Gå til innhold

Retrokafeen – for oss som syns spill var bedre før


Anbefalte innlegg

Ja Game Boy Advance er absolutt ett system som er verdt å modde til å bli litt mer moderne, det er og ett fint innsteg til små loddejobber for en som ikke er så erfaren med det før en begir seg ut på mer utfordrende jobber. En har selvfølgelig Advance SP som hadde backlit skjerm og oppladvart batteri originalt men er mest fan av utformingen til OG Advance. Så var jo det den jeg hadde i min oppvekst på det tidlige 2000 tall, så er det jo og en faktor at en gir nytt liv til den faktiske konsollen en vokste opp med. 

Holder for tiden på å spille gjennom Pokemon FireRed på min softmoddede PS Vita via retroarch, men ser veldig frem til å få spille litt mer på original hardware. 

Endret av Evil-Duck
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Formfaktoren på Advance er jo mye bedre enn SP.

Hadde nok brukt DS Lite til Advance-spill om den faktisk hadde fungerende skulderknapper (de har en tendens til å bli ufattelig seige over tid). De må byttes fysisk på veldig mange enheter. Emulatorene til DS er litt ymse, og maskinen har jo en integrert Advance kompatibilitet og cartridge-støtte som funker med Omega.

Har faktisk moddet Vita allerede, men etter det ble den bare lagt bort igjen. Den fortjener vel egentlig å få støvet børstet av igjen, spesielt fordi jeg har et Vita->microSD adapter liggende jeg ikke har lagt inn software for enda.

Lenke til kommentar

En softmoddet Vita er en fantastisk portabel retro emulator med noen gode original titler og en fantastisk skjerm, i det minste om du har PCH-1000 utgaven med OLED, så absolutt verdt å børste støv av denne ja, har brukt den mye mer på sine eldre dager moddet enn når den var ny i 2012 :). Anbefaler å sette opp retroarch da standalone emulatorene du får til vita er av litt ymse kvalitet med en del problemer som ikke er i retroarch.

Har lyst å bytte ut den proprietær lade/data pluggen ut med USB-C etterhvert slik jeg slipper å drasse med meg en ekstra kabel overalt, samt gjøre at den kan ta standard og større mobilbatteri etterhvert, da det ikke er å stikke under en stol at batteritiden med det originale 2200mah batteriet ikke er noe å hoppe i taket over. Men vil først bli litt mer komfortabel med loddebolten før jeg gir meg ut på det da PCH-1000 utgavene av Vita faktisk er ganske dyre på brukmarkedet. 

Lenke til kommentar

Sitter å storkoser meg med Breath of Fire 2 i disse dager. På emulator riktignok, selv om jeg har en original SNES (og Nintendo64) liggende i en kasse (hvor garantert alt av interne knappcellebatterier er tømt), men med spilleskene pent plassert på hyllen bak meg.

Breath of Fire 2, sammen med Rock'n Roll Racing, var et spill jeg ofte leide på lokalkiosken for rundt 30 år siden. Kunne ikke akkurat engelsk på den tiden, men jeg hadde det kjempemoro lell.

Prøver å få satt opp N64-emulatoren også (Project64 v.1.6 - ser denne versjonen er veldig gammel), men sliter veldig med kalibreringen av gamepad'en (en antikvarisk Saitek P380). Jeg får den til å virke (ihvertfall sist gang jeg brukte den), men alt som involverer presisjon i f.eks. Ocarina of Time eller Goldeneye 007 (som er det meste av spillet) er bare å glemme. Det går derimot bedre i spill som F-Zero X og Vigilante 8.

Jeg har vurdert flere ganger å koste på meg en bedre gamepad, f.eks. Xbox Wireless Elite Series II, og satt meg ned en gang for alle å få en funksjonell Nintendo64-emulator opplevelse.

Hva selve spillene angår...jeg tror det er enkelte ting man rettogslett bare kan nyte som barn. Jeg forstår ikke opp og ned på Minecraft, men det er visst veldig populært idag. Jeg er sikker på at jeg også hadde syntes Minecraft ville vært kjempemoro hvis jeg hadde vært barn nå.

