Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Mr.M skrev (18 minutter siden):

mener jeg leste et sted at smittede spedbarn kan være like skjøre som de helt eldste.

så "ytterpunktene" i begge retninger rent aldersmessig kan da være skummelt.

Et spedbarn har dødd i USA, men det er såvidt jeg vet det eneste tilfellet. Det er et eller annet med immunsforsvaret til de små (spedbarn spesielt) som gjør at de ikke blir syke, men man vet ikke hva.

Endret av Simkin
Lenke til kommentar

Litt om skala. USA snakkes det om mellom 100 tusen til 200 tusen fatale tilfeller. Tall som er ufattelig for oss her på berget. Men for å være ærlig så sa Dr Fauci at i sesongen 2017 til 2018 mistet USA 60 tusen til influensa virus. Norge med sine 5 millioner er vel ikke i samme skala som dem. Men Hr Trump får likevel stryk karakter for den elendige måten administrasjonen hans har håndtert dette på. Utrolig dårlig.

Lenke til kommentar
56 minutes ago, Benbjo said:

Leser stadig om yngre og yngre som blir alvorlig syke og/eller dør. Kan jo være slik at viruset muterer til å bli farligere slik det spekuleres i. Kjæledyr har jo begynt å få dette også. 

Her til lands har 168 ligget eller ligger på intensiven. Det er mange når vi ser hvor få smittede vi har og enda færre som har vært syke lenge nok til å få alvorlig forløp. 

Nei, viruset har ikke mutert. Og når virus muterer er det i positiv retning, blir mindre farlig. 

Vi vet ikke hvor mange vi har som er smittet. Nå testes kun de som legges inn i sykehus pluss de som jobber på sykehus. Mørketallene er trolig 8-10 ganger så store. Trolig 40 000 nordmenn har eller har hatt denne sykdommen.

Lenke til kommentar

Det er fortsatt for tidlig å konkludere. Corona kan komme tilbake, år etter år. Noen land har høyere dødstall for øyeblikket, men oppnår tidligere flokkimmunitet. Blir spennende å se om det kommer vaksine. Får håpe det. 

Kanskje Corona vil flate ut utover vår/sommer, på samme måte som influensaepidemier? Immunforsvaret er litt nede på vinteren. Det kan vi også håpe på. 

Ellers er det vanskelig å si om tiltakene koster samfunnet mer enn sykdommen. Det tror jeg ikke noen vet før om noen år. Jeg tror et flertall støtter regjeringens tiltak, da er det kanskje riktig av den grunn. Men så er det det at folk er utrolig påvirket av media, også politikerne. Det er stor konkurranse blant nettaviser om å få flest "klikk". Det er som en ond spiral, som fører til mer og mer dramatiske overskrifter. Kanskje kontroversielt, men jeg er fortsatt ikke overbevist om at tiltakene er rasjonelle. Hvert år dør ca 900 av influensa. 

 

Lenke til kommentar
2 minutes ago, nirolo said:

Jo, det muterer stadig

Nei, det har du ikke noe grunnlag for å si. Det kan mutere til en mye mer dødlig variant.  

Litt unøyaktig der.. endrer seg stadig men ikke radikalt. 

https://www.popsci.com/story/health/covid-19-coronavirus-mutates-changes/

Virus skal ikke drepe verten sin for da klarer den ikke å spre seg. Samme grunn til at influensa virus blir mindre skumle lenger ut i kjeden.

 

Lenke til kommentar
1 hour ago, G said:

Hva sier "bare forkjølelsesfolket" nå da, til dette? De har internasjonale organisasjoner i Brussel, som NATO, EU-kommisjonen, EU-rådet LGBTI-assosiatin, Eureka og sikkert noe til. Da må jo helsevesenet ansees å være av ypperste klasse, likevel så døde 12-åringen.

https://en.wikipedia.org/wiki/Category:International_organisations_based_in_Belgium

https://www.aftenposten.no/koronaviruset

Når to ungdomsskoleeelever kan dø av vanlig influensa i Norge, så er det ikke overraskende at en og annen person også vil dø av Covid-19. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
33 minutes ago, Theo343 said:

Best case kan vi avholde 17. mai men jeg vil ikke sette penger på det akkurat nå. Dette kan fort dra utover sommeren.

