Jump to content

XIFXEGLO

Medlemmer
 • Content Count

  612
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1136 :)

Recent Profile Visitors

1997 profile views
 1. Jepp. Og kun fordi smittestoppappen gjør sin oppgave innenfor rammene. Det er litt som å ringe til politiet og be de stå klar med radaren idet du suser forbi, såvidt over fartsgrensen. Selvfølgelig blir man stoppet... Men litt senere på dagen, når ingen ser på, så kjører det biler forbi i 160km/t...
 2. Jepp. Man kan riktignok gjøre antagelser på dette regnestykket til å få akkurat det svaret man vil, men gitt at CO2 per kwh er sammenligningsbart mellom plattformer og land, så er det eneste man oppnår en lokal reduksjon av CO2 / grønnmaling, uten at de globale utslippene går ned.
 3. Helt vanvittig at Zoom har klart å etablere seg sånn som de har gjort, og det på tross av en gigantisk sikkerhetsblemme, som på en eller annen måte ikke egentlig fikk konsekvenser. At både Microsoft og Google klarer å snuble vekk både markedsandeler og merkevare når det gjelder er pinlig for alle involverte.
 4. Artikkelen nevner ikke helt hva det er som flopper her? Er A350 og A330 billigere i drift? Mindre og billigere vedlikehold, siden de bare har to motorer? Eller handler det om drivstoff? Begge deler?
 5. Pakk det godt vekk, grav det dypt ned. 2020 er gale nok som det er. Vi trenger ikke Xenomorphs.
 6. Alternativ løsning: Legg milliardene på bordet, og bruk "avfallet" til videre forskning. Verden trenger forskning og utvikling på atomkraft. Å bygge ned ett kompetansesenter for atomkraft er helt baklengs.
 7. Hei, Det var på tide å bytte ut utegrillen, så kjøpte Weber Sprit 210, uten å gjøre kjempemye "research" på forhånd. De hadde ikke 210 utstilt på Obs'en, så jeg spurte fjortisen som kom for å hjelpe om den hadde støpejernsrist. "Jada, klart det, akkurat som denne" sa hun og pekte på en annen Weber. Flott, tenkte jeg, og stolte på det. (Kunne laget en egen tråd på hvor udugelige personalet på Obs'en er, men la oss ikke spore for mye av) Så her står jeg da, med en utpakket grill med en emaljert stålrist. Hvis vi ser bortifra at personalet på obsen løg til meg, så er nå dette tross alt Weber. Er det egentlig så gale med emaljert rist? Jeg har nok ett litt relgiøst forhold til støpejernsrist. Det er det jeg alltid har hatt, jeg er svært fornøyd med det, men jeg vet egentlig ikke om disse emaljerte ristene er noe dritt. Jeg må såklart rengjøre på en annen måte, men er det dårlig? Skal jeg gi varemerket Weber en sjanse? Er det noen av dere som har erfaring, og er fornøyd, eller skal jeg pakke grillen sammen, og levere den tilbake med "haug" på? (For grillen var pakket så kompakt at det blir VM i Tetris å få delene tilbake i kassen - det går ikke)
 8. Vi har hatt moderne vindmøller i ca 40 år. Du får det til å høres ut som at dette er noe helt nytt, og alle er overrasket over at noen fugler blir drept. Afrika resirkulerer svært mye. Mye som ikke er lønnsomt å resirkulere i I-land sendes (mer eller mindre ulovlig) til Afrika der det blir resirkulert. Ingen grunn til å tro at det blir annerledes med elbiler.
 9. Det er åpenbart at Moder Jord vil tilpasse seg ett annet karboninnhold i atmosfæren. Vi ser eksempler på dette overalt allerede. Moder Jord bryr seg ikke. Men menneskene som bor her burde begynne å bry seg mer. CO2 er en klimagass og bidrar til at temperaturen øker. Hvordan naturen reagerer økt CO2 innhold vet vi ikke med sikkerhet, men det er ingen tvil om at vi er på vei inn i en periode der menneskene også må tilpasse seg. Dette er allerede i gang. Bønder blir tvunget til å legge om driften, tørre områder er blitt våte, og våte områder er blitt tørre. Arter av dyr og