Gå til innhold

Woke i moderne underholdningsindustri


Anbefalte innlegg

Investigator224 skrev (1 time siden):

Vil disse "cisgender mennene" gidde å kjempe for et samfunn som hater dem?

Hva behager? Hvilket kompleks er det du snakker ut ifra nå? Det komplekset som ligger til grunn for at menn bare kan settes pris på, hvis de får lov til å undertrykke og hvis ikke hates de?

Her er roten til sykdommen som danner grunnlag for hele ideologien. Den skjulte narsissistiske frykten for å bli avkledd og sett på som fullstendig substansløs, heller påkledd og forsøkt gjemt med maktmisbruk.

Jeg finner det så bortenfor sunn fornuft av jeg knapt kan tro det! Hvordan ble dere oppforsteret? I helvette og svovelsyre?

  • Liker 2
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Crooked Cracker skrev (1 time siden):

men jeg foreslår at du faktisk leser hva oss anti-wokere faktisk mener er problematisk

Hva er det som er problematisk ? Ja utenom det som er listet opp av @Red Frostraven, for det er jo fakta at det som listes opp er standard blant den høyreekstreme målgruppen til de russiske trollfabrikkene blant annet. Her på dette forumet er det mange som har noe som bare kan beskrives som snøflak oppførsel i møte med f.eks pride parader, de av oss som egentlig ikke gir så mye faen, men ikke har et problem med en parade blir gjerne stemplet som woke, hva er det som er woke med en parade hvis eneste forbrytelse er å oppfordre til toleranse å rettigheter for lgbtq ? Det er mye snakk om woke, men hva er egentlig problematisk med å være var på at f.eks diskriminering og hatkriminalitet fremdeles er en del av samfunnet ? For meg virker det bare som om mange er sinte for at de ikke kan være rasshøl uten at det blir kritisert, de føler de blir sensurert, men det stemmer jo ikke, de utviser en ufin adferd og det blir kritisert, naturlig nok, de må tåle det som alle andre. 

Så hva er problemet med woke ? Tilsynelatende at mørkhudede skuespillere blir brukt i stedet for ikke mørkhudede, men hvite for mørkhudede er det også woke, er jo blitt gjort i flere årtier ? Er det woke at selskaper prøver å tjene penger ved å utvide sitt marked ? Eller er det bare kapitalisme ? 

Et reelt problem jeg ser er kvinnelige utøvere som har gjennomgått mannlig pubertet og konkurrer mot kvinner, det er bare teit og noe de respektive sportsforbundene må ta tak i snarest. 

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
skaftetryne32 skrev (6 minutter siden):

Hva er det som er problematisk ? Ja utenom det som er listet opp av @Red Frostraven, for det er jo fakta at det som listes opp er standard blant den høyreekstreme målgruppen til de russiske trollfabrikkene blant annet.

Er 130 sider med kommentarer rundt dette, tror ingen av disse er produsert i hverken Russland eller fabrikker forøvrig, kun vanlige folk som deler sin oppfatning. 

  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Crooked Cracker skrev (12 minutter siden):

Er 130 sider med kommentarer rundt dette, tror ingen av disse er produsert i hverken Russland eller fabrikker forøvrig, kun vanlige folk som deler sin oppfatning. 

Ja problemet er at jeg ser disse såkalte problemene og ser stort sett ikke et problem, så hva er egentlig problemet spør jeg da deg, og jeg har fulgt emnet, i mange tråder, stort sett ser det ut til at det dreier det seg om folk som har et problem med andre folk, ofte ganske grunnløst, hver gang jeg spør etter eksempler får jeg gjerne tilsvarende ikke svar som dette.

F.eks i tråden i emnet som heter "Hvorfor tør ikke Vestlige utviklere å lage seksualiserte kvinnelige protagonister lengre?  ble det påstått at det er mange woke utviklere, når jeg spurte etter eksempler fikk jeg ingen, dette er langt på vei en gjennomgangsmelodi, alt er woke, men ingen vil si hva woke er, eller gi eksempler på det. Noe som langt på vei tyder på at woke er produsert av noen med en ondsinnet agenda, og disse vanlige folk, vel de virker ikke så vanlige, ofte virker det bare som om de jatter med å lar sitt eget sinne mot et eller annet ta styringen, gjerne tror de på mye annet rart som de heller ikke bruker kildekritikk på, det også er en gjennomgangsmelodi, de hører, og de tror, som om de var religiøse som hørte på presten sin.