Har mer tro på en gradvis åpning. Jeg tror ikke regjeringen knipser med fingrene, så er alt tilbake som før. En tradisjonell 17. mai feiring blir nok ansett som veldig unødvendig, selv om kanskje andre tiltak letters før den tid.

Lenke til kommentar
xrays skrev (1 time siden):

Hvor lenge tror dere Norge blir stengt ned?????? 

blir jo bare antagelser, men for egen del gjette gjenåpning

skole: i løpet av uke 17  (20 april ----> )

Arbeid: uke 18 eller 19   (27 april eller 4 mai)

Og kan bli variasjoner innad i dette, kanskje gradvis åpning av skole, gradvis tilbake på jobb, avhenging av type yrke (f.eks. forskjell mellom industri vs frisører, helsesenter, tannleger, etc.)

På den annen side (worst case) at stortinget har styrt så mye med å lage "økonomiske pakker" for alt mulig, at "da kan vi jammen holde på en stund med nedstengningen.

Forøvrig skal jo FHI (fagmyndighetene) ha et ord med i laget ang. smittestatus og prognoser, men er ingen garanti at regjeringen tillegger deres synspunkter avgjørende vekt.

 

Endret av Mr.M
Lenke til kommentar

Kjenner jeg er nervøs for at FHI skal vurdere om skoler kanskje kan åpne igjen snart. "Det er få tegn til at barn er smittekilder" sier de, men så har vi vel ikke testet så mange barn heller? Barn blir kanskje ikke dausjuke som voksne, men om det sprer seg smitte på skolen og barna tar med seg skiten hjem til foreldrene så har vi veldig snart en innmari kjip situasjon.

Videre: 

Sitat

 

I en fersk rapport fra Imperial college i London mener forskerne at det allerede finnes bevis for at tiltakene land som Norge har innført har virket.

Smittespredningen har gått ned, mener de, basert på dødstallene og antall nye smittede i 11 europeiske land.

Skolestenging er ett av tiltakene de mener har hatt størst effekt. Forskerne advarer samtidig mot å lempe på tiltakene nå, før man ser at smittespredningen er lav nok.

 

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/GGLQ1Q/skal-gi-raad-om-skoleaapning-kartlegger-smittespredning-blant-barn

Endret av :utakt
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Lurer litt på hvor mange foreldre som har hatt et veldig negativt forhold til skolen og lærere som kommer ut av dette med et helt nytt syn og perspektiv? Mengden foreldre som dytter veldig mye ansvar og skyld over på skolen og lærere med tanke på sine barns atfærd har vel fort fått seg en eneste stor aha-opplevelse av å bli tvunget til å gå hjemme med barna og bedrive hjemmeskole i noen uker.

Disse erfaringene går vel rett i glemmeboka etter noen uker med normal skole igjen..

Men akkurat i disse dager så sitter vel fort lærere med de beste forhandlingskortene noen gang hva gjelder lønnsforhandlinger og status i samfunnet. De fleste har vel brått fått en langt større respekt og forståelse for hvilken hverdag lærere faktisk har med såpass mange unge som kommer fra hjem hvor det settes null krav og ansvar, i et samfunn hvor lærerne selv får stadig flere elever per hode og hvor de snart sitter igjen med null makt ovenfor ungene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
scuderia skrev (7 minutter siden):

Litt unøyaktig der.. endrer seg stadig men ikke radikalt. 

Så langt har det vært små endringer ja. Enig i det. Men det er ikke gitt at det ikke kan bli store endringer.

scuderia skrev (7 minutter siden):

Virus skal ikke drepe verten sin for da klarer den ikke å spre seg.

At det å drepe verten fort er ugunstig for spredning betyr ikke at det ikke kan skje. Vi kan også få en variant som er symptomfri i tre uker og så dreper verten. Det hadde vært det skumleste. Virus tenker ikke og de bestemmer ikke hva som endrer seg, derfor kan du ikke si at de blir mindre farlige med mutasjoner.

Endret av nirolo
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg forstår ikke helt logikken bak at barn og unge skal ha et mindre potensiale for å være smittebærere enn personer i voksen alder? Er det noe grunnlag i genetikken eller noe annet logisk som skulle tilsi at det er tilfellet?

Eller er man såpass naive at man bare ser på tallene at det er få barn og unge som er testet positivt derfor konkluderer man på et eller annet vis at de ikke er lite store smittebærere? Da er det vel kanskje på høy tid at man begynner å teste langt flere unge bare for å få dette bekreftet?

