Jump to content

hfthomas

Medlemmer
 • Content Count

  3466
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1371 :)

About hfthomas

 • Birthday 04/24/1989

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

13674 profile views
 1. La oss nå begynne med motorveier først. Tenk hvor deilig det hadde vært å sette på 100% autopilot på motorveien og slippe å tenke på å kjøre i 4 timer. Det burde være enkelt å fikse. Når det gjelder snø så blir de fleste motorveier her jeg bor saltet, men om snø skal være et problem så kan man jo få på plass et system hvor man har en søkekabel som bilen kjører etter(ser selvfølgelig mange problemer som kan oppstå med dette). Er det dårlig sikt så bør bilene ha systemer som snapper opp andre biler via radar(?). Her får vi ikke problemer med syklister og gående eller motgående kjøretøy, men skulle det være det så må bilen kunne se det, selv med dårlig sikt.
 2. KLP AksjeVerden inneholder såvidt jeg vet emerging markets? Jeg tok litt høyere risiko på noen av pengene mine ved å putte noe inn i boligfond. Som Odin eiendom og first nordic real estate. Normalt ville jeg styrt unna. Men, situasjonen min i dag er at jeg elsker det jeg driver med og måten jeg jobber på, så det trenger jeg ikke å slutte med ihvertfall de neste 10 årene. Da har jeg god tid og kan ta større risiko. Når det snakkes om sparing så kjeder jeg meg 😛 Jeg synes det er langt viktigere å ha et mindset som styrer sparingen for meg, men det kommer jo ofte av å gå igjennom forbruket lenge nok til at det blir en vane. Som følge av høyere lønnsnivå de siste årene tror jeg at det kan være lurt for meg å gå igjennom forbruket igjen(sjekke strømavtaler, forsikringer, mat, annet forbruk). Uvaner hopper inn i livet som troll fra esken. Man er sjelden obs på det når de dukker opp. Man skal kose seg litt også, og jeg har tatt mc lappen og skal kjøpe motorsykkel. Det er enkelte ting jeg ikke har lyst til å vente med til jeg er 40+ bare fordi det koster penger.
 3. Nå blir jeg sikkert skutt fra begge hold her. Jeg mener at i Norge så protesterer vi lite over covid situasjonen fordi vi stoler på at dette er forbigående. Det gjør faktisk jeg også(men hva er forbigående? 2 eller 20 år?). Tro på covid og vaksinasjon eller ei, vi blir tatt hånd om uansett og myndighetene har såvidt jeg vet ingen planer om å lage egne regler for uvaksinerte. I enkelte andre land, så langt jeg har sett så er det snakk om å utøve makt over de gruppene som velger å ikke vaksineres og det forstår jeg at folk reagerer på. Det burde ethvert individ skjønne. Det må være lov å stille kritiske spørsmål til myndigheter uten at det skal bli en konspirasjonsteori. Hvis noen stiller ultimatum så blir jeg automatisk kritisk og det må jeg nesten få lov til.
 4. Hallo! Jeg er lite oppdatert om dagen, så lite oppdatert at jeg kjøpte z wave brytere til downlights og trodde disse kunne kobles med philips hue bridge. Jeg kjøpte en fibaro lite hub (nr 3 eller noe), men synes opplegget er noe av det mest ubrukelige jeg har vært borti! Kan jeg nå kjøpe f.eks en google nest og koble bryterne via dette? Kan jeg også da koble hue appen igjen og benytte denne for belysning? Jeg har uansett Hue til utelysene. Jeg har også varme som skal styres, så må vel uansett ha noe mer enn hue.. Google home appen synes jeg er dårlig sammenlignet med hue(det er noe med sunset rutinene som irriterer meg i motsetning til på hue systemet), og rutinene på google home styres så vidt jeg vet av telefonen?
 5. Forskere er enige om at mennesket er delaktig i global oppvarming, men de strides om hvor mye betydning vi har på oppvarmingen. Det sies at 97% av forskere sier at global oppvarming er menneskeskapt, men det var da 97% som trodde at jorden var flat eller at jorden var universets midtpunkt. De som talte imot ble hengt eller brent levende på bål. Å utrydde natur for å skape "grønn energi" høres jo ut som galskap Det er synd å si det, men hvis mennesket skal ha så stor betydning, så er det dessverre for mange av oss. De som sier at global oppvarming er menneskeskapt kan starte med å fjerne seg selv, da de er med på en del av problemet de snakker om
 6. Jeg forstår forskjellen i virusene, men jeg forstår ikke forskjellen i type tiltak. Er det greit om "bare noen" dør av influensa så lenge "ingen" dør av corona? Hvor mange må dø av influensa før den får samme status som covid? Er det ok at man smitter folk i faresonen, slik vi har gjort i alle år med influensa bare fordi den er mindre farlig enn covid? Sett at vi klarer å oppnå 0 dødsfall av covid, når er det ok at folk begynner å dø av influensa igjen? Hvorfor stoppe med covid? Hva med å fortsette til alle smittsomme sykdommer som folk dør av er utryddet eller vaksinert bort?(tror det er umulig) Hvorfor er det ok å vaksinere kun risikogruppe mot influensa, men vi MÅ vaksinere hele befolkningen mot covid? Hvorfor skal alle kjenne et visst ansvar når det gjelder covid, men ikke influensa? Folk har dødd av influensa, og jeg har ikke følt på det ansvaret Dere som belærer meg om samfunnsansvar, har dere tidligere vaksinert dere mot influensa hvert eneste år? Dere kan jo smitte andre, så da burde dere ha tatt vaksinen? Hvorfor slutte på covid/influensa? Folk dør av mange ting. Når er det ok at en person dør? Kun alderdom?
