Gå til innhold

The Tremendous Trump Thread - Etterspill (Les førstepost)


Anbefalte innlegg

Donald Trumps støttespillere henges ut på russisk TV: – Bondeknøler (msn.com)

Russerne flest har meget lite til overs for republikanerne, for selv om Trump og hans tilhengere kan åpne for russisk innflytelse er disse ansett som bondeknøler - et yndlingsbeskrivelsesord på ukrainerne - 

– Flertallet av de som stemmer på Trump er ikke særlig smarte, primitive mennesker som du må bruke klisjeer og dumme slagord når du snakker med.

– Han sier de samme ti ordene om og om igjen, for en idiot. Denne mannen planlegger å bli president igjen.

Det er rundt 30-35 % som vil stemme på Trump under enhver omstendighet, og man har sett gang på gang at disse ikke representere annet enn bunnsjiktet i det amerikanske samfunnet. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Link heller linken og etterfulgt av din kommentar og ikke hele skiten på forum, dette er det som kalles for wall of text, noe som betyr også at folk scroller forbi.

 

men for å komme til noe:

Hva tror dere sjansen for Trump er nå med tanke på Krigen i Israel?
Tenker nå på muslimene og jødene?
Det jeg sier er at ... vi husker Trump banned muslimene til å entre USA en stund, noe sånt? Jeg tror han mistet mange stemmer der gitt.
Men nå, ser vi på Israel, muslimene, jødene blir drept hit og dit, og Biden støtter Israel eller setter ikke en stopper? Hva er oddsen for at stemmene går til Trump nå? 

Jeg antar at det ender med Trump vs Biden igjen.

Endret av nagina
  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
8 hours ago, Vaniman said:

Ellers så blir det nok et spennende valg. Kanskje Biden klarer å vinne, hvis bare inflasjonen går ned, og arbeidsledigheten holder seg lav.

Inflasjonen har gått ned. Det er ikke et inflasjonsproblem i USA og har ikke vært det i over et halvt år. Økonomien i USA har ikke vært bedre enn siden 90 tallet under Clinton. Generation Z ligger bedre ann enn baby-boomerne, aka generasjonen som har hatt det best økonomisk i hele USA's historie

Quote

Men det ser ikke bra ut for Biden for øyeblikket. Han ligger bak Trump på meningsmålinger, og har gjort det i lengre tid nå. 

Trump har hatt presidentkampanje i laaaaaaaaaaang tid. Biden startet lett for ca en måned siden og allerede har man sett store bevegelser Biden sin fordel.

Quote

Det finnes også andre urovekkende målinger. Ca 90 % av amerikanere mener Biden er for gammel til å være president. 3 av 4, eller ca 75 %, er bekymret for hans mentale helse. Det vil si hans hukommelse. 

"Alle" i USA mener at Donald og Biden er for gamle, dette er ikke en ny greie. De er likevel de to amerikanerne vil ha som president, i hver sine fløyer. De reflekterer veldig nøyaktig hvordan folkesjelen i USA er i for øyeblikket, polarisert og med en sterk illiberal fløy.

Quote

Kombinert med prisøkning på basisvarer, kan dette bli vanskelig for Biden. 

Dette eksisterer ikke og har ikke gjort det på lang tid.

Quote

Men det er enda lenge til valget.

Biden bør vel holde seg til sin strategi. Vake i sentrum, og plukke opp sentrumsvelgere og kanskje moderate republikanere.  

Trump har beveget seg enda lengre mot høyre de siste årene, vekk fra alt som er moderat og konservativt (konservativt som = ingen brå endringer). En stor tabbe av Trump, som Biden kan utnytte. 

Trump er på dette tidspunktet ute av stand til å legge en strategi, og så holde seg til den. Det var ikke tilfelle i 2016, etter min mening. Men nå er han helt ute av kontroll. Gal har han jo alltid vært. Men nå er han enda galere enn før. Men han er også briljant og genial, akkurat som Musk, eller som kjente forskere og kunstnere. Derfor bør man ikke undervurdere ham.  

Han leder på målingene, og er nåværende favoritt til å vinne valget. 

Han skal ikke høre til å vinne, selvfølgelig, når han står så langt til høyre. Det går mot normale politiske lover. 

Men dette viser kanskje først og fremst hvor svak Biden er. Han er for gammel, rett og slett. Eller for senil, eller hva det enn er som feiler ham. 

Meningsmålinger på dette tidspunktet har like mye å si som å spå i teblader. De har historisk vært helt ukorrelert til hvordan valget går, på dette tidspunktet i valgkampen. Senere blir det mer spennende.

Jeg regner med at Biden og Demokratene sin strategi kommer til å påpeke at Donald og MAGA er u-amerikansk og upatriotisk. Det er ingen som skal være over grunnloven i USA. De kommer rett og slett til å stjele patroisme som en verdi fra Republikanerne, noe det har brygget for de siste 8 årene. Det er ikke sikkert at republikanerne får tilbake eierskapet til verdien patroisme på flere tiår.

Med mindre Donald vinner og gjennomfører kuppet han ikke fikk til sist gang, det er en så stor andel republikanere som har blitt illiberale uten å gjenkjenne det at denne gangen får han nok støtte samt en god periode med mccarthyism før det for å få riktige folkene i posisjon.

Endret av shockorshot
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

“Trumpism is the dominant tendency in Republican foreign policy and it’s isolationist, it’s unilateralist, it’s amoral,”

The GOP Has Crossed an Ominous Threshold on Foreign Policy (msn.com)

Nå som det er slikt, kan de tradisjonelle republikanerne bli nødt til å trekke ut kroken på det republikanske skipet ved å gå ut av partiet. Han har "cowed the entire Republican Party", noe som er svært sjokkerende og bare kunne ha hendt som et resultat av det gammelpartiets stupiditet, hadde republikanerne kastet ham ut under riksrett - de hadde sløst bort dette hele to ganger - ville ikke partiet har endret karakter - fordi Trump utnytter sosiale medier og mediedekning for å manipulere millioner av velgerne og deretter valgte republikanerne som hadde for lengst gått inn i "den falske konservatisme" - slik at McConnell etter hvert mistet kontrollen. 

“You destroy NATO not by walking out but by just not doing anything,” Daalder told me. “If you go around saying ‘If you get attacked, we’ll send [only] a mine sweeper,’ Congress can’t do anything. Congress can declare war, but it can’t force the commander in chief to go to war.”

Dette er nytt for meg - og helt utenkelig, for det vil være et konstitusjonsbrudd, som kunne skje fordi grunnlovsfedrene hadde ikke utdypet hvordan det skal skje. 

“Rather than the Biden administration’s heavily alliance-focused approach to U.S. foreign policy,” the report concludes, “Trump Republicans seem to prefer a United States role that is more independent, less cooperative, and more inclined to use military force to deal with the threats they see as the most pressing, such as China, Iran, and migration across the United States-Mexico border.”

