Gå til innhold

Mote- og velværecafé.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ingen her inne er interessert i om du mener at Christian B ror seg unna eller at han må forklare ironien sin i detalj. En ting er å diskutere formalitetsnivå på intervjuer, som de fleste er enig med deg i, en annen er å bare kaste opp søppel om hvilke folk som henger her inne. Om jeg ikke husker feil er du en av de som til tider irriterer deg over holdningen til enkelte her på bruket, men når det kommer et tilfelle hvor du vet at du mest sannsynlig har rett så er det liksom samme greia på nytt. Jeg mener dermed ikke at diskusjoner utenom det vanlige er uønsket, bare så det er sagt.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Vet det er strengt med at dressjakke og bukse skal kjøpes sammen. Men, hva med frakk? Hvis man har grå dress, holder det da å finne en frakk i grå i nærheten av dressens farge, eller må den også være nøyaktig det samme?

Og hvordan skal frakken sitte? Er det like nøye med frakken som med dressjakka?

 

Sokker og PS:

Hva skal sokkene matche? Skal PS ha en annen farge enn slipset?

Lenke til kommentar

Vet det er strengt med at dressjakke og bukse skal kjøpes sammen. Men, hva med frakk? Hvis man har grå dress, holder det da å finne en frakk i grå i nærheten av dressens farge, eller må den også være nøyaktig det samme?

Og hvordan skal frakken sitte? Er det like nøye med frakken som med dressjakka?

 

Sokker og PS:

Hva skal sokkene matche? Skal PS ha en annen farge enn slipset?

 

 

For min del synes jeg ikke det er så farlig frakken ikke er helt lik dressen, bare det er farger som får godt med hverandre. Ser ikke noe problem ved å bruke en navy frakk til en grå dress, for eksempel.

 

 

Når det kommer til sokker er det jo vanlig at man matcher sokkene med fargen på buksene. Navy sokker til navy bukser, koksgrå sokker til koksgrå bukser og så videre... Det er jo også mange som velger å ha sokker som står i kontrast til resten av antrekket, eller lar sokkene ta opp fargen fra andre deler av antrekket, for eksempel slipset.

 

 

Synes at PS og slips skal står i kontrast til hverandre.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvis det er et viktig jobbintervju vil jeg forsåvidt anbefale deg å bruke dress. Vil dog vite om noen har prøvd f.eks. Menswears gensere.

 

Skal sjekkes ut. Hvor selger de merket?

Tenker å kjøre en litt penere chinos/dongeri, fin skjorte og en genser over. Dress blir litt for stivt, siden bedriften opptrer med skjorte + bukse på jobb, utenom HR-avdelingen.

 

Jeg blir ferdigutdannet til sommeren, jobben er en ingeniørstilling hos en ganske stor oljeaktør. Men da jeg var på omvisning, så var det ingen som brukte dress. Føler det da blir for fint, da jeg av erfaring har lært at man ikke skal overpynte seg, men kle seg pent likevel. Og helst kle seg etter bedriftens standard. Jeg fikk intervjuet ved å møte opp i pent antrekk uten dress for en liten samtale og omvisning, og tenker da å ta på meg litt finere klær til intervjuet, men ikke dress.

 

 

Vel, på det budsjettet må du nok finne deg i at genserne blir slappe og mister fasongen. Dropp én helg på byen og legg på 500,– til, så har du genser som holder mye bedre.

Bare å komme med forslag til merker det, så skal jeg sjekke ut :)

Endret av baBuShKa
Lenke til kommentar

Seriøst, hva er det slags folk som henger i tråden her egentlig? Selv har jeg karriereplaner som forhåpentligvis innebærer at jeg stiller til intervju i dress for min første jobb, men du skal ha så latterlig lite gangsyn for å ikke skjønne at dette er realiteten for veldig få i dette landet. Ut over de store revisjonshusene, (en del av) konsulentselskapene, advokatfirmaene og aktører innen bank/finans så er det et lite mindretall av jobber hvor det vil være naturlig å møte i dress på jobbintervju.

 

Og uansett hvordan man tolker "viktig" så gir det du sier fortsatt ingen mening. Tror du det er slik at noen i denne tråden er på intervju for direktørstillinger osv? Listen er lang over jobber som er viktige "sett utenfra" hvor dress er unaturlig, og dersom man ser på det i et individuelt perspektiv (som åpenbart er det eneste naturlige når man leser babushka) så vil jo et "viktig jobbintervju" være de aller fleste jobbintervju. Helt uavhengig av hva slags utdannelse du har så vil åpenbart et intervju som nyutdannet være viktig, for alternativet er å måtte fortsette å lete etter jobber, evt. arbeidsløshet ved endt utdannelse. Dette uavhengig av hva slags type klær du har på deg på intervju.

 

For de aller fleste jobber i dette landet så vil v-hals, blazer og en uformell men pen bukse være mye mer naturlig enn dress.

 

Det er uansett få stillinger der det blir helt feil å møte i dress på intervjuet. Jeg var selv på intervju for et traineeprogram, innen ingeniørfag, og jeg stilte i en vanlig koksgrå dress og hvit skjorte (uten slips).

Lenke til kommentar

Bare å komme med forslag til merker det, så skal jeg sjekke ut :)

 

Jeg har en genser fra Sand i merinoull til rundt 1000,– som etter halvannet år holder passformen like godt. H&M genserne mine i pima bomull til 299,– pr. stykk har blitt merkbart slappere på samme tid.

 

Hvor representativt det er vet jeg ikke, men det er i hvert fall min erfaring.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...