Gå til innhold

Hets av Lan Marie Berg


Anbefalte innlegg

Feynman skrev (22 minutter siden):

I eksempelet jeg postet er det ikke bare sammenligningen med Hitler i seg selv som er problemet, men at man sammenligner på grunnlag av ... subsidiering av el-sykkel. Da mener jeg det er hets fordi man konstruerer et fiendebilde med usaklige argumenter. Med en slik standard for "kritikk" kan man i grunnen finne på hva som helst. Slik hets kan virke uskyldig, men det skaper et inntrykk av at dette er en person det er lov å hakke på, noe som igjen fører til trussler og annet.

Så hvis jeg sier at Erna er et nek fordi hun er servil ovenfor Kina så er det greit fordi Kina er bad guys. Men hvis jeg sier at Erna er et nek fordi hun vil integrere Norge med Europa så er det hets fordi Europa er bra? Da legger du til grunn at vi kan enes om hva som er fornuftig. Jeg tror at det ligger i politikkens natur at vi ikke kan enes om det, og i fravær av beviselige vitenskaplige argumentasjonsrekker, så heier jeg på (mest mulig) saksuavhengige uskrevne regler for "hva det er greit å si - eller ikke". Kanskje vil jeg møte meg selv i døren med et slik standpunkt.

Det _er_ lov å hakke på politikere. De har spurt om vår tillit til å lede landet, og med det så følger interesse for deres person og meninger og et søkelys som vi andre slipper. Jeg tenker meg at denne debatten handler om hvilke ulemper vi med en viss rimelighet kan pålegge våre politikere. Erna må tåle at folk synes at hun er et nek. Selv uten gode argumenter. Lan Marie skal ikke måtte tåle å bli bedt om å "reise tilbake dit hun kommer ifra" som argument mot politikken hun fronter - da må vi folket reagere mot den som kommer med utsagnet. I mellom de to finnes det en skog av utsagn som vi kan like eller mislike, kritisere eller ei.

Det kan tenkes at det at en person kaller Erna for et nek, får en annen person til true henne, som igjen får en person til å angripe henne. Men jeg er skeptisk til å bruke en slik årsaksrekke til å vurdere hvilke utsagn som skal avskys. Jeg har tidligere (og ut fra en lignende rekke som det du presenterer) argumentert med at det å systematisk og kringkastet kalle et folkeslag for "kakerlakker" er uakseptabelt gitt historien, men jeg mener at terskelen skal være høy for å trekke inn dette.

-k

Endret av knutinh
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
On 6/2/2021 at 10:06 AM, Feynman said:

Stort sett enig, men en liten rettelse: En god del steder i Oslo er det nå enklere å finne parkering enn det var før MdG kom inn i bystyret. Grunnen er at mange gater man kunne parkere gratis i før må man nå betale for eller ha beboerparkering. Jeg har bodd sentrumsnært i Oslo både før og etter «MdG» og syns forskjellen er merkbar.

Det jobbes fortsatt med å opprette sykkelfelt på steder hvor biler nå parkere. En del av de som bruker gaten til parkering er naturlig nok sinte, det koster å skaffe parkering. Men det kommer vel an på hvordan man ser på det. Skal man ta privilegiet å parkere gratis på offentlig plass for gitt?

Nei, jeg foretrekker heller å betale litt men ikke at parkeringsplassene avholdes til fastboende. Gratis fører til misbruk. Eks. det hvor det var "inntil 16 timer" brukte fastboende det som sin egen private parkeringsplass. I en periode kunne elbiler også benytte beboerparkering mot betaling og det var en ordning jeg likte.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
23 hours ago, Feynman said:

Av nysgjerrighet: Bor du i Oslo? Sentralt? Det meste av sytingen jeg hører kommer fra enten fra folk som ikke bor i Oslo og fra kjendiser (ofte med upåklagelige økonomi) som bor på Frogner. Fint å få et annet perspektiv.

Bilsituasjonen i Oslo er vel nesten mer aktuelt for de som bor utenfor Oslo men jobber i Oslo. Det er jo vesentlig enklere å komme seg på jobb om man bor i Oslo - uten bil.

Personlig tenker jeg at om man har valgt å bosette seg i en storby så er ikke det å eie en bil en menneskerett.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
17 hours ago, Snikpellik said:

Stilig, kult og tøft. Hvorfor? Er du ikke opptatt av å beskytte demokratiet i Norge?

