Jump to content

XIFXEGLO

Medlemmer
 • Content Count

  561
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1042 :)

1 Follower

Recent Profile Visitors

1835 profile views
 1. "Minner om krig fra midtøsten" Nei, det gjør det ikke. Ikke i nærheten engang.
 2. Det er (dessverre) sånn at verden trenger olje og gass. Da kan vi enten vise verden hvordan man man utvinne olje og gass på en forsvarlig måte. Hvis teknologien blir billig nok, er det sannsynlig at flere også tar den i bruk. Eller: Vi kan stenge ned og/eller slutte å bygge nytt. Europa trenger energi og uten norsk gass, vil det bli behov for kull. Og sånn vil det også være i all overskuelig framtid. Det bygges mye sol- og vinkraft, men det stenges atomreaktorer. Regnestykket går ikke opp uten gass. Britene har heller ikke infrastruktur for å slutte med gass. Dersom de skal vekk fra gass til oppvarming og matlaging trengs det gigantiske oppgraderinger av strømnettet - som allerede er under press av eibiler. Norge er en ubetydelig mygg i oljemarkedet, en stengt norsk produksjon betyr bare en litt økt produksjon andre steder. Markedet tar den oljen det får, så da kan vi enten bidra med å produsere på en fornuftig måte, eller la andre land få fortjenesten. Men med alt det sagt: Å kjøre plattformer med strøm fra land er i mange tilfeller grønnmaling. Strømmen kunne vært brukt på land med en ganske lik energiutnyttelse, særlig der man bruker strøm isteden for gass på grunn av varmebehov i produksjonen. Det Norge trenger er en minister som ser det komplette bildet. Men det er langt mellom politikere som evner å se forbi sin egen agenda.
 3. Låste Apple opp telefonene eller hentet de ut informasjon fra iCloud? Det er to helt forskjellige ting. Hvis Apple kan låse opp telefonen, så finnes det en bakdør. Da faller argumentet om at de ikke ønsker å legge inn bakdører. De bare ønsker å ikke bruke bakdøren, fordi det er åpenbart problematisk markedsføring.
 4. ja, de bruker vanvittige summer på konsulenter. ... som de ikke hører på. (med mindre konklusjonen blir en som passer politisk) .. eller at konsulentene har "trikset" litt med statistikken, så den forteller den historien som man ønsker å formidle.
 5. Lokal verdiskapning ville betydd en statlig eierandel. Fullstendig uinteressant for en blå regjering. Her skal det bygges vindmøller og pengene skal ut av landet raskest mulig. Helst skattefritt. Forstå det den som kan.
 6. Gjør den? Hva kunne Fedje og Sola gjort annerledes som hadde forhindret ulykken? Det er flere ting de kunne gjort som kanskje hadde endret på situasjonen, men kollisjonen kunne skjedd selv om lysene på tankskipet var slått av, eller Fedje hadde informert noen sekunder tidligere. HI fikk beskjed i tide på at de var på kollisjonskurs, men når de fikk beskjed valgte de å ikke foreta seg noe som helst. Broen på HI er de eneste som kunne foretatt seg noe for å unngå ulykken.
 7. Ekte bacon fra fornuftig (ofte Norsk) gårdsdrift, eller ekte bacon med kjøtt som er fra indusrigårder (Ofte Sør-amerika, Afrika, etc) med heftig (men stort sett lovlig) bruk av antibiotika, farging, utvanning, etc. Matvare-gigantene "pusher" industri-alterativet, fordi fortjenesten ligger ikke i kvalitet, men kvantitet. Det er ikke kreftfremkallende å spise kjøtt i normale mengder, selv ikke den forhatte gørra man får ved å høytrykkspyle benirester er i seg selv kreftremkallende. Det er god utnyttelse av råvarene og sånn sett litt rart at dette er en så forhatt prosess. Det som kan være kreftfremkallende er tilsetningene. Ønsker man å ha fem måneder holdbarhet på pølsen er det bare å kjøre på med konsveringsmidler. Har den litt feil farge kjører man på med fargestoffer. Det er også dette som står i artikkelen - er maten "ultraprossesert" så er det lite kjøtt igjen. Men: man har en vare som er billig å produsere, transportere, lagre og selge. Dersom lab-kjøttet er rent muskel- og fett-vev dyrket i ett sterilt miljø og ikke tilsatt for mye konsveringsmiddler og fyllmasse før det går i butikken, så er det ett sunnere, mer miljøvennlig, og med tiden også ett billigere alternativ enn industrikjøtt. Så svaret på spørsmålet er: Vil jeg velge lab-bacon framfor bøkerøkt bacon fra Voss? Nei. Framfor svinekjøtt med baconsmak fra Nambia? Definitivt.