Dette er sinnssykt og en etteraping av Putins politikk mot andre makter siden 2008, og jeg bare kan ikke skjønne hva disse tenker på; De kan ikke konfrontere Kina uten allierte, de trenger ikke-vestlige allierte - spesielt India og Indonesia som Thailand - som er i ferd med å fjerne seg fra dem. Likedan med Iran; nå er det bare Israel som åpent konfrontere Iran i hele Midtøsten, Erdogan i Tyrkia og de gulfarabiske sjeikene har kommet Teheran-regimet i møte. Og hvis de skulle bruke militær makt mot immigranter - risikere de å miste hele Latin-Amerika. En amerikansk-meksikansk krig kan bli en ufattelig katastrofe. 

Det har kommet fram at disse som var mest ressurskrevende for grensemyndighetene er ikke-amerikansk, men de utgjør en liten andel av den samlede immigrasjonsmengden som registreres; 80 % var kommet fra latinamerikanske land i en tidsperiode i 2023 - Mexico (196,000), Venezuela (150,000), Guatemala (85,000), Honduras (60,000), Colombia (47,000), Cuba (45,000), Ecuador (42,000) og Haiti (19,000). De kom fra meget utrygge samfunn som har blitt kastet ut i lovløse tilstander pga. narkokriminaliteten som er det amerikanske folkets kollektive skyld. Det umettelige behovet for rusmidler har kastet disse nevnte landene ut i kaos. 

Har det ikke gått opp for dem at Putins politikk var en lang rekke av halvseirer og nederlag fram til 2023?!! Og Putin har begynte å vinne i det siste fordi Vesten var mye svakere enn ventet til en samlet verdens sjokk. Det eneste han oppnådd er å destabilisere verdensfreden. 

“People don’t like crazy in foreign policy, and there’s a point at which the willingness to stand up to conventional wisdom or international pressure crosses the line from charmingly bold to frighteningly wacko,” Rosner told me. “To the extent he’s espousing things in the international realm that are way over the line, it will add to that mosaic picture [among voters] that he’s beyond the pale.”

Problemet er at folk flest kan ikke gjøre det. De kan ikke velge hva de ønske fordi Trump hindrer alle andre gjennom nomineringsvalg og hans uhyrlige kampanjer som skremte bort mange, mens disse som har blitt trumpister bryr seg ikke om folkelige meninger. 

A return to power for Trump would likely end the dominance of the internationalist wing that has held the upper hand in the GOP since Dwight Eisenhower. The bigger question is whether a second Trump term would also mean the effective end for the American-led system of alliances and international institutions that has underpinned the global order since World War II.

Da er det på tid for republikanerne som er trofast mot sine partiidealene og sin bakgrunn fra 1952-2008, å synke skuta for godt. Eisenhower vant i 1952 fordi amerikanerne hadde forstått i 1948 - da Trump uventet vant - at de ikke kan vende ryggen mot verden med en potensiell trussel og må integrere seg med resten av verden skapet fram "The Freedom World" som har overlevd fram til nå. Siden den gang var republikanerne helt innforstått med internasjonal engasjement, selv om de stadig var mer hardhendt enn ønskelig. 

Jeg håper at McConnell og alle moderate nå snakker sammen og tvinges til å erkjenne at de ikke lenge har et parti, Trump har stjålet det fra dem. Og det er deres feil. De var så besatt med å ta makten for å "renske bort skammet" fordi en "nigger" - en skammelig betegnelse på en fargede - hadde kommet til det hvite huset - at de lot en svindler og løgner uten skamfølelse komme til toppen, som nå ødelegge dem og enhver de kjemper for. 

Trump er en feiging som vil fjerne alle forpliktelser; det vil ikke være uventet om han i februar-april 2024 annullere alle traktater ved å si dem opp eller slutte å følge dem, og deretter begynte med å foreta brutale utrenskninger, ignorere resten av verden man prøver å tvinge til å betale eller ytre tjeneste - og forkaste det amerikanske alliansesystemet. Så når trumpistene vil Trump skulle gå løs på Nord-Korea eller Kina, vil han rygge vekk, eller når han skulle angripe Iran, vil det ikke skje - og vil sannsynlig bare angripe vergeløse land og motstandere som ikke kan slåss tilbake. 

Så hvorfor vil de ikke høre når Trump åpnet sier han vil føre USA vekk fra en verdenskrig og forlate alle konflikter? 

De er idioter akkurat som Putins tilhengere sier. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Something’s Fishy About the ‘Migrant Crisis’ (msn.com)

Immigrasjonskrisen i USA er blitt et meget stort problem som må løses. Men det har kommet fram at denne er en krise som ikke bare skyldes den opptrappende destabiliseringen av sivilsamfunnene i de latinamerikanske landene og menneskesmugling fra andre kontinenter arrangert av organiserte kriminelle, det har vist seg til manges overraskelse at den amerikanske makteliten i Washington hadde rett og slett sviktet på sin vakt. Dette skyldes ikke bare republikanerne, mannen som gjør dagens krise er så uventet som den demokratiske Bill Clinton i 1996. 

The waiting period is meant as a deterrent. If people in troubled nations get the idea that applying for asylum is a sure way to get a work permit in the United States, the logic goes, the number of migrants will balloon. The problem is that persecution and economic devastation in migrants’ home country and greater opportunities in the U.S. are much stronger determinants of migration than tweaks to U.S. immigration policy.

Clinton i dag hykler voldsomt ved å la som at det som han hadde tillatt - "Illegal Immigration Reform and Immigrant Responsibility Act" som innføre ventetid på et halvt år for asylsøkeren, og dette var det første skrittet fra legal immigrasjon til illegal immigrasjon, da ventetid, økt ressursbruk hos både asylsøkeren og myndighetene og voksende frustrasjon blir for mye for mange etter hvert som ventekøen bli lengre og lengre. Dessuten får de ikke noe hjelp, ikke lov til å ta arbeid, ikke kunne livsnære seg - slik at de bryter regler og avvises. 

These policies allow politicians to posture as being tough on immigration, but they create a vicious cycle: When policies hamper asylum seekers from entering the country in an orderly way, they create disorder that stokes anti-immigrant sentiment—thereby pressuring future administrations to crack down on immigrants even further, creating more disorder and fueling more backlash.

Det har blitt latt merke til at integrering av ukrainske krigsflyktninger som fra begynnelsen fikk lovlig beskyttelse, var svært lite ressurskrevende i sammenligning med de intraamerikanske immigrantene som forhindres fra å forsørge seg og tvinges til å motta statlig hjelp fra motvillige lokalmyndigheter fordi de i effekt er lovløse - eller fredløse. Det vist seg at myndighetene vil ikke påta seg byrden - her ser vi resultater av den falske konservatismen som bare bekjempes med legale virkemidler - og dermed ekskludere immigrantene som med ett fant seg redusert til tiggere og hjemløse til sjenanse for lokale som ikke forstå hele situasjonen. Der hvor det finnes private og lokale hjelpskrefter som kunne påta seg byrdene er det observert at man kunne bedre ta seg av immigrantene. 