Det må være noe feil med demokratiet, spesielt der nede i Oslo. Men bor heldigvis ikke der. Likevel irriterer hu og det derre partiet meg.

Lenke til kommentar
14 hours ago, Comma Chameleon said:

Kjapp titt på historikken hans viser at han elsker å være edgelord. Ikke sikkert han legger så mye bak det 

Huh, artig nytt ord for meg, aldri hørt det før. Tror bare jeg er inne i en litt dårlig periode, er så mye som provoserer rundt omkring. Blandt annet MDG.

Lenke til kommentar

Nå er det noen som har trykket opp og hengt opp falske valgplakater rundt om kring i Oslo. Det er en mann bosatt et annet sted enn Oslo som står bak, en politiker-stalker kanskje best kjent for å offentlig legge ut telefonnumre til folk som har trykket «like» på poster fra MDG i sosiale medier, og oppfordret til å «plage dem». Plakaten-ideen er gammel, og ble opprinnelig laget av NRK Satiriks for mange år siden. Litt rart de henger rundt her jeg bor, som jeg tror statistisk er området i Oslo der færrest eier en bil!

65C87DB9-1A99-4D42-B37E-7B14B8246CE9.thumb.jpeg.005f69523d7affd60efdc845d0052cba.jpeg

Berg eier og kjører for ordens skyld bil, så den traff ikke sånn helt.

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, Snikpellik said:

Nå er det noen som har hengt opp falske valgplakater rundt om kring i Oslo. Det er en mann bosatt et annet sted enn Oslo som står bak, en politiker-stalker kanskje best kjent for å offentlig legge ut telefonnumre til folk som har trykket «like» på poster fra MDG i sosiale medier, og oppfordret til å «plage dem».

65C87DB9-1A99-4D42-B37E-7B14B8246CE9.thumb.jpeg.005f69523d7affd60efdc845d0052cba.jpeg

Berg eier og kjører for ordens skyld bil, så den traff ikke sånn helt.

Tommel opp for Lans satsing på sykkel. Man må ikke være enig i alt. 
Ellers leser nok de færreste teksten så det blir heller en god reklameplakat for MDGs sykkelsatsing.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Feynman skrev (På 2.6.2021 den 17.24):

Av nysgjerrighet: Bor du i Oslo? Sentralt? Det meste av sytingen jeg hører kommer fra enten fra folk som ikke bor i Oslo og fra kjendiser (ofte med upåklagelige økonomi) som bor på Frogner. Fint å få et annet perspektiv.

Jeg bor usentralt i Oslo, og kjører til den andre siden av byen 5 dager i uken når det ikke er Korona.

Jeg føler ikke at jeg syter. Min situasjon er ganske bra hva gjelder transport. Jeg kommer meg på jobb på 20-25 minutter om jeg står opp kl 6. Jeg har gitt uttrykk for sympati for andre.

Det ideelle fra mitt ståsted hadde vært å kunne sykle til jobb trygt og effektivt 6mnd i året, og å kunne ta t-bane resten av året med en effektiv hastighet på 30km/t fra dør til dør. Jeg kunne gjerne ha betalt det som bil#2 koster meg for den luksusen.

Jeg er åpen for andre ordninger inntil videre. En ordning jeg svermer for er kjøring i kollektivfeltet med 4+ i bilen, også i rushtiden. Da ville man kanskje ha valget mellom å fylle bilen og kjøre på 30 min eller å kjøre alene på 45-60min. De fleste ville nok da ønske å fylle bilen, og noen ville lage en app som lot deg gjøre det med et minimum av planlegging og dill. Type «hvor vil du reise i dag, knutinh? Ut fra historikken og GPS-posisjonen gjetter jeg at du vil fra Alna til Asker om 10min? 20min? Klikk for ønsket valg så stopper det en halvfull Nissan Leaf utenfor innkjørselen ca da.

Si at en større andel av ny kapasitet er forbeholdt elbiler med 4+ passasjerer, evt «spise» av den eksisterende inntil man fant en fornuftig likevekt som gjorde at bilene var noenlunde fyllt men at arealet var i bruk og ulempene ikke ble for store for andre bilister. En annen er å bygge avlastingsveier med lavere hastighet (=mindre kost og arealbruk) som kunne penses inn dynamisk i rushets retning.

