Gå til innhold

iPhone 14 sine flere forbedringer er ikke akkurat nye


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Telefonene har blitt så bra at det å bruke masse penger på å oppgradere bagateller er bortkastet. Kameraene er så bra som en trenger, de er mer enn kjappe nok, skjermene er mer enn gode nok. Og en får nå også toppspecs til langt under halv pris av mange av de dyreste. Gikk for en annen formfaktor, Flip 3 for ett år siden. Flip 4 frister absolutt ingenting, kun små og bagatellmessige endringer på en i utgangspunktet helt fantastisk telefon. Første gang jeg ikke skifter årlig, spesielt med tanke på at oppdatert telefon er 20% dyrere enn forrige generasjon.
Lenke til kommentar
Severin Suveren skrev (40 minutter siden):

Første gang jeg ikke skifter årlig

Skjønner ikke egentlig at det er mulig å bytte telefon så ofte. Jeg har hatt min i 3 år. Forrige hadde jeg i 5 år. Den før der igjen, var en halvveis ødelagt brukt telefon jeg hadde i 6 måneder, og forrige hadde jeg hatt i minst 5 år. Den falt fra hverandre til slutt. 

Lenke til kommentar

Det er alltids noen som skal ha et siste og nyeste og beste uansett, koste hva det koste vil. Om det er Apple-logo, Samsunglogo eller noe annet, kommer vel egentlig bare an på øynene til den som sitter med romslig nok lommebok og (eller) vilje til å bruke godt med penger på det nyeste og beste.

Eller rett og slett bare det fjongeste. Man har jo stadig lest om disse enhetene i gull, platinum og andre eksklusive materialer, gjerne dandert med så mye diamanter eller Swarowsky-krystaller, men der innholdet knapt når opp til toppmodellene 5 år tilbake. Vertu var vel et slikt merke.

https://moneyinc.com/most-expensive-vertu-cellphones/

https://wealthygorilla.com/most-expensive-phones/

https://www.luxuryproperty.com/the-10-most-expensive-smartphones-in-the-world

Nå humret jeg forøvrig godt i skjegget mens jeg leste artikkelen, for her langes det ut både i øst og vest, for å virkelig irritere fanskaren på begge sider, som ikke lar sjansen for å la seg provosere, svinne hen. Det aner meg hva som kommer...

Lenke til kommentar
Memento scientiam skrev (11 timer siden):

Skjønner ikke egentlig at det er mulig å bytte telefon så ofte. Jeg har hatt min i 3 år. Forrige hadde jeg i 5 år. Den før der igjen, var en halvveis ødelagt brukt telefon jeg hadde i 6 måneder, og forrige hadde jeg hatt i minst 5 år. Den falt fra hverandre til slutt. 

Jeg bytter to ganger i året fordi det er kjekt å prøve noe nytt :)  Tipper jeg likevel bruker mindre på telefon enn mange. Android kjøper jeg på dnb rabatter eller andre lanseringsrabatter siden de faller som en stein i pris og om det går gjør jeg det med iPhone også, men da blir det oftest fullpris. De faller uansett litt mindre i pris. Selger unna når jeg bytter så tapet er aldri hele telefonens verdi. Mine dyreste telefoner er de jeg bruker opp siden jeg da får igjen 0kr mot de jeg har et halvår for 1500-2000kr i kost. 

Lenke til kommentar

Enig med @Radon Ready.

Men dette var like fullt den kjedeligste Apple-produktlanseringen i manns minne. Små og for de aller fleste helt ubetydelige forbedringer. Og skuffende at de dropper "mini"-modellen, som etter min mening også er altfor stor. Nå er jo alle modellene på størrelse med nettbrett. Savner iPhone 4-størrelsen. Problemet her er vel at store telefoner selger best fordi de er dyrest og dermed gir mest status.

Endret av VLZELTYW
Lenke til kommentar
VLZELTYW skrev (3 timer siden):

Enig med @Radon Ready.

