Jump to content

keramikklampe

Medlemmer
 • Content Count

  1179
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

990 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Eventuelt "nå kan du fly billigere om du ikke bruker bagasjehyllen". Litt usikker på om dette løser noe som helst ettersom 50-90kr ikke er noe skremmende sum. På en forvridd måte kan en si at alle er tjent med dette. 1. Du slipper å betale for noe du ikke bruker. 2. Om du trenger å bruke hylla, er det større sjangs for at det er plass. 3. Mindre resursbehov av kabin ansatte i forbindelse med stuing/ombordstigning. 4. Potensielt billigere å reise så billig som mulig. På andre siden så vil definitivt dette gå utover komforten, og vil også tro det er større risiko involvert om det er masse bagasje omkring ved nødstilfelle.
 2. Er det virkelig så gale? I så fall burde gjengen også reagert på at det finnes plastflasker i mindre størrelser som 500ml 333ml og 250ml, kanskje mindre enn dette også. Totalt sett vil det være mer søppel av å produsere/selge/kjøpe de mindre flaskene enn en stor. La oss hyle på dette også da, og bannlyse alle som selger og kjøper "små" flasker. Også må vi ikke å glemme å hyle på dem som kun selger "store" flasker, fordi folk ikke har bruk for hele volumet, og de gjør det bare for å tjene mer penger osv.... Dette trangsynte maniet blir bare for dumt.
 3. Tror der er tydelig at du ikke helt forstår at det kreves mer energi for å varme opp både vann og innhold i oppvaskmaskinen, enn å kun varme opp vannet. La oss si at du kjører tom oppvaskmaskin, og når den er ferdig, har den brukt 1kwh. Så fyller du oppvaskmaskinen med jule snø, også kjører du samme program. Når maskinen nå er ferdig har den brukt mer enn 1kwh fordi den også har brukt energi på å smelte alt snøen. Ekstremt eksempel, men det gjør det lettere å forstå at den bruker mer energi for å varme opp innholdet i maskinen. Og sous vide er en teknikk for å tilberede maten. Denne maten er allerede tilberedt, det er tross alt ferdig mat, så alt som er nødvendig er å varme den opp igjen. Å varme opp ferdig mat i vannbad/oppvaskmaskin er ikke sous vide. Er temmelig sikker på at du ikke hadde merket noe forskjell på om du varmet opp ferdigmat i vannbad eller mikro. Å varme opp mat i mikro som er pakket inn i plastikk, er så godt som det du kaller sous vide. Har du kraftig mikro, kan det lønne seg å sette ned styrken noe, slik at maten blir tilstrekkelig gjennomvarm.
 4. Tankegangen min er at oppvaskmaskinen må kompensere med ekstra strøm for å oppnå satt temperatur ettersom den også må varme opp maten. Se for deg en tom maskin som vasker på 60grader. Da bruker maskinen energi mengden som er nødvendig for å varme opp vannet (10 liter?) til 60 grader. Også ser du får deg en full oppvaskmaskin, med 30 tallerker og 30 glass og 30 sett med bestikk. Sikkert 10kg med materiale. Vask på 60 grader, og maskinen må nå bruke energi på å varme vannet til 60grader, men også oppvasken til 60'ish grader - ettersom dette vil kjøle ned vannet. Jo mer en har i maskinen, desto mer strøm bruker den (men mer effektiv). En fordel er at en får oppvarmede tallerk og bestikk, det er jo litt luksus
 5. Dette kan jo ikke stemme vel. I så tilfelle vil du jo ikke vaske oppvasken på gitt temperatur, spesielt ikke om du har full maskin. Det må være feil. Setter en maskinen på 60grader skal den jo vaske med nettopp 60grader. Verdt å merke at jeg ikke er noe oppvaskmaskin guru, men forklaringen din virker ikke logisk og gir ikke forventet oppførsel av maskinen. Vannet som pumpes ut til kloak er varmt/energirik. Både vannet som pumpes under vask, og under tørking. At du sier det "kun er litt som til slutt går i kloakken" som om det er neglisjerbart, oppfatter jeg som at du ikke helt forstår hvor lite energi som faktisk trenges for å varme opp retten. Til slutt er det snakk om ferdigmat innpakket i plast. Jeg har ikke erfaring med slik, men vil anta at det ikke er noe forskjell på om en tilbereder maten i vannbad eller mikro, gitt at i begge tilfeller er innpakket i plastikk og vil bli tilsvarende kok-oppvarmet i begge tilfeller.
 6. Jeg forstår at det er ment som en morsom julejåleri artikkel, men du sparer ikke noe strøm ved å lage maten i oppvaskmaskinen, tvert imot. Energien som trenges for å varme maten må komme fra en plass, så maskinen vil bruke mer strøm for å opprettholde satt temperatur. I tillegg vil maten være oppvarmet lengre enn nødvendig så denne metoden vil faktisk bruke mer strøm enn hvis du tilbereder i feks mikrobølgeovn. Og til slutt, en oppvaskmaskin er designet slik at den dumper alt det oppvarmede vannet i kloakken, som gir ytterlig energi tap. Hvis du tilbereder maten i mikrobølgeovnen, vil eventuell energi tap / varmelekkasje bidra til oppvarming av boenhet, og altså ikke være ett 100% energi tap.
 7. Lastebilsjåførene har såpass mange blindsoner foran bak sidelengs og på skrå fremover (bak sidespeilene) at du er ikke fritatt unnskyldningen riktig ennå. Har lastebiler airbag i A-bjelkene?
 8. Jeg har så godt som aldri hørt dette fra folk, så tolket innlegget ditt som sarkasme. Beklager hvis det ikke var det, er lett å misforstå når det kun er tekst. Vil si de fleste både har observert negativ oppførsel i trafikken og med nok selvinnsikt kan innrømme at de selv har handlet negativt på grunn av mobil bruk. Typisk er at en selv må oppleve dette for å få respekt og forståelse for det.
 9. Kult. Finnes det noe øvre grense her før plantene ikke lengre trives?
 10. Ett godt poeng og artikkelen er ett prakt eksempel på misbruk av statistikk for å fremme en sak. Når en først påstår at at salg av bensin og diesel har sunket, fordi det er erstattet strøm, burde de også lagt frem detaljer om strømforbruket har økt - og evt hvor mye ekstra inntekter dette har gitt. Fikk vi slike artikler når folk oppgraderer hjemmene sine med bedre isolasjon? Moderne hus idag klarer å få ett årlig strømforbruk på 5000kwh, hvor et tilsvarende "eldre" hus ligger på 20-30000kwh.
 11. Jeg ville heller sagt at det er bra at forumet er såpass liberalt. Er masse interessant kunnskaps flyt her som jeg ihvertfall setter veldig pris på. Synes ellers det er for lett å stemple diskusjoner som trolling. Det som diskuteres er jo innenfor artikkelens innhold.
 12. Hvis miljøvennligheten som diskuteres er mellom; A. Personen kjører en million kilometer i en elbil. B. Personen kjører ikke en million kilometer. Må vi nesten også vite hva personen sitt energiforbruk hadde vært om han ikke kjører som i tilfelle B... ville han hatt ett tidsfordriv med høyere energiforbruk en tilfelle A? Artikkelen sier at en million kilometer krever batteri bytte. Hvor mye er denne kosten? Og 100 000 km på 4 måneder er drøyt...
 13. 15 minutter sammenlig om effektivitet til bensin/strøm/hydrogen fra produksjon til avstand kjørt. Interessant å se hvilken effektivitet strøm produksjon/transport kan ha. *Spoiler: ikke så effektivt som en skulle tro..
×
×
 • Create New...