 7. Da mener du i praksis at jeg også har det samme ansvaret når det er snakk om influensa også? Influensa er et virus som kommer igjen og igjen og muterer. De færreste har vaksinert seg mot dette. Og mennesker har dødd av influensa også.
 8. Nei takk. Ikke nå. Ikke på flere år evt. De som ønsker å ikke bli syke av corona kan ta vaksinen. "Vi andre" må nesten få lov til å si nei. Som abortforkjemperne sier: My body, my choice!
 9. Vindkraft som sannsynligvis kommer til å levere strøm tilbake til Europa og kanskje store deler Tyskland? Tyskland f.eks har mange enorme områder hvor de kunne satt opp tusenvis av vindmøller, men det er selvfølgelig bedre å ha det i norsk verdenskjent natur. Of course!
 10. Det må man nesten regne med at mange gjør! Fordi det står der svart på hvitt. Jeg kan fatte logikken din dersom det hadde stått litt mellom linjene og at det var rom for tolkning, men i koranen står det faktisk at det er ok å drepe andre mennesker. Engel1 snakker også om Hamas som er en ytterliggående gruppe/terrororganisasjon, ikke alle muslimer om jeg forstod det rett
 11. Jeg er enig i det du sier. Ang ettervirkninger og kartlegging, kan vi jo si det samme om vaksinen
 12. Enig! Man har kun plikter i trafikken, ingen rettigheter (ikke før det skjer et uhell evt). Man har heller ikke påkjørselsrett. Jeg tror det bunner mye i usikkerhet blandt bilistene. Jeg tar meg selv i det når jeg skal forbi syklister å bli litt frustrert eller småsur. Men, det er kun fordi jeg synes det da er litt kinkig å kjøre forbi. Om det er en rett strekke uten biler så ofrer jeg det ikke en tanke. Det får meg til å tenke på harrytassen og kompisene hans i 240 som ble så forbanna når vi sykla i gruppe. De kjørte forbi og hylte og skrek. De hadde til og med så hastverk med å komme seg forbi at de lenger fremme snudde for å kjøre tilbake mot oss og gi hele gruppa fingeren. Stakkars lille gutt tenkte jeg da. Må være kjipt å være så usikker uten å vite hvordan man skal takle det. Ble også tutet på av en annen kar en gang hvor jeg syklet med dama mi(ingen andre bilister, så masse plass), og pga smalt fortau så syklet jeg på den hvite stripa. Når jeg tok opp hånden i ren frustrasjon(også fordi jeg skvatt), så snudde han og kjørte bånn gass rett mot oss. Disse gjør ikke det vi kaller samhandling. Men, som syklist må jeg også gjøre mitt for å passe på at bilister kan foreta trygge forbikjøringer.
 13. Det er dette jeg synes er så svart/hvit tankegang fra "den ene siden" (ps: jeg er ikke på noen side) og krisemaksimering deluxe. Det er slett ikke mystisk hvis man overlever etter coronasmitte. De fleste gjør faktisk det. Absolutt alle de jeg kjenner har hatt veldig lite symptomer, kun forkjølelse (ikke engang mild influensa som dere skal ha det til at konspirasjonsfolka sier). Inkl faren min som er i risikosonen. Han har forøvrig også tatt vaksinen (etter å ha hatt corona). Alle disse menneskene jeg kjenner er tilbake der de var og er sterke nok til å gå på kino. Jeg vet også om idrettsutøvere som er tilbake i toppen. Fernando Gaviria fikk coronavirus TO ganger. Han kom riktignok på syvende plass på forrige spurtetappe i giroen etter en taktisk dårlig manøver. Skal vi skylde på corona her?? Av REGISTRERT smittede mennesker, så er det 0,66% som har dødd(I Norge). Antar at tallet for smittede er høyere da kanskje mange ikke har testet seg. Så kan vi også tenke at tiltakene har hjulpet med å holde dødeligheten nede pga tilgjengelige respiratorer. Det er lov å ha to tanker i hodet samtidig. Vi kan IKKE gå rundt og si at man på MYSTISK vis overlever corona. Dette er det JEG kaller konspirasjonsteorier!
 14. Man kan fint bo billigere i Norge enn Oslo og omegn. Ray Dalio har en fin video hvor han snakker om hvorfor vi har økonomiske sykluser. Sikkert obv for mange, men når vi tar opp lån så må det lånet betales tilbake i fremtiden. Og derfor får vi sykluser. Nå har vi vært inne i en økonomi som vi har tatt opp mer og mer lån for å holde i gang økonomien. Det har "bare" gått opp siden finanskrisen. Alt dette må betales tilbake i fremtiden. Jeg skal ikke spå noe eller påstå noe, men jeg mener at boligmarkedet er veldig utsatt. Det er mange faktorer, men lån er ihvertfall en av de. Basert på det som skjedde i fjor, så trodde jeg at vi ville se en nedgang i boligmarkedet, men siden renten ble satt ned og tilgangen til lån ble enda enklere, så gikk det heller stikk motsatt vei. Det er vel ikke så mangel på bolig, for da ville det også vært få utleieobjekter og meget høye leiepriser. Jeg kan bo i en leilighet til 3-5 mill midt i oslo for 15-18k fullt møblert. Klart det er dyrt, men det står ikke i stil til prisene Jeg kan ta veldig, veldig feil, men min mening er at renta avgjør masse når det gjelder boligmarkedet
×
×
 • Create New...