Gå til innhold

La oss diskutere dagligvareprisene


Sidekick

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
sedsberg skrev (3 timer siden):

Nytt virkemiddel for å tjene mer. (Trolig ikke spesielt nytt egentlig).

https://dinside.dagbladet.no/okonomi/advarer-i-grenseland/80186342

Sånn apropos. I fjor brukte jeg å kjøpe vanlig kjøttdeig for 40 kr/400g. Nå har jeg sett stadig flere varianter med innblandet kylling og svin i kjøttdeigen, men i dag toppet det seg:

IMG_20230918_1852011.thumb.jpg.8975d16aac591b0ca7cdf5d53e2591d5.jpg

Pakken er like bred og lang som vanlig og ser ved første øyekast ganske lik ut i formen, men her har de krympet tykkelsen så den bare inneholder 200 gram !! Så hvis man skal ha 400 gram så er faktisk prisen 40 kroner. Bare at i fjor fikk man storfekjøttdeig til den prisen. I år får man kun svinekjøttdeig. Det er ikke en gang en blanding, kun svin. Tørt og jævlig. Gikk heller for gode hysekaker. MYE bedre!

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Måtte lete godt etter gode tilbud i den butikken og endte med kvartfull nylonpose. En av tingene jeg fant i tilbudsbrosjyra var noen Nidar shrink "stor"plate på 150 gram til 20 kr. Men butikken kunne jo risikere at sjokoladen ble en storselger med lav margin, hvis folk hadde funnet den der de forventer den, så de gjemte den like godt bort i frukt- og grønt-avdelinga.

IMG_20230918_1850501.thumb.jpg.53b1f2b291c4f54042f1be096a7c1ca5.jpg

Endret av Simen1
  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

den type snacks er generelt dyrt med mindre det er på tilbud. Mulig butikkene bruker bl.a. den varegruppen for å tjene inn det de subsidierer andre mer "nyttige" varer med?

kjøper en del Maarud Tortilla posene hvis tilbud til kr. 20 eller 25, vanlig/veil. pris er kr.39, med andre ord stor avanse på denslags.

Lenke til kommentar
37 minutes ago, Kjøleskap said:

Hvorfor er Kims French Fries så dyrt? 36 kroner for en pose med kun 90 gram er helt absurd. Du kan få vanlige potetgullposer til samme pris med dobbelt så mye innhold, og da snakker jeg ikke om billigmerkene. Ikke er det spesielt godt heller. Paprika-varianten var mye bedre, men dessverre finnes den ikke lenger.

Eller f.eks en vare som potetskruer har blitt enormt dyrt. 34 kroner for en vanlig pakke. På europris hadde de tilbud til 10 kroner pakken så jeg tok med 3-4 stk. Det er jo ikke store pakken akkurat, 100 gram tror jeg. Rart noen kan selge så absurd mye rimeligere. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
vidor skrev (36 minutter siden):

Det som selges som lavpris-iskrem

regnes ikke Diplom-is som premium-merke eller har det blitt forandring på det og?

kikket på etiketten nå, er 20% kremfløte (resten er vel "fyllmasse" som du nevner) men lurer på om ikke kjedenes egne billigvarianter har enda lavere fløte-andel, uten at jeg har fått sjekket.

Lenke til kommentar

Hva som er premium eller ikke kommer an på hva du bruker som referanse.

Diplomis er sånn sett bedre enn First Price

For meg handler ikke dette om noe annet enn at jeg vil ha gode råvarer som ikke gjør folk syke. Is inneholder allerede veldig mye sukker fordi den skal smake søtt når den er kald, så det å ha masse dårlige industrielle ingredienser i tillegg gjør den veldig uaktuell for min del. Derfor velger jeg kvalitet de få gangene jeg spiser is. Kanskje et par ganger i året.

Endret av vidor
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...