Jump to content

Adrax

Medlemmer
 • Content Count

  3392
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

657 :)

About Adrax

 • Birthday 10/15/1991

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

5946 profile views
 1. Sitter å lurer på hva som er billigst av å ha delkasko med veihjelp eller om det er billigere å ha ansvarsforsikring og bestille veihjelp hos f.eks. bilberger selv. Jeg har en Honda CRV 2008mod til en verdi av ca 35-40.000 kr og den er forsikret med Delkasko hos Gjensidige til den nette sum av 5300 kr per år inkl. trafikkforsikringsavgift. Så ser jeg at Falch veihjelp tilbyr en avtale til 705 kr per år for veihjelp per år. Er det noen som har erfaring med hva som faktisk er billigst? Jeg tar sjansen på at det verken skjer tyveri eller brann så er KUN interessert i veihjelpen.
 2. Adrax

  Pensjon spørsmål

  Pensjonen er delt opp i flere deler. Som oftest slik; 1. Folketrygden 2. Tjenestepensjon 3. Det du selv sparer på siden i f.eks. fond eller sparekonto. Om du dør og har innskuddspensjon via jobben får ungene dine eller samboer utbetalt pensjonen din. Hvis du f.eks. har hybridpensjon fordeles all innbetalt pensjon til de andre som også har hybridpensjon, en kollektiv ordning som jeg selv ikke synes særlig om. Har aldri satt meg inn i pensjon før nå, 28 år gammel. Men glad jeg ikke ventet med å gjøre research rundt pensjon. Personlig er jeg glad for at jeg nå kan ta kontroll over min egen pensjon og bestemme om jeg vil ha alt utbetalt over 10 år eller spredt helt til jeg dør. Har ikke bruk for store utbetalinger når jeg er 80 år liksom, hvis jeg i det hele tatt lever så lenge. Gå først på Norskpensjon.no og få oversikt over din pensjon. Jeg hadde to pensjonskapitalbevis fra to tidligere arbeidsforhold på to forskjellige steder, henholdsvis Gjensidige og DNB. Det mange ikke vet er at administrasjonsgebyr stjeler mye av pensjonen din. Anbefaler å flytte alle sine pensjonskapitalbevis til et selskap som ikke tar administrasjonsgebyr, det kan du finne her. Jeg har flyttet mine bevis til Nordnet og satt pengene i forskjellige indeksfond. Blant annet DNB Globalt Indeksfond A som er anbefalt av mange. Jeg er villig til å ta høy risiko for å få størst avkastning på pengene mine, så har også satt pengene inn på fond med mer risiko, men jeg er relativt ung og kan tåle svingningene.
 3. Hva har det å si om det er fra første krone eller ikke?
 4. Jeg er i midten av tjueårene og har en inntekt på 412.000 kr årlig. Jeg har innskuddspensjon via jobben i Sparebank1 der arbeidsgiver betaler 5% av lønna mi. Altså, jeg blir ikke trukket noe som helst fra lønna. Alle kostnader er det arbeidsgiver som tar. Er dette en bra avtale? Har pratet med flere som er overrasket over at jeg ikke blir trukket for pensjon hver måned på lønnsslippen. De mener at om man har innskuddspensjon skal man bli trukket minimum 2% av lønna hver måned som går til pensjon. Men i mitt tilfelle blir jeg ikke trekt, og det fremgår ingenting på lønnsslippene mine om pensjon. Inne på Sparebank1 sine sider kan jeg følge med på alle innskudd som arbeidsgiver har gjort gjennom årene.
 5. Men vil det være mer lønnsomt å bare ha pengene på DNB Aktiv 50 A enn å ta ut pengene fra fondet og sette de på BSU Start?
 6. Er det lurere å opprette en BSU Start konto og heller spare der til 2,80% rente hos DNB?
 7. Er under 33 år. Har 20.000 kr som jeg har i DNB Aktiv 50 A. Har fylt opp BSU-kontoen min i DNB for i år. Der står det totalt 100.000 kr. Har også en Superspar-konto hvor det står 30.000 kr. Jeg setter inn 500 kr per måned på DNB Aktiv 50 A, og jeg skal bruke de til bolig om 4-6 år. Hvor bør jeg plassere pengene om jeg vil ha mest avkastning? Eller bør jeg bare la pengene bli stående på DNB Aktiv 50 A?
 8. Tror jeg avventer utenlandsferie til neste år og heller tar en roadtrip Nordland-Finnmark. Prisene på flybillettene er bare tragi-komisk.
