Gå til innhold

Kikert

Medlemmer
 • Innlegg

  16 923
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  140

Alt skrevet av Kikert

 1. Et motiv Ukraina kan ha hatt for å sprenge demningen er å legge skylden på Russland. Trenger ikke mer grunn enn det egentlig med tanke på konsekvensene vi ser av sprengningen. Om det er sannsynlig er en annen sak, men å si at Ukraina ikke hadde noen grunn til å sprenge demningen er feil.
 2. Jepp, det var det jeg stusset på også. Tidligere har alle sånne inneholdt en link eller vist til noe. Jeg har fulgt scamming passe nøye de siste årene og de har utviklet seg noe så at de har forstått at en link i førstepost er automatisk ban/slett er ikke usannsynlig. Vil tro brukeren foretok seg noe som beviste scammen, kanskje sendte PM postet en link etter jeg la meg. Edit: Postet sekundet etter Uderzo kom med forklaringen. Som jeg antok da, at scammen "åpenbarte" seg etter litt tid så den ikke ble slettet umiddelbart 😄
 3. Er det den fra i går om casinoer? Isåfall var det åpenbart enten et forsøk på reklame eller en scammer. De fleste her virker å være oppegående nok til å bare ha det gøy med slik, men det er heller ingen hensikt å tillate det og la trådene bli.
 4. Tror du krigen går over uten at det går alvorlig galt? Slik det ser ut nå så vil Russland falle og gudene vet hva de gjør når fallet er nært.
 5. Ja, så sant det ikke er en ulovlig tjeneste.
 6. Har dere betalt alle utgifter likt? Det vanlige er at salget dekker lånet og at man får overskuddet delt etter eierbrøken. Alternativt kan dere dele 50/50 og hun gir deg det du spyttet inn ekstra fra sin del.
 7. Jeg prøvde meg faktisk på den argumentasjonen selv når jeg skulle ha ny PC for litt siden. Skal kun brukes til surfing, litt tekstbehandling og diverse annet lett kontorarbeid. Først ble det en Chromebook til rundt 3.5K. Helt ok, men hadde irriterende tregheter. Den hadde en "lag" når jeg klikket på linker og ved oppstart av programmer. Kjøpte så en HP laptop med ganske bra specs til rundt 6.5K. Noe bedre, men fortsatt ikke flyten jeg personlig vil ha. Kunne ha levd med den egentlig, men det var en annen feil som gjorde at jeg måtte få pengene tilbake. Så nå sitter jeg fortsatt på den 12år gamle laptopen som faktisk er like bra som de jeg testet. Må nok opp i en laptop til 10-15K for å kunne ha en maskin jeg er fornøyd med i 12år til. Så jeg anbefaler de fleste som har råd til å ikke snu på krona når de skal ha datautstyr, det samme gjelder mye annet også.
 8. Haha, det kan du si. Jeg har ikke bygget meg et AM5/DDR5 system enda så de var mest fordi jeg har god erfaring med Corsair sine brikker fra tidligere. Corsair har innafor specsa du nevner også, dog noen hundrelapper dyrere enn de du linker til. Bra du nevnte det da de i pakken til Komplett også er treige. Jeg burde dog ha vært litt mer årvåken, AMD har likt god RAM et par generasjoner tilbake også. Kjekt med forum der mange deler info og erfaringer 🙂
 9. Samma hovedkort og prosessor som i pakken jeg linket til. Jeg er svak for Corsair sin RAM så disse https://www.komplett.no/product/1204290/datautstyr/pc-komponenter/minnebrikker/corsair-vengeance-ddr5-5200mhz-32gb AiO vannkjølere har bare fler feilkilder (pumpa) og er ikke nevneverdigbedre enn luft. Ville slengt inn en https://www.komplett.no/product/1154772/datautstyr/pc-komponenter/vifterkjoelingvannkjoeling/cpu-luftkjoeling/noctua-nh-d15-cpu-kjoeler Sjekket ikke prisene, men CPU'en har medfølgende kjøler så du trenger ikke ekstra der med en gang. AMD leverer veldig gode kjølere, hvertfall i forhold til Intel som ikke engang klarer kjøle prosessoren de kommer med. Da har du spart inn nok der til å gå for en god PSU, så får du heller oppgradere kjølingen etterhvert.
 10. Første jeg tenkte er at det kan være lurt å ta en graviditetstest.
 11. Komplett har samma boksen med litt mer futt og 1TB SSD. Skal være plass til 2 M.2 SSD'er og 1 SATA. I boksen du linket til er det en ledig M.2 plass og uten at det sto så antar jeg at den også har en ledig SATA. https://www.komplett.no/product/1216529/pc-nettbrett/stasjonaer-pc/komplett-office-micro-r7#productinfo