 8. Selv i U-land som Angola og Kongo skjer oljeutvinning med noenlunde styring på HMS og sikkerhet, hovedsakelig fordi de er avhengig av internasjonale aktører som følger sine retningslinjer uansett hvilke land de operer i. Det samme gjelder ikke gruvedriften i de samme landene. Det skjer ofte i regi av lokale aktører som tar ibruk farlig barne- og slavearbeid.
 9. Ostehøvel-kuttene må stoppe. Det offentlige må bruke mer penger. Jeg er, for eksempel, overbevist om at hvis nød-etatene hadde hatt mer ressurser, så hadde det vært penger å spare som langt oversteg de ekstra tildelingene. Hvor mange behandler en lege iløpet av en dag? 20 personer er ett forsiktig estimat. hvis man antar halvparten av disse er sykemeldt mens de er i behandlingskø så sparer legen samfunnet for penger i størrelsesorden 5-10 ganger sin egen lønning. Og hva hvis vi faktisk klarte å være litt frampå - gi hjelp til de som trenger det før de havner i psykiatrien eller i fengsel og prisen samfunnet må betale er mangedoblet. Hva med å vedlikeholde istedenfor å reparere?
 10. Jeg kan også lage tunell 98% billigere. Ventilasjon, brannsikting, røminsveier, lys, merking, alarmsystemer, veibane og drenering er ekstrautstyr.
 11. Birger, 12 år, kan få denne meldingen fra alenepappen sin: "Sorry, Biger. Pappa må ta bussen, så jeg rekker ikke hjem til å lage middag før fotballkampen din. Du kan lage en pizza fra frysen, og du må ta bussen klokken 17, så du rekker kampen kl 18. Kanskje Pappa rekker 2.omgang." Eller denne: "Pappa er hjemme 16:30, så spiser vi og gjør litt lekser. Kjører deg til kamp 17:30 " Buss er ikke ett alternativ for alle, og jeg blir ganske provosert når kollektivt legges fram som en løsning... akkurat som at jeg blir provosert av at Herrmann (52) med direktørstilling, kone og au-pair klager på bompengeprisene og kjøper Model X i "protest"
 12. Det er svært sjeldent at noen skriver at "ett eller annen fenomen skjer alltid" om stjerner og exo-planeter. Omløpstiden trenger heller ikke bety at den er låst. Den kan bli f.eks bli påvirket av andre større planeter.
 13. ...Men det har du etter å ha sett videoer på youtube? En brann som er en suppe av bensin, diesel, dekk og batterier må være ett helvette å slukke. At du legger ut en video av en som sutler med en vannflaske for å vise "hvor lett det er å slukke ett batteri" er ganske frekt og nedlatende mot nødetatene våre.
 14. Har du en tidslinje? Å ta flyplassens brannvern ut av beredskap mens ett eller flere fly er på vei inn ville vært uaktsomt, så før luftrommet er under kontroll kan ikke brannberedskapen brukes.
 15. Tja, jeg leser det litt om at ansvaret pulveriseres utover. HI lå med bånn gass uten å vite hvor de var. På tross av at de ble advart valgte de å ikke foreta seg noe som helst. De kunne sakket farten, og de kunne viket. De valgte å ikke vike fordi de ikke visste hvor de var, og de valgte å ikke sakke farten fordi de av en eller annen grunn ikke trodde på advarslene de fikk. TS: "Dere må svinge, dere er i ferd med å kollidere" HI: "Nei, vi kan ikke svinge. Vi kjører rett fram med full fart" Resten er bagateller. Selv om Fedje hadde svart umiddelbart på hvem som kom imot, så er det ikke sikkert at utfallet hadde blitt noe annet. Og om losen hadde gitt en andre signaler til HI hadde er det ren spekulasjon om utfallet hadde bilt endret. Det er kun broen på HI som kunne gjort noe som garantert ville unngått ulykken. .
×
×
 • Create New...