He noted that local nonprofits and immigrant-friendly populations had been able to absorb newcomers.

Det er hvorfor vi ser kriser lengst vekk fra grensen som New York. Der skyldes dette rett og slett åpen fiendtlighet mellom politiske krefter, Abbott tvunget så mange som mulig med busser og deretter "kaste dem ut" til uforberedte byer som fant seg rådvilt. Her er Biden eneansvarlig for at immigrasjonskrisen kunne ramme demokratene, fordi han nekte å stoppe illegal bussing av immigranter mellom delstatene og deretter nektet - så utrolig som det høres ut - å overta ansvaret for immigrantene når disse skal fordeles over landet. Da var det ikke rart at det på mange steder er åpen opprør mot Biden fremfor mot Abbott eller republikanerne. 

The American public is not particularly xenophobic. One 2020 study that looked at eight decades of opinion polling found that “despite frequent references to a hostile climate for immigrants, especially refugees, and a current administration that lends validity to that claim, the US public has been more welcoming of refugees in the twenty-first century than at any time during the twentieth century.”

Det som fikk mange til å reagere voldsomt var rett og slett mangel på kontroll. Så meget, at dette følger til voksende fordommer, klager og frustrering som republikanerne tar fordel av. I Europa har vi den samme holdning; vi liker ikke innvandrere som det blir for mange av - men vi liker ENDA MINDRE illegal innvandring og innvandringspolitikk utenfor kontroll - spesielt i møte med fremmedkulturelle innvandrer som skape konflikt i våre trakter. I USA har de en meget stor fordel ved at flesteparten - 80 % - er intraamerikanske immigranter av samme religiøs, kulturell og endog hudfarge - bakgrunn som amerikanerne selv.  

It’s a function of our elected leaders’ refusal to build a legal-immigration system capable of handling the current volume of asylum applicants in an efficient, humane way. If New York City is overwhelmed, that will not be because of migrants, but because of native-born political dysfunction.

Så USA har samme problem som EU/EØS; politisk inkompetanse. 

Og apropos det; immigrantkrisen kan bli meget problematisk fordi det har kommet ut at disse immigranter har helt uventet fylt opp tomrommene etter de innfødte, som hadde i 2022 rømte fra flere millioner arbeidsplasser som i utgangspunktet var upopulært med for lav lønn og lite annet, til fordel for bedre lønnede arbeid - det er disse som reddet USA fra resesjonen i 2023-24. Da mener det at immigrantene er en stor ressurs som USA trenger, og det har blitt latt merke til at mange har endog bedre utdanning enn de amerikanske. 

Politics and convenience drive Mexico to be US’s top trading partner (msn.com)

Denne artikkelen er om det som kalles "nearshoring" - et begrep som vi trenger her i EU/EØS - det man rett og slett satt utkontrakteringsøkonomien i revers ut av det kontinentale systemet - tilbake til det regionale systemet. Meget mange flytte produksjonen fra Kina og andre land i andre kontinenter til Mexico, samtidig som kineserne som "mistet" det amerikanske markedet som er utilgjengelig for kinesiske ferdigvarer, gikk meget sterkt inn for å ha en sugerør rett inn i USA. 

Dette har gjort Mexico til Latin-Amerikas svar på Kina. I 2023 handlet USA for 798 mrd. dollar fra Mexico - som ble USAs største handelspartner (og Kina er den største handelspartner for Mexico...), amerikanerne som hadde i begynnelsen vært inn på om å ha hjemproduksjon, oppdaget at arbeidsmarkedet stort sett er basert på lavlønnssjikt og et hierarkisystem der det blir færre og færre på vei oppover i spørsmål om utdanning. Det har blitt for få ferdigutdannede arbeidere som holder høy kvalitativ nivå. Og i Mexico... er det flere som er ferdigutdannet enn i USA! Til tross for en befolkningsforskjell på 130 mill. mot 335 mill.

what’s happening in Mexico is what happened in China 30 or 40 years ago when we started a manufacturing expansion

Et nært amerikansk-meksikansk handelssamkvem har oppstått, men dessverre har det blitt oppdaget at dette ignoreres av trumpistene, som nå har overtatt republikanerpartiet hvor forretningsfolkene mer eller mindre har mistet all kontroll i de siste årene. Det er ikke bare-bare å stenge grensen, flere hundretusener tonn komme over grensen hver dag til sjøs og på land som i luften, og hele det amerikanske bilindustrien er dypt avhengige av delvarer produsert i Mexico av amerikansk- og kinesiskeide fabrikker. Ettersom proteksjonistiske handelsregler som "Buy America" er et stort problem, har utenlandske konserner funnet en løsning med Mexico gjennom frihandelsordningen (Trump rotet det ganske stygt til bare for å endre titlene - fra North American Free Trade Agreement (NAFTA) til United States Mexico Canada Agreement (USMCA)) - og dermed er det mange fabrikker med varer som går rett til det amerikanske markedet. 

Da betyr det at Mexico har blitt svært viktig for USAs økonomi - så viktig at nabolandet har blitt en livbøye. 

How Trump’s Idea to Use Military Force in Mexico Became Embraced by GOP - The New York Times (nytimes.com)

Og Trump ignorerer det. Det er beviselig at han har meget kraftige rasistiske holdninger og at han misliker meget sterkt disse som kom fra Latin-Amerika som betraktes som primitive barbarer og fattigfanter selv om det ikke stemmer. 

On Capitol Hill, Republican lawmakers have drafted a broad authorization for the use of military force against cartels — echoing the war powers Congress gave former President George W. Bush before the invasions of Afghanistan and Iraq. They have also pushed for designating Mexican cartels as foreign terrorist organizations — a related idea Mr. Trump flirted with as president but backed off after Mexico hotly objected. 

Galskap! Galskap! GALSKAP!!! De tradisjonelle republikanerne var ikke med dette i 2023. Meksikanerne reagert voldsomt på dette, og er svært strengt med å forby all amerikansk tilløp på maktmisbruk på egne grunn - av meget bitre og sterke historiske minner. 

Analysts have also warned about the potential for military action to cause significant economic damage. The plans could rupture the United States’ relationship with Mexico, its largest trading partner, and curtail other types of cooperation, including the arrest and extradition of criminals and Mexico’s efforts to deter migrants from trying to cross illegally into the United States.

Mexico var meget lettet da Biden vant, men Trump hadde siden februar 2021 arbeidet hardt med å åpne for en amerikansk-meksikansk krig og det ser ut til å ha vunnet terreng blant republikanerne som gikk inn i MAGA; 

Mr. Trump didn’t stop talking about attacking the drug cartels. Instead, he turned the idea into an official policy proposal for his 2024 campaign for president.

In January, Mr. Trump released a policy video titled “President Donald J. Trump Declares War on Cartels,” in which he explicitly endorsed the idea of treating Mexican drug cartels like the Islamic State in Iraq and Syria — rather than treating them as transnational criminal organizations to be addressed using law enforcement tools.