-k

Endret av knutinh
  • Liker 2
Lenke til kommentar
debattklovn skrev (26 minutter siden):

Etter hva jeg forstår blir Berg ofte skysset rundt i en Jaguar med sjåfør, finansiert av skattebetalerne. 

Det stemmer, det er kommunens to tjenestebiler - elektriske Jaguarer som erstattet den bensindrevne Audien ofte omtalt som "Raymobile".

Det er ikke bare Berg som har tilgang på biltjeneste ved behov, men alle i byrådet, ordfører og vara-ordfører. Siden Berg ofte observeres på sykkel til og fra møter, er det trolig ikke hun som benytter seg mest av dette tilbudet, annet enn når hun må. 

Dette både for sikkerhet og enkelhet for de folkevalgte. Det var nettopp på grunn av sikkerhet at Jaguaren ble valgt, og som vi har sett den siste tiden med drapstrusler mot folkevalgte er sikkerhet viktig. Bilene og tjenesten må møte krav satt av det forrige byrådet i Oslo, med Høyre i spissen. Byrådspolitikerne tar ikke egne sikkerhetsvurderinger, så må de i bil så må de i bil.

Men det er naturligvis ikke helt sånn at "kilden" du bruker, en ekstremt ladd personlig kommentar hos det nasjonalistiske partiet Demokratene, tar høyde for fakta.

Det koster forøvrig kommunen 188.000,- i året å lease de to bilene til sammen, ikke så halvgærent det. At skattepenga mine går til helt grunnleggende tiltak som å holde våre folkevalgte trygge og at de får gjort jobben sin er jeg bare glad for, enten det er i byrådet eller på Stortinget.

Endret av Snikpellik
  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
On 6/3/2021 at 9:26 AM, knutinh said:

Å sammenligne politikere med historiske figurer som har drevet med folkemord er ofte lite produktivt, og dårlig tone. Det kommer litt an på om sammenligningen består i å erklære "Jonas er den nye Pol Pot!" eller å gjøre en forsøksvis sammenligning "slik overlapper og skiller Moxnes og Stalins syn seg".

Jeg synes at både Trump og Lan Marie bør tåle ganske krass kritikk av person - selv om den kan oppleves som ensidig og ubalansert. Når en politiker prøver å drive igjennom en upopulær reform så er det "innafor" å overdrive ved å påkalle bilder av tidligere tiders diktatorer, men kanskje ikke lurt.

Å ønske noen kreft, å påkalle ABB, å blande noens ufødte barn inn i dette, å prøve å utdefinere noen for etnisitet eller kjønn blir over streken for meg. Jeg har gremmet meg over utsagn som spilte på Trumps orange hud, hentesveis, alder og overvekt etc selv om jeg har veldig lite til overs for ham som politiker. Kanskje spesielt fordi jeg har lite til overs for ham som politiker så er det frustrerende å se diskusjonen kollapse slik

-k

MDG er Norges minst demokratiske parti. Det er ingen tvil om at MDG ville overkjørt befolkningen (for å ikke snakke om et mindretall) i deres iver på å nå sine politiske mål. De har allerede gjort dette i Oslo. Så å kalle MDG for et totalitært parti er innafor.

Et demokrati handler om å ta hensyn til mindretallet.

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
24 minutes ago, scuderia said:

MDG er Norges minst demokratiske parti. Det er ingen tvil om at MDG ville overkjørt befolkningen (for å ikke snakke om et mindretall) i deres iver på å nå sine politiske mål. De har allerede gjort dette i Oslo. Så å kalle MDG for et totalitært parti er innafor.

Et demokrati handler om å ta hensyn til mindretallet.

Ja ja, mer mytespinning om et parti med hemmelige superkrefter som får samarbeidspartiene til å bukke og nikke til ting de ikke ellers ville gått med på ... Og om de stakkers Oslo-borgerne som lever i et MdG-diktatur. Som vanlig blottet for begrunnelse og konkrete eksempler.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
scuderia skrev (44 minutter siden):

MDG er Norges minst demokratiske parti. Det er ingen tvil om at MDG ville overkjørt befolkningen (for å ikke snakke om et mindretall) i deres iver på å nå sine politiske mål. De har allerede gjort dette i Oslo. Så å kalle MDG for et totalitært parti er innafor.