Men dette var like fullt den kjedeligste Apple-produktlanseringen i manns minne. Små og for de aller fleste helt ubetydelige forbedringer. Og skuffende at de dropper "mini"-modellen, som etter min mening også er altfor stor. Nå er jo alle modellene på størrelse med nettbrett. Savner iPhone 4-størrelsen. Problemet her er vel at store telefoner selger best fordi de er dyrest og dermed gir mest status.

Tror at Mini ble jo byttet ut med Plus slik at for meg gir det mer mening å bruke mer ressurser på iPhone SE som likevel har mindre skjermstørrelse og skal ligne på iPhone Mini. Så er det ikke alle som ønsker å måtte bruke penger på iPhone Pro Max-utgaven.

Endret av mads1153
Lenke til kommentar
Radon Ready skrev (2 timer siden):

Pussig det der, ved hver bidige lansering av ny iPhone får vi høre at årets nye modell ikke bragte noe nytt denne gangen heller.
Her er det to paradokser:

1) iPhone var beviselig den første telefon på markedet med egenskaper/funskjoner som virkelig endret telefon-hverdagen for folk flest, som heldekkende skjerm med virtualisert tastatur, multi-touch-skjerm, gorillaglass, unibody av metall, gratis videotelefoni over internett (FaceTime), trådløs strømming av innhold til egen og tredjeparts maskinvare (de-facto-standarden AirPlay, før kalt AirTunes), fingeravtrykkleser (TouchID) for autentisering som funket i 10 av 10 tilfeller og godkjent av banker, 3D-scanning av ansiktet (FaceID) for autentisering som funket i 10 av 10 tilfeller og godkjent av banker, rikt meldingssystem (iMessage, for å sende alle slags filer; musikk, videoer, bilder, etc), bare for å nevne det viktigste.
Jeg kunne også nevnt mindre viktige ting som iPhone var først med (og som ofte er rene programvare-løsninger), som f.eks Ikke Forstyrr-funskjon, skjermspeiling, skjermopptak, starte flymodus uten å miste kontakt med Bluetooth-enheter, taleassistent (Siri), etc, etc, men det gidder jeg ikke, og lista er lang.

2) som en følge av pkt 1, dvs at Apple var først, så betyr det implisitt at konkurrentene kom diltende et år eller to etterpå med omtrent det samme.

Og på tross av pkt 1 og 2 så brakte aldri iPhone noe nytt?

Jeg opplever en merkelig tone som går igjen blandt journalister imellom, men som jeg kun opplever når de skriver om produkter fra produsenten Apple, og det er en ikke-objektiv, ikke-fundert og urimelig kritisk tone som sterkt indikerer at det kun er Apple sin forbannede plikt å komme med noe nytt, og denne tonen forsterkes ved at journalisten bruker en viss type ord han aldri bruker i artikler om produkter fra andre produsenter, dvs ord som "yppersteprest", "flokken", "menighet", "kirken", "kollektskåla", osv, og hvor man som leser sitter igjen med inntrykket av at det er kjøperne av produktet som kritiseres, ikke selve produktet.
I så måte skiller Valmots artikkel seg ikke ut.
Tonen er til forveksling lik det man ville forvente av noen med et sterkt bias, og bidrar ikke til at artikler i fremtiden skrevet av samme journalist, eksempelvis produkt-tester som i sin natur skal være objektive, vil bil tillagt noen stor troverdighet.

En annen enfoldig og tonedøv melodi som vi er trøtte av å måtte høre på, særlig fra Android-fænbois, er at i Android-verdenen finner du visstnok bedre kamera, skjerm med høyere oppløsning, kortere ladetid, mere RAM,  bedre batteritid, raskere prosessor, etc.
Joda, sånn bortsett fra det siste punktet som er en ren løgn, så stemmer nok dette; du vil alltid finne en Android-telefon A som har litt bedre skjerm-oppløsning, en Android-telefon B som har litt bedre kamera i noen aspekter, en Android-telefon C som har kortere ladetid, en Android-telefon D som har mer RAM, en Android-telefon E som har større batteri, osv.
Men du vil aldri finne en Android-telefon som har både bedre skjerm-oppløsning og bedre kamera og kortere ladetid og mer RAM og større batteri og raskere prosessor enn iPhone.
Så her har man gjort noe snedig; man har studert flere konkurrerende Android-telefoner, plukket ut de beste egenskapene fra hver telefon og ført disse egenskapene opp på en og samme samme liste, for så å kunne proklamere at: "se, Android har bedre spesifikasjoner enn iPhone".
Derfor spør jeg: hva gjør så Android-fænboisa for å eie noe som er bedre; går de rundt med samtlige av telefonene A, B, C, D og E i lomma?
Det ser ut til at enkelte glemmer at han som vinner cup'en er ikke han som en og annen sjelden gang kom på førsteplass, men han som alltid kom på andreplass.