Dette er mitt inntrykk, vil du hjelpe meg å rette opp i det ? For jeg ser ingen svar i dette emnet eller noen andre, stort sett virker det som det er en misnøye med at noen mennesker ikke er som de mener at de skal være. Frihet for meg, men ikke for dem, for de er rare, ikke kriminelle, men rare på et eller annet vis. Vi har sett denne type massesuggesjon blitt brukt før opp i gjennom historien og det fører sjeldent til noe godt. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Crooked Cracker skrev (2 timer siden):

 anti-wokere faktisk mener er problematisk fremfor å komme med overkompliserte teorier helt ute på viddene. Det er mange gode innlegg i tråden du kan kikke på.

Altså. Det er jo det jeg gjør. 

I alle relevante tråder.

Og denne tråden er intet unntak. Jeg nevnte jo eksplisitt eksempler som kommer frem i denne tråden, samtidig som at forestillingene som kommer frem, i den grad de er reelle problemer, også bedre kunne vært forklart om man bruke presise beskrivelser av problemet, UTEN å la seg lure til å bruke samlebetegnelse til radikale høyre, den alternative og kunstig konstruerte fiendegruppen som kalles 'woke'.

(Majoriteten av engelskspråklige i dag bruker den opprinnelige definisjonen av woke eller lar være å bruke ordet, de bruker ikke alternative høyre sin.)

...

Det er jo legitime problemer med underholdningsindustrien, som dere saboterer legitim kritikk av gjennom å la dere lure av aktører som sidestiller dårlig underholdning(...) med, og skylder på, en rekke forskjellige politiske ideologier, som de ønsker å skape et kunstig hat mot.

Som altså, ikke på noen tilfeldig måte, er gruppene som er i opposisjon mot radikale høyre, samt grupper av minoriteter, og svakstilte grupper som er lett å lage fiendebilder av.

...

 

Endret av Red Frostraven
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
skaftetryne32 skrev (11 minutter siden):

For jeg ser ingen svar i dette emnet eller noen andre, stort sett virker det som det er en misnøye med at noen mennesker ikke er som de mener at de skal være.

 

Red Frostraven skrev (9 minutter siden):

Altså. Det er jo det jeg gjør. 

 

Utifra deres argumentasjon har dere slettes ikke fått med dere hva kritikken går ut på eller så leser dere den som fanden leser Bibelen og svarer deretter med tøv om høyre-ekstremisme og trollfabrikker. For mitt vedkommende er ikke den slags noe jeg vil underholde.

  • Liker 4
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Crooked Cracker skrev (56 minutter siden):

Er 130 sider med kommentarer rundt dette, tror ingen av disse er produsert i hverken Russland eller fabrikker forøvrig, kun vanlige folk som deler sin oppfatning. 

Folk i sentrum ble også lurt til å tro at jødene som folk var onde med ambisjoner å erstatte eller regjere over de hvite på 1920- til 1930-tallet. Den opprinnelige 'white replacement'-teorien.

Som virker uforståelig, rent bortsett fra at det samme skjer med muslimer, og nå, igjen, jøder...

...og en gruppe mennesker som beskrives og puttes i boksen 'woke', akkurat nå.

Kritikken av mennesker som kalles woke virker nok som en fjern ting, rent bortsett fra at den konkrete bruken stammer fra hat-ideologi, og passivt, skaper støtte til hatet og disinformasjonen.

...

Det begynner å slå ut politisk, at folk tror hva de innbiller seg er 'woke' er et stort og bredt problem.

Som DeSantis, diverse bokforbud, nye abortforbud, og forbud mot medisinsk hjelp til transpersoner, er noen av flere hundre eksempler på.

Endret av Red Frostraven
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
Crooked Cracker skrev (10 minutter siden):

Utifra deres argumentasjon har dere slettes ikke fått med dere hva kritikken går ut på eller så leser dere den som fanden leser Bibelen og svarer deretter med tøv om høyre-ekstremisme og trollfabrikker. For mitt vedkommende er ikke den slags noe jeg vil underholde.