Mr. Trump promised to “deploy all necessary military assets, including the U.S. Navy” to impose a full naval embargo on the cartels and to “designate the major cartels as Foreign Terrorist Organizations.”

And he pledged to order the Pentagon “to make appropriate use of special forces, cyber warfare and other overt and covert actions to inflict maximum damage on cartel leadership, infrastructure and operations.”

Dette gjør meksikanerne veldig sint, spesielt fordi de ligger ansvaret for narkokartellene på amerikanernes motvilje mot å straffe de hvite narkomisbrukere som er den største gruppen av kjøperne, i grell kontrast til de fargede - og på det ukontrollerte privatvåpenmarkedet som hadde fulgt til at narkokartellene stundom er bedre væpnet enn statlige hærer i mange land. Det meksikanske militæret er relativt sett "liten", men har en halv million soldater og paramilitære selv om det er ganske lite med kampfly og stridsvogner, i et meget stort land mye mye fjell og ørken med hele tretti millioner yngre menn.

Så hvis Trump vinner valget - og angripe Mexico - kan det få hele den amerikanske nasjonaløkonomien til å kollapse samtidig som de sørvestlige delstatene kan destabiliseres fordi store deler av befolkningen der er opprinnelige meksikanerne. Og hva skjer om Mexico ikke bare holdt stand, men også hente inn Kina? Hva vil skje om de latinamerikanske stormaktene som Brasil skulle blande seg inn? 

Da vil USA miste hele Latin-Amerika. Kina og Russland kan får baser på det amerikanske kontinentet. Og EU/EØS, om det ikke kollapse, vil da mistet all tro på USA og dermed kutte over alle båndene. 

Alt dette er galskap! 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Sitat

 

Pelosi mener Trumps retorikk i saken kan føre til at krigen i Ukraina varer enda lenger, og at finansieringen må godkjennes for å hindre at flere liv går tapt.

- Men det nytter ikke å snakke med Trump, for han er i sin egen verden, legger hun til.

Hun går særlig hardt ut mot den tidligere presidentens forhold til Russlands overhode, Vladimir Putin, som hun beskriver som «en veldig ond person».

 

https://borsen.dagbladet.no/nyheter/han-er-grotesk/80997949

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
JK22 skrev (9 timer siden):

Something’s Fishy About the ‘Migrant Crisis’ (msn.com)

Immigrasjonskrisen i USA er blitt et meget stort problem som må løses. Men det har kommet fram at denne er en krise som ikke bare skyldes den opptrappende destabiliseringen av sivilsamfunnene i de latinamerikanske landene og menneskesmugling fra andre kontinenter arrangert av organiserte kriminelle, det har vist seg til manges overraskelse at den amerikanske makteliten i Washington hadde rett og slett sviktet på sin vakt. Dette skyldes ikke bare republikanerne, mannen som gjør dagens krise er så uventet som den demokratiske Bill Clinton i 1996. 

The waiting period is meant as a deterrent. If people in troubled nations get the idea that applying for asylum is a sure way to get a work permit in the United States, the logic goes, the number of migrants will balloon. The problem is that persecution and economic devastation in migrants’ home country and greater opportunities in the U.S. are much stronger determinants of migration than tweaks to U.S. immigration policy.

Clinton i dag hykler voldsomt ved å la som at det som han hadde tillatt - "Illegal Immigration Reform and Immigrant Responsibility Act" som innføre ventetid på et halvt år for asylsøkeren, og dette var det første skrittet fra legal immigrasjon til illegal immigrasjon, da ventetid, økt ressursbruk hos både asylsøkeren og myndighetene og voksende frustrasjon blir for mye for mange etter hvert som ventekøen bli lengre og lengre. Dessuten får de ikke noe hjelp, ikke lov til å ta arbeid, ikke kunne livsnære seg - slik at de bryter regler og avvises. 

These policies allow politicians to posture as being tough on immigration, but they create a vicious cycle: When policies hamper asylum seekers from entering the country in an orderly way, they create disorder that stokes anti-immigrant sentiment—thereby pressuring future administrations to crack down on immigrants even further, creating more disorder and fueling more backlash.

Det har blitt latt merke til at integrering av ukrainske krigsflyktninger som fra begynnelsen fikk lovlig beskyttelse, var svært lite ressurskrevende i sammenligning med de intraamerikanske immigrantene som forhindres fra å forsørge seg og tvinges til å motta statlig hjelp fra motvillige lokalmyndigheter fordi de i effekt er lovløse - eller fredløse. Det vist seg at myndighetene vil ikke påta seg byrden - her ser vi resultater av den falske konservatismen som bare bekjempes med legale virkemidler - og dermed ekskludere immigrantene som med ett fant seg redusert til tiggere og hjemløse til sjenanse for lokale som ikke forstå hele situasjonen. Der hvor det finnes private og lokale hjelpskrefter som kunne påta seg byrdene er det observert at man kunne bedre ta seg av immigrantene. 

He noted that local nonprofits and immigrant-friendly populations had been able to absorb newcomers.

Det er hvorfor vi ser kriser lengst vekk fra grensen som New York. Der skyldes dette rett og slett åpen fiendtlighet mellom politiske krefter, Abbott tvunget så mange som mulig med busser og deretter "kaste dem ut" til uforberedte byer som fant seg rådvilt. Her er Biden eneansvarlig for at immigrasjonskrisen kunne ramme demokratene, fordi han nekte å stoppe illegal bussing av immigranter mellom delstatene og deretter nektet - så utrolig som det høres ut - å overta ansvaret for immigrantene når disse skal fordeles over landet. Da var det ikke rart at det på mange steder er åpen opprør mot Biden fremfor mot Abbott eller republikanerne. 

The American public is not particularly xenophobic. One 2020 study that looked at eight decades of opinion polling found that “despite frequent references to a hostile climate for immigrants, especially refugees, and a current administration that lends validity to that claim, the US public has been more welcoming of refugees in the twenty-first century than at any time during the twentieth century.”

Det som fikk mange til å reagere voldsomt var rett og slett mangel på kontroll. Så meget, at dette følger til voksende fordommer, klager og frustrering som republikanerne tar fordel av. I Europa har vi den samme holdning; vi liker ikke innvandrere som det blir for mange av - men vi liker ENDA MINDRE illegal innvandring og innvandringspolitikk utenfor kontroll - spesielt i møte med fremmedkulturelle innvandrer som skape konflikt i våre trakter. I USA har de en meget stor fordel ved at flesteparten - 80 % - er intraamerikanske immigranter av samme religiøs, kulturell og endog hudfarge - bakgrunn som amerikanerne selv.  

It’s a function of our elected leaders’ refusal to build a legal-immigration system capable of handling the current volume of asylum applicants in an efficient, humane way. If New York City is overwhelmed, that will not be because of migrants, but because of native-born political dysfunction.

Så USA har samme problem som EU/EØS; politisk inkompetanse. 