Hva med unge som er isolert med familiemedlemmer som har testet positivt? Blir disse testet? Sitter de å fremstår immune?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
RamGuy skrev (2 minutter siden):

Jeg forstår ikke helt logikken bak at barn og unge skal ha et mindre potensiale for å være smittebærere enn personer i voksen alder? Er det noe grunnlag i genetikken eller noe annet logisk som skulle tilsi at det er tilfellet?

Jeg ville anta at hypotesen er noe slikt som at siden barn har mye mindre symptomer enn voksne så kan det være at immunforsvaret på en vesentlig anndel barn faktisk hindrer sykdommen helt og i hvert fall hindrer den i å utvikle seg nok til å bli smittsom?

Lenke til kommentar

Jeg tror barn er noen av hoved smittesprederene. Skolene vil være stengt fram til høsten minst.

Sitat

Japanske forskere tror koronavirus spres via «mikrodråper» som kan henge igjen i rommet. En form for luftsmitte. Reportasje fra japanske NHK - ganske foruroligende.

Video link her. Dette fra Petter Svaar NRK sin asiakorrespondent

https://twitter.com/svaar/status/1244983799798288391

  • Liker 2
Lenke til kommentar
4 minutes ago, nirolo said:

Jeg ville anta at hypotesen er noe slikt som at siden barn har mye mindre symptomer enn voksne så kan det være at immunforsvaret på en vesentlig anndel barn faktisk hindrer sykdommen helt og i hvert fall hindrer den i å utvikle seg nok til å bli smittsom?

 

Om det faktisk er tilfellet så er jo det ekstremt gode nyheter. Problemet er vel bare det at om barnehager og skoler åpnes igjen så blir det jo også ditto mer bevegelse på folk i høyer alder så smitten begynner jo igjen uansett.

Eller mener man at man skal åpne barnehager og skoler, men  at voksene fremdeles skal holde seg hjemme? Det vil i så fall være et noe spesielt scenario. Men det åpner jo selvsagt opp for langt mer effektiv jobbinga via hjemmekontor enn det mange har nå hvor de skal være lærerer, familiemedlem og arbeidstaker i en herlig symbiose.

Lenke til kommentar
13 minutes ago, RamGuy said:

Lurer litt på hvor mange foreldre som har hatt et veldig negativt forhold til skolen og lærere som kommer ut av dette med et helt nytt syn og perspektiv? Mengden foreldre som dytter veldig mye ansvar og skyld over på skolen og lærere med tanke på sine barns atfærd har vel fort fått seg en eneste stor aha-opplevelse av å bli tvunget til å gå hjemme med barna og bedrive hjemmeskole i noen uker.

Disse erfaringene går vel rett i glemmeboka etter noen uker med normal skole igjen..

Men akkurat i disse dager så sitter vel fort lærere med de beste forhandlingskortene noen gang hva gjelder lønnsforhandlinger og status i samfunnet. De fleste har vel brått fått en langt større respekt og forståelse for hvilken hverdag lærere faktisk har med såpass mange unge som kommer fra hjem hvor det settes null krav og ansvar, i et samfunn hvor lærerne selv får stadig flere elever per hode og hvor de snart sitter igjen med null makt ovenfor ungene.

Spent på de forhandlingene. Gi oss mer penger ellers? Hva skal de gjøre?

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
RamGuy skrev (8 minutter siden):

 

Om det faktisk er tilfellet så er jo det ekstremt gode nyheter. Problemet er vel bare det at om barnehager og skoler åpnes igjen så blir det jo også ditto mer bevegelse på folk i høyer alder så smitten begynner jo igjen uansett.

Eller mener man at man skal åpne barnehager og skoler, men  at voksene fremdeles skal holde seg hjemme? Det vil i så fall være et noe spesielt scenario. Men det åpner jo selvsagt opp for langt mer effektiv jobbinga via hjemmekontor enn det mange har nå hvor de skal være lærerer, familiemedlem og arbeidstaker i en herlig symbiose.

Slik jeg forstod det skulle man undersøke om det var mindre smitte mellom barn og barn til voksen. Og at man skulle handle ut i fra det.

Ang åpne barnehager og evt lavere trinn på skole så tror jeg så absolutt det er aktuelt. Det er ganske mange som ikke får jobbet nevneverdig fra hjemmekontor pga små barn som må passes på 24/7.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...