Gå til innhold

XIFXEGLO

Medlemmer
  • Innlegg

    814
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av XIFXEGLO

  1. Jepp. Disse testene beskrives av en standard. Man følger en standard test for å bevise at jordfeilbryteren fungerer, og dermed oppfyller lovkrav. Det er bare ett problem: Standarden heter (veldig forenklet) "Hvordan teste en mekanisk jordfeilbryter" mens Easee bruker ett elektronisk. De kan dermed umulig være i samsvar med de de hevder. At dingsen passerer testene er da blitt irrelevant. De må dermed gå omveien: De må bevise at den elektroniske jordfeilbryteren oppfyller lovkravene, men uten å benytte seg av, eller erklære samsvar, mot standarden for mekanisk jordfeilbryter. Dette er fult mulig, men mer komplisert. Så nå er det sånn at formelt sett så har ikke Easee bevist at jordfeilbryteren virker som den skal og dermed er den ulovlig å selge. Samtidig er alle er enig i at jordfeilbryteren faktisk virker, så derfor er ingenting farlig. Å ta en sånn bitteliten logisk brist og å deretter knekke ryggen på ett firma er helt latterlig.
  2. Tja. Si du kommer til ett stoppskilt. Loven sier at der skal du stoppe, fordi det kan oppstå en farlig situasjon dersom du bare kjører rett forbi. Men: Det du gjør er sette ut sperrebånd i begge kjøreretninger, med blinkende lys og varseltrekant, så du stopper all trafikk på en trygg måte. Deretter kjører du forbi stoppskiltet uten å stoppe. Mot regelverket? Ja. Farlig? Nei. Applaus til Easee, dette ser ut til å gå kjempebra.
  3. ja, det er da grunn nok til å gå konkurs? De har hatt eventyrlige resultat, men en slik tilbakekalling vil fort koste en tusenlapp per enhet og per november 2022 skrøt de av 512.000 enheter. Kanskje ikke alle må utbedres, men det er lett å se at her er det regnerstykker som blir kjemperøde. I tillegg må de utvikle, teste og etablere en ny godkjent løsning - alt sammen uten å kunne selge noe. Flotte greier det mens man er grynder, men med over 300 ansatte er ett omsetningsforbud helt krise, selv om det bare varer en måned eller to. Samt omdømme-knekken de har hatt. Det eneste halmstrået er at de klarer å få godkjent RDC'en sin og at de andre avvikene er pro-forma og kan løses uten modifikasjoner, men vanskelig å se hvordan overspenning- og EMC feil kan være av den sorten. Slik det svenske brevet er formulert tolker jeg det til at det er tre forkjellige ting de må utbedre på kretskortnivå.
  4. Nettopp. Hvis den har RDC vern. Slik jeg har forstått det, så har Easee en litt kreativ løsning på det, en løsning som kanskje fungerer som RDC, men kanskje ikke godt nok ihht standarder. Ett annet problem er for dårlig overspenningsbeskyttelse. De har også feil på immunitetstesting for EMC, så der er en tredje feil. I tillegg har Easee har også selv utført tester som faktisk viser at de har feilet, men allikevel erklært samsvar. Hvilke tester dette gjelder skriver de ikke spesifikt i det svenske brevet. Så det kan være enda flere feil enn de tre over.
  5. Jeg ser ikke helt hvordan du tror at jeg er godtroende. Men ok, jeg var kanskje ikke tydelig nok: Jeg er sikker på at både Russland og Kina kan avlytte trådløst nett og mobiltelefoner fra satellitter. Er da naivt å mene at en værballong av og til er en værballong og at media konstruerte denne problemstillingen helt unødvendig?
  6. Fun fact, bare siden vi er på teamet: Orion satellitter kan sannsynligvis overvåke spesifikke mobiltelefoner fra geostasjonær bane. De representer på mange måter ytterpunktet av hva som er mulig. Verken Kineserne eller russere har ikke like store satellitter som Orion, men vi vet at de har plassert ganske store satellitter i geostasjoner og diverse andre baner. En mindre satellitt enn Orion i en bane nærmere bakken vil ha samme mulighet. De har med andre ord full oversikt. Det er begrenset hva mer de skal kunne gjøre med denne ballongen, utover det de allerede kan. Hysteriet media lagde er bare klick-bait. Selvfølgelig vil en ballong over usa være "i nærheten" av en rakettsilo. Rakettsiloene er jo overalt. Det skal godt gjøres å lage en strek over USA som ikke går tett innpå en eller flere siloer. Dette var en vær-ballong, sannsynligvis mer eller mindre ute av kontroll. Media roper ulv-ulv, og Biden måtte skyte den ned for å være "Sterk og resolutt" eller whatever.