Og apropos det; immigrantkrisen kan bli meget problematisk fordi det har kommet ut at disse immigranter har helt uventet fylt opp tomrommene etter de innfødte, som hadde i 2022 rømte fra flere millioner arbeidsplasser som i utgangspunktet var upopulært med for lav lønn og lite annet, til fordel for bedre lønnede arbeid - det er disse som reddet USA fra resesjonen i 2023-24. Da mener det at immigrantene er en stor ressurs som USA trenger, og det har blitt latt merke til at mange har endog bedre utdanning enn de amerikanske. 

Politics and convenience drive Mexico to be US’s top trading partner (msn.com)

Denne artikkelen er om det som kalles "nearshoring" - et begrep som vi trenger her i EU/EØS - det man rett og slett satt utkontrakteringsøkonomien i revers ut av det kontinentale systemet - tilbake til det regionale systemet. Meget mange flytte produksjonen fra Kina og andre land i andre kontinenter til Mexico, samtidig som kineserne som "mistet" det amerikanske markedet som er utilgjengelig for kinesiske ferdigvarer, gikk meget sterkt inn for å ha en sugerør rett inn i USA. 

Dette har gjort Mexico til Latin-Amerikas svar på Kina. I 2023 handlet USA for 798 mrd. dollar fra Mexico - som ble USAs største handelspartner (og Kina er den største handelspartner for Mexico...), amerikanerne som hadde i begynnelsen vært inn på om å ha hjemproduksjon, oppdaget at arbeidsmarkedet stort sett er basert på lavlønnssjikt og et hierarkisystem der det blir færre og færre på vei oppover i spørsmål om utdanning. Det har blitt for få ferdigutdannede arbeidere som holder høy kvalitativ nivå. Og i Mexico... er det flere som er ferdigutdannet enn i USA! Til tross for en befolkningsforskjell på 130 mill. mot 335 mill.

what’s happening in Mexico is what happened in China 30 or 40 years ago when we started a manufacturing expansion

Et nært amerikansk-meksikansk handelssamkvem har oppstått, men dessverre har det blitt oppdaget at dette ignoreres av trumpistene, som nå har overtatt republikanerpartiet hvor forretningsfolkene mer eller mindre har mistet all kontroll i de siste årene. Det er ikke bare-bare å stenge grensen, flere hundretusener tonn komme over grensen hver dag til sjøs og på land som i luften, og hele det amerikanske bilindustrien er dypt avhengige av delvarer produsert i Mexico av amerikansk- og kinesiskeide fabrikker. Ettersom proteksjonistiske handelsregler som "Buy America" er et stort problem, har utenlandske konserner funnet en løsning med Mexico gjennom frihandelsordningen (Trump rotet det ganske stygt til bare for å endre titlene - fra North American Free Trade Agreement (NAFTA) til United States Mexico Canada Agreement (USMCA)) - og dermed er det mange fabrikker med varer som går rett til det amerikanske markedet. 

Da betyr det at Mexico har blitt svært viktig for USAs økonomi - så viktig at nabolandet har blitt en livbøye. 

How Trump’s Idea to Use Military Force in Mexico Became Embraced by GOP - The New York Times (nytimes.com)

Og Trump ignorerer det. Det er beviselig at han har meget kraftige rasistiske holdninger og at han misliker meget sterkt disse som kom fra Latin-Amerika som betraktes som primitive barbarer og fattigfanter selv om det ikke stemmer. 

On Capitol Hill, Republican lawmakers have drafted a broad authorization for the use of military force against cartels — echoing the war powers Congress gave former President George W. Bush before the invasions of Afghanistan and Iraq. They have also pushed for designating Mexican cartels as foreign terrorist organizations — a related idea Mr. Trump flirted with as president but backed off after Mexico hotly objected. 

Galskap! Galskap! GALSKAP!!! De tradisjonelle republikanerne var ikke med dette i 2023. Meksikanerne reagert voldsomt på dette, og er svært strengt med å forby all amerikansk tilløp på maktmisbruk på egne grunn - av meget bitre og sterke historiske minner. 

Analysts have also warned about the potential for military action to cause significant economic damage. The plans could rupture the United States’ relationship with Mexico, its largest trading partner, and curtail other types of cooperation, including the arrest and extradition of criminals and Mexico’s efforts to deter migrants from trying to cross illegally into the United States.

Mexico var meget lettet da Biden vant, men Trump hadde siden februar 2021 arbeidet hardt med å åpne for en amerikansk-meksikansk krig og det ser ut til å ha vunnet terreng blant republikanerne som gikk inn i MAGA; 

Mr. Trump didn’t stop talking about attacking the drug cartels. Instead, he turned the idea into an official policy proposal for his 2024 campaign for president.

In January, Mr. Trump released a policy video titled “President Donald J. Trump Declares War on Cartels,” in which he explicitly endorsed the idea of treating Mexican drug cartels like the Islamic State in Iraq and Syria — rather than treating them as transnational criminal organizations to be addressed using law enforcement tools.

Mr. Trump promised to “deploy all necessary military assets, including the U.S. Navy” to impose a full naval embargo on the cartels and to “designate the major cartels as Foreign Terrorist Organizations.”

And he pledged to order the Pentagon “to make appropriate use of special forces, cyber warfare and other overt and covert actions to inflict maximum damage on cartel leadership, infrastructure and operations.”

Dette gjør meksikanerne veldig sint, spesielt fordi de ligger ansvaret for narkokartellene på amerikanernes motvilje mot å straffe de hvite narkomisbrukere som er den største gruppen av kjøperne, i grell kontrast til de fargede - og på det ukontrollerte privatvåpenmarkedet som hadde fulgt til at narkokartellene stundom er bedre væpnet enn statlige hærer i mange land. Det meksikanske militæret er relativt sett "liten", men har en halv million soldater og paramilitære selv om det er ganske lite med kampfly og stridsvogner, i et meget stort land mye mye fjell og ørken med hele tretti millioner yngre menn.

Så hvis Trump vinner valget - og angripe Mexico - kan det få hele den amerikanske nasjonaløkonomien til å kollapse samtidig som de sørvestlige delstatene kan destabiliseres fordi store deler av befolkningen der er opprinnelige meksikanerne. Og hva skjer om Mexico ikke bare holdt stand, men også hente inn Kina? Hva vil skje om de latinamerikanske stormaktene som Brasil skulle blande seg inn? 

Da vil USA miste hele Latin-Amerika. Kina og Russland kan får baser på det amerikanske kontinentet. Og EU/EØS, om det ikke kollapse, vil da mistet all tro på USA og dermed kutte over alle båndene. 

Alt dette er galskap! 

Hva skjedde med gutten som ropte ulv hele tiden?

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
15 hours ago, JK22 said:

On Capitol Hill, Republican lawmakers have drafted a broad authorization for the use of military force against cartels — echoing the war powers Congress gave former President George W. Bush before the invasions of Afghanistan and Iraq. They have also pushed for designating Mexican cartels as foreign terrorist organizations — a related idea Mr. Trump flirted with as president but backed off after Mexico hotly objected. 

Galskap! Galskap! GALSKAP!!! 

