Gå til innhold

ns

Medlemmer
  • Innlegg

    70
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av ns

  1. Jeg vraka tanken om stor bred skjerm pga dette.
  2. I mitt selskap kan man maks jobbe en mnd i et annet land, og dette tror jeg kommer av skattemessige årsaker. Så hvis du vil gjøre ting etter boka så tror jeg ikke du kan flytte til Sverige og jobbe i/få lønn av/skatte til Norge uten problemer. Tror dette varierer fra land til land.
  3. Interessant. Har også dette inntrykket i blant, etter å hatt fastlege i et annet EU-land (god erfaring), samt å følge med på immigrant sider på Facebook, der mange synes de får mangelfull behandling i Norge. Veldig viktig å være ydmyk og for all del ikke selv-diagnostisere på et norsk legekontor, er min erfaring (på begrenset grunnlag vel og merke).
  4. Mange må ha på varme pga vannrør som fryser og så lekker når de tiner igjen, om ikke varme står på.
  5. Jeg tenker at det bør på plass, kanskje med et kwt tak på mindre enn den ordinære strømstøtte, feks 2000 kwt per mnd. Alle hytter med strøm og vann er ikke palass eid av rike familier. Og denne utgiften var nær umulig å se for seg for kort tid siden. Staten tjener rått på salg av energi, og har råd til det. Til bedrifter også forøvrig.
  6. For august fikk jeg 5700 i strøm og 3600 i støtte. 1300 kwt, 1,61 kr per kwt etter støtte. NO1, nettleie ikke inkl. Andre?
  7. Og du har spotpris? At du lader elbil om natta vil jo hjelpe, men har lagt merke til at strømprisen ikke faller særlig om natta lenger (har dog ikke de store toppene som på dagen).
  8. Snakker du om august nå, og har estimert? Er vel vanskelig å regne ut nøyaktig, da strømprisen og forbruket ikke er jevn hele døgnet? I juli betalte jeg 2451 kr for strøm og 788 kr for nettleie, og fikk 1224 kr i strømstøtte. Støtten utgjorde 50 % av strøm, og 38 % av strøm + nettleie. NO1, Elvia, spotpris, Tibber. Du rapporterer om 73 % støtte. Kan ikke se for meg at det stemmer, med mindre du har fastpris?
  9. Hva med å heller beholde de, men subsidiere mer? Feks 100 % for over 50 øre kwt, for private og industrien.
  10. Enig i at den er for tørst for daglig bruk. Skulle ha sjekket bedre da jeg kjøpte. Den har 180 hk og firehjulstrekk, tenkte meg ikke godt nok om ift drivstofforbruk. Men fin å kjøre da! Det er kanskje kjøpers marked på bensin/diesel nå, men det føles litt bakvendt og skulle bytte til en ny bruktbil som ikke er elbil, tett på Oslo når planen er å pendle igjennom Oslo. Begynner å like idéen om å beholde den til ferieturer og frakteoppdrag, samt å kjøpe en liten elbil som kan gå minst 10 mil eller noe på en lading, til det daglige. Men kan godt være at det lønner seg mindre i kroner og øre altså.
  11. Er det også et moment at med mindre lån så vil renteutgifter være mindre, mindre utgifter som kan trekkes fra inntekt når skatteoppgjøret kjøres? Hvis dere har høy lønn så vil vel dette spille inn også? Jeg synes også det virker best å fortsette å leie ut. Ikke minst at du får bestemme hvem som bor der. Med utleie i egen bolig kan du ha årskontrakter. Hvis det er et nullregnestykke og boligen går opp i pris og du selger om f.eks. 10 år, så vil du også få med deg verdistigningen.
  12. Ja har sett at de har holdt seg godt. Men synes det er litt risky å legge et så lavt verditap inn i beregninga. Nå er det riktignok chip shortage i verden som gjør at bilbransjen ikke kan pumpe ut nye elbiler, men har på følelsen at verditapet skal normalisere seg etter hvert. Godt poeng. Vi har familie som bor lengre enn leaf-rekkevidde, særlig på vinterstid. Men Leaf har egentlig ikke vært vurde Her har du et godt poeng
