Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Sitat

 

– I tillegg til salget av de 32 jagerflyene til Romania skal vi delta i å utvikle det ukrainske luftforsvaret med F-16. Vi har nå instruktører på plass i Danmark, og på nyåret sender vi to treningsfly dit. I forbindelse med klargjøring av disse flyene blir det nå F-16-aktivitet rundt om i Norge, blant annet i Bodø, sa Gram. 

I slutten av august kom en kontingent bestående av 73 ukrainere til Flyvestation Skrydstrup sør på Jylland – åtte piloter og resten teknisk personell – for å starte opplæring på F-16-systemet.

 

https://www.tu.no/artikler/da-vaeret-stoppet-en-stor-f-35-formasjon-tradte-f-16-til-for-siste-gang/541493

  • Liker 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Sitat

 

Eksperter mener det er nettopp det kappløpet som blir avgjørende for Ukraina i krigen mot de russiske invasjonsstyrkene.

– Jeg vil ikke skryte, men jeg kan si at vi har fått opp farten i produksjonen raskere enn de vestlige landene, sier Denis Manturov, visetstatsminister med ansvar for våpenproduksjon.
Det er vanskelig å verifisere informasjon om Russlands våpenproduksjon. Men landet har på langt nær gått tom for raketter og avanserte våpen, slik det ble spekulert på tidlig i krigen.

 

https://www.tu.no/artikler/russland-sier-de-leder-vapenkapplopet/541656

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Dragavon skrev (4 timer siden):

Setninga seier jo alt om russiske tankegang 💩

Den tankegangen kortsluttet i det øyeblikket paranoide Putin forsøkte å okkupere Ukraina.
Før det skjedde var både Finland og Sverige nøytrale og hadde ingen planer om å gå inn i Nato.

https://www.tv2.no/direkte/jpybz/siste-nytt/658d0370bc1d793affd8c2c4/russisk-utsending-finland-kommer-til-a-lide-forst

Endret av Inspector
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
2 hours ago, Dragavon said:

"Men landet har på langt nær gått tom for raketter og avanserte våpen, slik det ble spekulert på tidlig i krigen."

En ting som er greit å huske på er at grunnen til at de har ikke gått tom for raketter og avanserte våpen er i stor grad fordi de har sluttet å bruke de.

Jeg vet at når dette ble diskutert i denne tråden var jeg i hvert fall klar på at de ikke ville gå *tom*, men at takten de brukte opp våpen ikke kunne opprettholdes. Den eneste måten å unngå at de gikk tomme var å redusere bruken.

Nå hører det sjeldenhetene til at de bruker særlig med ballistiske raketter eller kryssermissiler. Russerne bruker i all hovedsak kun Shahed 136.

Det betyr så klart ikke at det ikke vil kunne komme betydelige angrep med avanserte våpen, men det har gått fra å være en daglig hendelse, til en ukentlig hendelse, til en månedlig hendelse, og nå kanskje bare et par ganger i året.

Endret av Espen Hugaas Andersen
  • Liker 9
Lenke til kommentar

Er det noen her som faktisk tror Ukraina har sjans å vinne tilbake territoriumene..? Altså come on. Det er videoer på X der Ukrainsk MP er å henter personer med funksjonsnedsettelser som autisme osv. for å rekruttere de inn i militæret. Store deler av det opprinnelige Ukrainske militæret er slaktet. Vet ikke med dere, men jeg går direkte til kildene på både Ukrainsk og Russisk side. Å høre på Youtubere og mainstream media prøve å få opp moralen med å heie frem Ukraina som om de vinner krigen blir rett og slett løgn.

Russland er overlegen og har vært overlegen lenge.

Lenke til kommentar
Sitat

 

For at ammunisjonsprodusenten Nammo skal kunne opprette en ny produksjonslinje på Raufoss, trengs det 850 millioner kroner i investeringer. Regjeringen har i neste års statsbudsjett bevilget 75 millioner kroner. Opposisjonen på Stortinget har foreslått langt mer i tilskudd, helt opp til 1,1 milliarder kroner.

Det virker som om regjeringen ikke har forstått alvoret. Det er krig i Europa. I Russland går våpenproduksjonen døgnet rundt. Den som ikke har nok ammunisjon og våpen, risikerer å tape krigen.

 

https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/8JyygW/forsvarssjefen-maa-paa-banen

  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar

The Times skriver at Vladimir Putin er «absolutt rasende» etter at Ukraina med suksess slo det russiske amfibiske angrepsskipet Novosherkassk. Ifølge britisk etterretning ble skipet fullstendig ødelagt.

Avisen skriver at Putin har beordret raid på det okkuperte Krim for å fange motstandsfolk som ga Ukraina informasjon om skipets plassering. The Times er avhengig av informasjon delt på Telegram av den ukrainske Atesh-partisangruppen.

– Undertrykkelsens svinghjul snur, skrev gruppen i Telegram ifølge The Times.

Ifølge gruppen har innbyggerne på Krim blitt raidet, telefonene deres er tatt og hus gjennomsøkt.

Gruppen sa at de forventer at Putin sender befalene som var på Krim til frontlinjene som straff.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...