Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Gjest MKII skrev (51 minutter siden):

Hvis det ikke hadde vært en bløff og en ren løgn så er han EKSTREMT kynisk som setter en forutsettning om at han må ta plass i det ovale kontor før han avslører den "geniale" planen sin!

Det kan jo være at løsningen hans faktisk forutsetter at han er president i USA. Husk at ikke evnene matcher egoet der i gården.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
frohmage skrev (8 minutter siden):

Det kan jo være at løsningen hans faktisk forutsetter at han er president i USA. Husk at ikke evnene matcher egoet der i gården.

Jeg tror Trump har rett. Men jeg tror planen hans er å avvikle sanksjoner mot Russland, og gi Russland alle landområder de har idag, pluss muligens resten av Luhansk og Donetsk. Ukraina i retur tenker han får være takknemlig for hjelpen de har fått+ Nato medlemskap (evt i verstefall en separat skriftlig sikkerhetsgaranti). Han kommer også til å true Ukraina til å godta dette ved å strupe all hjelp, og kanskje til og med true bak lukkede dører med å dele intel med Russland.

 

Så selger han dette som en suksess. 

Endret av Drogin
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Trump er jo kjøpt og betalt av putler, han er som ein hund som er lojal mot sin herre 💩

Eg er 100% sikker på at pengane som redda Trump sin økonomi på 90-tallet kom frå putler, og han fekk alt som han ville når Trump blei president.

https://foreignpolicy.com/2018/12/21/how-russian-money-helped-save-trumps-business/

Endret av Dragavon
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Jalla21 skrev (16 minutter siden):

Her skulle flere land i Europa tatt på seg produksjonen av disse, og dermed fått opp et antall raskt som kunne skapt problemer for gjøkene i Kreml.

Presist. Så mye som 50,000 ukrainske soldater har mistet deres liv mens man ventet og ventet på våpen og utstyr, og i dag er situasjonen alt annet enn god; de ukrainske styrkene er utmattet, det er for dårlig med ammunisjon igjen, det er ikke nok menn fordi den lange frontlinjen betyr at man må avdele meget store styrker med lite til overs, og for mange som måtte holdes i den nasjonale reserven.

Strategisk sett har Russland vunnet i dette året, deres våroffensiv mot Bakhmut fullførte deres forhåpninger og mer ved å trekke inn og utmatte de beste styrkene Ukraina hadde, motoffensiven var effektivt motarbeidet ved å ofre titusener - kanskje hundretusener - på flere frontavsnitt for å ta fordel av ukrainernes feil om å angripe der disse var sterkest. Det har vist seg at det hjalp ikke å bare drepe hundrer hver dag og ødelegge våpensystemer, da russerne kunne tåle denne blodtappingen uten å bryte sammen. Man hadde håpt på at NATOs favorittstaktikk ved å angripe logistiske, kommandosentriske og infrastrukturelle mål med langtrekkende våpen skulle gjøre utgangspunkt, men det er som vann på gåsa fordi det russiske militærapparatet er for stor. Nå er det utvilsomt mange vestlige offiserer som har blitt dypt bekymret over å realisere at de kan ha overvurderte konsekvensene av det som var ansett som en seieroppskrift. Man har ikke klart å få ned tapsoddsen - det forsetter med å være 1 ukrainer per 2 russer -  og dette kunne ikke de ukrainske soldatene tåle, de var på 700,000 - nå er det trolig 250,000 færre. De er utmattet, på grensen av å være demoralisert og presset på bristepunktet. De har til deres redsel oppdaget at de kunne ikke angripe uten enorme tap, og at de kunne meie ned russerne uten stans uten at dette forberedt deres situasjon. 

