Gå til innhold

St. Anders

Medlemmer
  • Innlegg

    678
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om St. Anders

  • Bursdag 16. mars 1989

Profile Information

  • Kjønn
    Mann

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

St. Anders sine prestasjoner

86

Nettsamfunnsomdømme

2

Hjelpsomme svar

  1. Det er ikke knyttet til noe reklameblokkering da? ref: https://www.tek.no/nyheter/nyhet/i/gE8VJA/youtube-struper-hastigheten
  2. Er det noen ganger vurdert et tilbud der det er mulig å betale en slant i året for å slippe annonser?
  3. Er jo bra det er mulig å slippe, så det er bedre enn telia og Telenor virker det som da, men ganske håpløst at du aktivt må gå ut av noe du ikke har signert/godkjent, virker ikke helt som at det kan holde mål i evt tvist, om noen klager på tilleggstjeneste de har fått på faktura?
  4. Føler stadig at ordet «backup» brukes feil. Det er ikke backup om det ikke finnes andre steder, da er det bare lagret. Husker en som ringte fortvilet for harddisken med backup var blitt ødelagt, jeg kontret med at han da burde skaffe en ny disk å ta ny backup, men så var jo svaret at det lå kun der… Men ja en betalingstjeneste med mulighet for månedlig eller årlig betaling hadde jo løst problemet for fremtiden, de kunne jo evt gitt kunder av «minnebanken» fast rabatt på X% om det var viktig at prisen tilsvarte «gratis»* (*med et kjøp i året). Ellers er jo 12 mnd ganske kort tid, tenk om du kjøper julekort en dag seinere året etterpå🫢 . Men det er jo også en av de store ulempene med å benytte «gratis tjenester».
  5. Det er ikke lov med kjøretøy bredere en 2,55 meter, finnes unntak for lastebil og tilhenger med kjøl/frys, de kan være 2,6 m. Ellers finnes det en generell lengdebegrensning på 12 meter på kjøretøy, men buss kan i noen tilfeller være 15 meter(tror det var 15, evt noe over 12 m). I høyden finnes ingen generell høydebegrensning, men det er ikke lov å kjøre inn i broer/tuneller eller kabler, så du må sjekke ruten på forhånd, men er krav om skilting om høyden om den er lavere en 4,6 meter for tunnel, mens broer ol skal skiltes fra 4,7 meter. (Ref: https://www.vegvesen.no/s/bransjekontakt/Funksjonskontrakt dokumenter/050-del3-1999.pdf )
  6. Teksten i artikkelen er rett, men bilde sier første golf kommer i 2074 og ikke 1974. Så godt å se at bilene blir mindre igjen, slik at de igjen får plass på parkeringsplassene 😉
  7. Skulle ønske det var mulig å detaljbestemme hvilke landkoder du vil motta anrop fra. Eks tillatt anrop fra Skandinavia, tillatt fra Europa. Så slipper du å få oppringinger i det hele fra land du ikke er interessert i.
  8. Dette er vel kanskje starten på slutten på tv-æraen. Det blir mer og mer strømming, du velger selv strømmetjenester du vil ha også betaler du for disse. Også kan nettleverandørene drive med nett og ikke tv, og tv leverandør med tv. Det er etter min mening godt at Altibox ikke bøyer av for "store" tv-leverandører. Reklamefinansiert tv burde egentlig vært "gratis" for alle parter. For de som bare ser tv synes jeg at kanalene burde tilbys live med pause og ukesarkiv, så kan strømme apper være for de dedikerte. Når det er sagt synes jeg mange strømmetjenester lager systemet slik at du skal fortsette å se på det "de anbefaler" i stedet for det du vil. Eks er det litt kronglete og finne serier jeg følger på tv2. Først må jeg bla forbi ting jeg ikke er interessert i. Lenge siden jeg har brukt Netflix men for kanskje 10-15 år siden så synes jeg og minnes at det jeg så på lå øverst og var det første jeg kom til når jeg åpnet programmet. (sluttet med netflix noen år etter det kom til Norge for mye innehold forsvant fra amerikansk Netflix. Nå er det blitt ganske uoversiktlig med hvem som eier rettigheter til hva, noe jeg tror Disney tjener på siden de har så stor katalog og nærmest monopol og regne.