  7. Nei, dette er ikke hele forklaringen, i såfall er det forsvunnet i forenklingen. I atikkelen beskriver man en kostnad på 9900 milliarder NOK. Det er temmelig nøyaktig ett oljefond. Hvis det var slik, så ville jo Europa betalt Norge tusenvis av milliarder da vi står nå som største eksportør. Men slik er det ikke https://www.norskpetroleum.no/en/production-and-exports/exports-of-oil-and-gas/ oppgir at Norges totale gasseksport var på 475 milliarder NOK. I prinsippet en null for lite. Hvor er de andre 9500 milliardene?
  8. Hei, jeg vet ikke om dette er helt den rette plassen, men er her er det noe jeg ikke forstår https://borsen.dagbladet.no/nyheter/europas-giga-regning-enda-vanskeligere/78099895 Altså: Europa er på vei inn i resesjon på grunn av høye strømpriser. Jeg aner ikke hvordan eierskapet er ute i europa, men her i Norge så har mye kraftproduksjon kommunale/statlige eiere. Staten håver inn i den ene bukselommen og betaler ut subsidier fra den andre, sånn omtrent. Norge AS kommer ikke til å gå konkurs på grunn av strømpriser. Men resten av Europa kan altså det ifølge ekspertene. Er det da sånn at det er en større andel av private eiere i Europa? Hvem er disse? Hvorfor er ikke de på toppen av Blombergs lister av verdens rikeste? Hvor er pengene?
  9. Ja, jeg syntes det er litt trist at vi ikke klarer å produsere noe annet enn olje i dette landet. For elektronikk er det over for oss. Elektronikk kan ikke produseres i ett land som tar vare på HMS, arbeidsmiljø og arbeidstid, når det eneste som betyr noe er pris. Kvalitet er ikke-eksisterende utover at det må være godt nok til å ikke umiddelbart gå i stykker, men svakt nok til at det kommer til å gå istykker. Jeg skulle gjerne sett tollmurer som dobler prisen på elektronikk. Og reparasjoner burde for lengst vært momsfritt. Heldigvis skjer det nå litt framskritt på at elektronikk skal bli mer reparerbart. (Men vil det lønne seg...?) Og sko og klær da gitt. En ting er det enorme utslippet av CO2, men de forurenser totalt området der fabrikken ligger. At en genser koster 100kr, er helt latterlig. Og den tåler ikke vask. I en verden som er på randen av katastrofe så er nå siste trend plagg som bare skal brukes en gang. Kom an' igjen da! Så det du mener er vi bare skal la kapitalismen og markedskreftene styre: At bønder i Norge bare skal pakke sammen fordi andre land gjør det billigere enn oss. Sier du at vi her i Norge har hevet oss over det stadiet at vi skal bli skitten - Det får noen andre ta seg av?
  10. Så samtlige norske merkevarer kan bli utkonkurrert av nordafrikanske, sør-amerikanske og asiatiske varer proppet fullt av antibiotika, sprøytemidler og steroider. Nei takk. Er nok sånt drit i butikken allerede, så tenker at tollmurene ikke er høye nok, jeg.
  11. Nei, Facebook i seg selv er ikke problemet, men det legger til rette for: 1) Man får etablerte ekkokammer 2) Kriser, elendighet og konspirasjoner selger nesten like bra som.. 3) Falsk formidling av perfekt kropp/liv/penger/suksess. Og for å tjene penger så lager man en algoritme som peprer alt fra pensjonister til småbarn med dette. Det er med andre ord innholdskapere som er ett problem for samfunnet. Hvis facebook går ned i morgen er noe annet klart til å overta. (og det er vel allerede iferd med å skje...). Her ser vi at det offentlige forsøker å nå ut til to "kundegrupper": Ungdom som investerer i krypto (uten å kjenne regelverket) og ungdom som sitter på en markedsidee de ønsker å sette ut i live. At man gjør det på en plattform der man kan regne med å treffe unge folk er ikke helt håpløs tankegang. Det blir såklart ett gigantproblem dersom man begynner å formidle skatteopplysninger og personlig informasjon via disse kanalene, men det virker det som de allerede har anerkjent da de skriver i artikkelen at det er utfordringer knyttet til dette. Eneste bomskuddet fra det offentlige er at man ikke kan regne med å treffe noen som helst på Metaverse, men hvis man lyttet til spådommer for kun kort tid siden, så virket det fornuftig å utvikle en løsning der. Arbeidet hadde nok ikke startet i dag for å si det sånn.
