Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Ankor skrev (3 minutter siden):

Hadde det bare vært så vel. Pepsi skal ha annonsert over 500 ledige stillinger i Russland. Slike verstinger ser de andre vestlige selskapenes nedtrapping som en mulighet til å ta markedsandeler.

Enda en god grunn til og ikke drikke det pissvannet.

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

- Og vi trenger å gjøre noe med disse korrupte finanskretsene i Vesten, det har vist seg til stor overraskelse at vestlige forsikringsselskaper og redere hadde valgt å ignorere 60-dollars pristaket, og endog bidro sterkt til å øke oljeeksporten fra de sibirske havnebyene i øst, de hadde valgt å følge reglene i hjemtrakter som Nordsjøen, Østersjøen, Nordatlanten og Middelhavet, men det er fritt langt lengst vekk fra myndighetene i hjemlandene. 

Kull, olje og gass smugles inn gjennom tredjeparter i det europeiske energimarkedet. Vi ser nå mer og mer at sanksjonsregimet mot Russland har blitt en fiasko, og dette skyldes korrupte elementer som hadde kunne utnytte tafatte og inkompetente myndigheter for egne vinning, slik at den russiske økonomien ikke bare overleve, men også at russerne kan mye raskere oppruste enn NATO, som nå ser "bunnen i bøtta" i våpenlagrene og krigsmateriell fordi altfor mye av militærindustrien hadde blitt lagt ned av finansfolk som hadde valgt å øke anskaffelsesutgiftene i 2000-2020, og nå skapt en situasjon hvor det er blitt for dypt å anskaffe seg våpensystemer. I Russland trenger man ikke å bry seg om dette med Putins morderiske bøllene i bakgrunnen og omfattende statlig støtte. 

Det er ikke denne verden nyliberalistene hadde ønsket seg, lik mye som verdenen som innvandringsvennlige kreftene hadde ønsket seg. De får bare elendighet i slutten. 

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Alt går galt.

Motoffensiven har blitt en katastrofe, det hjelpe ikke lenge med å holde på optimismen, mirakelet bare utebli og utebli, det er kommet indirekte innrømmelser om at det ikke lenge er nok ammunisjon, og dermed kan ikke ukrainerne lenge lansere større offensiver, etter fire måneder med uavbrutt kamp er det utvilsomt mye slitasje og utmattelse som betyr at man må skifte om til defensiven og opprettholde et aktiv forsvar med kontinuerlige lokale angrep for å holde russerne stangen. 

Sanksjonsregimet har blitt en fiasko, den russiske økonomien kollapset ikke, for selv om den forvitrer, skjer det altfor langsomt, man hadde ikke klarte å få ikke-Vesten med seg, og man hadde unnlatt å reise et kontrollsregime som skal kunne stoppe og straffe sanksjonsbryterne som det nå begynner å bli altfor mange av. For selv om økonomien kollapser, er militærindustrien i full fart oppover. Det russiske folkets utholdenhetsevne har blitt sterkt undervurdert.

Det har vist seg at NATO i virkeligheten er en papirtiger. De fleste regjeringene hadde kuttet for sterkt på militærbudsjettene i lang tid, tillatt privatisering og utkontraktering av militærindustri, gitt fra seg maktkontrollverktøyene omkring strategiske varer og ressurser, solgt ut for mye eldre krigsmateriell, gjort anskaffelsesprosesser dyrere og snevrere, og sist - men ikke minst - bedrev fuks når det gjelder militærskapasiteten. Det er oppdaget at de fleste lagrene i NATO-land var lav, meget lav eller nærmest tom, flere regjeringer hadde unnlatt å føre regnskap på all innhold. Dette er i brudd på NATO-reglementene. Alt NATO har, er flystyrkene, og selv da er det oppstått tvil om det er nok ammunisjon. 

