Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Markiii skrev (36 minutter siden):

Du gjentar denne feilaktige påstanden. Hva er poenget med det? Du skriver veldig lange innlegg, men klarer ikke å begrunne en påstand som denne. Flere andre har påpekt konkrete svikt i dine innlegg, men det virker ikke som du er villig til å imøtegå dette.

For sterk overoptimisme får folk drept. 

Nå er det snart umulig å fortsette med motoffensiven. Om to-tre uker må den kanselleres for å ikke miste for mange menn og våpen og skifte om til en begrenset offensiv i Popasna-fronten samt defensiv strategi. Det er bare 14 til 21 dager igjen, ukrainerne  ha et større gjennombrudd før det er for sent, ettersom de må jo stoppe opp når høstregnet kommer i slutten på september som det bare er syv til åtte uker for å avansere og frigjøre den okkuperte Ukraina! 

Det er galskap å presse og presse ut til ingens nytte uten at det gir resultater, ettersom man risikere å ødelegge egne moral og forsvarsevne.

Et angrep ved Robotyne 27. juli endt i en katastrofe som fikk den ukrainske militærbloggeren Constantine til å eksplodere og mente at den som planlagte angrepet må arresteres. Angrepet var etter boken; effektiv nedholdende bombardement og avdelte batterier for kontraskytning i forkanten av et angrep med et par dusin BMP som kom ganske dypt framover - de valgt å angripe for at russerne ikke skulle rekke å legge ut nye minefelter. Men alt gikk galt; russisk artilleri tross smertelig tap var ikke narret av røykgranatene som var kommet for sent og for få, slik at de lagt ned et sperreild, samtidig som de tok fordel av rask kommunikasjon og effektiv samband - flere droner hadde hele angrepet under overvåkning fra begynnelsen. Så snart sperreilden var kommet, startet kamphelikoptre og Lancet-avdelinger deres angrep som desimerte stormpanservognene og sjokkerte de ukrainske soldatene som bli etterlatt i møte med kommende russiske motangrep. Dette var et desperat angrep, og som dessuten demonstrert hvorfor ukrainerne måtte angripe på meget kort avstand med små avdelinger som er vanskelig å samordne under kommunikasjonstaushet forårsaket av ekstrem jamming. 

Ut fra hva dette skyldes; er det klart at ukrainerne ikke hadde nok ammunisjon, heller ikke røykgranater, har meget seriøse problemer som gjør det umulig å samkjøre ulike militærenheter og ulike militærsbransjer pga. ekstrem jamming og har seriøse begrensninger pga. mineligging som tvinge dem til å rette seg etter russiske kriterier. Sappører som sendes forut, lider så stor tap, at disse måtte trekkes ut for å lansere større angrep som sett den 27. juli. Problemet er ikke at russerne har mer ammunisjon, problemet er de store avstandene som gjør det umulig å gå til angrep uten effektiv samband. Dessuten opplever ukrainerne gang på gang at artilleri de ødelegger, bare erstattes, og at de aldri fikk has på nok våpen, mens det mer og mer bli umulig å få bort EW-stasjoner. I de siste dager er det et synlig nedgang i visuelle dokumenterte ødelagte SP artilleri og større EW stasjoner. 

Hva ukrainerne trenger er; presisammunisjon i tusentall for å ta ut artilleri, SAM og EW-stasjoner; anti-jamming våpen som må utvikles raskest mulig for å stoppe den sinnssyke jammingseffekten, klasevåpen i møte med russiske motangrep, men da må de ha effektiv kommunikasjon ute på felten først - og deretter moralødeleggende våpen som WP og napalm for å brenne ut russerne fra deres stillinger, forhåpentligvis utløse panikk. De må ha mer og mer ammunisjon og mer og mer kjøretøyer. Dessuten; mest av alt - de må ha luftvernvåpen som kan finne og skyte ned spotterdroner opptil 15 km bort, og ut fra hva som er kommet fram, har ukrainerne dårlig med ammunisjon. 

Jeg ville ha beordret halt med en gang og vente to måneder. Men det er umulig fordi det fordømte høstregnet og det for***** mudderlaget på det ukrainske slettelandet vil hindre nye offensiver! Ukrainerne hadde sjansen for å vinne en knusende seier i slutten på september 2022 om den for***** ELON MUSK ikke hadde slått av Starlink! 

