Jump to content

baBuShKa

Medlemmer
 • Content Count

  1521
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

207 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Du vil alltid tjene mer enn noen. Og noen vil alltid tjene mer enn deg. Jeg ville tatt en konstruktiv prat med din leder rundt lønn. Personlig ville jeg brukt din egen innsats og kompetanse som tema, og ikke gå rett på sak om at andre har mer enn deg. Jeg har jobbet meg opp i selskapet, byttet jobb og kommet tilbake. Hatt personalansvar for 12 medarbeidere med samme stilling som jeg hadde før, og fått innsikt i lønn. Det er store forskjeller i lønn, og dette kommer man ikke unna. Som andre nevner, har vedkommende sannsynligvis forhandlrt en god lønn. Av og til må arbeidsgiver kjøpe arbeidskraft i krevende marked, dette fører til unormalt høyt lønn. Jeg har lært en ting : Man får aldri en store lønnsjustering ved å sitte og vende. Du må ta initiativ til dette selv. Og ofte når man spør, så går man opp i lønn.
 2. Takk for svar. Hadde en flink muret på befaring, angret på at jeg ikke brukte han (lang kø). Han sa at så lenge det er elementpipe, så er det øke krav til å se sprekk i pipa. Har feieluke i etasje under, da pipen strekkes seg over to plan 😊 Bare litt irriterende at de ikke fulgte anvisning, påpekte det flere ganger. Hadde kostet med en plate ekstra og enkelt å utføre. Det er over en meter fra innsats til tak. Men det blir sinnsykt varmt der oppe i kassen. De kunne eventuelt limt en plate til i den første brannplate, samt skrudd slik at skrue gikk gjennom plate og ikke panel. På den måten har man dobbel brannmur og ingen varme gjennomføring gjennom skrue til panel direkte. Trodde det var allmenn kunnskap å ikke skru i brennbart materiell, spesielt for fagfolk.
 3. Er du usikker, bestill en service. Mange som lar disse gå over mange år uten vedlikehold. Vi hadde service på vår nylig, plutselig varmet den nedre og støyet mindre.
 4. Vi har fått revet en gammel kamin og hatt murere til å installere en ny peis innsats. De rammet inn med brannplater og pusset over. Det blir veldig varmt inne i kassen, ventilene blir så varme at man ikke kan berøre de uten at det gjør vondt. Det jo være slik, det varmer godt. Jeg er litt bekymret over løsningen mot tak. De valgte å skru 3cm plate rett i brennbart tak. Vi har kaldloft over der. Min bekymring er at skruene blir så varme at de kan antenne både tak og eventuell dampsperre i plast. Peis leverandør anbefaler dobbel brannplate 30cm ned fra tak, rett over øverste ventil. Hva er deres tanker rundt dette? Peisen er en Scan 5003, vi har 500kubikk cm inn og ut med hjørne ventiler + 300kubikk ut ventil oppe på baksiden av peis for på pre varmen i hele rommet, det er ihht anbefaling.
 5. Du sier du fjernet tapet, men hva består veggen av? Gips? Betong? Sponplater? Jeg opplevde en gang at grunning sprakk på samme måte. Da hadde jeg heldigvis bare tatt en liten vegg. Usikker på hvorfor - mulig gammel grunning, støvete underlag eller ikke tilstrekkelig tørking før grunning. Jeg har brukt rehabtapet i en gang uten dagslys . Det blir OK resultat hvis du er stødig med sparkling. Limte tapeten med ca 1-2 mm avstand fra hverandre, og fylte med sparkel for å få sømløse skjøter. Er du veldig nøye, så kan det bli fint nok. Originalt underlag bør være rimelig slett, da større ujevnheter synes noe gjennom tapten. Jeg har ingen problem med å bruke dette i birom som gang, soverom, bod osv. Skulle jeg pusset opp hele stuen med mye dagslys fra vinduer, ville jeg vurdert noe som gir mer perfekt resultat (rehabgips, for eksempel). Hilsen hobbyoppusser, ikke proff maler.
 6. Støtter rehabgips. Lim denne, og gjerne i kombinasjon med litt skruer - så skal det holde godt. Eventuelt vanlig gips fungerer også. Jeg har helsparklet en gang på ca 20kvm med strier. Det ble veldig dyrt, veldig støvete, tok ekstremt mye tid. Det ble heller ikke perfekt uansett hvor nøye jeg var. Når den veggen din blir våt av sparkel, samtidig som du drar sparkelspaden over, så vil små flik fra veggen din feste seg til sparkel, og det blir ikke pent. Du sparer deg for mye jobb, du får helt strøkne vegger, ekstra isolering, ekstra brannhemming og sannsynligvis er det kanskje billigere å kjøpe gipsplater enn tilsvarende mengde sparkel. Det går mye mer sparkel enn man tror når man helsparkler.
×
×
 • Create New...