Man hadde ett og et halvt år - 1, 5 år - over fem hundre dager - på seg for å iverksette opprustningen, gjenstarte fabrikkene, lagt fram bestillingsordrer og deretter forsyne Ukraina med våpen og ammunisjon. Men med få unntak har det blitt oppdaget at militærindustrien ikke kunne reises uten betydelige politiske og statlige ressurser som vist seg lettere sagt enn gjort, og forsinkninger, unødvendige komplikasjoner og så mye annet fulgt dermed til at man maktet ikke å oppruste i en anstendig hastighet i det hele tatt! Dermed måtte eksisterende materiell hentes fram. 

Dessuten hadde man ikke fått bukt med farefulle utvikling i flere land i Vesten, spesielt i USA hvor et helt parti - Republikanerpartiet - har rett og slett gått fra vettet og blitt et meget farefullt element som setter USAs interesser i meget grov fare fordi Trump har skapt et kvelergrep slik at et fåtall ekstremister kan diktere flertallet som finner seg maktløst fordi disse manipuleres gjennom skadelig påvirkning til å skyr hverandre som pesten. Vi ser det i Slovakia nylig, Ungarn likedan - disse trenger ikke flertallsmajoritet for å presse gjennom sine ønsker. 

Det er akutt inkompetanse i Vesten, det er stor uenighet mellom EU-landene som innad i disse og dertil i Nord-Amerika, man klarte verken å være streng eller besluttsomt nok, for mange ganger ville man mer enn det man har evne for, og for mange ganger overvurdere, feilvurdere og i slutten blitt for kortsiktig i sterk arroganse. 

I Ukraina har Zelenskyj nå et stort problem, det er for sterk overoptimisme knyttet til landets fremtid i møte med de fremtidige utfordringene, og man hadde ikke stoppet utviklingen innad i militæret som var i senhøsten 2022 i ferd med å gli i feil retning, da en "sovjetisering" med null forstand for ammunisjonsbesparing tok seg til, og dette endt med nederlagene i Bakhmut og Søndre Donbass hvor man hadde overvurderte egne kapasitet og meget seriøst misforstått russernes skifte til total menneskeforakt i krigføring. 

Dessuten sliter Vesten med enorme økonomiske problemer fordi OPEC vil ikke gi opp sin oljemonopol, fordi energikrisen utløst av Merkels ekstreme uansvarlige politikk med å bytte ut atomkraft med gass har utløst en inflasjonskrise som har rammet folk og fe, og deretter gjort hverdagslivet vanskelig. Det var en meget stor tabbe å være for avhengig av Putin, nå sitter vi med ringvirkninger som få folk flest til å trøttes ut, så de bare gi opp. 

Jeg kan ikke se hvordan vi kan vinne mot Putin som kan ler og ler, vi har kommet i samme situasjon som i 1917, bare i omvendt rekkefølge - den gang var man nær kollapsen pga. ukontrollert krigsopprustning, nå er vi nær kollapsen pga. manglende opprustning fordi ressursmobilisering ser ut til å overstige evnene. Dessuten er det for mange forræderne som ikke lenge er i stand til å se virkeligheten med andre, for mange grådige skurker som ikke bryr seg, for mange som ikke lenge byr seg om vestlige idealer. 

McCarthy har etterlatt seg et kaos som bare ser ut til å bli verre, for MAGA prøver å bane seg inn, og de tar fordelen av at majoriteten av republikanerne ikke er i stand til å tenke den siviliserte tanken om å samarbeide med demokratene omkring kompromiss. Dette kan ende med at Ukraina ikke vil få mer hjelp, og EU er uten av stand til å erstatte USA. Dessuten kan det invitere fram katastrofer fordi hvis kongressen går enda mer av sporet, kan Taiwan og mange andre land miste amerikansk beskyttelse. NATO kan bli uaktuelt, Trump indirekte sett vil ta USA vekk. 

Disse sosiale mediene som Facebook og X/Twitter med de nye påvirkningsverktøyene er blitt meget giftig, jeg har personlig sett massevis av innlegg og kommentar som er så menneskefiendtlig og så antidemokratisk, at dette er vanvidd - som nå er i ferd med å overta alt. 

Kosovo er i krigsfare. Armenia risikere folkemord. Taiwan er i fare for å bli angrepet. Afrika går opp i limingen. Ikke-Vesten er på vei vekk, uten å fatte at de vil falle fra hverandre i et blodig anarki. Ukraina kan bli overløpt med katastrofale virkninger for det ukrainske folket, og Øst-Europa kan bli invadert i ettertiden. 