Og når det gjelder dette med RAM, så er det et viktig punkt Android-fænboisa stadig velger å glatt neglisjere i sin argumentasjon, nemlig det faktum at en iPhone klarer seg med kun 1/3 så mye RAM som en Android-telefon krever for å gjøre presis samme oppgave like effektivt.
Dermed faller argumentet om RAM.
Ettersom mer RAM øker strømforbruket, så må større batteri puttes inn for at batteritiden skal være like lang for de samme oppgavene, og dermed faller argumentet om batteri-størrelse også.

Og så har vi alt dette maset om ladetid som best kan sammenlignes med keiserens nye klær som mange fjortiser og andre Android-fanbois får fløtesaus i trusa og skriker i ekstase av, godt nørt oppunder av visse journalister (eksempelvis på Tek.no og særlig på DinSide.no) som i årevis har gått av hengslene og spunnet rundt sin egen akse av begeistring når de uten spor av undersøkende journalistikk i sine artikler helt ukritisk videreformidler "nyheter" om ultrakorte ladetider, eksempelvis Oppo som for en stund siden viste frem sin lader på 125 W som lader Oppos telefon fra 0 til 100% på kun 15 minutter. 
Hvorfor er det ingen som spør seg sjøl hvorfor det utelukkende er produsenter fra Kina, et av verdens mest korrupte land, som kan presentere slik fantastiske laderesultater som attpåtil er sertifisert av sertifiserings-selskapet TüV (dvs det selskapet som for enorme honorerer falskt sertifiserte utslippene som ble avslørt av amerikanske forskere i dieselutslipp-skandalen til VW , og det samme sertifiserings-selskapet som for enorme honorerer stod bak den falske CE-sertifiseringen av giftige brystimplantater fra produsenten PIP til 400 000 kvinner over hele verden som mange av dem fikk kreft av), på tross av at kineserne ikke har bidratt en fjært til Li-ione-batteri-teknologien som nesten kun amerikanske og japanske forskere har bidratt til?
Anandtech, som har fått et ry for å avsløre juks innen mobilbransjen, skriver om dette: "Oppo outright confirmed to us that their 40w degrades to 70% capacity in the same cycles 15w would to 90%. it's all a crock of shit marketing race seeking to have the bigger numbers.....it's something that's well known in the industry and why the big players such as apple and samsung aren't engaging in, because they know the trade-off isn't worth it. 15w is as much as you'd ever want with current battery tech".

Og forresten, hvorfor hører vi aldri at iPhone, med sine høye spesifikasjoner og kjappe prosessor som ligger to år foran konkurrentene, er den telefonen som er mest fremtidsikker?
I stedet får vi høre merkelige argumenter fra Android-fanboisa som at konkurrentene "er raske nok", og at man derfor ikke har bruk for raskere prosessor, mens man lykkelig uvitende glemmer at sikkerhet for fremtiden betyr kjapphet også om to-tre år frem i tid når programvaren garantert er blitt mer omfattende og tregere for prosessoren å kverne rundt.
Men bevares, det dærran dær med fremtidsikkerhet betyr vel kanskje ikke så mye, for man sjøl (eller pappa) driter jo penger og man har jo selvfølgelig vanen tro tenkt å bytte telefon etter to år uansett må vite, for man er jo tross alt trendy.
Og forresten det dærran maset om CO2-avtrykk og klima-krisa er sikkert overdrevet det også, om det nå er noe sannehet i det i det hele tatt.