Mente du ikke selv bare for en dag eller to siden at Polen måtte sette inn militæret med skarpladde våpen mot bønder som protesterte?

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
17 hours ago, nagina said:

Hva tror dere sjansen for Trump er nå med tanke på Krigen i Israel?

Tenker nå på muslimene og jødene?
Det jeg sier er at ... vi husker Trump banned muslimene til å entre USA en stund, noe sånt? Jeg tror han mistet mange stemmer der gitt.
Men nå, ser vi på Israel, muslimene, jødene blir drept hit og dit, og Biden støtter Israel eller setter ikke en stopper? Hva er oddsen for at stemmene går til Trump nå?

I den grad noen "tjener" på det, er det Trump, men kommer nok ikke til å bli noen avgørende faktor.
Det er også lenge til USA valget, og er nok en mulighet for at ting har roet seg noe i Israel/Palestinia før den tid

  • Liker 2
Lenke til kommentar
jallajall skrev (6 timer siden):

Mente du ikke selv bare for en dag eller to siden at Polen måtte sette inn militæret med skarpladde våpen mot bønder som protesterte?

Jeg mener det fremdeles. Spesielt etter flere bønder har blitt oppdaget å være høyreekstremistisk eller Putin-vennlige, sovjetflagg er sett flere steder. 

Hva babler du egentlig om når det gjelder Mexico? Den meksikanske bondebefolkningen ikke engangs involvert fordi narkokriminaliteten er et urbant fenomen og det dyrkes ikke rusmidler som i virkeligheten importeres fra andre land, og disse fabrikker som produsere fentanyl - er lovlige, fordi ordet "fentanyl" i virkeligheten er om smertelindrende medisin for pasienter og om beroligende midler for vanligfolk uten høy risiko for overdose gjennom fornuftig bruk. Det er ikke forbudt i Norge, hvor det er underlagt et meget strengt reguleringsreglement der leger og apoteker er innforstått med den høye misbrukspotensialiteten. I fakta; det er UMULIG å forby fentanyl. 

Eller mener man at det er fritt fram for å bombe i et annet land? Ifølge krigslovene - og dermed folkeretten - er organiserte kriminelle, narkokriminelle og voldskriminelle sivilister som er underordnet et lands myndighet og dermed gjenstand for lovlige reaksjoner som det meksikanske lovverket - og indirekte sett det amerikanske, ettersom smugling til USA er amerikansk lovbrudd - og kan ikke utsettes for et annet lands militærmakt. Det vil være folkerettslig stridende og et klart angrep på et annet lands suverenitet. Hvilken er hvorfor terroristdefinisjonen er veldig viktig, for ved å gjøre en statsløs gruppe eller organisasjon til terrorister er man i stand til å gjøre bruk av selvforsvarsretten. 

Men dette innbar en strenghet for å unngå utvanning som kan sende verdensordenen ut i kaos. 

Lenke til kommentar
JK22 skrev (På 20.2.2024 den 12:45 AM):

But the reactionary backlash to religion’s waning influence, combined with the growing identification of religious conservatism with right-wing politics could resurrect something else—ethno-religious nationalism.

Flere artikler har dukket opp om den kristenfascistiske utviklingen i USA. 

Mike Johnson’s 'Christian nationalism' is 'a greater threat to America than al-Qaida': strategist - Alternet.org

"The debate I want begins: 'Resolved, Christian nationalism is a greater threat to America than al-Qaida,'”

"What Johnson does represent is a level of breathtaking hypocrisy," Carville added. "His anti-homosexuality and young earthism are hypocrisy on steroids."

"Young Earthism" - dette i praksis er en ekstrem antivitenskapelig ideologi basert på bokstavtroe tolkning av den kristne opprinnelsesberetningen. Denne kristenfundamentalistiske holdningen er ikke av ny dato, men har alltid vært knyttet til religiøse dogmer og dermed har tradisjonelt kommet i bakgrunnen, spesielt i moderne stater hvor stat og religion skilles fra hverandre.

Ung jord-kreasjonisme – Wikipedia

Dette har gått nedover som et resultat av nettet, skoleundervisning - og muligens respons på voksende press fra kristenfundamentalister - i 2017 er andelen som trodde på at "Gud skapte mennesker i sin nåværende form på en gang i løpet av de siste 10.000 årene", bare 38 % - og det er enda mindre andel i den yngre delen av befolkningen i USA. 

Johnson has also been vocal in his calls for a closer relationship between government and the church. During a November interview on CNBC's Squawk Box, Johnson said the concept of separation of church and state was a "misnomer," and said religion was "such an important part of who we are as a nation."

Dette er antikonstitusjonelle holdninger, hvor han i praksis vil ha et teokrati. 

Trump allies prepare to infuse ‘Christian nationalism’ in second administration - POLITICO

Christian nationalists in America believe that the country was founded as a Christian nation and that Christian values should be prioritized throughout government and public life. As the country has become less religious and more diverse, Vought has embraced the idea that Christians are under assault and has spoken of policies he might pursue in response.

MAGA - disse "republikanerne" som støtter Trump har brutt med sin partiideologi - vil innføre kristenfascistiske politikk, om nødvendig med makt og vold. 

But Vought has promoted a restrictionist immigration agenda, saying a person’s background doesn’t define who can enter the U.S., but rather, citing Biblical teachings, whether that person “accept[ed] Israel’s God, laws and understanding of history.”

Dette er toner som hadde nylig dukket opp i både Israel og USA omring immigranter som må utsettes for lojalitetstest på religiøse kriterier. 

Alle som vet om "PROSJEKT 2025", må straks realisere at dette politiske prosjektet er antidemokratisk; som med; 

Among other principles, the project’s “Mandate for Leadership” states that “freedom is defined by God, not man.”

Denne setningen er 100 % lik det som islamister med ISIS i spissen hadde satt fram.

Trump ser ut til å like det; han hadde nylig tatt til ordet for at de amerikanske kristentroe utsettes for forfølgelser innenfor de amerikanske delstatene at det måtte lede til føderale inngrep på vegne av disse. 

 “Upon taking office, I will create a new federal task force on fighting anti-Christian bias to be led by a fully reformed Department of Justice that’s fair and equitable” and that will “investigate all forms of illegal discrimination.”

Dette har vi sett i Iran. Hver dag. Hver gang kvinner og ungpiker trakasseres, arresteres og drepes fordi de ikke dekke sitt hår i offentligheten. Likedan i Taliban-Afghanistan, det er lite kjent at disse organisasjonene som nå står for religiøs undertrykkelse og tyranni, var startet som forsvarere av forfulgte troende i sin tid. 

In 2019, Trump’s then-secretary of state, Mike Pompeo, set up a federal commission to define human rights based on the precepts Vought describes, specifically “natural law and natural rights.” Natural law is the belief that there are universal rules derived from God that can’t be superseded by government or judges. While it is a core pillar of Catholicism, in recent decades it’s been used to oppose abortion, LGBTQ+ rights and contraception.