Et demokrati handler om å ta hensyn til mindretallet.

MDG er et parti som har en tydelig profil i partiprogrammet, og jeg tror at det er rimelig å kalle dem et ensaks-parti.

På samme måte som Senterpartiet gjerne vil at Norske bønder skal få mer støtte, uansett hva flertallet måtte mene. Eller Krf vil at barna mine skal ha KRLE heller enn RLE uansett hva flertallet måtte mene. Måten vårt demokrati fungerer på er vel at et mindre ensaksparti kan «selge» stemmen sin i en haug av saker mot at de får gjennomslag for noe (potensielt upopulært) som de brenner for. Så er det opp til AP & co om de mener at totalpakken bidrar til å få gjennomført eget partiprogram og ansvar ovenfor egne velgere eller ikke.

MDG er nok maktkåte på samme måte som de fleste andre politikere. Utover det ser jeg ikke helt problemet fram til de mot formodning skulle storme stortinget med rare dyreskinn på hodet og stille opp et skafott på utsiden. Da burde vi ta en diskusjon om deres demokratiske holdninger.

-k

Endret av knutinh
  • Liker 1
Lenke til kommentar
3 minutes ago, knutinh said:

MDG er et parti som har en tydelig profil i partiprogrammet, og jeg tror at det er rimelig å kalle dem et ensaks-parti.

På samme måte som Senterpartiet gjerne vil at Norske bønder skal få mer støtte, uansett hva flertallet måtte mene. Eller Krf vil at barna mine skal ha KRLE heller enn RLE uansett hva flertallet måtte mene. Måten vårt demokrati fungerer på er vel at et mindre ensaksparti kan «selge» stemmen sin i en haug av saker mot at de får gjennomslag for noe (potensielt upopulært) som de brenner for. Så er det opp til AP & co om de mener at totalpakken bidrar til å få gjennomført eget partiprogram og ansvar ovenfor egne velgere eller ikke.

MDG er nok maktkåte på samme måte som de fleste andre politikere. Utover det ser jeg ikke helt problemet fram til de mot formodning skulle storme stortinget med rare dyreskinn på hodet og stille opp et skafott på utsiden. Da burde vi ta en diskusjon om deres demokratiske holdninger.

-k

Så vi burde forby enkeltsaker som blir fremmet av mindre partier? Hvordan skulle det blitt løst, syns du? 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvorfor tenker man at Oslo kun handler om Oslo borgere eller turister? Det valfarter hundre tusner av mennesker til Oslo hver eneste dag. Oslo er ikke kun for de som er bosatt i Oslo men også for de som jobber der og reiser dit i andre formål.

 Veldig merkelig å tenke at Oslo kun er for turister og de som bor der , men det er kanskje MDG mentalitet?

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Theo343 skrev (10 minutter siden):

Hvorfor tenker man at Oslo kun handler om Oslo borgere? Det valfarter hundre tusner av mennesker til Oslo hver eneste dag Oslo er ikke kun for de som er bosatt i Oslo men også for de som jobber der og reiser dit i andre formål.

Det er et potensielt problem når folk bor, skatter og stemmer et sted, men jobber et annet. Litt som hyttefolk som har en kostbar hytte som de i praksis bor og jobber fra 25% av tiden men ikke har stemmerett der hvor hytta står.

Man kunne tenke seg at skatt og stemmerett ble «fordelt» mellom jobbsted og bosted. Men det blir fort veldig komplekst. En løsning er å ha regional eller nasjonal koordinering. Hvis politikken er «forutsigbar» så lemper det også noe. Mye tyder vel på at det vil bli vanskeligere å være bilist i Oslo, ikke enklere de neste 10-20-30 åra.

Hvis ditt yrke innebærer at du må kjøre en stor dieselbil, og Oslo sier at de «ikke vil ha deg» så er vel alternativet å slutte å gjøre jobben i Oslo, eller å finne en måte å fortsette å jobbe i Oslo som er innafor? I utgangspunktet så er jeg for lokalt selvstyre. Hvis Oslos borgere vil ha en by med bare sykler og fotgjengere så bør det være deres privilegie, men da bør kanskje mange av byens funksjoner for landet flyttes til andre steder, og de får godta at det blir dyrt og vanskelig å bygge leiligheter eller asfaltere sykkelstien.

-k

Endret av knutinh
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...