Ett greit, om noe agenda innlegg, selv om jeg ikke er sikker på om alt som står der (om hva Apple var først på) faktisk er fakta, men likevel.

Denne artikkelen handler vel om hva nytt Apple kommer med i forbindelse med denne iPhone 14 annonseringen. Er det noe globalt innovativt med den?

Ellers virker det som du ikke har så mye erfaring utenom iPhone med tanke på utsagnet om at du ikke finner en telefon som er "bedre" på alle punktene du ramset opp. Ta en tur innom GSMarena og sammenlign iPhone mot andre telefoner, så finner du fort ut at dette utsagnet ikke stemmer. År etter år etter år har det vært flere artikkler som viser dette.

Synes også det er morsomt at du hakker på kinesisk produserte produkt, når iPhone også er produsert i Kina, og ved å kjøpe kinesisk produserte varer, støtter en fremdeles situasjonen. Er noe hyklerisk å svartmale "de andre" når en gjør det selv, bare fordi en har personlig glede av å bytte ut en allerede fungerende telefon - eller at en har "alternative telefoner ikke er gode nok for meg" holdning. 

Apple har produsert flotte produkter, uten tvil, men å være bitter på funksjoner Apple ikke har, gir kommentaren ett total inntrykk med redusert troverdighet. 

Håper folk leser dette med ett nøytralt sinn. 

Ps: hurtiglading er fantastisk. Som å sammenligne en Tesla med mulighet for hurtiglading, mot en gammeldags Nissan Leaf uten dette. Du trenger ikke bruke det hver dag, men bare det å ha muligheten for det når det oppstår en personlig situasjon hvor det er behov, er magisk, befriende, tidsbesparende og stress reduserende. Er en slik ting en ikke forstår en får nytte av før en faktisk bruker det. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Comma Chameleon skrev (2 timer siden):

Problemet er at SE er utdatert som faen ut. Må da kunne ville ha en moderne mobil som ikke er gigantisk

13 mini e vel fortsatt en god og rask mobil? 

 

VLZELTYW skrev (6 timer siden):

Problemet her er vel at store telefoner selger best fordi de er dyrest og dermed gir mest status.

Hehe.. Trur d e førstegang æ har hørt den.. 

Lenke til kommentar
Zeph skrev (18 minutter siden):

Utdatert på kva måte? Eg har hatt SE i to år no og aldri tenkt den tanken.

Den har samme designet som en iPhone 6, som kom i 2014. Og ja utseendet er ikke alt, men her er det snakk om gigantiske rammer og en stor hjemknapp som tar opp unødvendig plass og gir et dårlig helhetsinntrykk i forhold til hvor ny og dyr den er. Hvis SE hadde hatt designet til iPhone X eller nyere så hadde jeg ikke hatt noe i mot den. Samme problemet med iPad. Base-modellen der har samme design som en iPad 2 og ser ufattelig utdatert ut. 

Endret av Comma Chameleon
Lenke til kommentar

Om du har behov for større skjerm så kjøper du større skjerm, så sant ein har råd til det. Eg synest storleiken er heilt topp, og ein ting som ikkje alltid er så positivt om eg går over til 13 Mini er større skjerm, som bla. gjer betjening med ei hand vanskelegare.

Du ser at det ikkje er siste modell, men om det er viktig så kan du heller kjøpe Mini. Ikkje så dramatisk prisforskjell der. Om behovet er dekka, betyr det så mykje om den ikkje ser heilt 2022 ut?

Lenke til kommentar
VLZELTYW skrev (20 minutter siden):

Men assa, mini er på vei ut. Det fins ikke noen iPhone 14 mini. Så man får ikke lenger noen toppmoderne iPhone som ikke er på størrelse med et nettbrett. Det ser jeg på som et teknologisk og designmessig tilbakesteg.

Enig. Kjøper 14pro som et kompromiss nå siden jeg vil ha det nyeste og beste i en liten forpakning. "14 pro mini" hvor de beholder alt fra 14pro og gjerne noe tykkere for å få bra batteri hadde vært perfekt. Hadde kjøpt den om så prisen var lik vanlig 14 pro.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...