Gå til innhold

sesar

Medlemmer
  • Innlegg

    42
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

sesar sine prestasjoner

46

Nettsamfunnsomdømme

  1. Har fast jobb så tidsperioden blir så lenge jeg har jobb der, eller kun når det er sommertid fra Mars-september, vinter på hotel. Pendler fradraget for kost og losji er på 24 måneder så det har jeg brukt opp. Antar jeg kun får for kjøring til og fra jobb. Det er et regnestykke for å se hva som lønner seg. Har ikke råd til å kjøpe noe så siden det kun er to-tre dager i uka maks så tenkte jeg å gjøre det billigst mulig. Jeg blir å dusje på jobb der har vi tilgang før og etter jobb. toalett blir vel portapotti eller rusle seg bor til senteret når det er åpent. Tenkte å evt. parkere innen sykkelavstand. Har litt vondt for å tro at telt er bedre enn en bil, men ok. Har prøvd begge deler og vil slippe telt. Har sovet i en varebil med madrass på et par helgeturer. De må være isolert skal det være en løsning over lengre tid. Kollektiv har jeg bodd i, er en grei løsning det, men ikke så veldig billig den heller. Må også avtale fast to netter i uka i leie for å få noen med på det. Vil jo også være hjemme noen uker i blant så kollektiv blir da litt bortkasta.
  2. Må inn til Fornebu for å jobbe tre dager i uken i blant. Det jeg tenkte er å skaffe en bobil eller campervan å sove i den. Er dette en fornuftig plan? er det noe steder der jeg kan stå gratis to-tre netter i uka? Har sett på parkeringsplasser, men alle vil ha en liten formue for å stå noen netter i måneden. Tenker kanskje en Campervan vil være mer usynlig og kan slippe unna med å stå i gater eller holdeplasser ifht en bobil som vil kanskje tiltrekke seg mer oppmerksomhet. Utenfor Fornebu kan jeg også stå, men da vil jeg helst ha innen sykkelavstand ikke over ei mil evt kollektig. Har sett Skøyen og Lysaker, men ikke sett noe rimelig alternativ. Noen forslag?
  3. En liten avsporing. skal se om terroristen i Moskva vil teste ut Nato ved å ta en lite område? Har ikke sett noe om det i norske medier så kan være det kun er rykte.
  4. Har Europa noe forsvar å snakke om uten USA? Europa bruker jo mange ganger russland, men hva får vi som forsvar for de pengene, sett bort i fra atomvåpnene til Frankrike og Storbritannia. Alt er ofret på globalismens alter etter den kalde kriger, økonomene sa jo at lager til beredskap er fy-fy.
  5. Ekstremt kortsiktige handlinger av grådige bedriftsledere og eiere som har ført en vellykket kampanje for å få lov til å flytte ut produksjon til autoritære regimer som Kina og Russland på bekostning av arbeidere og folk i demokratiske land. Anført av politikken i USA der alt dreier seg om å maksimere aksjeverdier uten tanke for å tenkte på fremtiden. Kun neste kvartal som gjelder.
  6. Da er det sikkert bug hos Facebook da? jeg har samme problemet idag.
  7. Europa og USA bør egentlig ha masse likheter og felles interesser. Der begge regionene verdsetter enn så lenge demokrati, menneskerettigheter og økonomisk samarbeid.Bortsett fra Trump og MAGA gjengen som vil rive ned alt. Vi står også over de samme utfordringene som cybertrusler, klimaendring, og terrorisme. Håper dette sirkuset i kongressen og høyesteretts manglende vilje til å fjerne Trump fra valget vil være en vekker for alle som styrer i Europa og ikke bare Støre. Er enig med Listhaug at vi må ruste kraftig opp sammen med Norden og Europa i tilfelle USA velger en Trump tulling igjen eller blokkerer støtte. Jeg skjønner ikke hvordan en kristenfundamentalist og andre MAGA tullinger får lov å rasere all troverdighet som USA måtte ha som alliansepartner. Fakta er jo at USA og flere andre land garanterte for Ukrainas grenser i 94 mot at de ga opp atomvåpnene sine. De hadde det tredje største arenalet en periode. Er nesten så man