Gå til innhold

La oss boikotte Orkla!


Anbefalte innlegg

Det er det smakløs "mat" som er proppet full av salt, sukker, fett og andre ingredienser som gjør at folk kjøper det om og om igjen til en hinsides pris i forhold til hva som egentlig konsumeres.

Ett og annet produkt går, men å ha i seg store mengder med overprosessert "mat" er langt fra bra. De produktene Orkla har som ikke er overprossesert kan telles på ei hånd.

good-business.gif

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
9 minutes ago, ITtraktor said:

Boikott i samme slengen Kiwi. De reklamerer med fast lav pris på cola uten sukker til 59 kr for 6-pakk. Den har de aldri på lager, og selger i sted 4-pakk til 57kr. 

Eller meny som legger ut tilbud på mandag og er tom på tirsdag. 

(Altså; det mener jeg ikke direkte; jeg liker godt meny og kjøper to ting der: Gode kvalitetsprodukt og tilbudsvarer. Da er det litt irriterende at tilbudsvarene konsekvent går tomt. ) 

Lenke til kommentar
Sidekick skrev (17 timer siden):

https://www.nrk.no/nyheter/orkla-1.12908285

Da er det på tide å boikotte Orkla sine produkter, det får være grenser til griskhet og utnyttelse av mennesker. Jeg kommer til å følge ekstra nøye med i tiden framover. Står det Orkla på noen av produktene i butikken så blir det ikke noe kjøp.

Først: hvorfor? Selv om Orkla øker omsetningen betyr ikke det at de øker overskuddet. Den lille notisen inneholder ingen informasjon om dette. Dessverre er det ikke slik at bedrifter driver med veldedighet. De må ha lønnsomhet. Om lønnsomheten går ned, må ofte prisene opp.

Og hvordan skal en slik boikott gjennomføres? Orkla har en finger med i omtrent alle dagligvareprodukter i Norge, enten man liker det eller ikke. Plukk ut 10 tilfeldige norske produkter i butikken, og det er stor sannsynlighet for at mesteparten av dem er laget av et Orkla-firma. Til og med butikkens egne merkevarer er ofte produsert av Orkla.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Kajac skrev (7 minutter siden):

Først: hvorfor? Selv om Orkla øker omsetningen betyr ikke det at de øker overskuddet. Den lille notisen inneholder ingen informasjon om dette. Dessverre er det ikke slik at bedrifter driver med veldedighet. De må ha lønnsomhet. Om lønnsomheten går ned, må ofte prisene opp.

Og hvordan skal en slik boikott gjennomføres? Orkla har en finger med i omtrent alle dagligvareprodukter i Norge, enten man liker det eller ikke. Plukk ut 10 tilfeldige norske produkter i butikken, og det er stor sannsynlighet for at mesteparten av dem er laget av et Orkla-firma. Til og med butikkens egne merkevarer er ofte produsert av Orkla.

I så fall har de åpenbart for mye makt. Blir ikke noe konkurranse av slikt. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Dere har bedre standard på mat enn Sverige.

I Sverige må du velge mellom såkalt bruksmat med laber kvalitet og god standard.

I Norge er det mer "kvalitet" standar.

Sverige er gode på rimelig skinke pålegg og ost.. Men all den andre maten på boks, tube eller pose er forferdelig.

First price i Norge feks er ofte fra samme distribusjon, bare litt mindre kjøttstykker eller så som ikke når hovedmerkets standar.

Jasminris deres er like god som annen ris. Samme med pasta, selvom vi har byttet til fiberpasta.

Har hørt i media at First price ikke bøffer/jukser kyllingfilet med innsprøytning av saltvann.

I Sverige så pumper de inn masse saltvann i filet før de fryser ned, for å øke vekt og for at kyllingen vistnok ikke skal bli tørr når den stekes.

Kjøper du egg i Sverige så skal du være oppmerksom. Kjøper du de billigste så smaker egget fisk fordi de forer verpehøns med billig fiskefor.

Øko egg har dessuten dårlig skall, sikkert pga dårlige levekår for den såkalte krav merkte hønse egga.

Brød fra Sverige er forferdelig søtet og består av bare usunn mel og vann og sukker, I Norge selger selv supermarkedene gode bakerbrød med ekte korn, og den billigste 10-20 kroners kneipen er WAY bedre enn dyre svenske søtbrød.

 

Endret av Gouldfan
  • Liker 5
Lenke til kommentar
Zepticon skrev (18 timer siden):

Du mener de merkene som produsentene selv produserer, og bruker sin markedsposisjon til å presse ut konkurerende merker fra hyllene med lavere pris, og så når de er borte så kan de øke prisene selv og ta all profitten?

 

Problemet er at vi har for få aktører i dagligvarebransjen. Som igjen henger sammen med at vi har tollmurer.

At noen presser ned prisene på hyllevarer ved å unngå branding er i seg selv en bra ting. Brukt i stort monn av Co-op på «blå-hvite» varer når jeg var liten.

-k

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gouldfan skrev (4 minutter siden):

Har hørt i media at First price ikke bøffer/jukser kyllingfilet med innsprøytning av saltvann.

I Sverige så pumper de inn masse saltvann i filet før de fryser ned, for å øke vekt og for at kyllingen vistnok ikke skal bli tørr når den stekes.