Hvorfor vil du ikke rette opp i dette inntrykket, jeg spør jo pent gjør jeg ikke ? Tar jeg feil når jeg sier at det faktisk er anti-woke politikere i USA som brenner bøker ? Hvorfor er det aldri noen som vil gi eksempler på problemet med woke om en ser bort fra de høyreekstreme og deres åpenbare mangel på kildekritikk og sunn fornuft, dette er jo det mange ser daglig, det er dette som fort blir det som forbindes med anti-wokere, om dette ikke er det du mener er problemet med woke hvorfor vil du ikke gi meg svar på hva som faktisk er problemet med woke ?

Og det er synd å si det, men anti-woke kan egentlig ikke snakkes om uten å nevne høyreekstremister og trollfabrikker for de har spilt en stor rolle i spredningen av denne tankegangen siden 2014, sikkert tidligere også, men om man ser bort i fra disse galningene, hva er den vanlige mann i gata sitt problem med woke ? 

Endret av skaftetryne32
  • Liker 3
Lenke til kommentar
skaftetryne32 skrev (1 minutt siden):

Hvorfor vil du ikke rette opp i dette inntrykket, jeg spør jo pent gjør jeg ikke ?

Fordi jeg ikke gidder å bruke særlig tid på å svare argumenter som er helt søkte i utgangspunktet, spesielt når de som kommer med dem kan enkelt bla gjennom tråden og se at de er helt på jordet. Dersom du faktisk har lest gjennom og konkluderer med at kritikken av woke her stammer fra høyreekstremisme og trollfabrikker blir det neppe noen fruktbar diskusjon uansett.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Underholdning er ikke bare underholdning. Det er som regel flere politiske agendaer bak.

Ser man på moderne filmer og serier, vil man f.eks se hvordan de to kjønnene vi har blir forvridd... menn er følelsesladde vingle-pettere som ikke har kontroll på noe som helst og trenger desperat lederskap fra noen, mens kvinnene er høyst kompetente og disiplinerte "James Bond-er" med laser-fokus, som alltid skjønner hva som må gjøres. Man ønsker med dette å forsterke feminisme-troen i befolkningen for å få alle til å tro at "kvinner er like kompetente og til og med mer kompetente enn menn".

Lett å få slike illusjoner til å fremstå troverdige på film og serier, hvor alt blir nøye tenkt ut, skrevet ned og videre pugget til perfeksjon. De kunne gjort en 10 år gammel jente om til verdens sterkeste og mest begavede James Bond på film... alt hun trenger å gjøre er jo å si replikkene på rett måte i de rette lys og kostymer i studio, og at de andre med-skuespillerne med sine replikker og opptreden oppfører seg helt tullete i forhold.

Mediene og underholdningen driver "befolkningsforming" ovenfra og ned. Man skal ha de rette meninger og være lydig til "the message".

 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Crooked Cracker skrev (44 minutter siden):

Fordi jeg ikke gidder å bruke særlig tid på å svare argumenter som er helt søkte i utgangspunktet,

Du har brukt mye tid på å ikke svare, men svare tar for mye tid ? Oki greit nok, det er det jeg er blitt vant til. Da skal jeg ikke plage deg mer. 

 

fredrik2 skrev (44 minutter siden):

I huvudsak att man i för stor grad försöker få in nya typer skådespelare och ändrar på ploter för att få nya hjeltiner. 

Dette var som sagt tidligere ikke et problem før det var hvite som ble erstattet med brune. Hvilke skuespillere som blir brukt er egentlig ikke et problem for meg så lenge de gjør jobben sin, er ikke kvaliteten god nok så gidder jeg ikke bruke min tid på det, kvantitet er ikke et problem. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Entern skrev (4 timer siden):

Anti-woke er den nye coronavaksinen!

Som en vellagret fransk vin av edel årgang. 

....

