Jump to content

henrikwl

Forumveiledere
 • Content Count

  5231
 • Joined

Everything posted by henrikwl

 1. Ingen har fått kreft av det etter snart 100 år, så jeg tror ikke det plutselig blir farlig nå i de neste 5.
 2. Ha null kontakt og gå videre med livet ditt. Blokk henne på sosiale medier, ikke ta telefonen hvis hun ringer, få deg en ny kjæreste. Dere to er over, det blir ikke mer der. Hun har nå stjålet nok tid av livet ditt med vingling, blandede signaler og å holde deg på pinebenken. Vis handlekraft og ta kontrollen tilbake.
 3. Hun er nok ikke sur på grunn av dårlig sex, men fordi du brukte henne som en runkesokk og ga faen i hvordan opplevelsen var for henne. Og det har hun helt rett i. "Den ene gangen du er lat" tar du deg en håndjager i stedet.
 4. Det er jo først ved riktig store og komplekse problemstillinger at smidig utvikling virkelig kommer til sin rett! Det å kunne gjøre små, inkrementelle forbedringer og kunne tilpasse seg etter hvert som uforutsette ting dukker opp (for uforutsette ting dukker alltid opp, jo større og mer kompleks problemstilling, jo oftere dukker uforutsette ting opp). Denne artikkelen er jo faktisk helt fullstendig bakvendtland.
 5. Det visste jeg ikke! Ja, da finnes det nok en løsning for de andre Pay-ene også på sikt.
 6. Alle sånne "registrer automatisk bonsupoeng når du bruker kortet" løsninger som Trumf, Æ og de der baserer seg på BankAxept. Apple Pay benytter seg av VISA eller MasterCard og vil som sådan ikke kunne registreres automatisk på samme måte.
 7. Det kan være meg du sikter til. Jeg vurderer nok ikke det nei, jeg bare kommenterte at jeg aldri har tenkt over at det finnes tilfeller hvor det faktisk kan være en lur idé. Min situasjon er ikke en sånn situasjon. 😅
 8. Jeg har for øvrig aldri tenkt over det som skrives over her, at det under noen forutsetninger kan være fornuftig å dumpe så mye penger som mulig inn i fond og i stedet for å ha en buffer stående på konto bare bruke kredittkort, månedlig overskudd eller fondsuttak for å dekke uforutsette utgifter de sjeldne gangene de dukker opp. 🤔 Jeg har alltid vært relativt konserativ når det gjelder sånt, og har vel kanskje litt blindt hørt på foreldrene mine som mener at sparekonto er det eneste som gjelder. 😅
 9. Ja, jeg ser jo nå faktisk at det var indeksen for 2019 som var på opp mot 30%. 😲
 10. Well damn… 😅 Gi Kristoffer Solem en medalje! Men det trenger han gjerne ikke hvis han selv får prosenter av avkastningen han har skapt. 🤣
 11. Hvor kan jeg finne dette fondet som har 30% avkastning?
 12. Folkens! Prøv å holde gemyttene i sjakk, er dere snille. Personkarakteristikker er så unødvendig.
 13. Ordningen med gratis batteribytte var en kostnad Apple tok på seg for å kjøpe seg tilbake litt goodwill, da de åpenbart forsto at de dreit på draget med måten de innførte denne workarounden på. Ingen produsenter av noe som helst er opptatt av at produktene deres skal vare til evig tid. Som forbruker hadde det selvsagt vært veldig behagelig om man kjøpte en ting én gang, og så varte den livet ut – med gratis reparasjoner og utskiftninger underveis. Men sånn er nå en gang ikke virkeligheten. Garantitider og lovpålagte reklamasjonsfrister blir målestokken for produsenter når det gjelder produktenes levetid er ikke rart sett fra et forretningsståsted. Det er dog et problem med forbrukssamfunnet som helhet og ikke enkeltaktører. Når nå en gang virkeligheten er som den er blir det fortsatt merkelig å kritisere Apple for akkurat dette, da de jo beviselig er best i klassen. Nåværende iOS-versjon er offisielt støttet på telefoner så gamle som iPhone 6S, en 5 år gammel telefon. Det er ikke veldig mange (om noen) mobilprodusenter som kan matche det.
 14. De kunne jo ha gjort som mange Android-produsenter: bare sluttet å støtte telefonene lenge før batteriene ble et problem. Apple er jo helt i særklasse når det gjelder hvor mange modeller bakover de offisielt støtter i nye OS-versjoner. Li-Ion batterier har en del begrensninger som er kjent. Vi vet at disse batteriene har en begrenset levetid. Så da er det litt spesielt å kritisere en produsent for å prøve å forlenge levetiden på produktene sine ved å kompensere for svakhetene i batteriet. Som sagt: de burde vært transparente og gitt beskjed på forhånd om hva oppdateringen innebar samt konsekvensene ved å la være å oppdatere. Det kan de med rette kritiseres for. Men det de prøvde å gjøre var jo faktisk å forlenge levetiden til produktene.
 15. Feilen Apple her gjorde slik jeg ser det var jo å ikke informere kundene om det de gjorde. Fra et teknisk ståsted vil jeg heller ha en telefon som går bittelitt tregere enn en som skrur seg av i tide og utide.
