Jump to content

Adrax

Medlemmer
 • Content Count

  3367
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

654 :)

About Adrax

 • Birthday 10/15/1991

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

5818 profile views
 1. Toyota Avensis med dieselmotor. Driftsikker (Holder godt over 300.000 km disse med vanlig vedlikehold). Komfortabel og bra å kjøre. Kjedelig bil ellers men en solid A til B-bil for en billig penge.
 2. Vurderer å kjøpe en Toyota Land Cruiser 2000 modell med en 3.0 liters dieselmotor med 125 HK. Automatgir. Er dette en bra og driftsikker bil? Er det noen vanlige problemer på disse?
 3. Byggenæringen kommer til å få seg en smell, på lik linje med luftfart. Hva angår byggenæringen: Som følge av alle permitteringene rundt om i landet vil folk slite med økonomien sin. Det vil være mye usikkerhet. Vi vil se folk som panikkselger sine dyre biler og hus for å prøve å få mest mulig mens prisene enda er høy. Som en direkte følge av usikkerheten vil folk ikke tørre å kjøpe boliger, så det vil bli en markant nedgang i byggebransjen. Folk vil heller spare pengene sine og vente dette ut for å se hva som skjer, noe som kan ta over ett år. Det vil bli konkurser og oppsigelser selv om vi skulle få kontroll over viruset de neste to månedene. Som ansatt i ett byggefirma spår jeg at vi har prosjekter nok til Juni, men etter det vil det bli svært stille. Regner med å bli permittert eller sagt opp iløpet av året.
 4. Hva tror dere skjer når overbefolkede land som India får smitten spredt? Landet er preget av stor fattigdom og de har ikke samme mulighet som oss for å bare trykke på pauseknappen og sette alle i karantene. De må ut å jobbe for å få mat på bordet. Hvis ikke dør de av sult. Velferdsordninger er et fremmedord der. Jeg tror at den interne karantenen her til lands vil være over om en måned, men at grensene inn og ut av Norge vil være stengt eller svært begrenset i flere måneder fremover for å forhindre en ny smittespredning. Dette ser ikke bra ut.
 5. Har anbefalt mine nærmeste om å dra til Tools eller andre bedrifter som selger verneutstyr som støvmasker og vernebriller før det blir utsolgt. Grunnen til at myndighetene ikke har gått ut å sagt at folk bør bruke munnbind er fordi at det vil bli utsolgt på èn dag. Vær klar over alle de andre landene som også skal ha munnbind. Fabrikkene klarer ikke produsere nok til hele kloden. Jeg spår at om en uke vil det ikke være et eneste munnbind/støvmaske å oppdrive. Myndighetene har anbefalt alle å vaske hendene, men smitten går ikke inn gjennom huden i hånda akkurat.. Selv om dette kan forhindre å bli smittet om du har for vane å ha fingrene i kjeften. Du kan vaske hendene så mye du vil, men uten maske vil micropartikler reise gjennom lufta helt til du puster inn disse bakteriene. Eller at de treffer slimhinnene i øynene og smitter deg. De sier viruset er tungt og 1 meters avstand er nok, men det kommer helt ann på fra person til person hvor mye kraft og fart spyttpartiklene får ut av munnen til noen som prater/roper/hoster i nærheten av deg. Vær smart, bruk munnbind og briller når du er med andre eller bare skal på butikken. Det er en grunn til at så mange er smittet, det er nettopp fordi det er luftbåren og et jævlig smittsomt virus. Ta dette seriøst.
 6. Er det grunn til å tro at drivstoffprisene på bensin og diesel vil falle eller øke tiden fremover?
 7. Er det billigere flybilletter nå enn normalt med tanke på corona-viruset? Tenkte å utnytte meg av situasjonen og ta meg en ukes solferie snart. Tips?
 8. Adrax

  Nissan Quasqai

  Nissan er ikke hva det engang var. Både motor og girkasse er søppel på disse. Ville sett på andre alternativer.
 9. Kjenner 3 personer som har eid eller eier X-trail. Alle har hatt ekstremt mye problemer med de bilene. I tillegg hater jeg plasseringen av speedometeret på den bilen, så det alene er også nok til at jeg ikke vurderer X-trail. Mulig de fiksa alle problemene når de kom ut med 2. gen..
 10. Skal kjøpe en ny brukt bil som skal brukes til pendling/langkjøring. Budsjett er 75.000 kr. Må være diesel og manuell. Har sett for meg disse bilene: Toyota RAV4, Honda CR-V eller Mitsubishi Outlander. Hvis Toyota RAV4 må årsmodell være: 2004-2005 Hvis Honda CR-V må årsmodell være: 2005-2009 Hvis Mitsubishi Outlander må årsmodell være: 2007-2009 Alle disse er driftsikker, men hvilken er mest driftsikker? Hvilken av bilene ligger best på veien og har best kjørekomfort? Hvilken av disse ville dere valgt?
 11. Fastlegen kan skrive et notat.
 12. Du velger jo ikke yrke utifra hva som må gjøres på hytta.. Få fagbrev som anleggsmaskinfører og ta CE etterhvert. Vet ikke hvor gammel du er, men tror man får dekt CE på videregående. Da er mulighetene for jobb endeløs.
 13. Jo. Er du betongarbeider gjør du alt som har med betong å gjøre. Det inkluderer kjerneboring, selv om det bare er noen få i hver bedrift som gjør det. Man får intern opplæring på utstyret. Du har også en større verdi i firmaet hvis du kan håndtere slikt utstyr.
 14. Forskalingsnekker er det samme som betongarbeider. Forskalingsnekker ble brukt som yrkestittel før i tiden, men etterhvert kom det under Betongfagarbeider. Man gjør de samme tingene. Forskaler og støper.
 15. Og.. hvis du skal bli betongarbeider, så prøv å spesialiser deg på kjerneboring. Det er de som borrer hullene til avløpsrør, kabler osv. i hulldekkene i store nybygg. Disse folka tjener PER hull de borer og prisen på per hull er ekstremt godt betalt, spesielt når det kan være flere hundre hull i ett bygg. I tillegg er det lite fysisk krevende. Du trenger bare feste maskinen til gulvet eller en vegg og la den gjøre jobben. Det er i tillegg svært få som er spesialisert for å håndtere disse maskinene, så å starte opp eget firma senere innen kjerneboring er ikke så dumt. Hadde jeg kunne skrudd tilbake tia hadde jeg prøvd å ordnet meg jobb innen det.
×
×
 • Create New...