Vi trenger et MIRAKEL. 

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
1 hour ago, torbjornen said:

Han hevda å ha erfart at når studentar reiste til skistadene for å feste gjekk nordmenn og finnar godt ihop, medan det ikkje var det same forholdet mellom nordmenn og svenskar. Så finnane er, trass i språkskilnaden kanskje nærmare oss kulturelt enn nokon andre.

Det stemmer/stemte, og kanskje enda mer at finner og svensker ikke passer så bra sammen. Var mye i Finland i studietiden, og eneste jeg lærte meg på finsk var «Olen norjalainen, voimmeko puhua ruotsia?» (jeg er norsk, kan vi snakke svensk?), for selv de finnene som hatet svensk, de kunne snakke litt svensk om det var med en fra Norge 

 
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q
JK22 skrev (1 time siden):

Denne artikkelen er viktig for å forstå at demokratiet i Vesten er under sterk trussel, og dette skyldes internett som nå er kommet så langt av hengslene, at denne skaper katastrofale virkninger på folkeopinionen i land etter land. Alle som har vært aktiv in X/Twitter, kan se med egne øyne at det er oppstått uholdbare tilstander med provoserende atferd, vulgære oppførsel, frekkhet og oppmuntring til uhyrligheter uten den minste tanke på de menneskelige konsekvensene. 

These partisan posts — one consumed almost exclusively by the left, the other by the right — are symptoms of the ghetto-ized debates that dominate users’ experiences of social media. Democrats and Republicans now lack a shared understanding of the world on which to base their political decisions.

Krisemaksimering. Artikkelen, som kommer fra en Amerikansk publikasjon snakker om det politiske "venstre" og "høyre" i en Amerikansk kontekst - demokratene og republikanerne. Å komme med at demokratiet i USA er under trussel og press er å slå ut åpne dører allerede. Alle som har fulgt med vet at dette er tilfelle.

Folkeopinionen i vestlige demokratiske land avspeiler ikke den Amerikanske i like polarisert grad. I tillegg er våre demokratiske institusjoner langt mer robust.

Lenke til kommentar
Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q
superrhino skrev (Akkurat nå):

har du noen innsigelser, kanskje?

det kunne vært litt mer interessant

Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Jeg må mane frem noen krefter først. Det er nok å ta tak i. Akkurat nå sliter jeg med en uggen kropp fra noe dårlig kylling jeg spiste i går, en biegelvalp som drar flere piruetter på stuegulvet i en serie med temper tantrums og jeg prøver å bevare forstanden.

Lenke til kommentar
2 hours ago, torbjornen said:

Dette blir off topic, men då eg var student budde eg vegg i vegg med ein finsk student som høyrde til minoriteten som har finlandssvensk som morsmål. Han hevda å ha erfart at når studentar reiste til skistadene for å feste gjekk nordmenn og finnar godt ihop, medan det ikkje var det same forholdet mellom nordmenn og svenskar. Så finnane er, trass i språkskilnaden kanskje nærmare oss kulturelt enn nokon andre.

Eg vil vel seie at Norden er dei som står oss nærmast. Deretter Europa. Også USA og Canada står oss nærme, både på grunn av sikkerheitspolitikk, kultur og at det er fleire amerikanarar med norsk blod i årane enn det er nordmenn i Norge. Konflikten mellom Israel og palestinarane engasjerer også, medan Afrika og langtvekkistan står oss fjernt. Deira konfliktar er ikkje våre konfliktar på same måten som krigen i Ukraina.

Veldig enig der ja. Når jeg har sittet og nippet til en duggfrisk i Helsinki føler jeg meg faktisk mer "hjemme" enn i Gøteborg.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
13 hours ago, Ankor said:

Hadde det bare vært så vel. Pepsi skal ha annonsert over 500 ledige stillinger i Russland. Slike verstinger ser de andre vestlige selskapenes nedtrapping som en mulighet til å ta markedsandeler.