Seriøst; hva er denne "antiwoke-bevegelsen" som ser ut til å true demokratiet i Norge og nærmest utføre statskupp? Må være temmelig hemmelig siden jeg ikke ser noe til det. Jeg mener; jeg observerer jo hva folk snakker sammen om rundt middagsbordet, på kafeer, på puber, på bussen, i parken.....hører ikke en eneste person som snakker om noe "woke vs. antiwoke". Virker ikke som om dette er noe folk er i overkant opptatt av i Norge, og jeg kan heller ikke se for meg at dette er de 10 tingene som opptar folk flest i Norge anno 2024. Og hvilke(t)partier er det som har "antiwoke" som fanesak i Norge? Muligens jeg er fullstendig ignorant og har dårlig observasjonsevne men jeg har ikke sett noe til denne nye nazibevegelsen. NS i Norge var jo synlige i Norge på 30-tallet selv om de var få, men disse "antiwoke"? Ikke har jeg sett de ha demonstrasjoner foran Stoertinget eller noen andre steder heller, så hvor er de?

Eller....er de helst klistret foran en laptop i det meste av tiden de er våken og på fritiden som de muligens har mer av enn gjennomsnittet samt mer aktive på nettet enn gjennomsnittet? Jeg tipper at det er det mest sannsynelige ja.

Meste av dette "woke" og "antiwoke"-greiene er noe man hører om fra USA og til dels også fra Storbritannia; men lite fra Norge? Men er dette noe amerikanere er veldig opptatt av? Det kan ikke jeg si noe om siden det er mange år siden jeg besøkte USA og det var før pandemien, men med tanke på at 12% av befolkningen der lever under fattigdomsgrensen og sosiale problemer baller seg opp der for stadig flere og middelklassen er truet av fattigdommen så virker det litt merkelig. Etter hva jeg har hørt er det primært media som egentlige bruker mest mulig tid på dette og at det er mest brød og sirkus som tar plassen for reelle samfunnsproblemer. Thomas Seltzer har jo snakket og skrevet om dette som i sin nyeste bok Karmagedon. I Norge derimot er dette i stor grad noe man ser i nettdebatten og stort sett der.

Endret av Morromann
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Revie skrev (16 timer siden):

Gunnar Tjomlid en legende fordi han sa at moderate like godt kunne trykket på avtrekkeren til den feige terroristen? Eller at et homofil barn av innvandrere ikke hadde uttalelsesrett om Pride (men en halvfeit, halvgammel hvit mann har - og ironien er komplett). Nuvel, vi får være uenig, men jeg begynner å skjønne hvor du kommer fra. Bare synd det manifesteres i samme feilaktige trangsynhet. Og fortsatt trekke fram GT? Ja, ekstreme og potensielt farlige troll skal trekkes ut i lyset der de sprekker, men jeg tolker jo at det er de venstreekstreme som skal glemmes for deres overtråkk?

Gunnar Tjomlid sparka ikke noe antiwoke-bevegelse i ræva, han gjorde det samme du forsøker: å beise alle mennesker som ikke sover i samme seng som dere med brunt. Akkurat som de gjør i disse stråmannsgrupperingene du nevner til stadighet, bare med mer rødlig farge.

Apropos å tillegge meg og andre meninger vi ikke har: Jeg håper du også kunne levd med det om jeg sank godt ned i det samme bunnslammet av feiltolkninger og trakk tilsvarende slutninger om at du var pro kvinnehat eller så litt for lenge og feil på barn på grunnlag av at du også i blant vil se en film uten venstre eller høyrevridd politisk kommentar. Når du forklarer flere ganger hvorfor det ikke stemmer eller spør tilbake hvordan jeg i all verden klarer å famle meg så langt ut på vanviddene så kunne jeg gjort som deg og svart: Det er akkurat det kvinnehatere ville sagt! Så kunne jeg opphøyd det og delt på kvadratroten av en isme jeg kokte opp i eget hode.

Det skal jeg selvsagt ikke gjøre, prøver kun å vise hvor hoderystende feil du tar i den selvforherligende moralsøkenen din med et like søkt og sykt eksempel. Før du begynner å mase om hva poenget er med dette, det er akkurat dette du driver med og derfor hele poenget.

Jeg gir meg nå og burde gjort lenge før. Det er lite vits å "diskutere" med papegøyer i ekkokamre uavhengig av siden de sitter på. Det kunne jo vært artig å diskutere med en som har andre syn på ting. Det gjør jeg til stadighet, men du er mest opptatt av å kalle folk direkte eller indirekte rasister. Har heldigvis aldri opplevd slikt i virkeligheten og det er vanskelig å holde seg til sak når en svarer som med "jo det er dere! Jo det er dere!". Som et barn. 