Så hva som er best, og når spill var best, tenker jeg kommer mer ann på hvilken generasjon man tilhører. Jeg satt også mye med Star Wars: Dark Forces. Var heldig hvis jeg klarte det tredje kartet på den tiden, og det var ikke før i voksen alder at jeg klarte å fullføre spillet.

Men hvis noen spurte meg om hvilket spill jeg ville valgt mellom f.eks. Half-Life og Cyberpunk 2077, og det ene måtte forsvinne fra historien...så ville Half-Life blitt igjen. Jeg har hatt det SÅ mye gøy med Half-Life gjennom årene! Jeg gjør en gjennomspilling av alle sammen (HL1 / Opposing Forces / Blue Shift / HL2 + EP1 og EP2) sånn ca. 2 ganger hvert 3. år.

Hva jeg derimot savner, som jeg synes VAR bedre før, er spillutgivelser i fysiske esker. Det er noe eget ved å åpne en fancy boks og å gå igjennom hva som følger med, fremfor å trykke på 2 knapper i en onlinebutikk for å installere et spill. Ikke noe problem å oppdatere spillmediet til dagens dataverden heller. Bare send med en USB-penn istedet for en CD-plate.

Endret av PaladinNO
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
PaladinNO skrev (2 timer siden):

Rock'n Roll Racing

Let the carnage begin! 

En kamerat hadde det til SNES, og vi spilte time etter time etter time. 

The stage is set, the green flag drops

Soundtracket er jo også udødelig. Hvem skulle trodd at lydchipen i Nintendoen kunne gjengi de rockelåtene så bra. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
:utakt skrev (3 minutter siden):

Soundtracket er jo også udødelig. Hvem skulle trodd at lydchipen i Nintendoen kunne gjengi de rockelåtene så bra. 

maxresdefault.jpg

Personlig vil jeg påstå at SNES-versjonen er en av de beste synth mixene som finnes av de inkluderte låtene.

Liker også referansene til Lost Vikings 2 som er gjemt flere steder rundt om i spillet, f.eks. den skjulte figuren Olaf man kan velge som fører.

Absolutt ett av de beste SNES-spillene som finnes.

Lenke til kommentar
0laf skrev (33 minutter siden):


Kan man leve uten OLED-skjermen, så er slim-utgaven bedre på alle måter, har USB ladeplugg, bedre batteri osv.
Skjermen er også relativt bra, selv om den er hakket dårligere enn OLED.

Ja kunne tenke meg en PCH-2000 modell ene og alene for de bedre knappene, men da jeg allerede eier en PCH-1000 som jeg kjøpte på PS Vita launch så for jeg prøve å heller sette pris på OLED skjermen og heller modifisere den med større batteri og en ikke proprietær lade/dataport etterhvert for å gjør det til mer den ultimate håndholdte. 

Lenke til kommentar

Kjøpte meg original NES her for litt siden, samt noen klassikere som Supermario 1-2-3, Ninja Turtles, life force, ice climbers med mer :) Minnene strømmet på, helt magisk. Sånn konverter til HDMI funka fint på OLED`en.  Har også en Atari 2600, men den har ikke vert slått på siden 1990 tallet en gang tror jeg. 

Lenke til kommentar

Gikk du i PAL-fella?

En god scan converter er ikke til å overse. Forskjellen på en ordentlig en og en rimelig kan være 50ms total forsinkelse vs 150. Eller 2 frames latency vs 7 frames latency, ved 50 Hz, som tilsvarer nesten spillbart mot ikke spillbart. Ved 60 Hz er ei ramme 16.66 ms mot 20 ms ved 60 Hz, så da blir det andre rammetall for sistnevnte. Mange finner det mer tilgivelig med 60 Hz i tillegg til at spillene går i riktig hastighet. De eneste tilfellene jeg bruker 50 Hz er Amiga og C64 (working as intended) mens de fleste plattformer skal være 60 Hz pga USA og Japan og kom ut i feil hastighet i Europa.