To uker. Et MIRAKEL må skje! 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 6
Lenke til kommentar

Nettavisen har en artikkel med et intervju av Dimko Zjluktenko(24) fra Ukraina, og hvor han forklarer hvorfor Russland og russere nå er hatet i Ukraina. Og dette er ikke kun skapt av det som har skjedd etter 2014.

– Annenhver familie i Ukraina har en familiehistorie som ligner min. Hvis du ser på den russiske undertrykkelsen av Ukraina de siste hundre årene, er det lett å forstå hvor hatet kommer fra, sier han.

Kan anbefale å lese artikkelen, men jeg tipper de som burde lest den unngår å gjøre det.

https://www.nettavisen.no/nyheter/da-vennenes-hjem-ble-bombet-hadde-dimko-planen-klar-var-forberedt-pa-krig/s/5-95-1242182

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
SVD skrev (23 minutter siden):

Så minst 3 CV9040 er ødelagt, skadet og erobret. En CV9040 ødelagt av en stridsvogn, en CV9040 skadet under et artilleriangrep og en CV9040 skadet og erobret av russerne. Minst 50 CV9040 skal ha blitt sendt, og ut fra det som er kommet fram, har minst 25 blitt overført til aktiv tjeneste for 21. brigade som fremdeles har en del BMP fra før. Mangel på reservedeler er et problem, slik at altfor mange havareres og måtte berges, fordi overoppheting er et mye større problem enn ventet fordi filterløsningen for olje, luft og veksellås som blant annet er viktig for bruk av kanontårnet, er for dårlig. Her har Hägglunds i Sverige mye å lære, ettersom intensiv strid over tid ikke tidlig var sett med CV90, erfaringene fra Afghanistan bleker i sammenligning. 

Ettersom Ukraina har planer om å skrapere alle sine stormpanservogner av type BMP, vil de kjøpe 1,000 CV90 Mk. IV snarest mulig. Hägglunds kan regner med meget store ordrer i den nære fremtiden, og det er mulig at lisensproduksjon kan bli aktuelt i andre land som Tsjekkia eller Storbritannia. Sverige og eventuelt Finland vil helt sikkert bestille enda flere CV90 i de neste årene. Ukrainerne liker veldig godt CV90, og da russiske offiserer så nærmere på sitt krigsbytte var de dypt bekymret over faktumet om at dette overgår alt de har. BMP-serien er søppel. BMP-3 med 100mm skyts eksplodere mye lettere enn T-serien.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Espen Hugaas Andersen skrev (33 minutter siden):

Som du sier så har økt import av LNG i stor grad overtatt. Det var ikke nødvendig å ta særlig av gasslagrene over vinteren, og neste vinter blir nok bedre prismessig, ettersom LNG forsyningslinjene blir fortløpende forsterket. Forsyningssjokket fra bortfallet av Russisk gass kan nok antas i hovedsak er et tilbakelagt kapittel. Herifra blir det bare bedre.

Og det var jo bare en engangshendelse. Russland vil nok aldri komme inn i varmen igjen når det gjelder energiforsyningen til Europa. I mitt syn var den lille forbigående smerten svært verdt det.

Jeg er helt uenig med deg. For utenom ukrainerne selv, er det europeerne som får størst konsekvenser av denne krigen - jo lengre den varer, desto verre. Det er og der mye av dette paradigmeskiftet ligger også: En slutt på europeisk dominans, samt også antagelig slutt på amerikansk hegemoni. Det er Vesten på ene siden (med allierte), og resten av verden.  Ser du på målinger i Tyskland så har de grønne og SDP sunket som en stein til fordel for Afd. Samme tendenser i USA - i Frankrike, oppyøyer. Du tror alt er bare enkelt nedover i Europa? Jeg leser det som uttrykk for sviktende europeisk lederskap som ikke greier å ivareta europeiske borgeres interesser. "Lille forbigående smerten", du aner ikke hva som venter. Dette er bare begynnelsen. Din russofobi gjør deg blind. Jeg sier igjen: Europa har mistet sine primære energikilder: Libya, Iran og Russland. Om du tar lett på det, er det fordi du ikke forstår alvoret. Samtlige europeiske økonomier opplever nå resesjon. 

