Gå til innhold

Strømstøtte til hytte og fritidsbolig. Meningsmåling. Ja/nei?


Er det viktig at hytteeiere får full strømstøtte  

178 stemmer

  1. 1. Er det viktig at hytteeiere får full strømstøtte

    • JA. 90% støtte til hytta er viktig
      39
    • TJA. Litt strømstøtte 20%-30%
      16
    • NEI. Hytte er ikke viktig å støtte.
      123


Anbefalte innlegg

Strømstøtte til hytte og fritidsbolig. Er det viktig å bruke milliarder på dette i tider hvor Norge er delt i to med strømpriser? 

Jeg tenker at hytte er litt luksus og man bør bære utgiftene på den selv, også når strømprisen er som den er. 

Tenker også at en andel hytteeiere har grei økonomi, da en del hytter koster langt mer enn å kjøpe egen bolig (snakker ikke om bolig i Oslo).

En bør nå se mer på hvordan hytter varmes opp, med tanke på f. eks. varmepumper i mildere klima (under minus 20 grader).

Føler med hytteeiere om økte utgifter, men det er ikke en primæroppgave å gi støtte til fritid som dette. At lavinntektsfamilier skal slippe å ha det for jævelig i vinter med strøm er viktigst. Primærbolig skal være fokus.

Endret av plankeby
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg tenker at det bør på plass, kanskje med et kwt tak på mindre enn den ordinære strømstøtte, feks 2000 kwt per mnd. Alle hytter med strøm og vann er ikke palass eid av rike familier. Og denne utgiften var nær umulig å se for seg for kort tid siden. Staten tjener rått på salg av energi, og har råd til det. Til bedrifter også forøvrig.

 

Endret av ns
Lenke til kommentar
ns skrev (2 minutter siden):

Jeg tenker at det bør på plass, kanskje med et kwt tak på mindre enn den ordinære strømstøtte, feks 2000 kwt per mnd. Alle hytter med strøm og vann er ikke palass eid av rike familier. Og denne utgiften var nær umulig å se for seg for kort tid siden. Staten tjener rått på salg av energi, og har råd til det. Til bedrifter også forøvrig.

 

Et greit innspill, lav kwt. Moderne hytter er jo større enn vårt hus (som ikke er stort). 

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Etter hva jeg har lest har staten tjent så mye på økte strømpriser at det er nok til å omfordele til alle (bedrifter, fattige og rike), og likevel ha fortjeneste igjen. Da er det ikke rimelig at bare de som trenger det mest får det.

For hva om prisen stiger til 20 kr? Hvis en tenker seg skikkelig inflasjon i prisen ville dette gått riktig ille, selv om det ikke hadde vært fattige som led.

Lenke til kommentar

Hytteeierne er også ofre for strømsvindelen som politikerne bedriver. Selvsagt skal de ha samme støtte.

Men dette er å begynne i feil ende. Vi eksporterer strøm til Tyskland mens de legger ned kraftverkene sine. Det er kraftbørsen som skaper strømmangel og høye priser. Norge er selvforsynt med billig, fornybar vannkraft.

Vi må hjelpe tyskerne å opprettholde egen kraftproduksjon, det gjør vi ved å kutte strømeksporten. Da vil tysk atomkraft bli lønnsom og drivverdig igjen. Å gi dem vår strøm er en bjørnetjeneste.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Viktig i forhold til hva? Nei, det er ikke livsviktig, men det er å stille spørsmålet på en måte hvor man har forhåndskonkludert at det prioriteres hva som er viktig, og hva som kan skyves bort som uviktig.

Såvidt meg bekjent går Norge som det griner økonomisk, og tjener også store summer på strømmen som selges til norske forbrukere. Hadde Norge stått i en slags fattigdomskrise så måtte man gjort slike prioriteringer. Det samme måtte man gjort i hjemmet. Som å dusje 1-2 ganger i uken kanskje, istedenfor hver dag. Å ha en ordinær hytte er et gode, men det kan ikke sies å være noen stor luksus akkurat. Privat svømmebasseng vil jeg derimot si er ren luksus. Men hvem er så dumme at de øser ut strøm på å varme opp bassenget i en tid som dette? Norge har helt fint råd til å la være å tjene seg rik på vanlige folks strømregning (om de har hytte eller ei). Å kalle det "strømstøtte" er dessuten bare et ord for at man har tatt grovt med den ene hånden, mens man gir deler av det tilbake med den andre.