  13. Å pendle med stasjonsvogna er selvsagt et alternativ. Men så er det dette med bensinprisen og bomringen. Bomringen skal vel opp 40 % i Oslo tror jeg, som nylig annonsert. Jeg har ikke satt opp regneark, bare antatt at det å pendle frem og tilbake til jobben gjennom bomringen + bensin ville gjøre at en elbil til formålet hadde lønt seg mer? EDIT i følge https://fremtindservice.no/privat/bompengekalkulator/ så koster veien dit 44.80 og veien tilbake 22.40 med avtale, avreise klokken 08:00. Totalt 67.20. Tror antall arbeidsdager per år inkl 5 uker ferie er 230. Med litt hjemmekontor er jeg kanskje på 80 %, 184 dager. Så "worst case" ift avreisetidspunkt i rush snakker vi 12 300 kr. En del, men faktisk ikke så mye som jeg først trodde 🤔 Men så kommer jo drivstoff i tillegg da ... Avstanden med like mange dager er 8500 km. Med et forbruk på 0.8 snakker vi 680 liter, med en literpris på 20 kr så blir dette 13 600 kr. Så totalt 25900. Legger vi på 40 % på bomringen kommer det på 30820 kr totalt. Skal få satt opp et lignende regnestykke for elbil med hjemmelading også Har en idé om at utgiftene kommer på halvparten så mye kanskje, om ikke mindre. Det med klasse har jeg ikke tenkt på. Hengeren har totaltvekt 1300 kg og egenvekt 260 kr. Skal sjekke opp om det kan bli et problem, godt poeng! Det har vært oppe til diskusjon, men nedstemt! Så opplever jeg rekkevidden på endel av disse som for kort til lengre turer
  14. Mange takk for gode svar! Ja har vurdert en brukt Leaf faktisk. Men er litt redd for verkstedutgifter på biler ute av garanti, samt rekkevidde. Men verkstedutgiftene er kanskje mindre enn på en typisk bensin/diesel-bil? Og batteri kan man bytte refurbished for sånn 50-60 000? Ja det hadde vært en mulighet. Men vi er en familie på fire med to små barn, og er ikke verdens beste planleggere. Plutselig skal vi en tur på IKEA eller en helgetur til familie. Bildeling er lite tilgjengelig her vi bor like utenfor Oslo. Og leiebil føler jeg er en enda større "terskel" som må planlegges. Hadde det vært så vel Jeg har hverken tid, eller kunnskap. Så den tror jeg utgår.. Kona bruker ikke bilen til pendling, så vil bare trenge en bil for det. Men det blir jo noen turer i uka likevel, på diverse ærender og aktiviteter. Forøvrig så tror jeg vi kjører rundt 12 000 km i året i dag. Et poeng som mange har er at den plassen i en stor bil ala Model Y ikke trengs i det daglige. Jeg tror fort at dersom vi kjøper en Leaf, så vil den brukes til 90 % av kjøringen; pending, det meste av ærender og aktiviteter. Og at vi vil stå igjen med stasjonsvogna for ferier, og IKEA-turer.
  15. Hei! Har i dag en 6 år gammel bensin stasjonsvogn, og har fått en jobb som innebærer pendling i Oslo. Er litt i beita på hvorvidt jeg skal selge stasjonsvogna og kjøpe en større elbil med like stor plass, type Tesla Model Y, eller beholde stasjonsvogna og kjøpe en knøttliten elbil for pendling i hverdagen. Innspill på hva som er best økonomisk? Kan vel kanskje få solgt den for 200 000 pt. Rundt det samme kan jeg vel kjøpe en liten elbil for, type Skoda Citigo eller lignende. Bruker stasjonsvogna på ærender i dag, samt reiser til familie. Mange av ærendene kan erstattes med elbil uansett størrelse tenker jeg, unntatt turene til IKEA f.eks. I utgangspunktet tenker jeg jo at én bil er mest økonomisk, men samtidig så er det jo dette med km-lengde og verditap. Pendlinga vil medføre ca 9000 km ekstra i året. Så vil det jo også tidvis være digg å ha to biler i familien... Tanker?
×
×
  • Opprett ny...