 12. Ok, da er vel strengt tatt "oppslagstavlen" et bedre sted siden juss delen ser ut til å være ganske seriøs. Det er dog min oppfatning, sier ikke det er feil å poste her. Lykke til fremover 🙂
 13. Er du ute etter noen form for hjelp siden du poster et /rant i jussdelen av forumet?
 14. Uansett irrelevant når man ikke vet om problemet oppstår ved høy last eller uten last og hva problemet er 🙃 Anywho, jeg går for overkill PSU uansett. Denne er bra, har broren på 750W men det er ikke akkurat i en gamingrigg https://www.komplett.no/product/1223222/datautstyr/pc-komponenter/stroemforsyning/enheter/corsair-rm850x-shift-850w-psu Så er denne pakken på tilbud https://www.komplett.no/product/1222280/datautstyr/pc-komponenter/pc-i-deleroppgradering/komplett-upgrade/komplett-upgrade-9-7900 Da er du oppi 10K og har relativt bra deler for fremtiden. Jeg ville heller valgt HK, CPU og RAM selv istedenfor den pakken, men den er sikkert helt bra. Har ikke hatt problemer med MSI hovedkort de siste 10 årene eller så, egentlig ikke med ASUS heller. Vet det er litt "hikke" fortsatt med den nye platformen, men sånn har det alltid vært. Edit: Så PSU'en jeg linket til er "shift", ser ut til at det bare er at man kobler inn kablene på siden istedenfor bak. Her er standardmodellen https://www.komplett.no/product/1197102/datautstyr/pc-komponenter/stroemforsyning/enheter/corsair-rm850x-850w-psu
 15. Hva var problemene du opplevde? Vanskelig å si noe uten mer informasjon enn det. Fungerer maskinen du i utgangspunktet hadde, altså HK, RAM og CPU?
 16. Jeg hadde hvertfall satt pris på det som en "icebreaker". Etter hva jeg har lest så er ikke du typen til å sky unna mitt noe spesielle forslag heller. Om noe, slik jeg forstår situasjonen, er jo disse tingene i stor grad opp til deg og det er (kanskje desverre) noe du må lære deg å leve med.
 17. Bør gå greit å bare bruke lecablokker. Beveger den seg litt over vinteren er det ikke rare jobben å jekke opp og skimse med plankebiter. Om du trenger noe bedre så må du støpe. Støperør ned til frostfri dybde vil være den enkleste og raskeste permanente løsningen.
 18. Ingen bryr seg om de greiene der bortsett fra "influensere", bloggere, folk med podcasts og andre som lever av klikk. For alle oss andre, vi som genererer klikk, er det hjernedød underholdning vi ser ut til å storkose oss med.
 19. Hadde vel strengt tatt ikke vært vanskeligere, bare veldig vått.
 20. Jepp, det vet jeg. Jeg formulerte meg dårlig. Hovedkranen har jo aldri varmtvann i seg 🤪 Så er vel uansett den lille fisen som sitter igjen etter man stenger hovedkran ikke regnet som vanntrykk på den måten ^^ Edit; Det går å ha separat trykktank (jeg har det, men det er vann fra egen kilde), men da burde vel TS visst om den.
 21. Tar ikke hovedkranen vannet inn i huset, altså kaldtvann? Hva som er av resterende trykk på varmtvannet må slippes ut for seg selv. Det er hvertfall slik alle hovedkraner jeg har sett har vært koblet.
 22. Tviler på at signalet klarer gå gjennom 20 meter vann. Jeg fant noen som du kan bestille og lage egen kabel til, men det var dyrt. Hvis du browser litt så er det kabel under tilbehør https://www.fishersci.no/no/en/browse/90151121/thermometers-and-temperature-measurement Burde være mulig å kjøpe kabel og forlenge sonden selv på et billig termometer 🤔
 23. Kommer litt an på hvor mye jobb og penger du tenkte å legge i det. Jeg hadde nok latt det være viltgroende, eventuellt prøvd å få inn litt forskjellige blomster, om jeg ikke trengte mer plass eller hadde planer om a bruke det til matplanter av noe slag. Ser dog ut som en fin kandidat for "trappetrinn" med for eksempel jordbær. De "trappetrinnene" der ser dog ganske store ut, men regner med at du forstår tanken.
 24. Styr unna det greiene der. Ender alltid med at noen blir såret.
 25. Neste gang han runker tar du bare tak i kuken og sier "det der ordner jeg".
×
×
 • Opprett ny...