Hvorfor er vi nordmenn så jævla tafatte? Til og med i denne tråden fikk jeg pes da jeg i blindt raseri kastet baberhøvel, en pakke barberblad og en boks skum da listen over selskaper som fortsatt opererer i russland ble kjent. Jeg skyr fortsatt de selskapene og tror aldri mer jeg kommer til å handle noe fra dem. Men debatten i Norge ble jo motsatt av det jeg så for meg. Det var kun "forståsegpåere og eksperter" som fortalte oss at boikott var feil medisin. Og de fikk taletid på TV og spaltemeter på spaltemeter i avisene. Skal folk først spise sjokolade og drikke brus kan de i det minste ta litt ansvar og kjøpe produktene til selskaper som ikke støtter putins krig pga griskhet og muligheten til å kapre markedsandeler. Den type griskhet må straffes, og det er vi som i forbrukere som kan tvinge dem til å endre seg. 

Det beste hadde jo vært om kjedene hadde hatt baller nok til å boikotte, men feks Oda synes at deres ansvar stopper ved å bestemme at kundene skal få varene i pappesker og ikke poser. Burde ikke det vært et personlig valg i handlekurven? Skal de ta et politisk standpunkt kunne de jo sluttet å føre varene til vestlige selskaper i russland. Men det har de ikke baller til. Men pappesker....samfunnsansvar eller overformynderi? Skal Oda være den nye vinen må de vise at de har baller. Våger de boikotte skal jeg glatt droppe lokale kjøpmenn og kun få varene levert i forhatte pappesker fra Oda. 

Og hva med gigantene, norgesgruppen, coop og rema? Har de tatt ansvar? Niks. Feiginger. Hadde en kjede tatt ansvar og boikottet produsenter som fortsatt er i russland hadde jeg kun handlet hos den kjeden. Og jeg hadde tilogmed droppet svenskehandel og billigsnus for å støtte den kjeden som våger en boikott. 

Endret av bojangles
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
JK22 skrev (2 timer siden):

Denne artikkelen er viktig for å forstå at demokratiet i Vesten er under sterk trussel, og dette skyldes internett som nå er kommet så langt av hengslene, at denne skaper katastrofale virkninger på folkeopinionen i land etter land. Alle som har vært aktiv in X/Twitter, kan se med egne øyne at det er oppstått uholdbare tilstander med provoserende atferd, vulgære oppførsel, frekkhet og oppmuntring til uhyrligheter uten den minste tanke på de menneskelige konsekvensene. 

Ja, dette ser vi med MAGA-Republikanere som den pedofile Matt Gaetz. Det er ikke politikk eller konsekvent ideologi som er poenget, men å være så avskyelig som mulig for å appellere til Twitter-ekstremistene. De er heldigvis ikke representative for folk flest, men det hindrer dem åpenbart ikke fra å gjøre alt de kan for å få Likes på Twitter og lignende.

Lenke til kommentar
Gjest slettet-ld9eg7s96q skrev (13 minutter siden):

Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Jeg må mane frem noen krefter først. Det er nok å ta tak i. Akkurat nå sliter jeg med en uggen kropp fra noe dårlig kylling jeg spiste i går, en biegelvalp som drar flere piruetter på stuegulvet i en serie med temper tantrums og jeg prøver å bevare forstanden.

Så la meg:

Ingen hær kan fortsette i det uendelig; rotering er nødvendig - og snart må ukrainerne rotere sine styrkene i Søndre Donbass-fronten. De har sløst bort hundretusener av granater og raketter, de har mistet flere hundre kjøretøyer, mistet viktig nøkkelpersonell, utmattet sine spydspissavdelingene, slitt ut materiell og menn. De har ikke vært i stand til å skape gjennombrudd i fire måneder. De har bare dyttet russerne ut, og mistet verdifull tid fordi nye forsvarslinjer og flere minefelter bygges i mellomtiden. 

Sjekk dette. 

Continuing offensive progress hinges on artillery ammo availability for advancing troops, as it's vital to suppress numerous enemy defenses and force their withdrawal. Additionally, the readiness of reserves to advance and take positions remains crucial.