 16. Spørsmålet ditt gir ingen mening. "Hvor langt er et tau?" For å gi spørsmålet ditt mening, så må du spørre "Er kryptografi sikkert nok?" og svaret på det spørsmålet avhenger av et utall variabler. Hva skal sikres? Hva blir konsekvensen av sikkerhetsbrudd? Hvilke angrepsvektorer finnes? Hvor viktig er praktisk tilgjengelighet for de som skal ha berettiget tilgang? Og et utall andre vurderinger.
 17. Ingen enkeltstemmer har noe å si, sånn egentlig. Om akkurat du stemmer eller ikke stemmer, eller hvem du stemmer på, er statistisk sett helt fullstendig irrelevant. I hvert fall i stortingsvalg; i kommunevalg så havner man oftere i den situasjonen at det er enkeltstemmer som avgjør. Så hvis du har en forventning om at din stemme skal være betydningsfull eller faktisk ha noe å si, så må jeg nok skuffe deg. Grunnen til å stemme er å føye sin ene, ubetydelige stemme til det koret av mennesker som stemmer likt som deg, sånn at ditt syn på ting blir korrekt representert på Stortinget (eller i kommunestyret, hvis det er kommunevalg). Valg handler ikke om hvem som vinner eller taper (selv om det er den aller mest vanlige misforståelsen); det handler om at de styrende organer på best mulig måte skal reflektere befolkningens sammensetning av meninger.
 18. Huseier har godkjent utvasken når huseier sier den er godkjent. Noe huseier i dette tilfellet har gjort flere ganger. Det huseier ikke har anledning til, er å bare ombestemme seg.
 19. Det korrekte begrepet for den enheten som man i hine hårde dager brukte for å kommunisere med stormaskinen er vel en terminal, ikke en konsoll?
 20. Jeg har aldri helt fått sansen for spill-streaming. Alt som foregår over nettet er laggy, ustabilt og generelt sett en dårlig opplevelse, å introdusere en nettverkskobling mellom kontrollerinput og spillmotor er en så fundamentalt ræva idé at jeg skjønner ikke hvordan noen kan synes det er en god idé.
 21. Blant en del anti government bevegelser i USA så er det å la være å stemme en aktiv, villet handling, ment å skulle undergrave systemet. I deres øyne, så er det det å avgi en stemme som gjør at du ikke kan klage på styringen – man har jo tross alt bidratt til at det ble som det ble. De eneste som har lov til å klage (igjen, i deres øyne) er de som ikke avgir stemme, siden de er motstandere av systemet og har avstått fra å bidra til resultatet. Jeg deler ikke deres synspunkt, men jeg synes argumentasjonen er interessant. Selv mener jeg, som mange andre her, at det å stemme blankt er å foretrekke fremfor å avstå fra å stemme. Rett og slett for å synliggjøre hvor stor del av befolkningen som av ulike grunner ikke finner seg representert i noen av de eksisterende partiene.
 22. Ah, skjønner. Tror det stort sett kun er sånne hurtigladestasjoner rundt forbi her, men jeg skal undersøke litt om det.
 23. Tenker du på sånne ladestasjoner på parkeringsplasser og lignende rundt forbi? Det er en del ikke så veldig langt unna der vi bor. Men har jeg skjønt det riktig, at det ikke er bra for batteriet å kun lades på sånne stasjoner? Det er sånn stort sett alle med elbil på feltet har gjort det. Det er skjøteledninger gjennom hekker, hengende over gjerder og ned på fellesparkeringen over alt. Vår bolig er "perfekt" plassert sånn at den eneste reelle muligheten vi har er sånn jeg beskrev. 🙄 Jeg kan nok lade på jobb, men jeg er konsulent og det er dermed ikke sikkert at jeg kommer til å sitte hos nåværende kunde til evig tid – og hvorvidt en eventuell ny kunde har lademulighet er jo ikke sikkert. Mulig jeg kan få et påskudd til å besøke familie oftere da… 😅 Låne strøm hos dem.
 24. Takk for input! En del ting her jeg ikke hadde tenkt over ja. 😅 Ladesituasjonen hjemme er nok rimelig permanent. Før eller siden så vil en løsning tvinge seg frem, men det er dessverre ikke noe jeg kan gå og regne med kommer til å skje i nærmeste framtid. Vi har en teoretisk mulighet til å strekke en skjøteledning fra boden, over et fortau, gjennom en hekk og lade bilen hvis den står parkert i gata men det er en så dårlig løsning at vi helst vil unngå den annet enn som en absolutt nødløsning. Da må jeg rett og slett gå i tenkeboksen igjen og vurdere om jeg kanskje skipper elbil i denne runden.
 25. Er det noen her som har elbil som ikke har mulighet til å lade hjemme? Hvor mye stress er det egentlig? Jeg og kona skal ha en bil nummer to og vurderer da sterkt elbil. Men vi har ikke mulighet til å lade hjemme, og må derfor belage oss på å lade på jobb og på diverse ladestasjoner rundt om kring. Er det gjennomførbart, eller blir det håpløst tungvindt?
×
×
 • Create New...