kunne tro at det er putin som har lykkes med påvirkning i samfunnet der borte. Det er skremmende for tafattte og ryggløse skapninger vi har valgt som politikere når situasjonen drar seg til. Det er nå to år siden Russland angrep og vi har enda ikke luftvern eller startet granatproduksjon som monner, eller startet noe som helst annet virker det som. Uten å ha sjekket så mener jeg at EU/EØS alene burde klart å stoppe eller avskrekke Russland fra å gjøre noe selv uten 2% målet. Russlands økonomi er på størrelsen med Spania eller Polen. Grunnen til at USA bruker så mye på forsvar ifht til Europa er jo at de er en global aktør som vil ha muligheten til å være militært overalt. Europa fokuserer på EU og litt FN oppgaver. Mulig dette endrer seg etterhvert alt etter hva USA finner på fremover. Jeg tenker hvis MAGA gjengen får vilja si så vil de og USA angre om noen år dette er å begå selvmål av dimensjoner hvis USA nå velger å isolere seg fremover. Da vil de miste hegemoniet og rollen som verdensleder av de frie nasjoner.. Det vil da dukke opp andre makter som vil ønske å ta over hegemoniet som USA har.
  8. Er i dag. var direktesending på Youtube. gadd ikke se hele
  9. Det blir sånn når det kun er penger og makt til seg selv som gjelder uten tanke for etikk, moral eller hva som er best for sitt eget land. Landsforrædere kalles disse etter mitt syn.
  10. Jeg kan kun prate for meg selv, men jeg fant det var umulig å få lærlingplass. Jobber nå med noe helt annet enn det jeg gikk skole for. Det skyldes også en skammelig korttenkthet fra bedrifter at de vil ikke satse på å lære opp. Alle vil ha erfarne folk, men ingen vil jobbe for å få det..
  11. Leser biografien om Marcus Wandt klarer ikke se at han identifiserer seg som norsk eller gått noe norsk skole/jobb der eller på andre sider. Han prater også engelsk og svensk står ikke noe om norsk der. Synes media har en litt pretensiøs fremstilling av dette hver gang det er en liten ting som kan knyttes til Norge så blåses det opp i dagesvis. Ser ut som det kun er i Norge han kalles norsk. Det er for mye husmannsånd enda i dette landet.
  12. Handmades tale forkjemper som speaker i USA. trodde ikke det var mulig at oppsop som dette kunne få en sånn stilling. Viser hvor langt ned USA som land har kommet. At en sånn person er tredje mektigste er litt skremmende. Er ikke langt unna presidentmakten og er også altfor mektig. purity ball og samle kirke og stat.
  13. Kjempemessig at de får i gang serieproduksjon av droner, men kan noen opplyse om hva som er fordelen med å lage de i metall og ikke plast eller kompositt. Kan det være råvaremangel som gjør det eller er det enklere å stanse ut noen metallplater kontra å forme plast? Ukrainsk angrepsdrone masseproduseres
  14. Hvilke tiltak kan gjøres? prøver å komme med litt fakta informasjon da mye her er basert på føleri, anti EU og ikke fakta. Hentet fra: https://www.dinboligbistand.no/aktuelt/redd-for-at-de-nye-boligkravene-skal-koste-deg-dyrt Etterisolering av vegger Ny kledning Installasjon av varmepumpe Utbytting av vinduer og dører Installasjon av balansert ventilasjon med varmegjenvinning Montering av solcellepaneler på tak Har man et hus fra 70-tallet så skal det mye til for å få det utslippsfritt til 2050, da er det å rive og bygge nytt. Det å løfte det opp en energiklasse eller to til minimum E og D innen 2033 ser da ut til å være overkommelig. Hytter som er brukt mindre enn fire måneder i året er untatt. bygg der det teknisk eller økonomisk er vanskelig å gjennomføre energieffektivisering er unntatt . Tenker mange kommer til å få unntak fra disse reglene. De er mest aktuelle for boliger nedover kontinentet som knapt er isolert. https://www.huseierne.no/nyheter/enighet-om-epbd---vi-trenger-stotteordninger/
×
×
  • Opprett ny...