I praksis, de kunne dekke helt felten på 1,200 km lengde med hundretusener av russiske lik og skrapmetall fra tusener av vrak - uten å vinne krigen fordi de fant seg overveldet av en suicidal fiende som kun fokusert på å vinne for enhver pris. NATO-eksperter hadde advart Zelenskyj mot å bli stående i Bakhmut, men de hadde også deres fatale feilvurderinger fordi de hadde ikke realisert deres doktrinære svakhetene og hvor forskjellige krigføringen i Ukraina er. Til disses forsvar, også Zelenskyj, er det fordi hvis den normale konvensjonelle hæren fra februar 2022 hadde utkjempet krigen i året 2023, ville denne ha brutt sammen under det umenneskelige presset - men siden oktober 2023 har det vært sett at en ny og meget fremmedartet - og absurd - hær var ved å bli skapt fram, hvor selvofring, materiell oppfylling og massiv tvang for å tvinge soldater til å dø. Denne hæren klarte å holde stand i vinteren og deretter lansert en offensiv med Wagner-styrkene i spissen, og siden holdt stand i de meste umenneskelige forholdene i Søndre Donbass-fronten mens det pågikk en rekke avledende offensiver i Donetsk- og Nordøstfrontene. Denne hæren bryter alle grunnprinsipper for en menneskelig krig og dette sjokkerte alle, selv russerne selv som ikke fattet hvor dypt fatalismen stakk. 

Russerne vant dette krigsåret. Men denne seieren ville ikke ha hendt uten den katastrofale vestlige inkompetansen - da de første lovnadene om våpenleveranser og styrking av det ukrainske militæret for motoffensiven kom i november etter det var realisert at Putin måtte påføres et militært nederlag, vist det seg i ettertiden at dette var symbolpolitiske gester fordi NATOs logistiske styrke vist seg langt svakere enn Russlands. I våren var dette dels oppdaget, og i sensommeren oppsto det krisestemning da det var innsett i allmenn sjokk at det ikke var nok ammunisjon, ikke nok panserkjøretøyer, ikke mulig å avdele vitale luftvernsystemer. Et enda større sjokk kom da det kom ut at opprustningen i NATO siden februar 2022 hadde blitt dels ruinert av politiske senreaksjoner, finansielle vansker, avindustrialisering - og økonomisk nedgangstid som skyldes energikrisen og miljøtiltakene. Nærmest alt Ukraina fikk kom i drypper og drypper, ofte opptil flere måneder forsinket og ofte måtte Zelenskyj sloss i måneder etter måneder som med klasevåpen, F-16 og ATACMS for å få inkompetente i Vesten til å gi etter. 

Ukraina lidd sitt største nederlaget, men mesteparten av ansvaret hviler på Vesten selv om ukrainerne hadde vært altfor naiv og ignorant, da disse trodde deres tilgang på våpen var ubegrenset, slik at det oppstå dårlig våpendisiplin - som gjør at altfor mye sløses bort.

Skal krigen vinnes, må det tenkes nytt. Og i Vesten er det åpenbart at noe må til for å få slutt den sinnssyke inkompetansen som nå er i ferd med å gjøre permanente skader på det vestlige hegemoniet i verdenen. 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar

Korvetten er nå permanent ødelagt; Det ser ut at den var truffet to ganger - det må huskes at Storm Shadow-kryssermissiler egentlig er ikke beregnet på ødeleggelse av sjøfarkoster - og deretter helt utbrent, så det er nå bare et flytende skall av hva det hadde vært. Landingsskipet som var ødelagt i Sevastopol under et likende angrep, har blitt lappet sammen og trukket ut av tørrdokken, men er blitt bare en tom og bruktløs pram. Russerne fremdeles vet ikke hvordan å hente ut ubåtvraket fra tørrdokken, så det er blitt værende der. 

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar

Det er veldig interessant, bare litt over tre hundre ordinære kryssermissiler er tilbake, dette må da tyder på at produksjonen av Kalibr/Kh-101/555 måtte ha dels bremset som et resultat av overforbruk i dette året. At det er rundt 290 Iskander M/K, er egentlig ikke overraskende fordi ekstraproduksjon startet allerede i sommeren 2022 etter å ha nesten brukt opp hele arsenalet. Disse 80 Kinzhal-missilene avfyres fra MiG-31, og de har vist seg altfor upresist og sårbar i møte med Patriot SAM. Disse 150 Kh-22 er enda verre; selv med oppgraderte utstyr som "Kh-33" forbi de et grovt våpen med lav treffsikkerhet. 