Vi har ikke nok ammunisjon, vi kan sørge for et minimum av det ukrainske behovet, men dette vil dermed få mindre virkning enn ønskelig, og det er ganske mange måneder før man kan levere store mengder ammunisjon. Dessuten er reserven i Ukraina ment som svar på en russisk mobilisering, og kan ikke bare settes inn - det meldes at yngre menn fra 18 år og inn i tjueårene holdes bort fra felten hvor det stort sett bare er tretti- og førtiåringer, dette skyldes den demografiske situasjonen i Ukraina. Hvis ammunisjon og menn utebli fordi de utmattede styrkene må ha R&R, må alle offensive operasjoner i felten settes på hold, styrkene må bygges opp på nytt. 

Fremtidige Somme-operasjoner er ikke realistisk som et resultat av manglende opprustningskapasitet i Vesten. Det betyr at selv om man har russerne i ufordelaktige stilling ved å ha bedre krigsmateriell, mer motiverte menn og kapasitet for å angripe i dybden, er det ikke mulig å bryte seg gjennom uten massiv artilleribruk og langsom opprydningsarbeid for å fjerne flere tusen russerne i hundrevis av posisjoner og stillinger som skyttergrav og tunneler. 

Selv USA har trøbbel med å ha nok ammunisjon til overs for Ukraina fordi "hot spots" globalt sett har blitt mer het enn tidlig - Nord-Korea, Taiwan, Iran, Kosovo, Kaukasus etc. - fordi de må ha betydelige reserveammunisjon for egne behov og kan bare avdele det som er til overs gjennom produksjonsøkning - som er ennå ikke tilfredsstilt. Pentagon måtte nedkjempes med klør og nebb hele tiden for å tvinge fram mindre mengder av ATACMS, de har nådd bristepunktet selv om det er mer enn nok kjøretøysmateriell. Det er ikke mer penger i Ukrainastøtten fra USA, 110 milliarder dollar hittil - forbruket har blitt mye større og mer langtrekkende enn ventet fordi det er en industrikrig man ikke var forberedt på. Mer må til, det er en kritisk fase for de neste tre-fire måneder som må forseres før Ukraina kan få det de trenger mest. 

Production capacity still isn't sufficient to meet Ukraine's monthly expenditure rate. Stockpile DPICM ammunition will be the bridge, but Russia will have an artillery advantage after this offensive for the foreseeable future. 

Krigen i Ukraina er i virkeligheten spørsmålet om logistikk. Og her hadde NATO hengt altfor langt bak Russland som et resultat av den voldsomme nedrustningen og avindustrialiseringen siden midten av 1990-årene, og man hadde slanket ned våpenmengdene, ammunisjonslagrene og erstatningskapasiteten fra 2001-nivået for  de neste tjue år. Man hadde sløst bort altfor mye tid. 

Ukraina vil få mindre logistisk hjelp, og politisk sabotasje på innsiden gjør det helt umulig å øke innsatstempoet med det første. 

Motoffensiven er i realiteten over, den har munnet ut i samme måte som Somme-offensiven ved å svekkes inntil punktet hvor videre innsats hadde blitt meningsløst i bytte mot ressursene som settes inn. Den har blitt en fram-og-tilbake kamp om sprede posisjoner på et smalt frontavsnitt mellom styrkene, hvor man gjør mer virkning med artilleri og luftangrep enn med kjøretøyer og menn. 

Den kan ikke gjenstartes, og kan heller ikke avløses av en ny offensiv, forsøk på omgående fremstøt annetsteds har slått feil for ukrainerne som ikke kan lenge ha nok for å lansere større angrep annetsteds. 

All håp om gjennombrudd med det første er borte, for tiden har løpt ut. 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q
the 3 X skrev (15 minutter siden):

Hvor vil du hen med denne svartmalingen JK22..?

Er det en depresjon du er inne i... eller mener du at Ukraina og vesten bare skal gi seg, og legge ned våpnene mot tyrannen..

Hva er forslaget ditt..?

