Jump to content

Snylter

Medlemmer
 • Content Count

  11118
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Snylter last won the day on November 25 2018

Snylter had the most liked content!

Community Reputation

4340 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mange utlendinger er nærmest forelsket i Atlanterhavsvegen, den er grei å få med seg. Deler av den er svært instavennlig.
 2. Menigheten er på en annen del av diskusjon.no
 3. Mercedes hadde noen problemer på 210 (E-klasse frem til 2002) og 203 (C-klasse 2001-2004). Årsaken ble kartlagt og det har siden ikke vært nevneverdig problemer på hverken de senere E-klassene (211, 212,213) eller C-klasse (203 facelift, 204, 205) Ikke veldig relevant å trekke frem i 2020 kanskje?
 4. Takk Ikke umulig at vi sees på østlandet om noen uker kanskje? i dag har bilen fått testet en god runde rundt omkring i Lofoten, virker veldig fornøyd med det!
 5. Svalbard er fantastisk og bør oppleves til alle årstider. I begynnelsen er det tryggest å satse på sommer og solvinter men også siste del av februar er ganske kult.
 6. Det er ikke min nei, jeg har E-klasse og akkurat nå står den i Tromsø. Om en drøy time sitter jeg bak rattet for 5 uker bilferie i Norge
 7. Ja, å lagre varmtvann er relativt enkelt og rimelig så varmtvann kan nok dekkes opp slik. Vi bruker fjernvarme for varmen og har varmevekslere som gir oss varmtvann i springen.
 8. Er det egentlig verdt det? Boksen veier 15kg, si at stativet den monteres på veier kanskje 10kg.. da kan du fylle boksen med hele 25kg..
 9. Det er ingen grunn til å ha tidsangivelse dersom du resten av det du skriver stemmer, da er det bare å ikke gi særskilt tillatelse utover de angitte tidspunktene og så er man ferdig med hele greia. Jeg vil heller si at det må tolkes som følger: Det er parkeringsplass, den er regulert tirsdag kl 13-18 slik at du innenfor dette tidsrommet må ha særskilt tillatelse. Utenfor dette tidsrommet gjelder ikke skiltet og vegtrafikklovens normale reguleringer må anses å være gjeldende som om det ikke stod noe skilt der i det hele tatt. (I prinsippet det samme som jeg har skrevet i et tidligere innlegg altså) I teksten det linkes til står det svært tydelig om underskiltet med tidsangivelse: 806 TidUnderskiltet angir at hovedskiltet bare gjelder i det eller de tidsrom som er angitt med klokkeslett. Sorte tall gjelder hverdag unntatt lørdag, sorte tall i parentes gjelder lørdag, røde tall gjelder søndag, helligdag og offentlig høytidsdag.
 10. Trondheim-Harstad er jo bare en liten svipptur.
 11. Solceller på Svalbard er faktisk ganske genialt det selv om vi har sol bare fra mars til september (og døgnet rundt fra ca 19. april til 25. august eller noe sånt). Det er svært bra for solcellepanelene med lav temperatur og man får som følge av dette gjerne ganske mye ut av de, ofte mer enn de er oppgitt til. I et lite off-grid anlegg som man må betrakte det som i alle bosetningene på Svalbard (det er 5 permanente bosetninger på Spitsbergen, 1 på Hopen og en på Bjørnøya) vil det være fornuftig med en energiforsyning som benytter seg av flere ulike kilder. Sol er fint om sommeren, i vinterhalvåret er vindkraft nyttig (om sommeren vil man gjerne unngå det for å ta vare på trekkfuglene) og overskuddet kan utmerket godt lagres til perioder med dårligere tilgang på elektrisitet. Lagres det på både batterier og i form av hydrogen kan man ende opp med en ganske gunstig løsning til tross for at virkningsgraden ved produksjon av hydrogen er lav. Hydrogen har jo også fordelen at man kan frakte hydrogen på skip dersom man har vedvarende dårlige forutsetninger for å produsere nok energi lokalt.
 12. Sist jeg brukte Autotransport betalte jeg noe over 4000,- for frakt fra Tromsø til Drammen.. Det er gjerne billigere enn å kjøre selv.
 13. Autotransport, jeg har selv brukt de noen ganger og er fornøyd med både hvor raske de er og hvordan de behandler bilen. De har vel ikke egen terminal i Kirkenes men jeg ville kontaktet de og sjekket.
 14. Frem til tirsdag kl 13 kan du parkere der. Fra kl 18 samme dag også. I tidsrommet 13-18 kan du kun stå der med et særskilt tillatelse.
 15. Snylter

  2 hanhunder

  Jeg har et visst erfaringsgrunnlag med disse hundene, hadde selv staff i over ti år til jeg dessverre måtte la begge mine slippe i løpet av bare noen mnd. Andre hunder kan nok oppfatte fremtoningen som noe provoserende i en del tilfeller og derav svare noe provoserende tilbake. Blir en staff utsatt for provokasjon fra andre hunder smeller det gjerne rimelig kontant. Det skal sies at jeg selv hadde en hannstaff som funka fint med de fleste hunder, han kunne gå løs rundt i byen uten å havne i krangel.
×
×
 • Create New...