planter oppdages på nye steder der de tidligere ikke har kunnet overleve. Og ja. Noe av dette er positivt, men det er som si at å pisse i buksen er kjekt og behagelig. Det er ganske behagelig når pisset renner neover låret en kald vinterdag, men ser man litt framover i tid, så vet de fleste at ting er i ferd å bli mye, mye verre. Inntil videre er ikke klimaendringene vi ser særlig dramatisk, men temperaturen fortsetter å øke. Klarer vi å tilpasse oss i samme tempo? Det klarer vi iallefall ikke dersom vi stikker hodet i sanden og nekter for at verden rundt oss er i ferd med å endre seg på grunn av CO2'en vi pumper ut i atmosfæren.
 10. joda, SF6 er en potent gass, men det er kanskje ikke der skoen trykker mest. Du håndplukker sitater sånn som det passer deg. En viktig del av det faktiske bildet er dette: "While SF6 concentrations are about 10 parts per trillion in Earth’s atmosphere and projected to rise (see Figure 2), taking into account its greater global warming potential relative to CO2 brings it to an effective concentration of 240 parts per billion (CO2 equivalents), which is just about 1000 times less than the present-day levels of CO2 of around 410 parts per million." Uten dette sitatet kan man bli villedet til å tro at SF6 er en stor bidragsyter i dagens klimasituasjon. Det er den altså ikke. Men SF6 kan bli det - det er det artikkelen handler om. ..også er det jo litt morsomt at du sier at CO2 er helt irrelevant for klimaendringer, også linker du en artikkel som sammenligner en annen gass med CO2. Hvis CO2 er faktisk var irrelevant, så ville man måtte sammenligne med noe annet, eller hva?
 11. Nettopp på grunn av dette trenger vi atomkraft. Vi trenger standardiserte, trygge, kraftverk med lite radioaktivt avfall. For eksempel basert på Thorium.
 12. Hvis 5G forårsaker Covid-19, hvorfor er det da sykdomsutbrudd på plasser uten 5G? Hvis 5G forårsaker Covid-19, hvorfor nå? Flere steder i verden har det vært 5G siden midten av 2019.
 13. Troll, ett av verdens største gassfelt, har 1300 milliarder Sm3 med gass. Omregnet til vekt, blir dette ca 0, 65 milliarder tonn gass, (pluss/minus en del da jeg ikke i farten fant nøyaktig omregningfaktor, men 1m3 med metan er 0,55kg - godt nok for en fermier) Verden slipper ut ca 35 milliarder tonn CO2 i året. Så dersom vi fyller ett helt troll-felt i året med CO2, så har vi klart å lagre nesten 2% av produsert CO2 det året. Vi har drevet å tømt toll-feltet i 25 år, og er bare ca halveis. Så en infrastruktur tilsvarende 30-40 trollplattformer må bygges for å fylle feltet på ett år. Og neste år trengs ett nytt troll felt. Så enda ett. Så enda ett. Jeg kan ikke forstå at CO2 fangst er noe annet enn keiserens grønnmalte klær og forsøk på å hale penger ut av miljøpengesekken. Realistisk CO2-lagring vil være fullstednig irrelevant for miljøregnskapet.
 14. Kunne ikke vært mer enig. Norge har en unik posisjon i solenergimarkedet. Men den kunne vært enda bedre dersom noen hadde reddet REC ved forrige nedtur. Tar norske stat ansvar denne gangen? Eller kaster vi inn håndkleet og lar Kina ta hele markedet alene?
 15. Til alle dere som er så livredde for at "den totalitære staten" skal spore dere: Nå lever vi i ett land som har ett fungerende demokrati og ytringfrihet, og ingen blir forfulgt, fengslet eller drept basert på politikk, religion eller agenda. Hvis det totalitære samfunnet dere beskriver blir virkelighet, da er det absolutt ingenting som hindrer myndighetene i å starte overvåkningen dere er så redde for. Inntil videre, i det virkelige samfunnet vi lever i, så vil sporing kunne redde liv. Og sannsynligvis oppklart mer kriminalitet også; men det er en litt annen diskusjon.
×
×
 • Create New...