Dette skyldes i all hovedsak en global miljøsatsning som ikke har bakkekontakt. Hvor markedet skyter prisene til himmels. Å legge ned atom- og gasskraftverk i Europa uten å ha en klar løsning for hvordan energi-etterspørselen skal erstattes er jo ren idioti. At Norge kan hjelpe til en liten stund er jo fint, men da må det stilles krav om at de må få opp energiproduksjonen raskt! Isteden snakkes det varmt om at Norge kan bygge atomkraftverk. Fordi Europa legger ned sine, og det blir en energikrise - så skal altså Norge (som klarer seg på fornybar energi) overta atomstafett-pinnen, og bygge opp atomkraft? Noe som ikke er gjort på et blunk akkurat, og som koster en formue å bygge og drive sikkert (sålangt man klarer å lagre brukt brensel sikkert i tusener av år). Politisk ran av nordmenn. De som har vært ansvarlige for dette bør ta hatten å gå, og de som ikke gjør noe med det bør finne seg annet å gjøre snarest.

Endret av Fustasjeopphengsforkobling
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

I dag er å eie en hytte en form for luksus. Fram til starten av 90-tallet  var det mulig å kjøpe hytte med to basis inntekter. Det er forlengst historie. 

En hytte nå har like mye eller mer verdi en huset man bor i (Oslo er som alltid unntak). Finnes selvsagt noen unntak på hytter til ned i en million. Da er det ofte ikke innlagt strøm heller... 

Tror ikke folk lider veldig av høye strømpriser på hytta en vinter eller to.

Selvsagt har noen arvet hytta uten å ha god råd selv. Da har man oftest arvet et hus også....

Innspill om begrenser støtte og lav kwt månedsforbruk kan jo være noe. 

Endret av plankeby
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Stimann skrev (11 timer siden):

Har du råd til å eie en hytte, har du råd til å drifte den uten strømstøtte. Staten skal ikke subsidiere andres luksus.

Hvis du har hytte, er det et tegn på at noen har spinket og spart, ofret mye og vært økonomisk snusfornuftig. Da kan du ikke automatisk sette likhetstegn mellom god råd og å være hytteeier. De fleste hytteeiere er fornuftige mennesker som kan bidra en vinter eller to. Dersom fantasiprisene blir langvarige, må strømstøtten utvides til sekundærbolig for å unngå at typiske hyttekommuner går konkurs.

Endret av Inspector
  • Liker 2
Lenke til kommentar
debattklovn skrev (2 minutter siden):

At en eiendel er luksus betyr ikke at det er rettferdig eller riktig at staten skal innføre dyre snikskatter over natten. 

Mercedes er luksusmerke. Da kan jo staten innføre ekstraårsavgift på slike biler med 70.000 per år per bil fra i morgen av. 
Høres rettferdig ut? 

Har staten innført noen avgift? Sist jeg sjekket er hele Europa i en energikrise. 

Screenshot_20220828-114034_TikTok.jpg

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Norge er selvforsynt med vannkraft. Det er Tyzkland som støtter Putin ved på legge ned kraftverkene sine og snylte på oss, samt disse idiotiske avtalene om at norsk strøm skal selges dyrest mulig på børsen.

Billig strøm er en menneskerett i Norge, for kraftverkene ble bygget i vår felles natur for våre bestefedres skattepenger, så fremtidige generasjoner skulle ha billig og stabil strøm. Dette har Høyre og AP stjålet.

Nei, bare fordi noen eier noe fint, er det ikke greit å stjele fra dem.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
31 minutes ago, Salvesen. said:

Har staten innført noen avgift? Sist jeg sjekket er hele Europa i en energikrise. 

Ja, strømprisene er nå en ekstraavgift som beriker staten og noen utvalgte strømselskaper. Den norske strømkrisen er ikke skapt av Putin, lite nedbør i magasinene, lite vind eller at Tyskland legger ned atomkraftverkene sine. Krisen er skapt av norske politikere.  

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...