Pompeo var et meget stort problem da Trump var president, så meget at han i dag er lite likt og han hadde dratt til Israel i det siste hvor han opprørte enhver med kompromissløs støtte til de jødiske religiøsnasjonalistene og høyreekstremistene som støtter Netanyahu. 

America should be recognized as a Christian nation “where our rights and duties are understood to come from God,” Vought wrote two years ago in Newsweek.

Vought er en av de meste lojale trumpistene. Han er dypt fiendtligsinnet mot NATO, har skjulte xenofobiske holdninger og lot til være innerst inn en beinhard rasist som oppriktig tror på den teokratiske staten. 

“Jesus Christ wasn’t an open-borders socialist,”

“The Bible unapologetically upholds the concept of sovereign nations.”

Dette er så ahistorisk som det kunne ha blitt. Det fantes ikke grenser i det hele tatt i antikken, heller ikke suverene "nasjoner" i en tid da bystat, høvdingsrike, stammeføderasjon, tyranni (som betyr enmannsregjering den gang) og konturløse monarki var regelen. Dette er noe man bare finner på gjennom virkelighetsfornektelse, myteskapning og opportunistiske tenkning på sviktende grunnlag. Ingen kirkeautoritet vil akseptere dette. 

The Heritage Foundation’s Project 2025 offers more visibility into what policy agenda a future Trump administration might pursue. It says policies that support LGBTQ+ rights, subsidize “single-motherhood” and penalize marriage should be repealed because subjective notions of “gender identity” threaten “Americans’ fundamental liberties.”

Så forfølgelse av enslige mødre skal legaliseres på nytt? I mange århundrer var disse ugifte kvinner med barn utsatt for sosiale og religiøse forfølgelser med tragiske og forferdelige konsekvenser, ekteskap ble påtvunget slik at all samkvem mellom menn og kvinner skal reguleres. Dette var en grufull tid for kvinnene, spesielt i 1500-1950, og det var i 1850-1950 man hadde det verst, flere norske menn som var ansett som helter - deriblant Thor Heyerdahl - hadde blitt avslørt å ha til dels sterke kvinnefiendtlige holdninger ved å betrakte kvinner som seksuelle mindreverdige vesener. Så sent som i 1970-årene kunne ikke norske kvinner være alene hvis det var (innfødte) menn i nærheten. DETTE FORTIES I ETTERTIDEN. 

In a December post, he called for ending sex education in schools, surrogacy and no-fault divorce throughout the country, as well as forcing men “to provide for their children as soon as it’s determined the child is theirs” — a clear incursion by the government into Americans’ private lives.

Dette er antikonstitusjonelt på nytt. Selv ikke i de meste puritanske tider var dette allment akseptert, spesielt når det gjelder utroskap, og var dermed oftest overlatt til private affærer og lokalsamfunn. 

Christians should reject a Christ-less ‘conservatism,’” he expanded in another X missive, “and demand the political movement we are most closely associated with make a return to Christ-centered foundations. Because it’s either Christ or chaos, even on the ‘Right.’”

“There’s been a tectonic shift in how the leadership of the religious right operates,” said Matthew Taylor, a scholar at the Institute for Islamic, Christian and Jewish Studies, who grew up evangelical.

“These folks aren’t as interested in democracy or working through democratic systems as in the old religious right because their theology is one of Christian warfare.”

Disse kristenfascistene er antidemokratisk. De bryr seg ikke om de innføre et tyrannisk teokrati akkurat som i Iran ved å bryte konstitusjonen og akseptere et førerstyre som Hitlers regimeidealet. 

Dette gjør fare for borgerkrig enda større fordi befolkningen sekulariseres i voksende hastighet, samtidig som det er oppdaget at tradisjonelle latinos mer og mer glir bort fra demokratene fordi disse lokkes av kristenfascismen - dette er ikke begrenset til kun USA, man ser liknende tendenser i flere latinamerikanske land som Brasil og Nicaragua. 

Da må den hvite befolkningen som er i ferd med å gli inn i en generasjonskonflikt, det merkes at foreldre og yngre på mange steder er i voksende konflikt med hverandre som mellom aldrende over femti år og de yngre, ta et meget viktig valg, og dessverre utsettes disse for desinformasjon gjennom sosiale medier kontrollert av høyreekstremister som Egon Musk og kineserne (Tik Tok). 

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
JK22 skrev (1 time siden):

Flere artikler har dukket opp om den kristenfascistiske utviklingen i USA. 

Mike Johnson’s 'Christian nationalism' is 'a greater threat to America than al-Qaida': strategist - Alternet.org

"The debate I want begins: 'Resolved, Christian nationalism is a greater threat to America than al-Qaida,'”

"What Johnson does represent is a level of breathtaking hypocrisy," Carville added. "His anti-homosexuality and young earthism are hypocrisy on steroids."

"Young Earthism" - dette i praksis er en ekstrem antivitenskapelig ideologi basert på bokstavtroe tolkning av den kristne opprinnelsesberetningen. Denne kristenfundamentalistiske holdningen er ikke av ny dato, men har alltid vært knyttet til religiøse dogmer og dermed har tradisjonelt kommet i bakgrunnen, spesielt i moderne stater hvor stat og religion skilles fra hverandre.

Ung jord-kreasjonisme – Wikipedia

Dette har gått nedover som et resultat av nettet, skoleundervisning - og muligens respons på voksende press fra kristenfundamentalister - i 2017 er andelen som trodde på at "Gud skapte mennesker i sin nåværende form på en gang i løpet av de siste 10.000 årene", bare 38 % - og det er enda mindre andel i den yngre delen av befolkningen i USA. 

Johnson has also been vocal in his calls for a closer relationship between government and the church. During a November interview on CNBC's Squawk Box, Johnson said the concept of separation of church and state was a "misnomer," and said religion was "such an important part of who we are as a nation."

Dette er antikonstitusjonelle holdninger, hvor han i praksis vil ha et teokrati. 

Trump allies prepare to infuse ‘Christian nationalism’ in second administration - POLITICO

Christian nationalists in America believe that the country was founded as a Christian nation and that Christian values should be prioritized throughout government and public life. As the country has become less religious and more diverse, Vought has embraced the idea that Christians are under assault and has spoken of policies he might pursue in response.

MAGA - disse "republikanerne" som støtter Trump har brutt med sin partiideologi - vil innføre kristenfascistiske politikk, om nødvendig med makt og vold. 

But Vought has promoted a restrictionist immigration agenda, saying a person’s background doesn’t define who can enter the U.S., but rather, citing Biblical teachings, whether that person “accept[ed] Israel’s God, laws and understanding of history.”

Dette er toner som hadde nylig dukket opp i både Israel og USA omring immigranter som må utsettes for lojalitetstest på religiøse kriterier. 

Alle som vet om "PROSJEKT 2025", må straks realisere at dette politiske prosjektet er antidemokratisk; som med; 

Among other principles, the project’s “Mandate for Leadership” states that “freedom is defined by God, not man.”

Denne setningen er 100 % lik det som islamister med ISIS i spissen hadde satt fram.

