Gå til innhold

VLZELTYW

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

617 profilvisninger

VLZELTYW sine prestasjoner

23

Nettsamfunnsomdømme

  1. Men assa, mini er på vei ut. Det fins ikke noen iPhone 14 mini. Så man får ikke lenger noen toppmoderne iPhone som ikke er på størrelse med et nettbrett. Det ser jeg på som et teknologisk og designmessig tilbakesteg.
  2. Enig med @Radon Ready. Men dette var like fullt den kjedeligste Apple-produktlanseringen i manns minne. Små og for de aller fleste helt ubetydelige forbedringer. Og skuffende at de dropper "mini"-modellen, som etter min mening også er altfor stor. Nå er jo alle modellene på størrelse med nettbrett. Savner iPhone 4-størrelsen. Problemet her er vel at store telefoner selger best fordi de er dyrest og dermed gir mest status.
  3. Det mest nærliggende eksempelet er jo nettopp tilfellet i saken her. Det hjelper ikke å vite tida i UTC om man ikke i tillegg vet hvilken tidssone tidspunktet gjelder. Alternativet til å lagre lokal tid (UTC+tidssone) er da å hardkode antakelser om tidssone inn i applikasjonen. Neppe en spesielt god idé, blant annet med tanke på kodegjenbruk og at tidssoner og regler for sommertid endrer seg over tid. Sånt er såpass komplisert at det er best å overlate til biblioteker for å håndtere dato og tid. Et annet åpenlyst eksempel er en applikasjon for timeføring med ansatte fra forskjellige land. For å korrekt føre f. eks. overtidstillegg etter kl 18 eller 20 må man vite hva klokka er lokalt, ikke bare UTC. Den eneste korrekte måten å løse det på er å lagre tidssone sammen med tidsstempelet. Alle andre løsninger er i praksis stygge hacks.
  4. Forøvrig stiller jeg meg litt tvilende til hvor mye det egentlig er å spare på å deallokere ting om natta, sett opp mot kostnaden ved å ikke ha testmiljøet tilgjengelig utafor vanlig arbeidstid. Hvis artiktekturen gir nogenlunde mening, så er det normalt produksjonssystemene som er kostnadsdrivende, ikke systemene for utvikling og test.
  5. Nei, det jeg sier er at VMen må deallokeres/slettes (ikke _slås av_, som er sitert i artikkelen) for å spare kostnaden. Det holder ikke å "slå av" ressursene. Artikkelen @Myriad lenker til skiller også mellom stoppet og stoppet (deallokert).
  6. Tror du har misforstått. En VM hos f. eks. Azure koster nøyaktig like mye påslått som avslått om det uansett ikke er noe aktivitet på den. Men en passiv VM trekker i likhet med klokken på komfyren så å si ikke noe strøm, og den eneste ressursen som i praksis benyttes er lagringskapasitet. Lagringskapasiteten benyttes uavhengig av om VMen er på eller av. Det man betaler for er «reservasjon» av CPU- og minnekapasitet, sånn at man er sikker på å få tilgang til det man betaler for når kapasiteten trengs. Det er sjelden en god deal for kunden.
  7. >– Å slå av ting som ikke brukes etter klokken fire og skru dem på igjen når folk kommer på jobb igjen, er et godt tips. Nei, det er det ikke. Virtuelle maskiner blir ikke gratis ved å skru dem av. Instansen må slettes for å spare en eneste krone, iallfall hos alle leverandørene jeg kjenner. Hvis testmaskiner som kan skrus av utenfor arbeidstid er kostnadsdrivende, så bør man virkelig vurdere andre løsninger som lokale VMer eller privat sky.
  8. @Ernie Det er ikke fullt så enkelt. I mange tilfeller er lokal tid en verdi i seg selv, og da gir det mer mening å bruke tidsstempel med tidssone enn UTC-tid. Men å oppgi lokal tid uten å spesifisere tidssone er selvfølgelig amatørskap. Det som er enda verre, som jeg blant annet har sett i Microsoft-APIer, er å oppgi lokal tid men å oppgi UTC/Z som tidssone. Da er virkelig kaoset fullkomment.
×
×
  • Opprett ny...