Jeg tror ikke han er defaitistisk. Saken er at JK22 hverken sitter i den Ukrainske generalstaben eller har noen "gods eye" over slagmarken og kan konkludere slik han gjør. Analysen hans hviler også på feil premisser. Det er ikke Ukraina som har tiden mot seg i denne krigen, det er det Russland og Russlands økonomi som har. Det er Russland som må gå over på offensiven og med det ta de enorme tapene i materiell og menneskeliv det innebærer. De har annektert landområder som fortsatt (og med solid margin) er på Ukrainas hender.

Tapene som Russland har tatt i denne konflikten er ikke bærekraftig i det lengre løp. Jo lengre denne krigen varer, jo mer sannsynlig er det at Russland vil gå tapende ut av konflikten.

Vi vet ikke sikkert hvor store tap Ukraina har tatt i deres offensiv og hvor dypt de tapene vil spise av reservene. Men etter alle indikasjoner å bedømme har Ukraina fortsatt store reserver å ta av.

Lenke til kommentar
10 hours ago, the 3 X said:

Hvor vil du hen med denne svartmalingen JK22..?

Er det en depresjon du er inne i... eller mener du at Ukraina og vesten bare skal gi seg, og legge ned våpnene mot tyrannen..

Hva er forslaget ditt..?

Jeg skal ikke svare for @JK22, men på generelt grunnlag vil jeg si at når vi så fjorårets offensiv og hvor raskt UA klarte å gjenerobre areal straks de fikk slått gjennom førstelinjen hos russerne er det klart at vi håpet det vil bli slik også i år. I samme tempo.

Kanskje fulgte vi ikke godt nok med, kanskje ble det ikke dekt godt nok av media? Men vi husker jo de mye omtalte dragetennene. Vi lo godt av de. Det vi ikke viste var at det var gravd flere mil lange skyttergraver, og foran disse var svære minefelt med hauger av miner per kvadratmeter. Og bak skyttergravene var det plassert endeløse rekker med russisk artilleri. Denne gangen hadde russerne lært. Offensiven kom for sent i gang slik at russerne hadde et halvår på å grave seg ned og minelegge samt plassere ut artilleri. Kanskje var det derfor det var så mye snakk om "fredsavtale" fra rett føre jul i fjor? Falske nyheter plantet av russerne for å få vekk fokus fra det de drev på med, mekanisk graving av skyttergraver, mil etter mil. Og utplassering av miner og artilleri?

At det derfor går langt saktere denne gangen er helt naturlig, for å dundre gjennom minefelt, selv  i panser er umulig, først må ryddes vei i minefeltene ,og de må kartlegges også kan jobben med å tømme skyttergraver og slå ut artilleriet starte. 

Ja slikt tar tid om en ønsker å begrense egne tap av styrker. Og sånn sett kan vi vil si at Ukraina gjør så godt de kan utifra de forutsetninger som er idag. Meter for meter kjemper de. Kanskje ville de kunne økt tempoet med ennå mer klasebomber og helst også hvit fosfor. Men de kjemper, hver eneste dag. Fra morgen til kveld. Og det koster for russerne. 

Det vi, i vesten kan gjøre er å øke donasjonene til Ukraina, får fortgang i levering av våpensystemer, ammo og missiler. Og kanskje må vi bare innse at det vi nå trenger er å få et par skvadroner F16 på vingene. Jeg tenker vi kan ikke vente til alt er optimalt for F16, for det blir det kanskje aldri. Vi kunne hatt service og vedlikehold i Polen. Og er det ennå ikke nok Ukrainske piloter med utsjekk på F-16 burde vi bare forsøkt å få til et par frivillige skvadroner, ex piloter med erfaring og plenty flytimer. Vesten kunne dekt kostnadene til lønn, og vi kunne løst bakkemannskap og flymekanikere på samme viset. Rett og slett internasjonale frivillige med erfaring som kjemper for Ukraina. 

Både russerne og Ukraina har jo allerede frivillige som kjemper for seg, så er par skvadroner jagerpiloter og nødvendig personell til service og vedlikehold burde være mulig å få stablet på bena. 

Endret av bojangles
  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
the 3 X skrev (4 minutter siden):

Hvor vil du hen med denne svartmalingen JK22..?

