Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Jarmo skrev (1 time siden):

Finland forbyr innkjøring av russiske biler i landet. Forbudet trer i kraft ved midnatt.

Det skriver den finske rikskringkasteren Yle.

Sitat

Det er foreløpig ikke klart om Norge innfører det samme regelverket.

– Vi har jobbet med dette spørsmålet de siste dagene og har vært i særlig tett kontakt med Finland. Vi vil raskt komme tilbake mer konkret om endringer i norske innreisebestemmelser, sier statssekretær Eivind Vad Petersson (Ap).

Utdrag fra Nrk

  • Liker 3
Lenke til kommentar
knipsolini skrev (17 timer siden):

Kan ikke se at artikkel 5 skal bli iverksatt av at et Nato-land går til angrip på noen? Men du mener kanskje hvis Russland som svar angriper deres territorium? Det vet jeg ikke, muligens, men i en slik situasjon ville det nok uansett brutt ut full krig med Nato om ikke Russland holdt kampene inne i Ukraina. 

 

Sett på av hvem? Kremlin ville naturligvis ikke tatt noe ansvar, mens Vesten ville holdt Kremlin ansvarlig. Tviler på at det ville ført til at grenselandet gikk til krig, men om de ble plaffet ned kan det jo være Russland/Belarus bruker det som unnskylding for å invadere et nytt land. Som selvfølgelig ville vært strategisk meningsløst, da de vet det er over om de tar på seg Nato.

Det finnes ikke et rasjonelt scenario hvor Russland invitere Nato til krig, eneste mulighet jeg kan se er når Putin og hans nærmeste krets ser at de vil lynsjet av sitt eget folk, og heller vil velge total ødeleggelse av både sine fiender og sitt eget land. 

Vet ikke om du husker under Syria konflikten da tyrkisk-støttenede militser skjøt ned en russisk jagerfly og Putin bombet gruppen senere. Det var jo på en måte en indirekte konflikt med Tyrkia som er medlem av Nato. Kan lignende situasjon skje igjen med de baltiske og Polen, der de knuser en gruppe gale Wagner soldater som skyter mot de og så thats it? 

Lenke til kommentar
14 minutes ago, ForTheEmperor said:

Vet ikke om du husker under Syria konflikten da tyrkisk-støttenede militser skjøt ned en russisk jagerfly og Putin bombet gruppen senere. Det var jo på en måte en indirekte konflikt med Tyrkia som er medlem av Nato. Kan lignende situasjon skje igjen med de baltiske og Polen, der de knuser en gruppe gale Wagner soldater som skyter mot de og så thats it? 

Jeg vet ikke om du blander det sammen med denne hendelsen: https://en.wikipedia.org/wiki/2015_Russian_Sukhoi_Su-24_shootdown , men da var det en tyrkisk F-16 som skjøt ned et russisk fly (uten at NATO havnet i krig med Russland av den grunn).

Lenke til kommentar
Quote

Aldri før har en så stor amerikansk ubåt besøkt Norge

For første gang besøker en amerikansk kryssermissil-ubåt Norge. USA sender også sitt største kystvaktskip nordover.

Den 171 meter lange ubåten «USS Florida», har seilt inn til Grøtsund industri- og offshorehavn. Havna ligger cirka 15 kilometer fra Tromsø sentrum. 

Quote

– Kalde krigens dager

Orlogskaptein og forsker ved Sjøkrigsskolen, Tor Ivar Strømmen er overrasket over at en av verdens største atomubåter har lagt til kai i Tromsø.

– Ja, jeg hadde ikke ventet at en Ohio-klasse skulle legge til kai i Norge. Vi har sett at amerikanerne bruker de litt mer aktivt nå, som for eksempel under besøket i Sør-Korea i sommer, sier Strømmen til Nordlys.

Han sier til avisen at man må helt tilbake til den kalde krigens dager for å finne aktivitet som den vi ser nå i nord.

 

Ubåten har nok våpen til å kunne slå ut hele den russiske Nordflåten, ifølge han.

– USA ønsker med all tydelighet å legge press på russerne på flere ulike måter. Dette sender det samme signalet som da hangarskipet Gerald Ford var her og da stealthbomberen B2 (amerikansk bombefly, journ.anm.) nylig var på Ørlandet.

– Det er hele tiden en stadig tilstedeværelse av kapasitet som utgjør en reell trussel, sier Strømmen til Nordlys.

Fine greier. Regner med at amerikanerne har en liten armada av ubåter lengre ut i havet for alle tilfellers skyld. 

https://www.nrk.no/tromsogfinnmark/den-amerikanske-ubaten-_uss-florida_-er-i-tromso-1.16558798

Endret av bojangles
  • Liker 4
  • Hjerte 4
Lenke til kommentar
9 minutes ago, scuderia said:

Hmm kadyrov i koma :) 

 

det var trist

Hmm.. ja jeg så ryktene i et annet forum. Har vi noen kilder på dette?

Hvis det stemmer så er det vel muligens et godt tidspunkt for tjetjenske opprørsstyrker å utfordre det sittende regimet?

Kadyrovs fetter Adam Delimkhanov som etter det jeg forstår er den andre personen som kunne ha tatt over styringen har vært forsvunnet en stund nå. Mulig han er død.

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...