Gå til innhold

unik42

Medlemmer
 • Innlegg

  1 367
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

unik42 sine prestasjoner

712

Nettsamfunnsomdømme

 1. Vi er veldig fornøyde med våre. Endte med å handle fra Kjells Markiser, og resultatet ble veldig bra. Gardinene kan dras opp slik at de blir en liten "klump" i den øverste kanten. I utgangspunktet sa de at den ene gardinen var litt for stor for plisse, men de har nå hengt i 4 år nå. Dog, bemerk at det blir veldig lange tauer når gardinene er dratt helt opp.
 2. Har brukt Sketcup selv. Veldig fornøyd med det.
 3. Kortslutning ja, ikke nødvendigvis overbelastning.
 4. Korrekt. Kabelen skal tåle en viss termisk belastning. I isolert vegg vil det være vanskeligere for en kabel å avgi varme. Vernet har en utkoblingskarakteristikk fra 1xIn opptil 1,45xIn (der sistnevnte skal koble ut innen en time). På 16A kurser så betydde det at kabelen måtte tåle opp til 23,2A i en time før vernet skulle trippe. 2,5mm2 fledere forlagt i rør i isolert vegg (ref. metode A1) har en strømføringsevne fra 18A til 19,5A. Da kom det nye vern med øvre prøvestrøm på 1,2 i stedet for 1,45, og vern med 15A i stedet for 16. Da kan en trekke 3 2,5mm2 enledere i rør på 15A vern.
 5. Nå har jeg holdt litt på med migreringen. 433 dingser fungerer meget bra i Homey. Så de er det bare å "lære" opp på nytt igjen. Med Home Assistant så brukte jeg blant annet denne guiden: [TUTORIAL] Setting up MQTT on Homey for configuring Home Assistant for dashboard purposes - Questions & Help - Homey Community Forum Det var litt plunder og heft før enhetene dukket opp i Home Assistant, men når det først virket så virket det bra. Bruker Home Assistant til dashbord og automasjoner, mens Homey gjør grovarbeidet. Fordelen med å bytte til Homey var jo at nå kan tibber styre Z-Wave termostatene mine, det gikk ikke an med Telldus. Er ikke ferdig med å migrere alle 433 dingsene mine enda. Noen av dem er skrudd inn i veggbokser, og noen av veggboksene er gjemt vekk bak noen hyller.
 6. Fungerer lokalt og delvis på web, men API fungerer ikke. Har bestilt meg en Homey på Finn, så skal jeg legge alt over på den og kaste Telldusten til hekkande.
 7. Etter siste tids problemer med Telldus har jeg gått til det skritt å kjøpe meg en Homey Pro (kjøpt i 2020) på Finn. Jeg har ikke fått den enda, men vil gjerne være mest mulig forberedt. I dag styres huset fra Home Assistant, der en del av komponentene ligger i Telldus (433mhz lys og noen Z-wave dingser). Nå virker jo ikke dem da Telldus har problemer. Så det jeg vil er å flytte alt fra Telldus over til Homey, men beholde dashbord, automasjoner og målinger i Home Assistant (inntil videre). Hva må jeg gjøre for at det skal gå mest mulig knirkefritt? Jeg antar jeg må knytte alle Tellduskomponentene på nytt mot Homey, men utover det - hva må til for å kunne styre dem fra Home Assistant? En av de tingene jeg bruker mye fra Home Assistant er presence detection via companion app og WIFI tilkobling. Dette bruker jeg sammen med Verisure til å skru av alle lysene når enten familien er "borte" eller når alarmen skrus på. Vil jeg fremdeles kunne få det til selv om lysene ligger hos Homey?
 8. Mine nåværende og forrige arbeidsgivere har begge gratis vaksinasjonstilbud til sine ansatte. På tross av det har jeg aldri tatt vaksinen selv, mest fordi jeg ikke syns noe om at jeg skal medisineres fordi arbeidsgiver skal spare noen kroner fordi jeg kanskje er syk hjemme i stedet. Men nå har vi et par besteforeldre med nedsatt immunforsvar grunnet diverse behandlinger, så jeg tenker å gjøre det denne gangen for dem.
 9. Jentungen (10) min syns Halloween er en større dag en jul. Hun har gått rundt i nabolaget sammen med bestevennina, der de begge har hatt på seg nye (og i deres øyne, veldig kule) kostymer. Guttungen (12) min hadde alle guttene i klassen på besøk der de så film, spiste skumle kaker og mugne vafler, samt store mengder godteri. De gikk ikke knask eller knep, til gjengjeld skapte de frykt og glede for alle barna som ringte på. Selv pyntet jeg ute og inne, og grilte pølser til de som ville ha. Som belønning fikk jeg en dag der begge ungene fikk være sosiale, være med venner, og ungene fikk en dag der lekser, ettermiddagsaktiviteter og huslige plikter ble nedprioritert. Og jaggu ble ikke telefonene deres liggende hele dagen og.... Så får det bare være at noen barnløse grinebitere sutrer på internett.
 10. Jeg (mann) hadde et veldig generisk etternavn (ca. 11000 i Norge med det etternavnet), mens kona sitt var veldig sjeldent (ca. 40 stk). Mitt navn hadde også en Ø i seg. Argumentasjonen vår var mye det samme, det er stygt med dobbeltnavn og vi ville at familien skulle ha samme etternavn. Så jeg tok kona sitt. Og det har ikke vært et problem for å være ærlig. Hos et vennepar av oss tok begge mellomnavnet til mannen som etternavn og de beholdt sine gamle etternavn som mellomnavn. Apropos: Dere kan også lage dere et nytt etternavn som bare deres lille familie har. Det kan jo inneholde elementer fra etternavnene deres...
 11. Et tips fra meg er å be om en liten attest fra lederen i prosjektene du har vært på.
 12. Jeg vekslet en del mellom Cyberpunk og Starfield og har slitt veldig med å vende tilbake til Starfield hver gang. Jeg skal ikke gå i så mye detaljer om akkurat hvorfor, men hovedproblemet er at CP er så uendelig mye bedre på hvordan man prater med NPCer og slik. Også er jeg jo veldig fornøyd med lite lasting i CP. Kommer sikkert tilbake til Starfield når jeg er ferdig med Phantom Liberty.
 13. unik42

  Elbil-tråden

  Var nå mest ment som en spøk, men det er jo litt merkelig at folk kjøper de beste bilene ever også bytter de dem året etterpå. Men nå er jo jeg av den litt gjerrige typen som ikke kunne tenkt meg å betale flere hundre tusen for å ha det nyeste hele tiden.
×
×
 • Opprett ny...