  12. Hele meierimarkedet er ett kaos med bønder, melketanker, opphenting, toll og avtaler. Alle merieriene der der har fått en eller annen form for kritikk for måten de driver på. Og bøndene sitter igjen som tapere. For det er det som skjer: Høyest mulig pris i butikken - lavest mulig pris inn i fabrikken.
  13. En eller annen ungdom som er satt til å utvikle tilgjengelighet som har funnet noen kule videoer fra metaverse. Tanken er i prinsippet god - kanskje arbeidet ble startet når metaverse ble spådd til å bli det helt store, men nå vet vi at dette flopper.
  14. Eller meny som legger ut tilbud på mandag og er tom på tirsdag. (Altså; det mener jeg ikke direkte; jeg liker godt meny og kjøper to ting der: Gode kvalitetsprodukt og tilbudsvarer. Da er det litt irriterende at tilbudsvarene konsekvent går tomt. )
  15. Nei, dette må mediene ta seg av. Daglige saker om hvordan varehandelmogulene håver inn penger mens bønder sitter igjen med smårusk. Mediene kan stramme skruen - ikke la sjefer og kommunikasjonsansvarlige slippe unna med svada-svar. Nok tap av omdømme, så tenker jeg pipen får en annen lyd. Krympflasjon-sakene er en god start, men savner oppfølgning. Og: De siste vi trenger er at vi velger bort norske produkt til fordel for masseproduserte utenlandske billigmerker. Men la oss se hva som skjer: Dersom/når Rema1000 og norgesgruppen leverer rekordresultat, ja da bør mediene henge på som en klegg og konkurransetilsynet må på banen. For da er det bevist en gang for alle at det er ikke konkurranse.
  16. Takk, AMD er notert. Helt selvbygd er åpenbart det mest kosteffektive, men jeg tror planen er en ferdigbygd nå og heller oppgradere selv senere.
  17. Jeg tror tiden er kommet for å bytte ut laptop med en stasjonær. Skjermkort og priser generelt er på vei nedover (med mindre det nå snur på grunn av inflasjon og nye ustabiliteter i markedet). Laptopen min har vært moden for utskiftning i noen år, så nå må det skje noe. Men hva skal jeg følge med på? Budsjett er rundtom 15000 for PC, så en tenker en PC basert rundt RTX3060. Skjerm kommer i tillegg. Jeg er kapabel til å bytte ut deler - derav ønske om ny stasjonær og ikke laptop da jeg ser for meg at en stasjonær både gir mer ytelse for pengene og lar seg oppgradere i framtiden. Men hva skal jeg velge; hvordan er support, ytelse, og kvalitet på forskjellige varianter? - Både multicom og komplett tilbyr konfigurator - Og egne merkevarer / standardoppsett - Dell, levnovo ++ har egne standard PC'er Er det same-same? Tilsynelatende gir det mer for pengene å velge f.eks en ferdig lenovo vs en konfigurert løsning fra multicom. Men kanskje det er kvalitetsforkjeller? Dårligere/mer bråkete kjøling i lenovoen ? Mindre marginer for oppgradering? Eller er det motsatt? Kan det være at siden lenovo er mer masseprodusert blir det billigere deler uten at det nødvendigvis er dårligere?
  18. Eh, jeg kom tilfeldigvis over artikkelen der No Name har kommentert. Den ligger ute enda. Hvordan fikk du det til?
  19. For meg er det helt uaktuelt å opprette konto i fult navn. Det er helt krise hvis ett konsulent-oppdrag skulle ryke fordi mine meninger er i konflikt med oppdraggivers. Jeg har ca 2 i "reputation" per post jeg legger ut. Det mener jeg viser at jeg er saklig, informativ, og bidrar på en positiv måte, men det var altså ikke det TU ønsket. Det er litt trist at "Trollene vinner" og tvinger fram en endring som også ekskluderer de med faglig pondus og som ikke ønsker å eksponere sitt fulle navn. Jeg kommer nok til å bruke diskusjon.no mer direkte, jeg håper det kan gi en like bra innhold der selv om det ikke blir linket direkte fra TU. Kanskje vi må ha en litt felles dugnad for å opprette tråder.