Dette pisset med at jeg tilhører ytre høyre kan du legge fra deg. Samme hvor mye du dunker hodet i veggen og skriker av full hals, det stemmer ikke. Jeg stemmer nok ikke langt fra deg. Har dog ikke noe til overs for ekstreme som verken de du nevner eller deg og kompisen din Gunnar. Kom deg ut i sola, det er et flott og stort mangfold av folk og meninger der ute. Da åpnes også øynene mer enn om man vandrer ned i diverse kaninhull på Internett.

Dette burde være gode nyheter.

Her setter jeg strek. Jeg har i alle fall fått bekrefta at hatteformet aluminium selger like godt på begge ytre fløyer. Jaggu handler dere på samme sted også, selv om dere tror dere er så forskjellige fra hverandre.

Så slipper du å møte motstand mot denne confirmation biasen din. Enda en god ting.:p

Ah Gunnar Tjomlid. En slektning kom og kjeftet på meg fordi jeg gikk til kiropraktor da jeg hadde ryggproblemer. Han hadde lest på bloggen til Gunnar Tjomlid at alle kiropraktorer er svindlere og at yrket er en religion visstnok. Fryktelig slitsomt at han påvirker folk på den måten.

Min kiropraktor ga meg god hjelp og drev opplæring av leger om hvordan man hjelper pasienter med ryggproblemer. 

  • Liker 2
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar
1 minute ago, skaftetryne32 said:

Dette var som sagt tidligere ikke et problem før det var hvite som ble erstattet med brune. Hvilke skuespillere som blir brukt er egentlig ikke et problem for meg så lenge de gjør jobben sin, er ikke kvaliteten god nok så gidder jeg ikke bruke min tid på det, kvantitet er ikke et problem. 

Trodde du ville ha eksempel på det du spurte efter och du fick en enkel förklaring. Sen att du har en annan uppfattning spelar ingen roll.

 Tror att dagens utveckligen i media har en del bra i sig men att det ibland går lite väl långt åt andra hållet. Kan inte heller komma på något eksempel på helt fel etnisitet på skådespelare i någon äldra film jag har sett. 

Sen är det väl uppenbart så att hvis man idag skulle få för sig att använda en vit skådepelare i en svart eller asiatisk rolle så skulle det kritiseras enormt mycket medans man kan ha en svart skådespelare som en engelsk dronning. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Morromann skrev (9 minutter siden):

Seriøst; hva er denne "antiwoke-bevegelsen" som ser ut til å true demokratiet i Norge og nærmest utføre statskupp? Må være temmelig hemmelig siden jeg ikke ser noe til det. Jeg mener; jeg observerer jo hva folk snakker sammen om rundt middagsbordet, på kafeer, på puber, på bussen, i parken.....hører ikke en eneste person som snakker om noe "woke vs. antiwoke". Virker ikke som om dette er noe folk er i overkant opptatt av i Norge, og jeg kan heller ikke se for meg at dette er de 10 tingene som opptar folk flest i Norge anno 2024. Og hvilke(t)partier er det som har "antiwoke" som fanesak i Norge?

Du treffer spikeren på hodet her. I Norge er woke- og anti-woke stort sett ikke-fenomener som kun diskuteres til døde av et bitte lite mindretall på nettforum som dette.

Det er ikke noe vanlige folk er opptatt av i det hele tatt. 

  • Liker 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
DukeNukem3d skrev (1 minutt siden):

Ah Gunnar Tjomlid. En slektning kom og kjeftet på meg fordi jeg gikk til kiropraktor da jeg hadde ryggproblemer. Han hadde lest på bloggen til Gunnar Tjomlid at alle kiropraktorer er svindlere og at yrket er en religion visstnok. Fryktelig slitsomt at han påvirker folk på den måten.

Min kiropraktor ga meg god hjelp og drev opplæring av leger om hvordan man hjelper pasienter med ryggproblemer. 

Nei faen Duke!

Du skulle jo ikke nevne kiropraktoren her inne...Nå avslørte du jo hvor vi holder møtene våre og all denne konspireringen skjer!

  • Liker 4
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...