Jump to content

Snylter

Medlemmer
 • Content Count

  11145
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Snylter last won the day on November 25 2018

Snylter had the most liked content!

Community Reputation

4354 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg forstår at man har identitetskontroll og det er helt ok, det jeg ikke helt forstår er hvorfor man skal lagre data om at jeg som norsk statsborger reiser innad i Norge. Det er fullt mulig å sjekke ID ved passering av et punkt uten å lagre informasjon om at jeg har passert dette punktet.
 2. Hvordan mener du reise direkte mellom to steder i Norge ikke er en reise innad i Norge? Jeg passerer riktignok yttergrensen til Schengen men det er ikke det jeg spør om, jeg reiser innad i Norge selv om jeg må legitimere meg. Hva gjelder reiser til og fra Svalbard er det ikke nødvendigvis frivillig heller, det forekommer reiser man rett og slett er nødt til å gjennomføre. Legg ellers merke til at jeg ikke spurte om annet enn juridiske betraktninger, det er jussen som er interessant her.
 3. Et relativt enkelt spørsmål kanskje? Har norske myndigheter lov til å overvåke egne borgere ved reise innad i kongeriket? Helt konkret spør jeg fordi man ved reise fra Svalbard til fastlandsnorge må gjennom passkontroll og det her logges hvem som er gjennom den og når. Denne informasjonen har så polititjenestepersoner tilgang til ved oppslag i forbindelse med reise tilbake igjen. Jeg opplevde å bli stilt spørsmål om hvorvidt jeg hadde vært i utlandet de siste ti dager før reise til Svalbard, noe jeg ikke hadde vært. Det ble da stilt spørsmål rundt hvordan jeg kunne ha kommet over grensa 7 dager tidligere hvis jeg ikke hadde vært i utlandet.. Har virkelig myndighetene lov til å rutinemessig innhente denne typen informasjon ved reiser innad i riket?
 4. Snylter

  Kan slettes

  Tufs! Å slette innlegg slik gjør at du reduserer forumets verdi for andre forumbrukere.
 5. Det er mange som kjører uten brikken i bilen helt uten at det gir konsekvenser.
 6. Glem hele prosjektet, å ha båt er ikke noe du kommer til å tjene penger på. Båten må være godkjent for bruken og du må ha sertifikat minimum D5L, i praksis er det bare å glemme dette på en eldre snekke (jeg antar at båten er eldre) Å leie den ut går an men du kan da forvente at du får skader og styr, det er ikke verdt det.
 7. Merkelig at Northug har vært i banken for å låne nesten 1,8 mill til den bilen.. https://w2.brreg.no/motorvogn/dagbokutskrift.jsp?dgbnr=2020194290&embnr=0&regnr=VJ18418
 8. Det som burde vært standard i dag er speedometer basert på hjulenes hastighet men som kalibrerer seg automatisk ved hjelp av gps.. Navigasjonsenheten jeg satt i en bil i 2002 hadde støtte for å koble inn ekstern hastighetsgiver og kunne ved hjelp av denne også vise nøyaktig hastighet i tunneler.. Burde ikke være så vanskelig å gjøre enda litt bedre på en splitter ny bil i 2020.
 9. Isfjord radio er et kult sted ja, utrolig flott natur der ute. Russerne kan øl, det de brygger i Barentsburg (og serverer i Pyramiden) er som regel ganske bra ja. Svalbard er som å reise i Norge, forskjellen er bare at man må gjennom passkontroll (men nordmenn trenger ikke vise pass, førerkort holder) og at taxfree shopping må utføres på Svalbard og ikke flyplassen.
 10. Det var jo på tide at de kom med noe som gjør at de ihvertfall blir litt konkurransedyktige mot auda og AMG.
 11. Snylter

  Trafikalsk klagemur

  I stand corrected.
 12. Snylter

  Trafikalsk klagemur

  Den trenger ikke være 6 mnd gammel heller såvidt jeg vet. Vi fikk en skikkelig liberalisering av regelverket for noen år siden.
 13. En sånn som dette? https://digitaltmuseum.no/011022419349/fiskestang
 14. Snylter

  Trafikalsk klagemur

  Da er det bare å vente til du finner en du kan ta inn selv da. Alle biler som er typegodkjent i USA kan jo ganske enkelt registreres i Norge..
×
×
 • Create New...