  9. Har opplevd tidligere om jeg husker rett at å endre i cmd ikke alltid vil endre metrikk permanent, og dermed vil det ved statusendring muligens tilbakestilles. (men dette må potensielt gjøres for ipv4 og ipv6). Men å sette prioritet i komandolinje burde virke. Du har ikke en programvare fra lenovo som overstyrer? Ref bilde kan du prøve å sette manuell metric på eks 10 på LAN 50 på WIFI kortet og 100 på Mobilkortet. Auto skulle i prinsippet gitt deg lavest på LAN så WIFI også Mobil, men automatisk skal om jeg husker rett være høyere enn det høyeste du skriver i feltene manuelt. Tidligere var det mulig å endre hvilket kort som skulle prioriteres slik at du kunne satt det opp med først ethernet så wifi så mobil i et enkelt vindu der du bare dro ting opp eller ned, men dette har de fjernet fra nettverk og delinssenter i de siste versjonene. I Windows 11 så kan du velge på mobilnettverkskort: I komandolinje når du skriver "route print" etter at du er koblet opp med LAN, WIFI og LTE, ser du da hvem som har lavest metric?
  10. Helt enig i løsningsforslaget her fra artikkelforfatter. Dette burde absolutt innføres.
  11. Føler at gang på gang trumfer brukeropplevelse sikkerhet. Men helt tullete at de ikke har informert om dette, og da også tillat endring av passord i «gammel løsning», evt deaktivering av den «gamle kontoen»/kompatibilitetskonto i et enkelt grensesnitt. At de stadig ikke vil fikse dette for alle før om et par uker og om jeg forstår saken rett egentlig ikke informere om dette, stadig er betenkelig. Redigert: Når det er sagt er det jo fortsatt ikke lov å bruke gammel kunnskap for å logge inn i systemer du ikke har tilgang til lenger. Dermed vil det vel være mulig å anmelde, men det er nok kanskje vanskelig å «vinne frem».
  12. Ja stemmer for det meste det du skriver, men LAN-OUT er fra router til LAN. WAN-OUT er fra router til Internett. WAN-IN er fra Internett til router. eks om du vil blokkere noe, er det ofte en fordel å blokkere på IN regel fra enheten/nett som skal «hindres»/«tillates» og kontakte Andre ganger kan det være ting som taler for å sperre på OUT, om du har veldig mange VLAN og Interface som skal få sende trafikk mellom seg, så for å slippe å ha regel på hvert sted kan du kjøre på WAN-OUT. Native VLAN pleier ofte å være samme som VLAN1 bare til info, men mulig du kan sette en annen verdi, har ikke sjekket det. Men altså du begrenser enklest med å sette source til det nettverksnavn(LAN) som ikke skal få sende trafikk. også destination er dit trafikk ikke skal kunne sendes i ditt tilfellet «native vlan». om en regel settes på «any» betyr det alt som det ikke er en regel på fra før, når regelen er legg til etter eksisterende. Være seg avsender eller destinasjon.
  13. LAN-IN betyr trafikk fra enhet på LAN til routeren for videre behandling. Altså: Fra VLAN til VLAN Fra VLAN til WAN (Internett) edit: Ja det enkleste er å lage flere regler, men kan evt lage en med "ip group" også bare legge inn subnett om du benytter forskjellige 192.168.0.0/24 nett el kan du bare ta 192.168.0.0/16 så dekker du alle (fra 192.168.0.0-192.168.255.255). Men da må du som du selv viser ha tillatt reglene først om noen trafikk skal få bestå. Som trafikk initiert fra de andre nettene.
  14. Dette er vel blitt en ganske vanlig forhandlingstaktikk, først bryter de i noen uker, så er de "bestevenner" helt til neste gang. Føler TV2 bruker dette for å flytte kunder over på "tv2pay". Skjønner vel egentlig ikke helt hvorfor så mange vil ha tradisjonell tv, jeg bruker selv bare strømmetjenester via AppleTV koblet til en skjerm og er passe godt fornøyd, liker ikke tidvis dårlig kvalitet spesielt de første 10-60 sekundene uansett hvor rask linja er, nesten hvilken som helst strømmetjeneste er dette resultatet (er jo ingen som tillater å sette kvalitet utenom Youtube meg bekjent, men du kan ikke låse den så av og til må du sette manuelt på noe innhold). Men appen til eks TV2 får ofte ikke med seg hva jeg har sett, Fortsett å se viser kanskje midt i episoden før den jeg har sett... og framsiden viser bare masse andre ting og ikke det jeg pleier å se på. Så er tungvindt å finne det jeg vil se, må ofte søke eller gå til "min liste" også finne rett episode. Men du slipper en tredjepart som skal forhandle for oss/deg/seg.. også ikke bryr seg om du mister tilgangen i noen uker (det gjelder begge partene).
×
×
  • Opprett ny...