 9. Må vaske bilen min, så er nødt å kjøpe noe som får vekk mye dritt som har sittet fast i lakken i flere år. Bilen har ikke vært vasket på sikkert 3 år. Noen som har tips til beste shampo/skum og avfetting som kan fåes kjøpt på Biltema eller Jula?
 10. Koster 13,90 kr for diesel og 15,55 kr for bensin i Tromsø. Og nå truer de med å legge til en drivstoffavgift på 1 kr kun i Tromsø fordi kommunen er så full av gjeld at de må tjene det inn. Er det rart man gir faen og fyller avgiftsfri. Skjønner ikke hvorfor det er så store forskjeller på priser mellom sør og nord.
 11. Vurderer å kjøpe en 2009 Subaru Forester 2.0 diesel som er lagt ut billig fordi DPF må byttes. Tenkte å få innmaten fjernet og få DPF slettet i "programvaren". Noen som vet ca pris for å få det gjort? Og er det kun disse tuning-firmaene som gjør dette eller kan man gjøre det på et vanlig bilverksted?
 12. ... og at Mazda sine diesel-motorer er noe av det minst driftsikre som fins. Bare å se på Finn hvor mange diesel-mazdaer som selger billig. Hvis man skulle tenke på å kjøpe det.. Gjelder også Subaru sine diesel-motorer og. Veivakselen går til f på de pga. en produksjonsfeil. Litt tilleggsinfo jeg bare slenger ut der.
 13. Tom Hagen er selvfølgelig uskyldig. Det burde være rimelig opplagt til nå. Politiet har ikke beviser. De har antageligvis ikke en mistanke mot han engang. Politiet var på et eller annet tidspunkt nødt å klarere Hagen ut av saken, og for å gjøre det må de ha ransakingsordre på hans eiendommer. Og for å få ransakingsordre må de sikte han for noe i tilknytning til bortføringen/drapet. Siktelsen mot Hagen er et grep de var nødt å gjøre for å kunne fase Hagen ut av saken, slik at alle steiner var snudd. Dermed kan politiet si det har gjort alt de kan for å løse saken. Uheldigvis tok det alt for lang tid før de turte å sjekke Hagen ut av saken. Dette skulle vært gjort helt i starten, ikke 1,5 år etterpå. Jeg tenkte at det kunne være justismord, for at politiet skulle få en å peke fingeren på. Men de er ikke dumme. De har nok visst hele tiden at bevisene er for svake i en rettsal. De har samlet akkurat nok for å få den ransakingsordren og holde Hagen borte fra eiendommene slik at de fikk søke gjennom alt for å sjekke han ut av saken. Man kan med andre ord si at de har fabrikkert en sak mot han for å sjekke han ut av den. Den politienheten ville hatt noe å svare for hvis de lukket saken uten å engang se på ektemannen som en mulig mistenkt.
 14. Er det egentlig noe krav for å få et stempel i boka av et verksted? Kan f.eks. kunden be verkstedet om å ikke bytte girolje og dieselfilter for det skal kunden gjøre selv, og fremdeles få et stempel i serviceboka? Har akkurat kjøpt en 12 år gammel bil som var på 220.000 km service for 1 år siden og der ble det kun skiftet oljefilter og motorolje, selv om intervallet for blant annet bytte av dieselfilter og girolje var på 220.000 km. Likevell sto det et stempel om at bilen hadde vært inne på service.. Det er også hoppet over intervall av differensialolje-skifte 2 ganger på de 12 årene. Det er litt urovekkende siden differensialen på bilen jeg har kjøpt er sårbar hvis ikke olja blir byttet ved hver intervall..
 15. Personlig ville jeg valgt Toyota'en. Toyota er kjent for å ha den beste driftsikkerheten av alle bilmerker. Men er vanskelig å si HVOR driftsikker akkurat den motoren er. Ville gjort litt research på google for å se andre sine erfaringer. Om du planlegger å ha Passat'en i noen år må du påregne oftere verkstedbesøk og dyrere verkstedregninger. Personlig er VW noe jeg skyr som pesten. Et av de aller minst driftsikre bilene som fins. Spesielt Passat'er produsert etter 2007. Som sagt over her ville jeg gått for Diesel, men det er fordi jeg har Bunkeroil-kort og fyller avgiftsfri diesel til 9,40 kr litern 🙊
×
×
 • Create New...