Å sprøyte inn saltvann i kjøtt og fisk er utbredt også i Norge.

https://www.nrk.no/nordland/norsk-torsk-sendes-til-kina-og-fylles-med-vann-og-kjemikalier-1.14393315

Jeg kjøpte first price bacon for en stund siden og den hadde potetfiber i innholdsfortegnelsen.

 

En kompliserende faktor her er at «brining» hvor man lar kjøtt ligge i saltvann eller sprøyter det inn faktisk kan være en foretrukket ting som kokker gjør for å f.eks få en saftig kalkun. Jeg har prøvd det med suksess.

-k

  • Liker 1
Lenke til kommentar
knutinh skrev (18 minutter siden):

Å sprøyte inn saltvann i kjøtt og fisk er utbredt også i Norge.

https://www.nrk.no/nordland/norsk-torsk-sendes-til-kina-og-fylles-med-vann-og-kjemikalier-1.14393315

Jeg kjøpte first price bacon for en stund siden og den hadde potetfiber i innholdsfortegnelsen.

 

En kompliserende faktor her er at «brining» hvor man lar kjøtt ligge i saltvann eller sprøyter det inn faktisk kan være en foretrukket ting som kokker gjør for å f.eks få en saftig kalkun. Jeg har prøvd det med suksess.

-k

Nå snakket jeg om kylling da. Ikke torsk som er prosessert i China/skyld på Røkke.

Vi kjøper kun fersk torsk, selvom det er dyrt, har ikke kjøpt en Sei i pakke eller fiskepinne i pakke etter jeg møtte kona som er kokk.

Eneste prossererte fisk jeg elsker er norsk god kvalitet fiskepudding og fiskeboller av god kvalitet. Men det er sjeldent, fiskepudding med hvit saus og stekte skjell og reker er 1.juledag tradisjon hos oss.

Er sikkert greit at kalkun ikke blir tørr, men når vi snakker om små pakker med kyllingfilet så synes jeg de skulle solgt kyllingen for reell vekt uten vann.

Da hadde det vært greit.

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar
Sidekick skrev (17 timer siden):

Da kommer det alltids andre alternativer, som er priset lavere igjen. Evig sirkel

Det gjør det jo ikke. Rema presser ut Tine og Q melk med sin billigmelk. Så når de kutter Tine og Q siden "ingen kjøper dem" så er det bare "Rema Melk" igjen. Da setter de opp prisene på denne til å matche Tine og Q. Og de tar selvsagt ikke inn en konkurent som de må dele profitten med.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Zepticon skrev (23 minutter siden):

Det gjør det jo ikke. Rema presser ut Tine og Q melk med sin billigmelk. Så når de kutter Tine og Q siden "ingen kjøper dem" så er det bare "Rema Melk" igjen. Da setter de opp prisene på denne til å matche Tine og Q. Og de tar selvsagt ikke inn en konkurent som de må dele profitten med.

Samtidig er Rema objektivt sett billigst...

Lenke til kommentar
1 hour ago, Zepticon said:

Det gjør det jo ikke. Rema presser ut Tine og Q melk med sin billigmelk. Så når de kutter Tine og Q siden "ingen kjøper dem" så er det bare "Rema Melk" igjen. Da setter de opp prisene på denne til å matche Tine og Q. Og de tar selvsagt ikke inn en konkurent som de må dele profitten med.

Det var samme ramaskriket når Q-Meieriene kom på markedet med billigere melk en Tine. Nå skiller prisene på de to melkesortene seg med 60 øre for 1 liter Helmelk. Q-Melken er fortsatt billigst mellom de to på oda.com. Det at Rema produserer egen melk er bare sunt for markedet, vi trenger flere alternativer. 

Jeg kan ikke se at Q-Meieriene klarte å presse ut Tine fra markedet, så det vil heller ikke skje med rema melk.

Lenke til kommentar
Sidekick skrev (25 minutter siden):

Det var samme ramaskriket når Q-Meieriene kom på markedet med billigere melk en Tine. Nå skiller prisene på de to melkesortene seg med 60 øre for 1 liter Helmelk. Q-Melken er fortsatt billigst mellom de to på oda.com. Det at Rema produserer egen melk er bare sunt for markedet, vi trenger flere alternativer. 

Jeg kan ikke se at Q-Meieriene klarte å presse ut Tine fra markedet, så det vil heller ikke skje med rema melk.

Det er selvsagt fordi hverken Tine eller Q er Rema sine merkevarer.
I det øyeblikket Rema har sin egen melk, Kaviar, Hvitost, eller hva enn annet det måtte være, så er situasjonen en helt annen.



 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
13 minutes ago, Sidekick said:

Det var samme ramaskriket når Q-Meieriene kom på markedet med billigere melk en Tine. Nå skiller prisene på de to melkesortene seg med 60 øre for 1 liter Helmelk. Q-Melken er fortsatt billigst mellom de to på oda.com. Det at Rema produserer egen melk er bare sunt for markedet, vi trenger flere alternativer. 

Jeg kan ikke se at Q-Meieriene klarte å presse ut Tine fra markedet, så det vil heller ikke skje med rema melk.

Hele meierimarkedet er ett kaos med bønder, melketanker, opphenting, toll og avtaler. Alle merieriene der der har fått en eller annen form for kritikk for måten de driver på. Og bøndene sitter igjen som tapere. For det er det som skjer: Høyest mulig pris i butikken - lavest mulig pris inn i fabrikken. 

  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...