Gå til innhold

Hva koster det å totalrenovere en seilbåt i glassfiber?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Husk at det er idiotisk å bruke polyester for å reparere skader på gammel glassfiber. Sjekk etter plastpest da det "spiser opp" glassfiberen og gjør det direkte farlig å sette den på vannet. Vanskelig å si hvor mye du trenger pr. kvadrat hull eller reparasjon, men https://www.maritim.no/west-a-pakke-205#.WVlFXumxVPY så må du helst ha pumper som doserer riktig så det blir enkelt + glassfiber + ruller.

 

Skroget må antagelig slipes ned til glassfiberen og da bør du bruke epoxymaling, helst et par tre lag. Det koster en del, her er bare primer https://www.maritim.no/seajet-117-epoxy-primer-tokomp-2-5-liter-gra#.WVlGHemxVPY så må du ha bunnstoff.

 

Regner med en del delaminering av treverk innvendig og da må det byttes. Treverk er ikke altfor dyrt hvis du nøyer deg med vanlig treverk, men lakk/maling koster brått noen tusen hvis du skal gjøre det bra.

 

Seil og slik vet jeg ikke.

 

Det meste av mikkmakk fås billig på Ebay.

 

Regn med at det brått går med 100.000,-+++(+++) for en totalrennovering og en helvetes mange arbeidstimer. Til gjengjeld så får du en båt du kan være stolt av, definitivt verdt pengene :)

 

Edit; Det tallet er mer eller mindre dratt ut av løse luften selvfølgelig da jeg ikke vet annet enn at du skriver totalrennovering. Antagelig så kan du legge på enda fler plusstegn :p

Endret av 4 3
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg har gjettet grovt på det, og frykter opp imot 4-500k men mulig jeg bommer en god del.

 

Vet jo ikke hva alt koster, feks totalrenovering av en typ 50hk volvo penta inkl gir/aksling og propell. Skroggjennomføringer der også som bør gjøres noe med? Pris for helt ny seilgarderobe? Pris for alt nytt tauverk. Vinsjer overhalles eller kjøpes nye? Tenker at mye av trinser og sjakkler må nytt, wire til masta? Nye kontrollwire og boks til gass/gir, nye luker muligens? Må man også feks bytte gummilister rundt vinduer? Hva med treverket rundt på dekk? Hva brukes i dag? Teak er jo ikke akkurat helt innafor fortiden.

Lenke til kommentar

Nytt elannlegg må også til. 12 og 220.

 

Interiør så blir det enkelt regna til typ grovt regnet til 50k inkl hvitevarer. Her er det brått ikke helt så katastrofe som først antatt. Men fortsatt må alt av com/nav/ pilot også nytt. Der tenker jeg fort det alene blir opp mot 100k?

Lenke til kommentar

Her kom det litt mer ja :D

 

Interiør + hvitevarer koster antagelig en god del mer enn 50.000,- hvis du skal ha litt mer enn et enkelt kjøleskap og et spritkjøkken. Pleier å være rimelig heftige kjøkken og slik på så store båter. Inkluderer du dass og eventuell dusj i de 50.000,-?

 

Jeg vil tro en beregning på 4-500K er en god start. Men man investerer ikke masse penger i en båt for å selge den heller. Å gjøre bestefars seilbåt strøken er verdt mye i ren stolthet.

 

Du får det meste på https://www.maritim.no/ og de har god kundeservice. Bare husk å sjekke Ebay en del også, enormt mye å spare på en del ting. Glassfiber er mye billigere derfra. Butikken jeg handlet fra der kansellerte ordren fordi det var noe feil som tyder på at de er rimelig seriøse :)

 

Edit; Totalrennovering av en gammel motor koster brått veldig mye hvis du ikke gjør (en del av) jobben selv. Pussing og lakkering av deler, skru opp saken, sjekke feil, antagelig ha motoren ut, etc. er mange arbeidstimer og sikkert over 500,-/time hos et verksted. Så trenger du deler som kan være vanskelige å oppdrive, altså dyre.

Endret av 4 3
Lenke til kommentar

Dass og dusj er tålig ok vil jeg tro. hovedsaklig vært vann opp til sofaen. Mekanisk dass med antaglig enkel restaureringsbehov. Men må ha ny dørk og nye senger ,sofa, bord, kjøkkeninnredning(underskap) med ja hvitevarer.. ja kanskje 50 var litt lite ? skal sjekke maritim.no ;)

Lenke til kommentar

Lite forsikring ja. Den står på en litt håpløs plass på østlandet med en lav tilknytning til sjøen mtp masta. Er gjort tidligere noen halsbrekkende stunt for å kjørt den nedover uten å gått opp i bru-kar o.l. så et litt dumt spm. Mulig å kjøre en seilbåt uten mast nedover for deretter å montere opp riggen igjen på en marina langs kysten (typ engangsgreie)? Båten er jo så bred at det er svært upraktisk å transportere den på land. mellom 3,5-4m bred

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...