Jump to content

ns

Medlemmer
 • Content Count

  61
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Enig i at den er for tørst for daglig bruk. Skulle ha sjekket bedre da jeg kjøpte. Den har 180 hk og firehjulstrekk, tenkte meg ikke godt nok om ift drivstofforbruk. Men fin å kjøre da! Det er kanskje kjøpers marked på bensin/diesel nå, men det føles litt bakvendt og skulle bytte til en ny bruktbil som ikke er elbil, tett på Oslo når planen er å pendle igjennom Oslo. Begynner å like idéen om å beholde den til ferieturer og frakteoppdrag, samt å kjøpe en liten elbil som kan gå minst 10 mil eller noe på en lading, til det daglige. Men kan godt være at det lønner seg mindre i kroner og øre altså.
 2. Er det også et moment at med mindre lån så vil renteutgifter være mindre, mindre utgifter som kan trekkes fra inntekt når skatteoppgjøret kjøres? Hvis dere har høy lønn så vil vel dette spille inn også? Jeg synes også det virker best å fortsette å leie ut. Ikke minst at du får bestemme hvem som bor der. Med utleie i egen bolig kan du ha årskontrakter. Hvis det er et nullregnestykke og boligen går opp i pris og du selger om f.eks. 10 år, så vil du også få med deg verdistigningen.
 3. Ja har sett at de har holdt seg godt. Men synes det er litt risky å legge et så lavt verditap inn i beregninga. Nå er det riktignok chip shortage i verden som gjør at bilbransjen ikke kan pumpe ut nye elbiler, men har på følelsen at verditapet skal normalisere seg etter hvert. Godt poeng. Vi har familie som bor lengre enn leaf-rekkevidde, særlig på vinterstid. Men Leaf har egentlig ikke vært vurde Her har du et godt poeng
 4. Å pendle med stasjonsvogna er selvsagt et alternativ. Men så er det dette med bensinprisen og bomringen. Bomringen skal vel opp 40 % i Oslo tror jeg, som nylig annonsert. Jeg har ikke satt opp regneark, bare antatt at det å pendle frem og tilbake til jobben gjennom bomringen + bensin ville gjøre at en elbil til formålet hadde lønt seg mer? EDIT i følge https://fremtindservice.no/privat/bompengekalkulator/ så koster veien dit 44.80 og veien tilbake 22.40 med avtale, avreise klokken 08:00. Totalt 67.20. Tror antall arbeidsdager per år inkl 5 uker ferie er 230. Med litt hjemmekontor er jeg kanskje på 80 %, 184 dager. Så "worst case" ift avreisetidspunkt i rush snakker vi 12 300 kr. En del, men faktisk ikke så mye som jeg først trodde 🤔 Men så kommer jo drivstoff i tillegg da ... Avstanden med like mange dager er 8500 km. Med et forbruk på 0.8 snakker vi 680 liter, med en literpris på 20 kr så blir dette 13 600 kr. Så totalt 25900. Legger vi på 40 % på bomringen kommer det på 30820 kr totalt. Skal få satt opp et lignende regnestykke for elbil med hjemmelading også Har en idé om at utgiftene kommer på halvparten så mye kanskje, om ikke mindre. Det med klasse har jeg ikke tenkt på. Hengeren har totaltvekt 1300 kg og egenvekt 260 kr. Skal sjekke opp om det kan bli et problem, godt poeng! Det har vært oppe til diskusjon, men nedstemt! Så opplever jeg rekkevidden på endel av disse som for kort til lengre turer
 5. Mange takk for gode svar! Ja har vurdert en brukt Leaf faktisk. Men er litt redd for verkstedutgifter på biler ute av garanti, samt rekkevidde. Men verkstedutgiftene er kanskje mindre enn på en typisk bensin/diesel-bil? Og batteri kan man bytte refurbished for sånn 50-60 000? Ja det hadde vært en mulighet. Men vi er en familie på fire med to små barn, og er ikke verdens beste planleggere. Plutselig skal vi en tur på IKEA eller en helgetur til familie. Bildeling er lite tilgjengelig her vi bor like utenfor Oslo. Og leiebil føler jeg er en enda større "terskel" som må planlegges. Hadde det vært så vel Jeg har hverken tid, eller kunnskap. Så den tror jeg utgår.. Kona bruker ikke bilen til pendling, så vil bare trenge en bil for det. Men det blir jo noen turer i uka likevel, på diverse ærender og aktiviteter. Forøvrig så tror jeg vi kjører rundt 12 000 km i året i dag. Et poeng som mange har er at den plassen i en stor bil ala Model Y ikke trengs i det daglige. Jeg tror fort at dersom vi kjøper en Leaf, så vil den brukes til 90 % av kjøringen; pending, det meste av ærender og aktiviteter. Og at vi vil stå igjen med stasjonsvogna for ferier, og IKEA-turer.
 6. Hei! Har i dag en 6 år gammel bensin stasjonsvogn, og har fått en jobb som innebærer pendling i Oslo. Er litt i beita på hvorvidt jeg skal selge stasjonsvogna og kjøpe en større elbil med like stor plass, type Tesla Model Y, eller beholde stasjonsvogna og kjøpe en knøttliten elbil for pendling i hverdagen. Innspill på hva som er best økonomisk? Kan vel kanskje få solgt den for 200 000 pt. Rundt det samme kan jeg vel kjøpe en liten elbil for, type Skoda Citigo eller lignende. Bruker stasjonsvogna på ærender i dag, samt reiser til familie. Mange av ærendene kan erstattes med elbil uansett størrelse tenker jeg, unntatt turene til IKEA f.eks. I utgangspunktet tenker jeg jo at én bil er mest økonomisk, men samtidig så er det jo dette med km-lengde og verditap. Pendlinga vil medføre ca 9000 km ekstra i året. Så vil det jo også tidvis være digg å ha to biler i familien... Tanker?
×
×
 • Create New...