Er det en depresjon du er inne i... eller mener du at Ukraina og vesten bare skal gi seg, og legge ned våpnene mot tyrannen..

Hva er forslaget ditt..?

Ukraina kan ikke vinne med dagens oppskrift fordi man hadde ikke regnet med soldatmaterialet som gjør at man må sløse bort ufattelig mye ammunisjon, mye tid og mange menn som kampkjøretøyer - selv om visse kaller det russiske forsvaret "et elastisk forsvar", er dette i virkeligheten et forsvar basert på den russiske soldatens evne for å klare seg uten meningsfull støtte, manglende overlevelsesinstinkt, direkte elendige hygieniske forhold med lite næring og dårlig ly, samtidig som man bli stående til siste patron og siste pustetak. Disse forsvarerne holdt ut så lenge for at ukrainerne miste mye tid, så motangrep fra dypere i forsvaret vil få avgjørende virkninger, gang på gang opplevd ukrainerne at de ikke kunne holde stand fordi de får ikke støtte pga. jamming og artilleri, og at russerne gang på gang lanserte selvmordsangrep uten stans.

Selv da moralen er direkte elendig og da man vantrives, er den fatalistiske holdningen så sterk, at den russiske soldaten helt tankeløst slåss og slåss selv i dypeste redsel inntil døden innhentet ham. Disse russerne trives i forholder som ville ha fått en amerikansk soldat til å gråte. Det samme med artilleristene og logistisk personell, selv om disse rammes mer hyppige enn infanteristene, og da disse kunne rømme uten større problemer, valgt de å fortsette, går over til et nytt skyts eller kjøretøy eller simpelt plukket restene av sine venner fra våpenet og fortsette med å slåss. Dette er ikke den russiske soldaten fra høsten 2022. Hvis de russiske soldatene fra september 2022 hadde stått i skyttergravene i september 2023, er det nærmest 100 % garantert at de vil ha brøt sammen. 

Det hadde kunne hendt fordi offiserene hadde lært hvordan å sette sammen forskjellige styrker av varierte kvalitet for at disse skulle samvirke i et forsvar ment for å drukne angriperen i blod og jern, og deretter styrket sitt grep på soldatene gjennom hjernevasking, angiveri, plantede agenter, kommissærer, drapsgjenger og sist straffebataljoner - de har kunne dominere sine soldatene ved å innprente en terrorfølelse i dem, for disse følt ikke solidaritet med hverandre og dermed ikke stolt på hverandre, så de fortsette og fortsette under gruppepress. 

Ved å gi disse beskyttelse og skjulte posisjoner som innbar at ukrainske soldater måtte rydde ut ett for ett, tvunget de dem til å slåss uten stans, eller bli værende slik at disse, som ikke reagert på forlangelse om overgivelse, måtte trekkes ut og avlives - andre ganger var de bombardert av sine egne sammen med de ukrainske angriperne. Forsvarerne kan ikke trekke seg ut, og de kan ikke gjør opprør fordi det er angivere blant dem, de kan ikke gå til mytteri av redsel for tortur og den sikre døden i "Storm Z"-troppene fra straffebataljonene. De i praksis er fanger som med sin fatalismen er nærmest umulig å beseire uten å drepe dem. Det er ikke så lett. Hundrevis av 155mm granater må til, tusenvis av kuler fra angrepsrifler og flere håndgranater må til for en eneste fiendesoldat. Jo lengre avstand, jo mer vanskeligere. 

Det russiske soldatmaterialet er i virkeligheten Russlands eneste fordel i krigen, for selv under en industriell krig er den menneskelige faktoren essensielt.

Så ukrainerne kan ikke slåss humant. 

Mitt forslag? Brenne ut russerne med napalm og WP. Ukrainerne må ha WP-røykgranater, WP-ildpåsettelsesvåpen og infanteristøttevåpen som kan sette fyr på hekklinjene for å brenne ut stillingene. Dette var hva amerikanerne gjorde under Vietnamkrigen og hva israelerne gjort i Beirut i året 1982, det reddet meget mange liv og påførte de forsvarende fiendesoldatene stor tap.

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...