Gå til innhold

Diskusjon.no kjøpes av Mediehuset VG


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet-404071

Vi kan nå med glede informere om at Mediehuset VG kjøper Diskusjon.no

VG satser på digitale forum og kjøper diskusjon.no, med virkning fra 1. juli. Kort fortalt betyr dette en økt satsing på Diskusjon.no. Med et av Norges største mediehus og trafikkmotor i ryggen, kan vi få til et mye større fokus og trykk på videreutvikling av Diskusjon.no. 

Derfor kjøper VG Diskusjon.no

VG tror på forum som debattarena, og som et verktøy der nordmenn kan søke råd, tips og ha både store og små diskusjoner med andre. Med satsningen ønsker VG å løfte tilbake den offentlige debatten, og skape en åpen og fri arena for diskusjon i Norge. Forum har de siste årene møtt stadig større konkurranse fra sosiale og andre medier, ofte lukkede. Derfor har VG nå nedfelt en strategi der dette kommer i fokus. Man skal ha en plass der man kan diskutere ulike temaer, få tips og hjelp, dele erfaringer og møte andre mennesker med lik interesse som seg selv.

Fra før driver mediehuset VG Debatt (VGD), som er ett av Norges største diskusjonsforum. Nå kommer Diskusjon.no også inn i porteføljen, som tar den totale trafikken til rundt 2 millioner månedlige brukere. 

Betyr det store endringer for Diskusjon at VG nå går inn på eiersiden? 

Nei, ikke umiddelbart. Det som måtte bli av endringer vil være av den positive typen. VG kjøper Diskusjon.no fordi det er et solid produkt, med gode debatter, en god teknisk plattform og et moderatorteam som år etter år har sørget for at kvaliteten er god. 

Der VG skal bidra, skal det være for å gjøre forumet bedre. Detaljene spikres gjennom sommeren, men forvent at begge forumene jevnt og trutt vil få hyggelige og gode oppdateringer utover høsten og vinteren. TU.no, Digi.no og Karriere360.no vil fortsette å bruke dagens artikkelkommentarsystem fra Diskusjon.no som før. 

Betyr dette en sammenslåing av Diskusjon.no og VGD?

Nei, absolutt ikke. Årsaken til at VG kjøper Diskusjon.no er for å øke trykket på satsingen, ikke for å spare penger eller slå sammen. Begge forumene skal fint kunne leve ved siden av hverandre, slik de allerede har klart i nesten 20 år.

Organiseres i nytt datterselskap

For en best mulig satsing rundt forum i VG, flyttes VGD og Diskusjon.no fra 1. juli inn i et eget datterselskap av VG, som skal ha fullt fokus på å bygge og løfte forumene hver for seg. Med de to største forumene i Norge under samme tak, blir det altså et mye større rom for å satse på begge og spille på hver sine styrker - hver for seg, og gi dem det fokuset de fortjener.

Leder for diskusjon.no, Øystein Solaas, går inn i rollen som daglig leder for det nye selskapet. Styreleder her vil være Jørgen Elton Nilsen, leder for VG Lab. Redaktøransvaret for begge ligger hos VGs sjefredaktør Gard Steiro. 

Tjenestene vil derfor fortsette som to uavhengige merkenavn slik de står i dag, under felles administrasjon og utvikling. Begge forumene skal fint kunne leve ved siden av hverandre, slik de allerede har klart i nesten 20 år.

Les også artikler om overtakelsen: 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Regner med at VG vil reklamere for forumet på en eller annen måte i fremtiden. Jeg håper det kan føre til litt større mangfold blant brukerne. Uten at jeg er helt sikker på demografien her, så har jeg inntrykk av at den store majoriteten av brukerne her er menn (inkludert meg sjæl). Ikke så rart med tanke på hvordan forumet startet, men jeg tror det hadde vært fint med litt større diversitet blant brukerne i noen deler av forumet :) 

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Virker litt påtvunget å melde dette som noe positivt, men forståelig at administrasjonen her ikke vil starte eierskapet på en negativ måte. VG & Co er ikke noe de fleste vil rope hurra for. Mange blir nok å følge nøye med på hva som skjer her.

 

Forresten, hvordan stiller diskusjon.no seg i henhold til GDPR? Man har vel krav om å kunne få tilgang til/få slettet all data som et nettsted har på en. Hvordan vil det fungere her?

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Håper ikke for mye grums migrerer over hit. Skjønner jo forsåvidt VG, som kan kjøpe seg et debatt-alias som ikke er bare grums. Hvis de lykkes kan de jo beholde og holde grumset der, litt ute av syne for vanlige folk og videreføre det mer seriøse her. Og hvis de avdekker at julenissen finnes på ordentlig også, er det bare helt perfekt. I motsatt fall blir det traurig, enten man leser om elbiler eller datalagringsdirektiver.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-404071
Kajac skrev (1 time siden):

Synes det er litt skummelt at store mediehus kjøper frie forum på nettet. Mange av diskusjonene her passer ikke med VGs "politiske korrekthet". Er spent på hvorvidt det kommer til å påvirke takhøyden på forumet.

Jeg forstår frykten du har! Det er dessverre en utfordring at forum har vansker med å overleve hver for seg. På sikt vil mangfoldet kunne skades dersom de frie forumene ikke overlever. Ved at vi slår oss sammen med VGD i samme selskap med ett formål: Å dyrke forum og nettdebatt, så tror jeg helt klart at vi klarer å bevare mangfoldet, og på mange måter øke det.

Vi skal fremdeles ha samme takhøyde som før. Diskusjon.no har hatt stor takhøyde i hele sin levetid og vi har på mange måter motbevist de som hevder at man ikke kan ha stor takhøyde uten mye grums. Vi har enormt flinke og dedikerte moderatorer, som utgår fra brukerne selv. Det synes jeg er et fint prinsipp!

Endret av Slettet-404071
Svarte to ganger.
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-404071
Nettels skrev (12 minutter siden):

Krysser fingrene for at VG holder seg unna +-medlemskapet når det kommer til forumet. Kommer til å bli skikkelig fyr i teltet hvis de prøver seg på å legge enkelte tråder bak betalingsmur. 

Her kan jeg legge ballen død, og det er ikke aktuelt å legge tråder bak betalingsmur. Vi ønsker å belønne og løfte frem godt innhold som skapes av brukerne selv, og det gjør man heller ikke ved å legge det bak betalingsmur. :) 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...