Jump to content

XIFXEGLO

Medlemmer
 • Content Count

  686
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1263 :)

Recent Profile Visitors

2270 profile views
 1. Hvorfor det? Hvor sannsynlig er det at en tekniker i en eller annen rusten garasje i en bakgate i Øst-Europa gidder å føre logg? Selv om man satt krav til loggføring, f.eks i en blokkkjede, så kan den lett forfalskes. Man kan skrive "satt inn nye pakninger på hovedgirboks", men man kan gjøre absolutt ingenting. Man belønner useriøse aktører når pris er det eneste som betyr noe . Det gjør at seriøse aktører alltid taper, for de useriøse underbyr alle andre.
 2. ...Så saken her er at noen har samlet offentlig tilgjengelig informasjon og samlet dette i database som de selger? Javel? Gjøres ikke dette av flere titalls firma allerde? Hva er egentlig saken her?
 3. Tenker at laveste pris fikk den jobben. ..Og det kostet nesten to mennesker livet.
 4. Nå er det vel ikke en kjempedårlig idee å komme med tiltak mot bla. løsepenge-virus, da det er nesten daglig i media. Å gå rett på "De gjør kun dette for å få solgt flere PC'er" blir litt for enkelt.
 5. Kina. Sørøst Asia. For alle skal ha ny TV, og den skal være billig. Og ny mobiltelefon. Billig. Og klokke som teller at pulsen går litt opp når tilbudsavisen kommer. Billig! Det skal være billig. Billig. Billig. Menneskerettigheter og arbeidsforhold er ikke så nøye så lenge prisen på dingsen er lav. Så da skjer all produksjon av elektronikk i sør-øst Asia da. Der kan det produseres billig, og vestlige sjefer kan le hele veien til banken. (på superyacht til skatteparadiset) Det komiske i det hele er at de er grådig flinke der også. Selv om vi oppdager litt nå at vi burde produsere litt mer i vesten, så mangler vi produksjons-kompetanse.
 6. Les artikkelen, så ser du at de løste dette akkurat slik du beskriver. Å flippe bilen på hodet er også nevnt, men hvordan gjøres det i praksis? Skal brannbiler utstyres med truck-gafler? Eller skal brannvesenet ha egen traktor? Å snu en bil på hodet er enkelt når man kan gjøre dette i en demonstrasjon. I den virkelige verden... nja. Sikkert en god løsning av og til, men slett ikke noe som alltid kan brukes.
 7. Her har man regnet og planlagt i flere år, det har blitt skrevet titusenvis av sider med beregninger, simuleringer har kjørt superdatamaskiner varme... Man har brukt mange årsverk på å dekke skroget med sensorer. Bare for at en tilfeldig bruker på TU's kommentarfelt skal fnyse av testen å si at dette ikke er gjort på en korrekt måte. ...Det er jo litt festlig. Men; det er jo også en åpenbar "wow-faktor" i dette, da de sender ut pressemelding. Det er nok ikke tilfeldig, og akkurat denne testen kan ha hatt det som delmål. Man ser jo at de ønsker å signalisere at dette er skip der man setter de aller høyeste kravene til robusthet.
 8. Tja, Nå ønsket politikerne å vise hvor forferdelig luftkvaliteten var, så de plasserte målere midt i bergens største veikryss, og tok alle politiske beslutninger basert på de måledatane. Her har de plassert en måler i sentrum (der det nesten ikke er trafikk) og en ett stykke litt utenfor byn i ett boligområde. ..Så kan man selv trekke den konklusjonen man vil utifra det.
 9. Er ikke dette gitt av transaksjonstiden? Per idag googler jeg meg fram til at dette er i snitt ca 10 minutter, men man kan få ned tiden med å betale mer. Men dette har du kanskje litt mer info om?
 10. Bryter du lover til Aksjer, betting og lotteri, blir du straffet, fordi påfører skade på andres økonomi. Sykling, bil og motorsykler har helt konkrete lovverk knyttet opp mot seg, fordi du kan skade andre, eller deg selv. Fjellklatring og svømming blir du ikke straffet av politiet, men du får ikke lov til å drive organisert uten å følge ett regelverk; fordi du kan skade andre eller deg selv. Starter du firma, uten å følge ett lovverk blir du straffet, (Det samme lovverket demper fallet dersom det går gale). Men cryto-valutaers hellige gral er at det skal skje uten sporing og uten konsekvenser. Du skjønner at det betyr at det, per design, er fritt fram for markedsmanipulasjon og svindel? Intensjonen til en cryptovaluta er god den, men det er blitt noe helt annet i dag enn det var bare for noen få år siden. Og trenden kommer til å fortsette. Jeg kan knapt på inn på en nettside uten at det er reklamer for krypto. Tror du at de reklamene er der for at jeg skal tjene penger?
 11. Du ser at det er aktører i cryptomarkedet som manipulerer til sin egen fortjeneste, sant? Dette gjør de med metoder som ville satt de rett i fengsel hvis de hadde prøvd det samme med aksjemarkedet. På en eller annen merkelig måte er denne markedsmanipulasjonen helt greit og selv om tusener av mennesker taper alle sparepengene sine (godt hjulpet av aggressive reklamer) så er dette kjempegreier og løsningen på at verdens banker er så grådig korrupte. Du ser også at det er i ferd med å bli verre sant? Cryptoer kommer til å svinge opp og ned, og svingene er allerede styrt av en liten gruppe proffe markesmanipulatører som ser det er vanvittig mye penger å tjene. Men for at noen skal tjene mye penger, må noen tape. Det er Bob, fra Arizona, med tre barn, kone og ett glovarmt mastercard for han skal bli millionær på crypto. Det er sånne som ham som taper alt. Hvorfor er det greit? Hvorfor skal ikke crypto bli forbudt?
 12. Overskriften kan omformuleres: Stor interesse til å få gratis penger fra staten Tipper dette enten - Går til Equinor eller en eller annen monsterbedrift med gode kontakter og lobbyvirksomhet eller - Går til en eller annen smarting som har laget en søknad som bruker alle de riktige ordene og illustrasjoner på ett prosjekt som kun har som intensjon å få gratis penger, ikke å være "grønt"
 13. Teflonpanner er ganske frikjent. Man har brukt skikkelig gufne kjemikalier under produksjon (og muligens gjør man det fremdeles, men nå som ett annet kjemikalie som ikke enda er forbudt) , men den ferdige pannen skal være trygg. Men det man vet er farlig er (særlig eldre) flammehemmende brominer, og (særlig eldre) mykgjørere for plastikk. Hvor farlig de nye er omdiskutert, men samtidig satser man hardt på gjenbruk og resiskulering av plast slik at disse farlige stoffene kanskje ikke fjernes fra omløp slik de burde og havner på nytt i steikespader, barneleker, etc,etc Samtidig finner man gjerne fram litt frynsete baneleker fra loftet man selv hadde som liten, og gir dette gledelig videre til sine barn. Masse av dette har sannsynligvis alt for høye verdier av stoffer som i dag er forbudt.
 14. Ja, men da må vi vel begynne å gjøre noe da. Vi kan jo begynne med 75% skatt på elektronikk og klær, sånn at vi får ned forbruket. Sleng på momsfrie reparasjoner, og forby produkter som ikke lar seg reparere. Ikke? Ånei, vi var bare villig til å legge til rette for ny infrastruktur, nye gigantprosjekt, mer vekst, mer industri og generelt mer? At Elbiler blir skrotet istedenfor å bytte to frontlykter sier vel alt om at det business og ikke miljø som styrer skuta fremdeles.
×
×
 • Create New...