Gå til innhold

Evolusjon vs. kreasjonisme (debatt for og imot evolusjonsteorien).


Gjest medlem-141789

Anbefalte innlegg

HvemFormetMeningeneDine skrev (18 minutter siden):

Skaperen ønsker at du velger den veien som Adam og Eva fikk lagt foran seg, men ikke ønsket å følge, livet. 

Og igjen; Adam og Eva er mytologiske skikkelser. Du kan jo ikke forvente at noen skal ta kreasjonisme seriøst om man er avhengig av å tro på fabler og eventyr for at kreasjonistisk «teori» overhodet skal henge sammen. Du kan jo selv tenke deg hvor latterlig utviklingslæren ville ha fremstått om man begynte å blande inn vanekrigen for å forklare delt DNA, eller vardøger som en del av naturlig seleksjon.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
O3K skrev (42 minutter siden):

Og her har vi kreasjonismens akilleshæl, at man er nødt til å tro på en mytologisk fabel for at «teorien» idet hele tatt skal henge sammen, i motsetning til utviklingslæren som ikke krever at du tror på eventyr om snakkende slanger og magiske epler.

Liker ikke helt at du er så gavmild at du bruker "teorien". Er jo ingen religion som har noen form for teori. Alt dem har er jo sin hellige bok og tekster. Og alle som leser dem, har jo et subjektivt forståelse av hva det vist nok skal bety. 

 

"at man er nødt til å tro på en mytologisk fabel for at "eventyret" idet hele tatt skal henge sammen" 

Synes det der passer bedre 

Lenke til kommentar
HvemFormetMeningeneDine skrev (22 minutter siden):

Ja, og datoen er satt, kun Skaperen vet når alt det onde skal fjernes. Disiplene lurte også på når, Jesus sa, når dere ser ‘disse’ tingene skje, så vit at det er nærme. Inntil da vil menneskene fortsette å ødelegge hjemmet sitt og for seg selv.

Jaha....så istider, jordskjelv, tornadoer og vulkanutbrudd er altså menneskets skyld ? Men dette har jo pågått så lenge kloden har eksistert, uansett hvor DU velger å plassere Adam og Eva på kalenderen. Og at kloden har eksistert MYE lengre enn de 4-5000 BC årene bibelen antyder og kristne påstår, kan man gå inn i et laboratorium og bevise når som helst vha. steinprøver.

Endret av SilverShaded
Lenke til kommentar

Gitt at den gode, feilfrie og allmektige skaperen kan se inn i all fremtid: hvorfor sitter han og ser på at alt går til helvete? Han visste jo at Adam kom til å gå på epleslang, og at det ville føre til lidelse for menneskeheten? Og hvorfor skapte han naturen slik den er? For de aller fleste arter i verden er jo hele livet en kamp for å overleve, et liv i lammende frykt som ender i lidelse, smerte og død. Er det ingen grenser for hvor sadistisk denne guden kan være, og fremdeles bli tilbedt av horder av airheads?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
HvemFormetMeningeneDine skrev (1 minutt siden):

Han visste at de kunne velge feil ja, men han ønsket nok å se de tok et riktig valg, eller bare laget roboter da.

Nei nei, han er allvitende så han visste at de kom til å velge feil, men lot det spille seg ut uansett. Nå sitter han og hviner av fryd som en psykopatisk drittunge med forstørrelsesglass over en maurtue.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
pokalaka skrev (2 minutter siden):

Liker ikke helt at du er så gavmild at du bruker "teorien". Er jo ingen religion som har noen form for teori.

"at man er nødt til å tro på en mytologisk fabel for at "eventyret" idet hele tatt skal henge sammen" 

Synes det der passer bedre 

Jeg bruker «teori» (med gåseøyne) nettopp fordi kreasjonister prøver å framstille «skapelse» så vitenskapelig som de overhodet klarer ved å argumentere for/imot påstander vedr. biologi, geologi, genealogi etc. Så med «teori» (med gåseøyne) så refererer jeg kun til kreasjonistenes påstander som ikke er direkte knyttet til religion. Men som ofte dessverre er tilfellet så skal det ikke alt for mange vanskelige spørsmål før fasaden rakner, og fabler og mytologi blir forklaringen på f.eks arvelige sykdommer og gensvikt. Hvorfor skulle en «intelligent designer» inkludere gensvikt? Nei, det må jo ha vært på grunn av den snakkende slangen og det magiske eplet så klart. :lol:

  • Liker 2
Lenke til kommentar
HvemFormetMeningeneDine skrev (1 time siden):

Han visste at de kunne velge feil ja, men han ønsket nok å se de tok et riktig valg, eller bare laget roboter da.

