Jump to content

Adrax

Medlemmer
 • Content Count

  3360
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

653 :)

About Adrax

 • Birthday 10/15/1991

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

5762 profile views
 1. Adrax

  Nissan Quasqai

  Nissan er ikke hva det engang var. Både motor og girkasse er søppel på disse. Ville sett på andre alternativer.
 2. Kjenner 3 personer som har eid eller eier X-trail. Alle har hatt ekstremt mye problemer med de bilene. I tillegg hater jeg plasseringen av speedometeret på den bilen, så det alene er også nok til at jeg ikke vurderer X-trail. Mulig de fiksa alle problemene når de kom ut med 2. gen..
 3. Skal kjøpe en ny brukt bil som skal brukes til pendling/langkjøring. Budsjett er 75.000 kr. Må være diesel og manuell. Har sett for meg disse bilene: Toyota RAV4, Honda CR-V eller Mitsubishi Outlander. Hvis Toyota RAV4 må årsmodell være: 2004-2005 Hvis Honda CR-V må årsmodell være: 2005-2009 Hvis Mitsubishi Outlander må årsmodell være: 2007-2009 Alle disse er driftsikker, men hvilken er mest driftsikker? Hvilken av bilene ligger best på veien og har best kjørekomfort? Hvilken av disse ville dere valgt?
 4. Fastlegen kan skrive et notat.
 5. Du velger jo ikke yrke utifra hva som må gjøres på hytta.. Få fagbrev som anleggsmaskinfører og ta CE etterhvert. Vet ikke hvor gammel du er, men tror man får dekt CE på videregående. Da er mulighetene for jobb endeløs.
 6. Jo. Er du betongarbeider gjør du alt som har med betong å gjøre. Det inkluderer kjerneboring, selv om det bare er noen få i hver bedrift som gjør det. Man får intern opplæring på utstyret. Du har også en større verdi i firmaet hvis du kan håndtere slikt utstyr.
 7. Forskalingsnekker er det samme som betongarbeider. Forskalingsnekker ble brukt som yrkestittel før i tiden, men etterhvert kom det under Betongfagarbeider. Man gjør de samme tingene. Forskaler og støper.
 8. Og.. hvis du skal bli betongarbeider, så prøv å spesialiser deg på kjerneboring. Det er de som borrer hullene til avløpsrør, kabler osv. i hulldekkene i store nybygg. Disse folka tjener PER hull de borer og prisen på per hull er ekstremt godt betalt, spesielt når det kan være flere hundre hull i ett bygg. I tillegg er det lite fysisk krevende. Du trenger bare feste maskinen til gulvet eller en vegg og la den gjøre jobben. Det er i tillegg svært få som er spesialisert for å håndtere disse maskinene, så å starte opp eget firma senere innen kjerneboring er ikke så dumt. Hadde jeg kunne skrudd tilbake tia hadde jeg prøvd å ordnet meg jobb innen det.
 9. Betongarbeidere med fagbrev får mellom 260-290 kr timen hos de største firmaene. Mer hvis man er BAS. Anleggsmaskinførere ligger noe lavere, kanskje max 250 vil jeg si. Men igjen så sparer du kroppen og helsa siden du sitter i en maskin. Personlig er jeg på vei til å omskolere meg etter 3 år som betongarbeider. Det er ikke noe kjekt å være så utslitt hver dag at du må legge deg i senga etter jobb med vondt i nakke og ryggmuskler. Det går ut over livskvaliteten, humøret og kan ødelegge parforhold. I tillegg må du jobbe ute i all slags drittvær på vinteren.
 10. Men nyere betyr ikke alltid bedre. Det finnes det tonnevis av eksempler på.
 11. Vurderer å kjøpe en Honda CRV fordi jeg har hørt mye bra om de bilene. Valget står mellom en 2006 og en 2007 modell. 2006 er slutten på 2. gen og 2007 er begynnelsen på 3. gen. Hva er fordelene og ulempene med de to modellene? Og hvilken bør jeg velge?
 12. Jeg har en årsinntekt på 550.000 kr brutto. Men har ingenting i egenkapital, har 5000 kr på konto nå. Har sett på ett hus til 3.500.000 kr. Har hørt at man kan søke fullt lån hos Husbanken, slik at de står for egenandelen og selve boliglånet? Stemmer dette? Eller må jeg spare i flere år for å oppnå egenkapitalen jeg trenger?
 13. Synes det er herlig å se Arteta forandre dette laget. Det som rett og slett er fryktelig å se på, er hvor dårlig form alle spillerne på Arsenal er. Hva har de egentlig holdt på med på trening?? Mot Chelsea var de helt kjørt i andre omgang og mot Manchester United var de også helt dau i andre omgang. Det virker som at det er en haug med spillere som ikke er godt nok trent for å spille fotball i 90 minutt. Faktisk helt sjokkerende hvor dårlig fysisk form alle spillerne er, og er ikke ofte jeg har sett spillere sitte på gresset etter kampen og nærmest være døden nær. Blir nok andre boller nå som Arteta tar med seg City-mentaliteten og treningsrutinene med over til Arsenal.
 14. Å være en "car flipper" i norge er ikke like glamorøst som i USA hvor de selger bilene for slikk og ingenting når ei varsellampe kommer på. De orker ikke engang ta bilen på verksted for å diagnostisere, de bare selger og kjøper ny. I norge derimot har folk vett til å få bilen på verksted for å estimere kostnad på reparasjoner og dermed avgjøre om det er verdt å fikse bilen. I norge er vi bedre å ta vare på bilene våre, så når noen selger rep. objekt på Finn feks er det som oftest alvorlige feil som er ekstremt dyrt/vanskelig/tidkrevende å fikse. Skal du finne billige biler, fikse dem og selge dem for profitt må du ha en dose flax, være god å prute i tillegg til å være bilkyndig. For det fins folk som saumfarer Finn og gjør det samme som deg, så du må også være rask på avtrekkeren når biler blir lagt ut.
×
×
 • Create New...