Jump to content

-sebastian-

Medlemmer
 • Content Count

  1388
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by -sebastian-

 1. Den ville blitt noe høyere enn 34%, avhengig av størrelsen på oppussingen. Men ja, jeg ville godtatt det. Ikke glem hvor takknemlig en i utgangspunktet burde være av å ha muligheten til å kjøpe seg inn i leilighet i den klassen med 600k EK og drøyt 1.3M lån.
 2. Jeg ville sagt som følger: Dere begynner med en eierandel på 66/34. Når dere så pusser opp leiligheten og betaler likt for dette, kan vi regne ut en ny eierandel. Din eierandel på 66% vil bli noe lavere, hennes noe høyere. For å regne ut dette ville jeg tatt opprinnelig kjøpesum av bolig lagt sammen med kost av oppussing, og deres respektive del blir så hva dere gikk inn med i kjøpet pluss oppussing, delt på den nye totalverdien av leiligheten. Pusser dere opp i rimelig tid innen kjøpet ville jeg sagt det er en god antagelse å se bort fra midlertidig verdistigning mellom kjøp og oppussing. Når en kommer til endelig salg av bolig bruker dere den nye eierbrøken for å regne ut hvor mye dere skal få hver. Dette begynner å bli komplisert, les vanskelig å godta for den med minst eierandel, og det kan være lurt å se på muligheten for å eie 50/50 i utgangspunktet.
 3. Nei, lånets størrelse har egentlig ingenting med saken å gjøre. Det er summen av egenkapital og lån som viser hvor mye hver går inn med og som representerer hvor mye de eier av boligen. Her er en artikkel som belyser temaet godt: https://pengeverkstedet.no/blogg/slik-deler-dere-boliglanet-og-utgiftene-riktig/
 4. Med deres utgangspunkt regner jeg frem til en eierandel på 66 og 34%. Denne vil ikke forandres selv om boligen skulle endre verdi. Ved et eventuelt salg bør du få 66% av summen, helt uavhengig hvor stor belåning dere hver for dere har benyttet i kjøpet.
 5. Jeg vil tro du er ganske godt på vei om du får tak i et RTX 3080 alene!
 6. Sitter på Note 10+ nå, frister litt å bytte den ut. Er det mye å hente opp til en S21 Ultra? Eventuelt om det snart kommer en S22? ☺️
×
×
 • Create New...