Gå til innhold

Severin Suveren

Medlemmer
  • Innlegg

    167
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Severin Suveren

  1. Tester som er kjøpt og betalt av leverandørene. At f.eks. Momas Jason vinner sykkeltest er helt hinsides. Har selv hatt en slik sykkel og byggekvaliteten er så dårlig at denne er laget for å gå i stykker etter bare noen få tusen kilometer. Krankdrev og motor er kanskje noe av det dårligste jeg noen gang har opplevd på noen el-sykkel. Dette krever konstant etterstramming og vil med selv minste slark bli slitt ut i løpet av kort tid. Nå skal det samtidig sies at samme sykkel faktisk har "vunnet" i andre tester, men disse testene er svært overfladiske og tester på ingen måte slitestyrke, faktisk IP grad, batterilevetid etc. VG publiserer til stadighet "tester" av slike produkter som bare er annonsørinnhold. Konklusjonen bør være svært enkel: styr unna disse nettstedene og bruk forum og trustpilot for erfaringer med selskaper og deres produkter. Brukeranmeldelser på Amazon er også en god kilde, men også her florerer dessverre mange falske anmeldelser.
  2. Poenget er at det er litt suspekt å selge det som egentlig burde vært 4070 til 50% høyere pris enn det 3080 kostet ved lansering
  3. Kan oppgavelinjen endelig legges der en ønsker den? Jobber på en 49" 32:9 og her er det veldig greit å ha oppgavelinjen på en av sidene av skjermen, slik en kunne på W10. Oppgavelinjen i W11 er egentlig bare en enorm nedgradering fra tidligere Windows versjoner.
  4. Telefonene har blitt så bra at det å bruke masse penger på å oppgradere bagateller er bortkastet. Kameraene er så bra som en trenger, de er mer enn kjappe nok, skjermene er mer enn gode nok. Og en får nå også toppspecs til langt under halv pris av mange av de dyreste. Gikk for en annen formfaktor, Flip 3 for ett år siden. Flip 4 frister absolutt ingenting, kun små og bagatellmessige endringer på en i utgangspunktet helt fantastisk telefon. Første gang jeg ikke skifter årlig, spesielt med tanke på at oppdatert telefon er 20% dyrere enn forrige generasjon.
  5. Hvis en ser på ytelsestallene på denne maskinen er det nok få windows bærbare, uansett prisklase, som klarer å konkurrere med ytelse sett i forhold til strømforbruk. Ang. produktivitet på Apple silicon: Gjorde selv stiching av 12K video på min 12900K/3080RTX stasjonære overklokket og på vannkjøling, og gjorte samme oppgave på min Macbook Pro 14 10 kjerner. Det som er litt overraskende er at laptopen brukte kun halvparten av tiden. Denne har riktignok aktiv kjøleløsning, men dette er nesten utelukkende den eneste ganger jeg har merket at denne maskinen har vifter, og lyden var så svak at det knapt merkes. Intel/AMD har definitivt noe å jobbe med fremover.
  6. Tror dere har bomma litt i tabellen med geekbench, dere viser single core under multicore performance. Fint hvis dere får inn korrekte tall i en test. Også veldig merkelig at testresultatet dere får er helt annerledes enn det andre teknologisider kommer frem til. Denne maskinen har stort sett får svært gode tester, og to på jobben min har denne og er superfornøyd med maskinen. Det er selvfølgelig et problem med temperaturer under hard ytelse over tid på maskiner helt uten kjøleløsning, men under 95% av all jobbing vil temperatur aldri være noe problem på denne.
  7. Styggeste grill på noen bil. Kommer en snøball et visst sted før noe sånnt havner i gårdsrommet.
  8. Hvorfor det? En V40 er en særedeles trang bil. Har hatt V70, og V90 har faktisk mindre bagasjeromsplass enn V70. Tenker at Tesla Y er en vesentlig større bil enn V40 innvendig, den er mye mer på høyde med en V90.
  9. Norge burde hatt mange tusen 16MW turbiner i drift allerede. Vi bør sikte mot 50-100 tusen turbiner mot 2030 og bli en solid kraftleverandør i Europa. Strøm er vår nye olje, så dette er en ren investering for landet. Vi har også solid kunnskap om infrastruktur og operasjoner i nordsjøen fra oljebransjen. Politikere er og blir en bremsekloss som ikke ser muligheter for å tjene penger bærekraftig og på lang sikt, men lener seg på hvileputen som oljeinntektene nå er.
×
×
  • Opprett ny...