Han viste også at han LØY da han fortale at de ville dø om de spiste det. 

Ironisk var det slangen (eller djevelen som dere mener) som snakkes sant. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
HvemFormetMeningeneDine skrev (2 timer siden):

Men, han skal fjerne alt det som forårsaker smerte og lidelse når menneskene har fått bevist, fullt ut, at de ikke klarer å styre denne kloden og andre mennesker,

Menneskeheten har vel for lengst bevist til fulle at vi som kollektiv enhet ikke klarer å styre noe som helst. Ikke uten å lage problemer over tid.

Lenke til kommentar
Ribo skrev (På 20.10.2023 den 2:47 PM):

Og dette mener dem uten å forstå hva homo sapiens er og representerer. 

Hva med neandertalerne som også er en homo sapiens, hva tror du de har å si om det ?

Kristne har selv en oppfatning om at mennesker i Adam og Eva sin tid, og mennesker nå er bygd helt annerledes. De var blant annet høyere og levde ubegripelig lenger. Opp til 900 år ca. Dermed er det ikke rart om neandertalere også er en ting. Det aller viktigste for dem er når mennesker først viste moderne menneskelig atferd, og hvor langt tilbake dette kan måles. Altså, når de i datiden startet med å organisere seg selv og ble siviliserte.

Et forslag er at et brukket lårbein som har helbredet seg, er første tegn på sivilisasjon. Ettersom et brukkent lårbein hadde betydd døden i dyreverdenen, men når mennesker først begynte å ta seg av de syke begynte sivilisasjonen.

 

Lenke til kommentar
Olsenhower skrev (På 20.10.2023 den 2:59 PM):

Denne tråden minner meg om en annen tråd; "Jorden er flat", hvor det ikke lenger diskuteres saklig fra flatjorderen/kreasjonisten, men bare trassig motstand for å ikke la den andre siden "vinne". I mitt hode er da denne tråden død og burde, som "Jorden er flat", bare stenges og bedre lykke neste gang.

Nei, nå er du skikkelig kjedelig. Evolusjon kan forklares på mange måter. Denne tråden viser oss mer hvordan folk kan takle å samtidig tro på evolusjon og kreasjonisme.

Tross alt er det gjennom induksjon det moderne samfunn setter sitt lit hos evolusjon, og ikke deduksjon som i «jorden er oval» - påstanden.

Lenke til kommentar

Nå er jo bare dette en mytologisk fabel som ikke har noe med evolusjonsteorien å gjøre, men...

HvemFormetMeningeneDine skrev (58 minutter siden):

Nei, han sa sannheten

Gjorde han?

Sitat

1. Mosebok 3:22:

Herren Gud sa: «Nå er mennesket blitt som en av oss og kjenner godt og ondt. Bare det nå ikke strekker hånden ut og tar av livstreet også og spiser og lever evig!»

Gud selv bekrefter jo her at man kan spise fra kunnskapens tre uten å dø så lenge man bare spiser fra livets tre også. Dessuten så er det ingenting som tyder på at Adam hadde evig liv før han åt fra kunnskapens tre, og følgelig ville han dødd uansett hvis han hadde valgt å ikke spise frukten fra noen av de magiske trærne.

Forøvrig bekrefter jo Gud at slangen faktisk talte sant:

Sitat

1. Mosebok 3:5:

Men Gud vet at [...] dere vil bli som Gud og kjenne godt og ondt.»

1. Mosebok 3:22:

Herren Gud sa: «Nå er mennesket blitt som en av oss og kjenner godt og ondt...»

Dessverre så er noen kreasjonister like dårlige til å lese Bibelen som de er til å lese faglitteratur om utviklingslæren.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...