Lenke til kommentar
Jalla21 skrev (25 minutter siden):

Nettavisen har en artikkel med et intervju av Dimko Zjluktenko(24) fra Ukraina, og hvor han forklarer hvorfor Russland og russere nå er hatet i Ukraina. Og dette er ikke kun skapt av det som har skjedd etter 2014.

– Annenhver familie i Ukraina har en familiehistorie som ligner min. Hvis du ser på den russiske undertrykkelsen av Ukraina de siste hundre årene, er det lett å forstå hvor hatet kommer fra, sier han.

Kan anbefale å lese artikkelen, men jeg tipper de som burde lest den unngår å gjøre det.

https://www.nettavisen.no/nyheter/da-vennenes-hjem-ble-bombet-hadde-dimko-planen-klar-var-forberedt-pa-krig/s/5-95-1242182

Jeg har inntrykk at du finner det samme hatet mot russland i mange andre tidligere sovjetrepublikker, ofte med veldig gode grunner. En litauisk kvinne jeg kjenner har en familihistorie som blant annet inkluderer at familien en periode ble forvist til sibir. Ikke rart hun hater russere med den bakgrunnen.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q
JK22 skrev (9 timer siden):

Denne voldsomme overdrevne selvtroen er nå farlig for den vestlige sikkerhetspolitikken. Har ikke glemt bombeskandalen fra Libya-krigen da betongfylte bomber og reserveammunisjon ment for NATO måtte hentes fram. 

NATO bombet ikke Libya, så det blir ikke så relevant til det vi diskuterer her.

JK22 skrev (9 timer siden):

Det er ikke våpen som vinner. Det er MENN som gjør det.

Ja det er derfor den Irakiske hæren, som var rangert på 4. plass i verden rett før 1ste gulfkrig i mannskap og utstyr gjorde det så bra mot den vestlige koalisjonen. Eller?

JK22 skrev (9 timer siden):

Det russiske soldatmaterialet hvor lammende redsel er drivkraften

Det russiske soldatmaterialet er også drevet av noe annet som er lammende. Vodka.

JK22 skrev (9 timer siden):

Russerne vil ikke la seg stoppes av kryssermissiler, bomber og artilleri. Dette hadde ikke vært forstått, og altfor mange her evnet ikke å innse det - det har ikke hendt masseflukt. Det har ikke hendt masseovergivelse. Det har ikke vært sett noe tegn på sammenbrudd

Det er fordi Ukraina ikke er noen stor militærmakt. De har ikke ressurser, trening eller utstyr til å drive en krig med den samme voldsinntensiviteten NATO har. Ikke på langt nær. Hadde NATO vært involvert direkte i denne konflikten hadde det ikke vært snakk om hvor seige (noe som er en spekulativ påstand i seg selv) den gjennomsnittlige Russiske soldaten er. De ville ha dødd og forvitret fra slagmarken i massivt antall før vi engang hadde satt inn bakkestyrkene.

Og NATO hadde ikke satt inn noen bataljonstaktiske grupper her og der langs fronten, som det Russerne nå opererer med pga mannskapsmangel. Det hadde vært hele divisjoner som hadde pløyd over de Russiske linjene og begravd enhver vatnik levende i skyttergravene, etter en intensiv oppmykningskampanje fra luften. Du kan jo spørre de Wagnersoldatene som prøvde seg på den lille Amerikanske gruppen i Syria, hvordan det gikk for de, da de ble utradert av et Amerikansk luftangrep. Wagner som liksom er ansett å være de seigeste av Russerne. Det hjalp de ikke et fnugg.

Lenke til kommentar

Russia's army has learned to plug its frontline defenses in Ukraine with convicts, marines, and special-ops troops
Russia's military spent months fortifying its positions ahead of recent Ukraine's counteroffensive. Its strategy involves using convicts, conscripts, regular troops, and Spetsnaz in different roles. Russia "varied force quality," and its strategy shows how it's dealing with that, one expert said.
https://www.businessinsider.com/russia-army-uses-convicts-regular-troops-spetsnaz-in-ukraine-defense-2023-8

Lenke til kommentar
Kahuna skrev (7 minutter siden):

Jeg har inntrykk at du finner det samme hatet mot russland i mange andre tidligere sovjetrepublikker, ofte med veldig gode grunner. En litauisk kvinne jeg kjenner har en familihistorie som blant annet inkluderer at familien en periode ble forvist til sibir. Ikke rart hun hater russere med den bakgrunnen.

