantro. Det er en religiøs besettelse.

Jeg erkjenner at det kan finnes et klima. Er jeg klimaagnostiker?

Dette betyr IKKE at jeg støtter alle de idiotiske klimatiltakene. Tysk og norsk energipolitikk har demonstrert det. Tyskland legger ned atomkraftverk, og nå skal skattepengene mine subsidiere vindmøller som bare virker når det blåser, for krafteksport til Tyskland. Dette gir DYRERE strøm for nordmenn, sammenliknet med å kutte kablene.

Samt bomringene i Stavanger som tar en vesentlig del av lønna til de som er avhengig av bil.

Det nye sykehuset ble bevisst bygget med for få parkeringsplasser for å oppfylle FNs klimamål, så sykepleiere må møte opp ekstra tidlig for å finne ledig parkering, eller komme for sent på jobb.

Alle slags idiotiske vedtak går gjennom, bare men kaller det et klimatiltak.

De som er imot noen av disse tiltakene er urene og vantro, og må steines.

Endret av Mannen med ljåen
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
The Avatar skrev (16 minutter siden):

Det sagt så hender det innimellom at slike små parti klarer å få ein vippeposisjon slik at dei blir ein viktig samarbeidspartner for eit eller fleire store parti, men det er ikkje alltid det hjelp så mykje for å få gjennom den politikken som ein vil ha gjennom.

INP har sagt det ikke er aktuelt å samarbeide med Høyre, siden Høyre er for norsk EU-medlemskap. Og det er neppe aktuelt for de å samarbeide med Arbeiderpartiet heller. De har derimot sagt at et samarbeid med Rødt kan være aktuelt, og Waltherzøe sa han heller vil det enn å samarbeide med Frp.

Vel og merke dersom INP holder ord om hvem de vil samarbeide med. Det gjør de neppe, og den interne uenigheten i partiet virker ganske stor. Det er et parti som har ganske forskjellige partiprogrammer i ulike deler av landet. Når de er bygget som en udemokratisk partiorganisasjon som styres ovenfra og ned er det vanskelig å ha en felles plattform på tvers av lokallag. Waltherzøe mener en autoritær struktur er nøkkelen for partiet til å vokse, og det kan det hende han har rett i. Men det blir desto vanskeligere å skulle styre slik over tid, hvis de skulle havne i posisjon.

Endret av Snikpellik
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
25 minutes ago, Snikpellik said:

Jeg tror derimot de fleste tenker på en klimafornekter som en person som ikke anerkjenner menneskeskapte klimaendringer, enten som konsept eller som et problem, slik vitenskapen sier det er.

Som konsept? Co2's effekt som en drivhusgass er kjent i over 140 år. Som problem mener du at mennesker skal "fryse" klima slik det er i dag som er fullstendig uvitenskapelig?

Vitenskapen er langt fra endelig når det kommer til "problemet" og basert på de hårreisende prediksjonen'ene fra 10-20-30-40 år tilbake er det tydelig at vi fortsatt har mye å lære. Dette gjenspeiles i IPCC stadig fallende Co2 sensitivitet. 

Når det er sagt så er det grunn til å være bekymret og verden burde bruke mindre fossile brennstoff. Men når idioti som melkøya, plastposeavgifter og vindmøller dominerer så skaper det bare avmakt. Og alle som sier i mot er da altså klimafornektere eller klimaskeptikere.. er bare latterlig.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
25 minutes ago, scuderia said:

Vitenskapen er langt fra endelig når det kommer til "problemet" og basert på de hårreisende prediksjonen'ene fra 10-20-30-40 år tilbake er det tydelig at vi fortsatt har mye å lære.

For det første, har mye å lære for 10-20-30-40 år siden mener du vel? Siden du baserer deg på fortiden. Er jo ganske åpenbart at vitenskapsmiljøet lærer mer og mer i løpet av 40 år med forskning (med tanke på ditt intervall). Likevel er det mye å lære fortsatt. For det andre er det veldig lite hårreisende med predikasjonene. De traff ganske bra med tanke på hvor mye enklere modellene var på 70 tallet.

image.png.08c9151698a9d22a1ed8185f8415aac5.png

Endret av shockorshot
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...