Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Penny skrev (1 time siden):

Man kan jo drømme om å bruke det billigste våpenet som klarer jobben, men ofte er det nødvendig å kline til med noe dyrt:
- Flere mål kan dukke opp noenlunde samtidig fra forskjellige retninger, hvor det å sette kursen mot det ene målet for å komme på skuddhold med billigere våpen gjør at man mister muligheten til å engasjere det andre målet overhodet.
- Et enkeltmål kan ha en kurs, avstand og hastighet som gjør at man rett og slett aldri vil komme på skuddhold med noe annet enn Meteor før målet har avlevert sine våpen/selv truffet sitt mål.
- Målet opererer innenfor dekning av eget luftvern/egne jagerfly, man blir selv skutt ned før man kommer på skuddhold med annet enn Meteor. Slike mål som aldri trenger å bevege seg ut av "komfortsonen" kan ha veldig høy verdi, feks radarfly som Mainstay, eller strategiske bombefly som man gjerne skulle tatt ut mens de bare utgjør ett godt synlig mål, istedenfor etter at de har sluppet sine 8 kryssermissiler som deretter må engasjeres individuelt hvis man overhodet klarer å få god track på dem.

Så vil det fortsatt gi mening å vise disiplin når du bruker de 'beste' våpnene. Hvis ikke vil motstanderen forsøke å tappe deg for bra våpen ved å pøse på med billige lokkemidler.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
5 hours ago, Copium247 said:

Det kan se ut som at Avdiivka, mest sannsynlig kommer til å utvikle seg til en gedigen katastrofe for Russiske styrker, kan virke som at det hele er en meget godt regissert felle konstruert av Ukrainske styrker for å sluke inn og nøytralisere Russiske styrker.

 

Det er på det rene at Ukrainerne mangler særlig 155mm artilleriammunisjon. Men det har kanskje ikke like mye å si, nå som droner regjererer slagmarken. Ukrainerne har også stridsvogner og kjøretøy de kan bruke som ildstøtte mens russerne i større og større grad mangler dette. Jeg tror definitivt det står ille til med akkurat den ammunisjonstypen, men det hadde ikke overrasket meg om ukrainerne igjen overdrev viktigheten av det for å gi russerne blod på tann, slik de gjorde ved andre anledninger. På den annen side kan kontreangrepene også være relativt tilfeldige, og noe som er gjort mulig ved russernes egen udugelighet.

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (7 minutter siden):

 

Sheet! Det var rimelig hårete greier. Ikke første turen heller om jeg skal dømme etter alle småkraterne der de satt i land den evakuerte. 😮 

Hva var det russerne skøt med? Bombekaster? Har de ikke fpv-droner?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
1 minute ago, Kahuna said:

Sheet! Det var rimelig hårete greier. Ikke første turen heller om jeg skal dømme etter alle småkraterne der de satt i land den evakuerte. 😮 

Hva var det russerne skøt med? Bombekaster? Har de ikke fpv-droner?



Russiske myndigheter hevder Russland har et droneovertak, men i realiteten er nok overtaket nå på ukrainsk side. De bygde 50.000 droner forrige måned, og tar sikte på 1 million droner i løpet av 2024.

I Kherson har Ukraina hatt et temmelig tydelig overtak i form av droner i lengre tid nå. De har også overtak i form av EW virker det som. Russerne har slitt med å få nok artilleriammunisjon dit og utrolig mye artilleri har blitt ødelagt på den russiske sørsiden av elven, bla. pga. HIMARS og droner. Så det russerne står igjen med er mindre munisjoner med "kort" rekkevidde som granatkastere (mortars).

  • Liker 5
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

https://kyivindependent.com/orban-says-ukraine-should-be-buffer-zone-between-russia-and-west/

Orban says Ukraine should be 'buffer zone' between Russia and West

 

https://www.theguardian.com/us-news/2024/feb/11/moscow-nypd-uae-swat-games-chechnya-chechen-unit-ukraine

‘A gift to Moscow’: dismay as NYPD takes part in UAE Swat games with Chechnya and Belarus

 

https://kyivindependent.com/estonian-pm-russia-provoked-by-weakness-not-strength/

Estonian PM: Russia provoked by weakness, not strength

 

https://www.euronews.com/2024/02/12/war-in-ukraine-is-like-wwi-but-with-drones-says-foreign-fighter

'War in Ukraine is like WWI but with drones,' says foreign fighter

  • Liker 6
Lenke til kommentar
4 hours ago, Kahuna said:

Hvor mange trenger man egentlig? Om motstanderen har X fly vil antall missiler stå i forhold til det. Om missilene har helt fantastisk statistikk vil du ikke engang trenge like mange missiler som motstanderen har fly. Du trenger bare nok til at motstanderens piloter nekter å fly. ;) 

For øvrige mål bør man bruke billigere missiler..

Hvor mange krysserraketter har fienden? Hvor mange droner? Hvor mange helikoptre? Hvor mange støtte/logistikk fly?

Russerne sender gjerne 30-40 krysserraketter i ett angrep som alene krever minst 60-80 raketter for å skytes ned. Det er tett opp mot alle meteor rakettene som Spania har i ett eneste angrep. Og ideen om å bruke "dårligere" / "billigere" raketter for å beskytte infrastruktur tror jeg ikke er så lurt. Ikke bare er man avhengig av mange flere fly siden rekkevidden blir dårligere men man må skyte flere raketter for å oppnå det samme. Alt i alt dyrere. Men det som er problemet er at det er de lave produksjonstallene som gjør systemer som meteor dyre. 

Det forventede rakettforbruket i moderne krigføring er så enormt at USN nå utvikler egen skip som er fullstendig pakket med VLS siden de ser at det en enkelt destroyer alene med 60-80 VLS vil bli brukt opp på et blunk.

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...