Helt klart, og det gir ingen mening når de høye herrer i Kreml beklager seg over "rusofobi" rundt seg.
Hvis de ikke forstår dette så får de lese seg opp på historie igjen.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
perpyro skrev (21 timer siden):

Problemet med metalldetektormetoden er at der artilleri eller raketter har landet vil det være metallfragmenter over alt i områdene der dette har foregått, blir nesten som å lete etter vann i havet.
Forresten har jeg denne rammestyrte robotklipperen og og den takler ikke veldig ugjevnt terreng selv om dette nok kan designes for.
Løsningen blir årelang rydding med alle teknikker som benyttes og mineryddingskjøretøyer men med områdene som er minelagt så, ja det kommer til å ta tid.

Det akuttte problemet er å rydde miner foran fremrykkende styrker og det er dritfarlig. Tyngre mineryddervogner med ruller eller klør er effektive men sårbare for artilleri eller antitank-våpen. De rydder også med eksplosiver, ser ut som detonerende lunte som slynges ut foran vogna? 

Nesten litt overrasket over at ikke små roboter brukes for å oppdage og uskadeliggjøre miner. Har jo allerede sett roboter som gjør det motsatte, altså legger ut stridsvognminer. Det å skille metallskrot fra miner med metalldetektor høres ut som et ingeniørproblem. Om det løses burde frontlinjen kunne oversvømmes med minerydderoboter. En FPS-drone som kan bære en RPG-granat koster visst bare $5-600, en minerydderobot burde ikke være veldig mye dyrere.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest slettet-ld9eg7s96q skrev (7 minutter siden):

Det russiske soldatmaterialet er også drevet av noe annet som er lammende. Vodka.

😆

Er du på sporet av selve *løsningen*? Om bare vesten får levert 1 million flasker vodka i døgnet til de russiske linjene vil russerne miste en hver interesse av å delta i krigen?

Lenke til kommentar
Kahuna skrev (1 minutt siden):

Det akuttte problemet er å rydde miner foran fremrykkende styrker og det er dritfarlig. Tyngre mineryddervogner med ruller eller klør er effektive men sårbare for artilleri eller antitank-våpen. De rydder også med eksplosiver, ser ut som detonerende lunte som slynges ut foran vogna? 

Nesten litt overrasket over at ikke små roboter brukes for å oppdage og uskadeliggjøre miner. Har jo allerede sett roboter som gjør det motsatte, altså legger ut stridsvognminer. Det å skille metallskrot fra miner med metalldetektor høres ut som et ingeniørproblem. Om det løses burde frontlinjen kunne oversvømmes med minerydderoboter. En FPS-drone som kan bære en RPG-granat koster visst bare $5-600, en minerydderobot burde ikke være veldig mye dyrere.

Mener du beltedrevne "minerydderroboter" på kamikazeoppdrag? 

Nei, det er den russiske EW-kapasiteten som må elimineres raskest mulig. All jamming må avsluttes for at de ukrainske avdelingene vil være i stand til å samkjøre hverandres handlinger i gjensidig støtte under avansement. NATO i dag er uten av stand til å motarbeide jammingseffekten som er så total at maken ikke tidlig var sett, det kunne sees fra verdensrommet at det er ekstreme voldsomme elektromagnetiske stråling som kan være veldig helsefarlig. Alle EW-stasjoner må spores ned og ødelegges snarest mulig, det må da være mulig å lokalisere støysenderapparatene. 

Tre ting må slås ut; Artilleri; EW-stasjoner og SAM batterier. Raskest mulig og flest mulig. Jeg håper veldig sterkt på at amerikanerne har ARM ammunisjon som kan benyttes mot støysenderapparater istedenfor radarutstyr, og at de kan sender minst 200-400 stykker av dette til Ukraina snarest mulig. For NATOs overlevelse er det svært viktig å eliminere Lancet-trusselen og den russiske jammingsevnen.

