Jump to content

ChiaroScuro

Medlemmer
 • Content Count

  3764
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1418 :)

About ChiaroScuro

 • Birthday 03/07/1947

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har alle glemt "Amerika tillegget" vi fikk i tillegg til hyra vår på 1960, 1970 tallet? Den var kjekk å ha i amerikanske havner, men vi fikk den fra et visst antall grader vest til et antall grader lengre vest. Vi behøvde ikke gå til i havn:) M/S Robert Stove 1971. Gikk fra Gøteborg, "US østkyst for ordre". Ingen last å få. Så ble det "Panama for ordre" Ikke der heller. US West coast for ordre, og til slutt ble det last fra Alaska. Tilbake til Atlanteren og fortsatt Amerikatillegg til det visse antall grader vest. Ingen av oss klaget over det, Ikke rederiet heller. Slik er livet. Seiler du f.eks.over Stillehavet så jobber du en dag gratis. Seiler du andre veien får du en ekstra dagslønn. Poenget er: "Vi , maskinistene også,fikk vårt tillegg grunnet ordlyden i "regelverket". Dere har en annen ordlyd for seiling langs norske kysten enn vi hadde for seiling borti Unainten! Slutt å klage på selskapet. Klag på unien!
 2. Global rovdrift er å fortsette med dagens forbruk! En reduksjon på 90% vil være en fantastisk gave til våre etterkommere.
 3. Ikke mer enn en satellittstasjon? Den og dens motpart i antartika, samt deres primæroppgaver, motbeviser en flat jord!
 4. Stokk om på ordene "gutter" og "jenter", "dama" og "gubben".
 5. He he:) Jeg gjorde samme regnestykket som deg, for å motbevise denne flate jorden, men det er morsommere å spekulere seg fram til hvordan "normale ting" kunne virke på en flat jord . Tenk deg hastigheten (for å være konservativ) fra skapelsen for ca. 6000 år siden. Så, til saka. Akselerasjon i horisontalplanet hindres ikke av en annen perpendikulær akselerasjon. Ok,ok! den påvirkes litt pga. øket friksjon forårsaket av den vertikale akselerasjon, og alle skip vil ligge dypere i vannet og derfor ha større "våt flate". Tid er en mekanisk verdi for det bitte, bitte, bitte, lille øyeblikket vi lever. Man kan ikke kaste all fysikk ut av vinduet. Arkimedes, Pytagoras og alle elektriske lover funker like bra. Vent litt, med 1g, så kan ikke jorden være flat. Den må bli kjegle formet, men da renner alt vannet av, og uten vann så dør vi. Vi lever, ergo jorden er ikke flat! QED
 6. Jeg synes hele tiden det er fascinerende at det forventes detaljkunnskap om konklusjonene til vitenskapen, for å kunne stole/tro på dem. Pussig at denne forventningen oftest finnes hos de som ikke har kunnskap selv. En som forstår litt, er forsiktig med å uttale seg. En som ikke forstår noe, prøver å skjule det.
 7. Jeg tror Trump tenker som Joseph Goebbels sa: " En løgn gjentatt tusen ganger, blir sannhet". Dessverre ser det ut til å virke på nesten halvparten av amerikanere.
 8. Jeg tror nok Hans Majestet gjerne ville seile mer, men jeg tror kongen ser på sitt ansvar som monark på samme måte som sin bestefar og far gjorde. Alle tre valgte: "Alt for Norge" som valgspråk. Det forplikter! Kongen har gjort seg fortjent til "pensjon", sto det opp til meg, men han er nok selv sin verste fiende i den saken.
 9. "guttungen" fikk som fortjent. Det innebærer ikke at IDF bør senke seg til palestinsk nivå i den pågående konflikten.
 10. Legg kniven i hanskerommet. Kjør til nærmeste politistasjon. Fortell at du har kniv i hanskerommet fordi ... La dem få se kniven - og gjør som de sier!
 11. Jeg tror ikke du skal engste deg, men du får ikke venner ved å sitte inne og vente på dem. Et råd: Ikke prøv å være noe du ikke er! Gi av deg selv som du er. Ungdom på 25-30 år, er ikke så opptatt av "det tilsynelatende kule" lenger. Ærlighet er en inngangsnøkkel til det modne kule. Du kommer ikke til å angre! Edit: Et råd til. Kvinner, frie, i et samliv eller gifte. Si noe pent om skoene deres, men ikke overdriv det. Lettere å komme inn i en gruppe dersom kvinnene i gruppen synes du er OK.
 12. Jeg var med da Padi ble inført i Norge, rundt 1980 og var med på et av "Cross over" cursene for instruktører. Det var nesten ensidig krig mellom Norges Dykkeforbund/klubbene, CMAS og NDSF/Padi. Det gikk så langt at klubber og en forretning nektet å fylle luft til sportsdykkere med Padi Open Water sertifikat. Det er denne "krigen", all dritten og feilinformasjonen som jeg hevder skyldes misunnelse.
×
×
 • Create New...