Trump ser ut til å like det; han hadde nylig tatt til ordet for at de amerikanske kristentroe utsettes for forfølgelser innenfor de amerikanske delstatene at det måtte lede til føderale inngrep på vegne av disse. 

 “Upon taking office, I will create a new federal task force on fighting anti-Christian bias to be led by a fully reformed Department of Justice that’s fair and equitable” and that will “investigate all forms of illegal discrimination.”

Dette har vi sett i Iran. Hver dag. Hver gang kvinner og ungpiker trakasseres, arresteres og drepes fordi de ikke dekke sitt hår i offentligheten. Likedan i Taliban-Afghanistan, det er lite kjent at disse organisasjonene som nå står for religiøs undertrykkelse og tyranni, var startet som forsvarere av forfulgte troende i sin tid. 

In 2019, Trump’s then-secretary of state, Mike Pompeo, set up a federal commission to define human rights based on the precepts Vought describes, specifically “natural law and natural rights.” Natural law is the belief that there are universal rules derived from God that can’t be superseded by government or judges. While it is a core pillar of Catholicism, in recent decades it’s been used to oppose abortion, LGBTQ+ rights and contraception.

Pompeo var et meget stort problem da Trump var president, så meget at han i dag er lite likt og han hadde dratt til Israel i det siste hvor han opprørte enhver med kompromissløs støtte til de jødiske religiøsnasjonalistene og høyreekstremistene som støtter Netanyahu. 

America should be recognized as a Christian nation “where our rights and duties are understood to come from God,” Vought wrote two years ago in Newsweek.

Vought er en av de meste lojale trumpistene. Han er dypt fiendtligsinnet mot NATO, har skjulte xenofobiske holdninger og lot til være innerst inn en beinhard rasist som oppriktig tror på den teokratiske staten. 

“Jesus Christ wasn’t an open-borders socialist,”

“The Bible unapologetically upholds the concept of sovereign nations.”

Dette er så ahistorisk som det kunne ha blitt. Det fantes ikke grenser i det hele tatt i antikken, heller ikke suverene "nasjoner" i en tid da bystat, høvdingsrike, stammeføderasjon, tyranni (som betyr enmannsregjering den gang) og konturløse monarki var regelen. Dette er noe man bare finner på gjennom virkelighetsfornektelse, myteskapning og opportunistiske tenkning på sviktende grunnlag. Ingen kirkeautoritet vil akseptere dette. 

The Heritage Foundation’s Project 2025 offers more visibility into what policy agenda a future Trump administration might pursue. It says policies that support LGBTQ+ rights, subsidize “single-motherhood” and penalize marriage should be repealed because subjective notions of “gender identity” threaten “Americans’ fundamental liberties.”

Så forfølgelse av enslige mødre skal legaliseres på nytt? I mange århundrer var disse ugifte kvinner med barn utsatt for sosiale og religiøse forfølgelser med tragiske og forferdelige konsekvenser, ekteskap ble påtvunget slik at all samkvem mellom menn og kvinner skal reguleres. Dette var en grufull tid for kvinnene, spesielt i 1500-1950, og det var i 1850-1950 man hadde det verst, flere norske menn som var ansett som helter - deriblant Thor Heyerdahl - hadde blitt avslørt å ha til dels sterke kvinnefiendtlige holdninger ved å betrakte kvinner som seksuelle mindreverdige vesener. Så sent som i 1970-årene kunne ikke norske kvinner være alene hvis det var (innfødte) menn i nærheten. DETTE FORTIES I ETTERTIDEN. 

In a December post, he called for ending sex education in schools, surrogacy and no-fault divorce throughout the country, as well as forcing men “to provide for their children as soon as it’s determined the child is theirs” — a clear incursion by the government into Americans’ private lives.

Dette er antikonstitusjonelt på nytt. Selv ikke i de meste puritanske tider var dette allment akseptert, spesielt når det gjelder utroskap, og var dermed oftest overlatt til private affærer og lokalsamfunn. 

Christians should reject a Christ-less ‘conservatism,’” he expanded in another X missive, “and demand the political movement we are most closely associated with make a return to Christ-centered foundations. Because it’s either Christ or chaos, even on the ‘Right.’”

“There’s been a tectonic shift in how the leadership of the religious right operates,” said Matthew Taylor, a scholar at the Institute for Islamic, Christian and Jewish Studies, who grew up evangelical.

“These folks aren’t as interested in democracy or working through democratic systems as in the old religious right because their theology is one of Christian warfare.”

Disse kristenfascistene er antidemokratisk. De bryr seg ikke om de innføre et tyrannisk teokrati akkurat som i Iran ved å bryte konstitusjonen og akseptere et førerstyre som Hitlers regimeidealet. 

Dette gjør fare for borgerkrig enda større fordi befolkningen sekulariseres i voksende hastighet, samtidig som det er oppdaget at tradisjonelle latinos mer og mer glir bort fra demokratene fordi disse lokkes av kristenfascismen - dette er ikke begrenset til kun USA, man ser liknende tendenser i flere latinamerikanske land som Brasil og Nicaragua. 

Da må den hvite befolkningen som er i ferd med å gli inn i en generasjonskonflikt, det merkes at foreldre og yngre på mange steder er i voksende konflikt med hverandre som mellom aldrende over femti år og de yngre, ta et meget viktig valg, og dessverre utsettes disse for desinformasjon gjennom sosiale medier kontrollert av høyreekstremister som Egon Musk og kineserne (Tik Tok). 

Ulv, ulv!!

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Når man trodde Trump ikke kunne synke lavere, gjør han det. 

Trump calls his civil fraud verdict a ‘form of Navalny’ - POLITICO

“It is a form of Navalny. It is a form of communism or fascism,” 

Nikki Haley hamret løst på Trump og hadde aktuelt i forveien sagt at Trump kunne finne på å sammenligne seg med Navalnyj;  “He’s gonna compare himself to Navalny, and the victim that he is in his court cases?” Og da hun fikk dette rett i ansiktet, reagert hun i sinne; "Donald Trump compares America to Russia again. That’s not America First. That’s the kind of garbage you hear from liberals". Det ser ut at hun har oppdaget libertinernes dreining til Putins side. 

Trump Calls His Fraud Punishment ‘A Form of Navalny’ (yahoo.com)

“And it’s a horrible thing, but it’s happening in our country too. We are turning into a communist country in many ways, and if you look at it, I’m the leading candidate,” he moaned during Tuesday’s event. “I never heard about being indicted before. I got indicted four times, I have eight or nine trials all because of the fact that I’m in politics. They indicted me for things that are so ridiculous.”

Trump Invokes Dissident Alexei Navalny in Bizarre Presidents' Day Rant (rollingstone.com)

 “Biden:Trump::Putin:Navalny”.

 - a slow, steady progression, with CROOKED, Radical Left Politicians, Prosecutors, and Judges” is “leading us down a path to destruction.” “Grossly Unfair Courtroom Decisions are DESTROYING AMERICA.”

Denne mannen er syk! Så mental syk at han må kastes ut! 

 

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...