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-7QKwQIfm
HSL-9 skrev (46 minutter siden):

Samtlige europeiske økonomier opplever nå resesjon. 

At alle europeiske økonomier opplever resesjon må du nesten begrunne utover denne kommentaren, og gjerne med troverdige kilder.

Lenke til kommentar
1 minute ago, JK22 said:

Mener du beltedrevne "minerydderroboter" på kamikazeoppdrag? 

Nei, det er den russiske EW-kapasiteten som må elimineres raskest mulig. All jamming må avsluttes for at de ukrainske avdelingene vil være i stand til å samkjøre hverandres handlinger i gjensidig støtte under avansement. NATO i dag er uten av stand til å motarbeide jammingseffekten som er så total at maken ikke tidlig var sett, det kunne sees fra verdensrommet at det er ekstreme voldsomme elektromagnetiske stråling som kan være veldig helsefarlig. Alle EW-stasjoner må spores ned og ødelegges snarest mulig, det må da være mulig å lokalisere støysenderapparatene. 

Tre ting må slås ut; Artilleri; EW-stasjoner og SAM batterier. Raskest mulig og flest mulig. Jeg håper veldig sterkt på at amerikanerne har ARM ammunisjon som kan benyttes mot støysenderapparater istedenfor radarutstyr, og at de kan sender minst 200-400 stykker av dette til Ukraina snarest mulig. For NATOs overlevelse er det svært viktig å eliminere Lancet-trusselen og den russiske jammingsevnen.

NATO ville eliminere trusselen om de skulle bli involvert i krigen. Det ville være enkelt.

Det er ikke en trussel for NATO, men det er en trussel for Ukraina.

Vestlige land bør donere mer av passende motmidler.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
JK22 skrev (2 minutter siden):

Mener du beltedrevne "minerydderroboter" på kamikazeoppdrag?

Tror jeg har sett video av en fjernstyrt traktor en bonde brukte for å rydde åkeren sin.. Nei jeg tenkte mye mindre. Noe på størrelse med en robotklipper. Med en grad av autonomi og kanskje med et lite lager med håndgranater om bord for å detonere eventuelle AT-miner. 

JK22 skrev (5 minutter siden):

Alle EW-stasjoner må spores ned og ødelegges snarest mulig, det må da være mulig å lokalisere støysenderapparatene.

Om russerne bare forstår seg *litt* på antenneteknikk så kan selve EW-stasjonen befinne seg langt nok unna senderantenna til å være trygg for angrep. :( 

 

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-7QKwQIfm
JK22 skrev (6 minutter siden):

For NATOs overlevelse er det svært viktig å eliminere Lancet-trusselen og den russiske jammingsevnen.

Nå er du ganske dramatisk.

NATOs overlevelse har aldri vært sterkere enn det vi ser nå.

Lenke til kommentar
Espen Hugaas Andersen skrev (32 minutter siden):

Europa og verden klarer seg helt fint uten Russland. Russland har vært en stor energileverandør til Europa, men i forhold til det totale globale markedet er de ikke så viktig. De står for bare noen få prosent av totalen.

Fossil energi er relativt lett å transportere, så selv om europeiske land vil måtte betale noe mer for transport av energi, og også måtte betale høyere globale energipriser (i likhet med resten av verden) så går det veldig fint. 

Det stemmer heller ikke at samtlige europeiske økonomier opplever resesjon. Ett eksempel er Norge…

https://amp.cnn.com/cnn/2023/07/28/economy/europe-economy-recession-euro-gdp/index.html

Jaha? Hva er "verden" i denne sammenheng? Russland er en del av BRICS som nylig samlet passerte G7's totale BNP. Størstedelen av verden er ikke enige, de velger å handle med Russland. Verden er større en kun Ukraina-konflikten. Det er mange kriger rundt omkring. Russland er verdens største korneksportør f.eks. Og deres gass og olje er ikke ubetydelig. Interessant nok selges det til India som igjen selges også videre til Europa for høyere pris. 

I møte med ignoranse og arroganse blir det lite meningsfylt å diskutere videre. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...