Først den avsindige hevnkampanjen mot Patriot-luftvernsystemene i Kyiv, og deretter bombeoffensiven mot utskipningsanleggene for ekspert av korn hadde sannsynlig fulgt til at altfor mange kryssermissiler var oppbrukt - i høsten har de lansert angrep med en meget blandet samling av forskjellige våpen for å teste forsvaret og alltid kom en del gjennom, med et lite antall angrep hver gang. Bruk av Shahed-droner har minsket meget kraftig siden 7. oktober, sannsynlig fordi Iran selv trenger disse droneflyene. 

Det er disse Iskander M/K som kommer til å volde ukrainerne mest bry. 

Mye luftvernsystemer er på vei inn, men Patriot- og NASAMS batterier fremdeles utebli pga. sen produksjon av elektronikk i vestlige fabrikker, det vil ta mange måneder å returnere til tilstanden før februar 2022.

  • Innsiktsfullt 6
Lenke til kommentar
1 hour ago, Dragavon said:

Trump er jo kjøpt og betalt av putler, han er som ein hund som er lojal mot sin herre 💩

Eg er 100% sikker på at pengane som redda Trump sin økonomi på 90-tallet kom frå putler, og han fekk alt som han ville når Trump blei president.

https://foreignpolicy.com/2018/12/21/how-russian-money-helped-save-trumps-business/

Jeg forstår ingen liker trump her inne, og jeg er ingen fan selv. Men de mest åpenbare mytene må da i 2023 snart være avlivet? Det har for lenge siden kommet frem at trump ikke har hatt noe med russland å gjøre og at rettsaken var basert på løgn og feilinformasjon. Det tar deg 5 minutter å finne ut av dette viss du leser litt flere avsier. Nå kan det være trump har gjort mye galt, men russland saken er aviste forlenge siden. Jeg forstår det er synd for det passer narrativet du/deres mye bedre men det må da gå an å bruke fornuft over følelser her. Faktisk gjør alt det ulogiske hatet og løgnene til at jeg synes det er morsomt og at han er litt underdog, som man alltid liker. Han hadde aldri vært like populær viss man behandlet han på lik linje med andre presidenter. Selv om jeg ikke er fan, så er jeg heller ikke urolig, kan biden være president, så kan verden leve godt med en periode med trump også. Og jeg vil gjerne se folk argumentere hva som gikk så galt under trump, i stedet for alle personangrepene. Som kan stemme eller ikke stemme, det er egentlig ikke så interessant. Og det kan jeg parere fort med at biden har masse juicy dirty laundrery som ikke blir undersøkt, i alle fall ikke med samme iver som trump. Oppstyret rundt hilary når hun tapte og the stolen electon er glemt og aldri nevnt. Hukommelsen du/deres er til en treåring, utenom viss det gjelder trump. 

Finland tapte land området i vinterkrigen, men ble vel av mange sett som å gå seirende ut av den krigen. Det er jo ikke så absurd at enkelte kanskje tenker det samme om ukraina?

Hva tenker folket om youtuberen historylegends? Ikke legg til meg noen meninger selv om jeg spør.

Endret av Everket
Lenke til kommentar
3 hours ago, Everket said:

Jeg forstår ingen liker trump her inne, og jeg er ingen fan selv.

Det skulle en sannelig ikke tro når en leste resten av innlegget ditt. Men du får tro, tenke og mene det du vil. Det er det som er så kjekt i demokratier. Og det er jo også kjernen i kampen om Ukraina. Fri til å tenke selv, uttale seg åpent og være seg selv. Det er verdt kjempe for, og når det kjem til Donald'n så er jeg ikke helt overbevist om at han setter demokratiet spesielt høyt, mtp at han gjorde alt han kunne for å rive ned demokratiet fra innsiden og forsøkte å kuppe makten. 