  20. Vi skal bygge oss inn i det grønne skiftet! Er det mulig å ikke se paradokset? Vi må begynne å ansette vaktmestere, ikke arkitekter. Reparatører, ikke selgere.
  21. Tja, at miljøforkjempere står bak er kanskje litt søkt, men; - Nord-korea har også Ubåter. Litt langt hjemmefra men kanskje ikke umulig. - Kina kan tjene på ett svakere Russland og Europa, de spiller mot begge parter - hvis VW går konkurs/må stenge ned på grunn energiprisen er kina klar til å levere biler. Når den ene europeiske fabrikken etter den andre går konkurs så er det kina vi må gå til for å produsere. - Gulf-stater tjener ekstremt bra på å selge spinndyr kraft til Europa, for de er krigen svært god butikk. - USA ser mot sist neste valg - slik det går nå er det en krig der Russland taper på grunn av amerikansk materiell - uten en amerikansk soldat på bakken. Det er jo perfekt fra det synspunktet. Republikanerne er sjanseløse ved neste valg dersom Demokatene kan stå der i 2024 og ha vunnet ukrania-krigen og reddet Europa. (med mindre dette eskalerer til Armageddon da, time will tell) - Russland er allerde malt i ett hjørne. Så vi ser på den listen her så er det ikke kjempeopplagt at det er de som har satt fram mer maling for å male seg enda lengre inn.
  22. Presses Putin ett hakk lengre inn i hjørnet nå, så kommer atomvåpen. Da er det kun en senil amerikansk president mellom oss og dommedag. Hvorfor håper du på det?
  23. Bra! Enhver som dykker kjenner til hvordan laksenæringen raserer fjordene. Hvis man også hadde klart å gi litt intensiver til å få oppdrettere til å drive mer miljøvennlig hadde det vært kjempebra. Dessverre er jeg litt redd for at dette kan føre til ett enda tøffere miljø. Hvis eiere går inn for å beholde sin profitt vil man bli fristet til å ta enda voldsommere sparetiltak. Dette vil føre til mer forurensning, mer lakserømming og enda dårligere fiskevelferd i form av mer sykdommer og lakselus. (og tilhørende mer antibiotika og kjemikalier).
  24. Kan du da gi meg noen eksempler på noe enn annet enn målrettede reklamer som resultat av overvåkningen vi utsettes for? (og jeg understreker vi - jeg er såklart fullstendig klar over at andre land driver aktiv overvåkning der både ytringsfrihet og rettsikkerhet er tilintetgjort, men sånn er det ikke hos oss.) Og en "svart boks" i bilen må jo være en bra ting? Er det ikke bra at man får data til å både oppklare ulykker og å forbedre bilsikkerheten? Hvis ett barn blir meid ned av en i 80km/t i 40-sonen, så må det da banna bein være mulig å straffe vedkommende skikkelig når man finner bilen. Skillet mellom en ulykke og drap ligger i den boksen. Mener du at retten til personsikkerhet trumfer det?
  25. Hvorfor er det alltid sånn; "Dette er en drøm for korrupte overvåkningssamfunn" Dette systemet kommer til å redde liv; ulykkes-statestikken har skutt i været, og diverse skjermer med tilhørende distraksjoner blir løftet opp som mulig årsak. For det første; Nå vet vi ikke alle detaljer her, men sannsynligvis forlater aldri disse dataene bilen. For det andre: Dersom vi blir en del av ett korrupt overvåkningssammfunn, så kommer vi til å bli overvåket helt uavhengig av vilke avgjørelser vi tar i dag. I dag, nå, så henger datatilsynet på som en klegg og sikrer at data ikke blir misbrukt, i så høy grad at kriminelle i noen tilfeller blir beskyttet av datatilsynet. Alvorlige kriminalsaker ligger uoppklart fordi data må slettes. Så man tar en reel problemstilling ved ett system som redder liv og problematiserer det opp mot ett samfunn vi ikke har.
×
×
  • Opprett ny...