Selv om CRT er tusen ganger rasker, er det fremdeles intern forsinkelse i de gamle konsoller og hjemmedatamaskiner fra 80-og 90-tallet.

En av de beste måtene til å sjekke om man har for mye latency er å spille pinball. Hvis du bommer på ballen uten å trykke med hensikt i forkant av det man ser på skjermen, har man for høy latency.

Å spille komputer- og videopspill med forsinkelse er ikke så ulikt å spille synthesizer/keyboard med forsinkelse. Det går svært dårlig. Timinga blir helt feil og prestasjonene mildt sagt elendige.

Lenke til kommentar

PAL er rimelig seigt å forholde seg til når man er vant til NTSC ja..faktisk helt forferdelig. Når det gjelder å få gamle konsoller over til moderne skjermer syns jeg RetroTink sakene er gode greier, koster litt, men er man over gjennomsnitt tullete og interessert så er det vel anvendte penger 😛 Var selv heldig å komme igjennom på første runde av RetroTink 4K kalaset. Denne er absolutt kun for ekstremt spesielt interesserte eller streamere imho. Den er dyr. 

Endret av Mala
Lenke til kommentar
On 1.5.2024 at 12:56 PM, vidor said:

Er jo et og annet bra Atari 2600 spill, men det er ganske langt mellom dem.

NES ligger jo milevis over i kvalitet. Det grafiske tile-konsepet de brukte har jo vist seg svært holdbart for 2D-spill.

Får jeg anbefale H.E.R.O, River Raid og Pitfall 2? Det er spill jeg føler har tålt tidens tann godt.

De er enda mer imponerende når du tenker på hvor primitiv Atari 2600-hardwaren var; mens NES støttet ordentlige sprites og skjermbuffer, så har Atari 2600 ikke noe skjermminne overhode, prosessoren må skrive til registere til riktig tid i CRT-scanningen. I utgangspunktet var Atari 2600 tenkt til å implementere div. primitive Pong-aktige spill, hvis du sammenligner spillene som kom i 1978 vs de som kom i 1984 var det enorm forskjell fordi programmerene hadde lært seg å bruke maskinvaren til det ytterste. Anbefaler varmt boken "Racing the Beam" for dem som er interessert i hvordan HW virket og hvordan den påvirket spillene. Kan også anbefale hele bokserien "Platform Studies", det finnes tilsvarende bøker for Commodore Amiga, NES, Super-Nintendo og GBA. 

Ellers vil jeg kaste inn en brannfakkel og hevde at det aller beste spillet for NES var det første Castlevania-spillet. Føler fortsatt det er det absolutt beste spillet i serien, og et av de beste platformspill noensinne. 

Lenke til kommentar
Kalle Klo skrev (48 minutter siden):

Ellers vil jeg kaste inn en brannfakkel og hevde at det aller beste spillet for NES var det første Castlevania-spillet. Føler fortsatt det er det absolutt beste spillet i serien, og et av de beste platformspill noensinne. 

Castlevania 3? Tar alt som var bra med det første, og gjør det enda litt bedre? 

Lenke til kommentar
On 1.5.2024 at 4:56 PM, Mala said:

PAL er rimelig seigt å forholde seg til når man er vant til NTSC ja..faktisk helt forferdelig. Når det gjelder å få gamle konsoller over til moderne skjermer syns jeg RetroTink sakene er gode greier, koster litt, men er man over gjennomsnitt tullete og interessert så er det vel anvendte penger 😛 Var selv heldig å komme igjennom på første runde av RetroTink 4K kalaset. Denne er absolutt kun for ekstremt spesielt interesserte eller streamere imho. Den er dyr. 

Det er ikke så dyrt hvis den er så fleksibel at den kan brukes til de fleste formål. Med mindre man går over til emulering først som sist er ikke en god scan converter noe man kommer utenom hvis man skal oppleve gamle maskiner på en god måte.

Endret av BadCat
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...