Endret av bojangles
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Everket skrev (56 minutter siden):

Hva tenker folket om youtuberen historylegends? Ikke legg til meg noen meninger selv om jeg spør.

Jeg tenker at han er kjøpt og betalt av Russland. Eller så får han et kick av å være kontrær.
Han har også stort sett kommet med spinnville antakelser som viser seg å være feil. Siden begynnelsen av krigen har han doomet om hvordan Ukraina alltid taper.

Endret av Drogin
  • Liker 5
Lenke til kommentar

https://www.kyivpost.com/post/23722

EXCLUSIVE: Videos Show Ukrainian Special Forces ‘Cleaning Up’ Wagner Fighters in Sudan

One of the videos purportedly shows Ukrainian operatives stalking the streets of the African city and engaging Wagner fighters at close range with RPGs.

Kyiv Post has exclusively obtained two videos purporting to show Ukrainian special forces operators hunting mercenaries employed by the Kremlin’s Wagner Group in Sudan.

 

 




Digger meg at Wagner og andre russiske krigsforbrytere ikke har noe sted i verden de kan gjemme seg eller føle seg trygge eller spre dritten sin uten å være redde.

Endret av Brother Ursus
  • Liker 4
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar
Drogin skrev (3 timer siden):

Jeg tror Trump har rett. Men jeg tror planen hans er å avvikle sanksjoner mot Russland, og gi Russland alle landområder de har idag, pluss muligens resten av Luhansk og Donetsk. Ukraina i retur tenker han får være takknemlig for hjelpen de har fått+ Nato medlemskap (evt i verstefall en separat skriftlig sikkerhetsgaranti). Han kommer også til å true Ukraina til å godta dette ved å strupe all hjelp, og kanskje til og med true bak lukkede dører med å dele intel med Russland.

 

Så selger han dette som en suksess. 

Mer sannslynlig gi hele Ukraina til Putler.

main-qimg-70a88990a914865d413408651a3549

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

https://www.businessinsider.com/russia-putting-economy-at-risk-fuel-ukraine-war-uk-intel-2023-11

Russia is putting its entire economy at risk to fuel its war 'above all else,' UK intel says

  • Russia is putting its economy at risk to fuel its grinding war with Ukraine, UK intelligence said.
  • The Russian economy "is likely at risk of overheating," said UK's Ministry of Defense. 
  • Higher inflation could "increase the costs of funding Russia's war in Ukraine," the agency said.

The UK intelligence group said that inflation in Russia climbed to 6% in September — up from 5.3% the previous month — and that the increase was driven by rises in costs of food and fuel.

 

  • Nå går altså inflasjonen i Russland helt feil vei dette kvartalet, etter å ha gått rett vei lenge
  • I april var inflasjonen nede på 2,5% som var betydelig lavere enn de fleste vestlige land
  • Mens Vesten i 2022 opplevde inflasjon pga. energi og mat- priser mye relatert til krigen opplevde Russland som eksportør inflasjon pga. bla. kapitalkontroller og sanksjoner
  • Disse kapitalkontrollene opphørte høsten 2022, men det førte også til at rubelen sank igjen
  • Nå har rubelen styrket seg 8-9% men styringsrenten er nå 15% og inflasjonen vokser igjen
  • Sentralbanken og Putin rokker nå antagelig rundt på ting for å forsøke å hale ut hele prosessen med økonomisk problemer så lenge som mulig, men regningen kommer alltid til slutt. Russlands økonomi er nok damned if you do and damned if you don't
  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

https://www.pravda.com.ua/eng/news/2023/11/6/7427530/

Trump refused to go to Ukraine at Zelenskyy's invitation due to "conflict of interests"

"I have great respect for President Zelenskyy, but think it would be inappropriate to go to Ukraine at this time. The Biden administration is currently dealing with him, and I would not want to create a conflict of interest," Trump said in his comment.

Oversettelse: Det er krig, ukrainerne liker meg ikke, og jeg er redd? :p

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...